Училището за бременни на Диди Димова?

• 22 820
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
О да още една която ще ми казва че не съм достойна да бъда майка и че не си заслужавам детето дето не съм била готова да го кърмя нощем и тн. И да много сме мързеливи че не перем на ръка а с пералня как тъка от къде на къде. Ами това с памперсите ОООбезобразие. Как може само с пелени трябва и ако може всичко да се пере на ръка че как иначе!!!!!

# 46
А да и забравих какви са тези колички трябва детето да се мъкне минимум до 20 годнини на ръце и на гръб.

А и да не забравиш после и да му натякваш на дететоАз тебе по цели нощи съм стояла будна на те кърмя и да те нося и да те пера на ръка пък ти си толкова неблагодарен не те ли е срам. и да му казваш че само ти обърква живота

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 16:27 от sinapovaaya

# 47
три часа е ОК. А съветът на тази Диди е четири, което вече е прекалено и може да бъде опасно, както вече обясних!!

# 48
Кви колички, кво пране, кви 5 лева!  newsm78

Joy     bouquet

# 49
Ами нали говориш за мързел...
Мързел е да имаш пералня мързел е да не си мъкнеш детето на ръка. Мързел е да не сееш домати и там други работи а да си ги купуваш от магазина итн.

На мен ми е казвала 3 часа. Така ми го пише и в тетрадката дето съм си я водила от курса. Карала съм го курса преди две години. Педиатърката ми също каза 3 часа като съм решила да не кърмя на поискване.

Като захраниш обедите да са с пюре за тогава са 4 часа защото пюрето е по-тежко особено месното.

# 50
сега явно е въвела няква нова мода с четирите часа...и лошото е, че много майки и се връзват...и на четирите часа, и на твърде ранното захранване. какво да се прави, мода имало и в тези неща... #Crazy

# 51
Е схемата си е старата схема по която нас са ни захравали на два навършени месеца започване със сокче и на три навършени месеца със плодово пюре по една лъжичка докато се стигне постепенно до четири навършени месеца по 1 пюре от малките. Не е никаква новост.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 22:09 от sinapovaaya

# 52
sinapovaaya, моят първи син е кърмен на поискаване, като съвсем умишлено пренебрегнах съветите на Диди; още след първия месец започна да спи по цяла нощ, както и твоето бебе; на третия месец спеше по 12 часа, без вода, без чай, без усилия, без нищо. Не е спял при нас, спял си е в легълцето. Както казах - БЕЗ да следвам съветите на Диди. Просто има такива деца.
Вторият ми син е коренно различен, и въпреки умишлените ми усилия да го отделя от себе си през нощта - не става и не става. Едва наскоро започна да се отказва от нощното сукане и да пие вода, и пак поне по 2 пъти се буди. Какво да се прави - има и такива деца.

Двамата са родени в разстояние от две години, гърдите ми и млякото ми са кажи-речи еднакви... и бебетата ми растат с еднакви темпове. Явно обаче стомасите и нуждите им са различни, не са като роботчета "по калъп".

Когато отгледаш още 2-3 деца, всичките различен чешит, тогава би могла да бъдеш толкова категорична относно схемата на Диди Wink

(относно мързела - именно защото съм мързелива, затова ги кърмех на поискване, и доста често ги мъкна нагръб. Въпрос на възприятие на нещата  Mr. Green)

# 53
И аз това казвам, че въпреки съветите няма майка която да не се съобрази със нуждите на своето бебе.
Моят син пък много искаше да го подхърляме и друскаме след ядене. Така си получихме първите усмивки и баща му като го подхвърляше и и играеше така с него нощем нямаше колики на пук на всяка логика и всякакви съвети. Никога не е повръщал при тези изпълнения.

Мен много ме боляха гърдите по време на кърмене първия месец и не можеш да си представя да кърмя на повикване.

# 54
Тази Диди Димова насажда комплекси за малоценност в родителите. И без нея детето ми оцеля, въпреки всичките ми грижи Sick Днес в "на кафе" Нети обясни как 2 месеца е изкарала на морето с детето си и безценните телефонни съвети на Диди, без които вероятно нямало да се справи... Това изказване съм го чула и от други родители посещавали нейното училище! Странно какво толкова сложно има в това да отгледаш собственото си дете без "нейно величество" Диди Димова???????

# 55
Нека и аз споделя моето мнение, относно курса на на Диди Димова.
Никога няма да си простя, че дадох абсурдната сума за индивидуален курс, вместо да ги инвестрирам в нещо по-полезно за детето си.
Диди е за мен е една меркантилна лелка, която е много далеч от съвременните тенденции в отглеждането на деца, уви тогава още не го знаех. Всеки път забравяше докъде сме стигнали, в последствие се оказа, че част от лекциите е "пропуснала" да ги преподаде. Непрекъснато ме изнудваше да си купувам някакви неща от нея, както и да пазараувам от конкретни магазини. Като се родяло детето ми препоръча 10000 изследвания, които трябвало да си ги направя в Полимед, където е нейния курс. Защо по дяволите да си правя изследване на щитовидната жлеза?!?!?! Всяка родилка трябвало да си го направи, или пък изследването на очния нерв на детето- и то било задължително?!??! Цитираше и конкретни марки, като кошарка "експриит" и бисквити "планктон". За незапознатите-това е кошарка "esprit" и бискити "plasmon" Grinning
Ако случайно човек се разболее, или няма възможност да си посети часа-той се губи, въпреки че си го платил предварително. Имала съм посещения, в които през половината време Диди си води разговори по телефона, или обяснява за Дони и Нети, семейство Паси, шефа на М-тел и тн. Другата любима тема е какво са й подарили (бижута сваровски и тн).
Другото изключително дразнещо нещо е, че Диди е невероятен лицемер, от 2-та лекция взе да обяснява колко ме обича-мен и мъжа ми. Че, кога успя да ни заобича за 2 часа познанство?!?!?
Бих преглътнала всичко това, ако поне съветите й бяха ценни. Но всеки, който вече има известен опит с новородени ще се съгласи, че изкуствено налагане на режим от хранене на 4 часа е безумие. Според нея дори да плаче от глад, кърмата не ти била хранителна и трябвало да го залъжеш с чай, вместо да го нахраниш?!?! Новороденото трябвало да яде 5 пъти-ХА-ХА-ХА.
 Няма да коментирам даването на сокове в безумно ранна възраст. Не знам какви са тия супер модерни тенденции, но всеки който се е поинтересувал знае, че в момента има тенденция за късно захранване, а не сокчета след 2-я месец.
Ако през бременноста случайно качиш повече кила или има друг проблем, то е защото не си слушал съветите на Диди! Според нея, ако слушаш "безценните" съвети ще изстреляш бебето за 1 час. Всяко дълго раждане, липса на разкритие, болка и тн е защото не си я послушал! Grinning
Питах я какво се прави, ако първо ти изтекат водите, а нямаш разкритие, тя все ми обещаваше някакво специално упражнение, с което да получиш разкритие, ама така и не ми го показа и по закона на мърфи при моето раждане се получи точно така.
Като дойде време за практическата част-упражнения върху кукла (обличане и къпане), когато не правех нещо точно по нейния начин се държеше грубо и се заяждаше, каза ми че ще си извадя ставите на бебето, ако не го обличам по нейния начин.
За щастие имам прекрасно детенце на 6 месеца и няма извадени стави.
Имах право на едно домашно посещение от нея, като тя не спря да натяква как тя не била длъжна и то било подарък. Не са възползвах от него и не бих й се обадила за нищо. Не вярвам в компетентността й! В началото се опитах да извлека някаква ползена информация от записките си при нея, но се оказа, че 90% са неприложими, а останалите 10% можете да ги прочетете навсякъде.
Само като си припомня за парите, които да дадох за курса й, и с които ощетих детето си и побеснявам #2gunfire #Cussing out

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 13:55 от yat

# 56
Ами явно нещата са се променили много. Преди 2 години и половина препоръчваше кърмене на 3 часа с пропускане на нощното в 3. Даже току що пак си погледах записките да видя. Ами на 3 часа си пише. Последно кърмене в 12 първо най-рано в 5.
Говореше за някаква марка бейби оно и нея препоръчваше и за биберони и кошари и помпа за кърма. А биберона на бейби оно на мойто дете му беше най-неудобен. Но пък от помпата не мога да се оплача.
А и на мен ми се случи да ми изтекът водите и да нямам разкритие и не ми е казвала за техники при това положение, а напротив казваше си, че тогава няма смисъл да опитваш да раждаш нормално, че ще изтърпиш болките и на нормалното раждане и на секциото. (това го знам и от една позната, че накрая така се получава)
Направиха ми секцио защото ми изтекоха водите, а нямах никакво разкритие, и честно техниките за дишане ми помогнаха до толкова, че да не ме е страх, от самата операция. Да мисля кое след кое дишане трябва да правя. Пък и като сте го разигарали като театър, вече не е чак толкова страшно, поне при мен беше така. За нормално раждане не знам как стоят нещата с дишанията.

# 57
  • София
Здравейте, аз също посещавах курса на Диди. Очаквах близнаци и съм доволна. Не спазвам абсолютно всички нейни съвети. Ако не съм убедена в нейните доводи не споря, а правя проучване и решавам сама. Но нейната подкрепа много ми помогна, защото дълго лежах в болница (тя държеше мъжът ми да я посещава сам, за да наваксаме с лекциите), родих в 8ми месец, децата ми останаха в Първа градска за 45 дни и през това време я посещавахме всяка седмица, до изписването. Най-ценното, на което ме научи, бе да сме уверени родители и да си гледаме близнаците сами. Без помощ от гледачки или баби. Децата ми са спокойни и здрави, всички в къщи спим добре и винаги мога да разчитам на нейните съвети. Майка ми беше много скептична, но я извиках за домашното посещение на Диди и остана много очарована. Каза ми: "Вече съм спокойна за вас, справяте се чудесно!"
Диди не е за всеки, но на нас помогна много и аз наистина я обичам. Тук прочетох критики, с които съм съгласна, но това не ми променя мнението за нея.

# 58
....Ако не съм убедена в нейните доводи не споря, а правя проучване и решавам сама. Но нейната подкрепа много ми помогна, .......
Ех, как се върнах в спомени  Heart Eyes
Исках само да споделя, че едно от първите, ако не и НАЙ-първото нещо, което Диди ми каза, беше, в никакъв случай да не ровя в интернет, да не чета из разни съмнителни форуми и че, ако го правя, значи й нямам доверие!  Mr. Green

# 59
  • При моите мъже...
Посещавах курса на Диди преди да родя първото си дете. Тогава бях очарована от нея, много спокойна и уверена. Но цената, която "заплатих" беше, че голямото ми дете не беше кърмено - цедих се и го храних от шише - защото той озверяваше от глад и не искаше да захапе, нощем изпиваше по 2 бутилки чай, а "аз бях виновна, че детето огладнява по-начесто, че има ужасни колики (нейните бебета нямали колики), че се буди нощем и т.н." Ама и патка съм била...  #Cussing out
Второто си дете гледам като слушам само неговите желания и собствените си инстинкти - и нещата са много различни...
Мен курса ми го плати фирмата, в която работех, но пак ме е яд някак си...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт