Домашна луканка или суджук

• 229 299
  • 238
  •   1
Отговори
# 90
...какво имате превид под миризливо? Да не би да мирише на лошо, докато съхне? Много съм 4увствителна към миризми аз и ако ме лъхне на мърша - край, няма да го хапна, ако ще в окон4ателния си вид да е венеца на луканквото изкустово
Типичен подход на прекрасната част, от човешкият род !
Иска се суджук, който да е веднага готов, и по никой начин да не се види как става, а направо на масата  и да се реже. ….
Това ми се струва за сходно както от бременна направо да има дете на 4-5 месеца възраст.
Това не е миризливо, гадно и т.н. , нали ?
Ех, мацки,мацки ?
В друг форум направо биха казали : къш !!!
Няма да проявяваме сексизъм, нали ?

# 91
  • TX
много топло не вярвах, че ще минем без поражение на теловете пастърма и суджук (таз година слабо само два) но реколтата е добра суджука иска още малко ама е дъхав ммммммммммм, а пъстармата е перфектна.
пожелавам успех и на останалите  Sunglasses

# 92
  • София
Иска се суджук, който да е веднага готов, и по никой начин да не се види как става, а направо на масата  и да се реже. ….
Виж сега...Ако нямах желание да се опитам да го приготвя, въобще нямаше да се излагам в тази тема, а щях направо да ида до магазина, да си купя, 4е и да ми го нарежат Crossing Arms Щом питам, зна4и имам желание. Ако искаш да ми помогнеш, обясни ми, не ми се смей Peace
Та, пак питам - мирише ли докато съхне, ако се суши в хладилник?

# 93
  • TX
Виж сега...Ако нямах желание да се опитам да го приготвя, въобще нямаше да се излагам в тази тема, а щях направо да ида до магазина, да си купя, 4е и да ми го нарежат Crossing Arms Щом питам, зна4и имам желание. Ако искаш да ми помогнеш, обясни ми, не ми се смей Peace
Та, пак питам - мирише ли докато съхне, ако се суши в хладилник?
мирише, но не на мърша а на суджук на подправките на вкусно

# 94
  • София
Екстра Sunglasses

# 95
Отговориха вместо мен.
И съветът ми:
Опитайте по някакъв начин суджучетата в хладилника ДА ВИСЯТ, а не да лежат върху нещо, а както по-горе съобщихте , че имате тераса, то не пренебрегвайте съвета и на пеп4о. Достатъчно е в нещо като марля-голяма или тензух за се обгърнат.

# 96
  • София
Всички съвети са изчетени, осмислени и старателно подредени по ред на изпълнението Laughing Ще докладвам след около месец, може и по-скоро. Благодаря на всички, които ми изтърпяха неграмотните питанки Hug

# 97
Всички съвети са изчетени, осмислени и старателно подредени по ред на изпълнението Laughing Ще докладвам след около месец, може и по-скоро. Благодаря на всички, които ми изтърпяха неграмотните питанки Hug

аз пък да ти благодаря, че задава толкоз въпроси и си изясних и аз всичко покрай теб, остави всичко ми и терасата ми няма покрив като твоята    bouquet

# 98
Ще докладвам след около месец, може и по-скоро.
Имай предвид, че втората ми серия, в това топло време, стана за 10 десет дена,  та ако така се задържи ще чакаме …облизване….по-скоро.
Накратко : след десетия ден бъди много,много внимателна с…чакането.
И по причина , че имам към 25-30 броя готови, временно спирам производството,до възникване на опасност от дефицит.
И последно: грамотност „ по суджуци” НЯМА !!!
 Хи-хи.

# 99
  • София
Карък Confused В кварталната месарница продават 4ерва само на "връзки", едната стигала за 70 кг. месо Shocked, струва 36 лв. Питам - а по-мъни4ко не може ли да си взема? Ми не може Confused Бабината им Crossing Arms Телешкото филе също беше свършило. В събота също нямаше. Кандисах на свинско. Ако си бях излезла с празна 4анти4ка още веднъж, просто щях да се откажа Confused Та сега съм щастлив собственик на кило свинско филе, накиснато в солено-сладък сос Mr. Green

# 100
 Hug

пс във турския ıso стандарт за месни продукти:
1.нитрат може да се използва до 0,05% на кг месо, а нитрит до 0,02% на кг месо (потенциално канцерогенни, особено в повече от предвидените количества на нитрит/нитрат може да взаимодейства в стомаха до образуване на нитрозамин. Препоръчва се избягването им)
2.при пълненето, температурата на пълнежа не трябва да e по топъл от +2 град
3. масленост: допуска се в първо качество най много до 30% сланина, във 2ро кач. до 40% и в 3то кач. до 50%
4. сол между 2% и 2,5% на кг месо
5 позволено е и използването на Глюконо Делта-Лактон(ГДЛ) между 0,5% и 0,8%, но данните сочат че не е разпространено ползването му между турските производители.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 17:57 от Ердинч

# 101
  • София
Пак аз и пак с питанка Mr. Green
Стигнахме до сушенето. Измислих вариант със сушене на терасата - опънах една пластмасова маса и скрих пастърмата отдолу, а масата покрих с един стар 4аршаф. Така хем е на открито, хем не я виждат птиците и мухите, а масата ще я опази, ако завали и аз не съм вкъщи да я прибера. Но - прогнозата за времето е за 22+ идните дни Rolling Eyes Нещо много жегаво ми се вижда за сурово месо. Вие вашите прибрахте ли ги или не ви е страх?

# 102
Пак аз и пак с питанка Mr. Green
Стигнахме до сушенето. Измислих вариант със сушене на терасата - опънах една пластмасова маса и скрих пастърмата отдолу, а масата покрих с един стар 4аршаф. Така хем е на открито, хем не я виждат птиците и мухите, а масата ще я опази, ако завали и аз не съм вкъщи да я прибера. Но - прогнозата за времето е за 22+ идните дни Rolling Eyes Нещо много жегаво ми се вижда за сурово месо. Вие вашите прибрахте ли ги или не ви е страх?
Тц! 'Ич даже нИ мЪ е страх  Mr. Green
Моята пастърма стана за приблизително 10-15 дена.....На това време!
Важното е да си наблюдаваш продукцията и да не я оставяш без надзор..... Hug

# 103
моята е в хладилника  Peace

# 104
Аз слагам готовите парчета в финни дамски 3/4 чорапи и така ги суша, може и тензух.

Общи условия

Активация на акаунт