Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

• 288 211
  • 1 823
  •   1
Отговори
# 855
  • СОФИЯ
За DANON ми казаха, че е пълен с какви ли не консерванти/човек, който е работил там/ Четейки тук в темата стигнах до извода че почти 90% са се примирили с това , но просто нямаме друг избор  ooooh! ето защо когато ми се отдаде възможност взимам от селата или от Бабите. Това вече е въпрос на избор. Имам повече доверие в тях отколкото в масовия производител, от който съм си патила много !!!!!!!!!! Tired Face

# 856
Краве масло на Милтекс (в опаковките 125 г., които си бяха и по комунизма )-миришеше непоносимо, а и на етикатеа пише 80% мазнини- не се посочва точно какви Confused

# 857
  • СОФИЯ
А някой знае ли нещо за маргарина RAMA  newsm78

# 858
  • France
Вчера майка ми беше на скенер и се оказа,че в стомахът й има мехур от въздух,който се е образувал вследствие употреба на салатики и марулки!Т.е. заради нитратите!
Имам удоволствието да живея в Хасково и се старая да купувам домашно,дори сама правя.А и не съмчула някой да се е отровил от кисело мляко и сирене,произведени в "нехигиенични условия".
До тук прочетеното твърдо реших следващата есен да се купя прасе/не че свинското е полезно/.
Изхвърлих замразените зеленчуци на Бест Фарм

# 859
А някой знае ли нещо за маргарина RAMA  newsm78

на мен ми харесва,и то всички разновидности,
по на там сигурно и него ще развалят Sick

# 860
  • СОФИЯ
Мони, и на мен ми харесва много, особено йогурт ама кой знае какво какво съдържа и той!!!!!!!!!!!!!!   cry

# 861
  • София
това , че Данон не отговаря на нашите български стандарти и почти не съдържа полезните бактерии, не го прави некачествено. То затова и не се разваля, защото  почти няма бактерии. Поне съм сигурна , че го правят от прясно мляко, мъжът ми беше работил там и с очите си е виждал как в канала изливат млякото, защото не отговаряло на изискванията. Да не говорим, че само те и Пършевица имат млечни цистерни, из цяла България други цистерни няма, което значи , че другите го правят със сухо мляко.

# 862
това , че Данон не отговаря на нашите български стандарти и почти не съдържа полезните бактерии, не го прави некачествено. То затова и не се разваля, защото  почти няма бактерии. Поне съм сигурна , че го правят от прясно мляко, мъжът ми беше работил там и с очите си е виждал как в канала изливат млякото, защото не отговаряло на изискванията. Да не говорим, че само те и Пършевица имат млечни цистерни, из цяла България други цистерни няма, което значи , че другите го правят със сухо мляко.
това не е съвсем вярно за цистерните. не е задължително да се използват собствени цистерни за транспорт. може и да се наеме транспортна фирма, която да разполага с качествено обурудване.  иначе това, което си написала  за данон може само да ме радва  Simple Smile

# 863
  • СОФИЯ
Да разбирам значи , че ви задоволява факта, че ДАНОН не съдържа полезни бактерии.  Е , какво правим тогава, пълним коремите на децата с нещо което не допринася за тяхното развитие . Аз лично не съм съгласна, но всеки има право на мнение а също така  и на избор ! Naughty

# 864
а коя марка мляко съдържа полезни бактерии?

# 865
  • СОФИЯ
Aз лично купувам / мисля че бях споменала/ от една жена за чието мляко са дадени хиляди гаранции. Отгледана съм така , брат ми и сестра ми също,така отгледах и  дъщеря си . Вече толкова години взимам мляко от нея и не само аз - и никога не сме имали проблеми!!!!!!!!! А да не говориме че най-полезното мляко е козето - то е най- близко по съставки до майчината кърма

# 866
за мен това не е решение. ако трябва да купувам мляко ще трябва да купувам от улицата. или всяка събота или неделя да ходя до някое близко село. не е за мен това.

# 867
  • СОФИЯ
И ти имаш право ,  #2gunfire но какво да се прави като живее ме в такава държава където на никои не му пука за подрастващите !!!!!!!!! Не ме разбирай погрешно аз не искам да натрапвам мнението си . Просто споделих с вас ,нали темите във форума са за това    bouquet

# 868
  • София
www.bnap.org там има сравнителни тестове на различни марки хранителни продукти

# 869
  • СОФИЯ
благодаря Sillvav    bouquet от  името на всички мамчета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт