Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 656
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, аз съм напълно отчаяна. При мен сърдечните кризи продължават. Оня ден пак бях в спешното и само вдигат рамене. Нещата не са добри, на кардиограмите излиза, че сърцето не се кръвоснабдява добре, а нямам запушени артерии, пия всички възможни лекарства. Явно лечението не ми действа,  а това е най-лошото. Успях да се срещна с проф.Чирков, прекрасен човек, но много ме отчая. Каза, че на практика приемам най-доброто лечение, което съществува на тоя етап. Изказа се много негативно за стволовите клетки, каза че давали обратни резултати и карциноми. И това е. Срещам пълно неразбиране от страна на мъжа ми, който ме гледа с досада. Върхът беше, когато ми прилоша и получих сърдечна криза, а той се върна да си дояде в ресторанта. Оплаках се много, но няма на кого, никой не иска да гледаболни и отчаяни хора около него.

# 226
Мила гала , каква е всъщност диагнозата ти и би ли могло да имаш и ПР освен сърдечните проблеми ?
За отношението на мъжа ти , нямам думи ! #Cussing out

Прегръщам те , мила ! Hug Hug Hug

# 227
Здравей. Диагнозата ми е ангина на Принцметал, много рядка форма на стенокария и периодично получавам стенокардни пристъпи, които не се повлияват от нищо. Всеки един пристъп мож да завърши с инфаркт или внезапна смърт. Има лечение, което те поддържа, но на мен незнайно защо не ми влияе. А за ПР сигурно вече съм развила, и ако не пиех толкова лекарства щях да си взема нещо успокоително, ноооооо проблема за жалост е сърцето.

# 228
  • в джунглата
Гала напълно те разбирам, и аз от известно време съм отчаяна. Съжалявам за това което ти се случва и всеки който е имал дори и малки проблеми със сърцето може да разбере за какво говориш.  Отношението на мъжът ти наистина е ужасно но гледам че и моят още ме търпи но със всеки изминал ден му става все по досадно и неразбира защо всекидневно се оплаквам.   Моят проблем далеч не е толкова голям колкото твоят, но като имам представа колко аз съм отчаяна не ми се мисли ти как си...........  Аз имам ВПВ и пролапс на МК/уж незначителен/ и до преди двадесет дена проблема ми беше само в учестения пулс, от две години пия сотахексал и уж го регулирах до скоро. Но от 20дена съм с непрекъснати камерни екстрасистоли неповлияващи се от нищо вече не издържам , на всяка минуна са. Смениха ми сотахексала с конкор но уви още нямя ефект, и като чета че няма отърване от тях още повече се отчайвам и само плача. Детето непрекъснато ме пита "Мамо защо пак плачиш".
А и искам да попитам тези които са имали екстрасистоли, да ли при движение са се увеличавали и ако да, дали знаят на какво се дължи това.
п.п Съжалявам май с никакъв съвет не мога да ти помогна само със съчувствие.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 16:39 от дънди

# 229
Здравей. Още веднъж искам да кажа, от екстрасистолите се оттървах почти с Фитокардин, билково е, съдържа глог, изписва се без рецепта, аз го пия по 1 на ден и съм много доволна, страхотен ефект. Ето djuni от форума също започна да го пие и при нея има много голям ефект. Дано мога да помогна на колкото се може повече хора.

Аз вчера бях на контролен преглед при доцента. Като видя кардиограмата и каза, от тук нататък мога да давам само обезболяващи, нищо друго не може да се направи. Няма как да станеш добре, ще се мъчиш много, ще те вземам отвреме на време в болница на системи да те стабилизирам малко. След това ми пожела приятен ден. Аз излязох и се разплаках. Днес отидох на психиатър, тя каза че нямам ПР, а това е следствие на заболяването ми. Ако поискам ще ми изпише успокоителни.

# 230
  • в джунглата
Благодаря за съвета ще го пробвам, но едва ли ще ми помогне защото вече приемам мента-глог-валериана и отделно таблетки магнезий, а състава на фитокардина е подобен. Току що се връщам от поредния лекар изписа ми денксит за успокоение, и ще чакаме гадните екстрасистоли да позатихнат, че са много предполагам в минута по 3-4, и това вече 20дена. 

# 231
  • Русе, у дома
Момичета сетих се по какъв начин изчезнаха моите екстрасистули за първи път. Подложих се на една диета за 5 дни - разделно хранене. Може и да е съвпадение, но тогава бях приятно изненадана, търпях ги повече от година, без да се повлияят от никакви медикаменти - транквиланти и бетаблокери. Сега все още ми се появяват като ехо, след някоя по силна емоция, но вече не им обръщам внимание.

# 232
Според мен е напълно възможно да се повлияят от режима на хранене. Сомням си, че по едно време пиех омега 10, това е омега 3 плюс кю 10. Също екстрасистулите бяха много намалели тогава, но ми излязоха огромни синини по краката, чак да хематолог стигнах, докато се усетих, че е от тоя добавка. Възможно е и деанксита да помогне, защото аз съм забелязала, че се усилват при емоционален проблем, а те при мен хич не са малко.

# 233
Записвам се в темата с подобни симптоми. Чета я вече 2 месеца и я препрочитам. Ужасна работа е това нещо със сърцебиенето. При мен се отключи проблема след пневмония. Направих си пълни изследвания на сърцето 2 пъти в 2 различни болници. Ехокардиография, холтер, екг-та сто пъти, минах и тест с натоварване -  на една пътека вървях и ми следяха сърцето при натоварване, различен вид ход. Оказа се че нямам нищо, вторият път видяха минимален пролапс - не било нищо. Изписаха ми магне В6, силни витамини и движение и медитация. Сега един ден съм добре друг ден не...отвратително нещо, но вие го знаете.  Като ми стане зле отварям темата и се успокявам, ужасно звучи , но факт. Ходих и на писохтерапвт, не съм за там, ходих и невролог, защото пък ми изтръпват лявата ръка и левият крак от време на време и ръката ми е умаляла. Появява се и в дясната половина понякога, но не винаги. Пълна простотия  за 2 месеца така се скапах психически и физически , че се чувствам като бабичка.
В заключение казаха , всичко ти е на нервна почва, умора и стрес. Обаче това не минава ужасно е. Последната кардиолажка ми каза ако искам да пия конкор по половин таблетка сутрин за месец, но ми даде да разбера , че не съм и за него по принцип. не смятала да ме лекува, защото проблема не бил в сърцето. Дали е нужно да го пия, казват , че бета-блокерите не били полезни , ако нямаш належаща нужда. Не знам. Tired
Звуча като луда, ама аз съм вече така, то като не ти минава , ту си добре, ту не човек изкризва.
Е, престраших да се запиша в тази тема. Не съм предполагала колко е хора имат същият проблем , не съм...

п.п. пия манта валериан и глог на хапчета и като много се разлупам пия по 30 капки Валокардин капки- седативни са има валеарина и фенобарбитал вътре. Помагат ми уж...

# 234
Момичета сетих се по какъв начин изчезнаха моите екстрасистули за първи път. Подложих се на една диета за 5 дни - разделно хранене. ....
моля те за повече подробности Praynig  Praynig Praynig

# 235
  • Русе, у дома
Момичета сетих се по какъв начин изчезнаха моите екстрасистули за първи път. Подложих се на една диета за 5 дни - разделно хранене. ....
моля те за повече подробности Praynig  Praynig Praynig
Ами тя беше съвсем проста диета за 5 дни. Първия ден - кисело мляко, около 5 кофички за целия ден. Втория ден - зеленчуци, варени, печени, според сезона, салати. Трети ден месо - пак варено, печено - риба, пиле. Четвърти ден варива - боб, леща, царевица. Пети ден - картофи, ориз, паста.
Не е кой знае какво, но свалих около 2 кг., не е много, но това повлия някак на работата на сърцето.

# 236
Здравейте, аз смених доктора и сега имам надежда. Изписа ми съвсем ново лечение, каза че за моето заболяване, дозите които пия са недостатъчни. Едното от лекарствата е против сърцебение, казва се корлентор, не е бета блокер, казаха че било много добро, но е много скъпо 120 лева, но пък касата го поема. Ще видим дали ще имам подобрение като почна да ги пия. Но все пак е някаква утеха от това да ти кажат нищо повече не може да се направи.

# 237
  • Русе, у дома
 гала, дано си намерила "твоя" лекар.  Praynig Браво, ще ти стискаме палци и лекарството да ти подейства.  Hug

# 238
  • Sofia
Гала, и аз като теб и други момичета тук получих проблеми със сърцето след емоционален стрес. После си казах, че не си заслужава да си съсипвам сърцето заради тези, които ме ядосват и престанах да ги забелязвам. Мълча и не позволявам да ме ядосват, даже не им отговарям и се отдалечавам от тях. Ако съм си в къщи, си пускам телевизора на любимата програма. За мое учудване екстрасистолите спряха и вече не съм на лекарства, но си нося хапче за сърцето в чантата, за всеки случай. Регулирах и храненето - откакто ям безсолно (т.е. има малко сол, съвсем без сол е вредно) също нямам проблеми със сърцето. Известно е, че се препоръчва намаляване на солта в храната при проблеми със сърцето. Досолявам си с малко  сол, съдържаща калиев хлорид, вместо само чист натриев хлорид (калиевата сол се използва само за досоляване за регулиране на K/Na баланс, но не се консумира само калиева сол, защото също е опасно). На колежките по сърце - не се поддавайте, ако ви ядосват, замълчете си заради сърцето.

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 13:41 от doc

# 239
При мен за съжаление емоционалните проблеми не са причината. Според западните сайтове, причината за моето заболяване е неизвестна засега. Според Чирков, причината е в някакви белтъци. Но няма значение, сега когато имам вече много притеснения и страхове се усилват екстрасистулите. Между другото сега ми изписаха изоптин, това е калциев антагонист, но регулира и ритъма на сърцето, тя сякаш малко намаляха от него. Искрено се радвам за тези, които могат да са без лекарства. При мен със сигурност е абсолютно невъзможно. Казаха ми, че така ще бъда доживот.

Общи условия

Активация на акаунт