Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 311 889
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 1 020
Здравейте,

Някой ползвал ли е услугите на IXDesign?
Какви са ви мненията ?

Използвахте ли услугите им? Имате ли събрани мнения за тях?

# 1 021
Според вас заслужава ли си услугата надзор и колко се доплаща за София надзор, двустаен 55 обща площ със стени без балкон ?

# 1 022
Разгледай мненията назад. Малко е таралеж в гащите надзора

# 1 023
Направо ме връщате пак да се сещам как крещи, кара се, изпада в истерии и след 2 дни по телефона все едно нищо не е било и ти говори пак врели некипели как до ден-два и влиза бригадата и ще стане бързо.

Не искам да ви плаша, но според мен говорете с адвокат и се пригответе за вариант, в който ще ви мотае за парите страшно дълго време. Пазете си чатовете, че трие назад като стане напечено. Аз дори си записвах разговорите с него по телефона.
Всички, които работят от бригадите за него са подизпълнители и след време сме се свързвали с тях да оправят някои неща (от тия , които бяха чат пат читави), естествено за наша сметка и те вече бяха приключили да работят с Крафтекдизайн т.е. с Калин и всички споделяха, че никак не е по плащането. Той взема авансите и се разплаща по текущите си обекти, а нашия/вашия започва примерно след месец-два и тн и тогава реално вече вашите аванси са профукани и разчита на нови балъци като нас, за да може да стартира нашия обект. Това е една от основните причини за забавянията при него. Абе пълен мошеник, пак се ядосвам сега като се сещам. Искам да кажа, че вашите аванси са отдавна изхарчени от него.
При нас също беше страшна мизерия в мръсната част, плочките в едната баня бяха надрани. Ние го преглътнахме това...може би не трябваше, но бяхме дали страшно големи аванси и разбрахме за какво иде реч. Той също много добре го знае - взел ти е парите, започнал е ремонта - той е в силната позиция и се съобразяваш с него, защото реално от днес за утре читав майстор не може да намериш, нито от днес за утре ще ти върне някакви пари той.
Но с мебелите беше покъртително...не знам на кого беше дал да ги прави, но имаше скандални изпълнения, които дори бюджетни мебели като Виденов не биха си позволили да направят - както в изработката така и в монтажа. При нас там ескалираха за пореден път много нещата. Загубите ни са в много месеци време и в няколко десетки хиляди лева.
Жалкото е, че нямаш почти никаква защита срещу такива практики - ходи доказвай ниско качество, забавяне в изпълнението и тн и тн - Възможно е, но е супер времеемко, а говорим за ремонти т.е. искаш все пак да стане в някакво нормално време

Жалко за многото пропиляни нерви и средства..
Oще в началото и при нас ясно бяха уточнени, както изискванията ни към Крафтекдизайн , така и бюджетът, в който те се ангажираха, че могат да работят. Месеци комуникация и работа, след което получихме предложение за бюджет, надвишаващ първоначално договорения с близо 50%, което на практика означаваше, че сме изгубили 4-5 месеца., .тк нямаше как да приемем подобен бюджет.
При изготвяне на дизайна липсваше задълбочено вникване в детайлите, които предварително бяхме ясно описали като приоритетни. Това доведе до многократни корекции на дизайна, технически неточности в чертежите и файлове, които не бяха подготвени на очакваното ниво.

Поведението на тази фирма е всичко друго, но не и професионално. За сметка на това - самочувствието им е завидно.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 14:27 от Mamma

# 1 024
Здравейте. В дилема сме какви плочки да сложим в къщата ни. Колебаем се между 20/120 и 60/120см, дървесен ефект.  Къщата е на един етаж и ще са еднакви във всички стаи. Хола ни е голям 50кв и плочки 60/120 ще стоят добре, но ме притеснява в спалните  и коридора дали няма да стоят грозно. Спалните са 2 по 11.5кв, 16 и 17кв. Аз предпочитам 20/120, но казаха че такива плочки имали голям корем и не знам мъжът ми дали ще успее хубаво да ги сложи и да не си личи. За първи път ще лепи плочки.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 06:11 от zwezdi4ka14

# 1 025
Всичко това вече е взето под внимание от моя адвокат. Много добре знам кой поства това съдържание и също така чета ясно епитетите и лъжите за развоя на проекта им. Ние работим по ясен стереотип във всеки проект. Идейна и работна фаза. Горецитираните клиенти имаха вече изготвен от нас проект и чакахме месеци докато сградата им вземе акт 16. Имаха пълен проект в ръцете си както ясно и точно разписани количествени сметки. Всичко беше специфицирано, изготвихме мострени модели на дървесни детайли от техните мебели. Само се чакаше да бъде даден достъп до сградата. След като ни връчиха ключа започна безропотно юркане и изнудване да се работи ежечастно дори без налично електричество на обекта. Те заминаха за морето  за цяло лято и "назначиха" техни шпиони, които се промъкваха извън работно време да им докладват.  Набавихме генератор все пак за да можем да работим. Санитарията и всичко беше вече доставено от нас на обекта и работата започна. Баните и електро-частта се реализира в рамките на месец и половина През това време клиентите прецениха че искат климатизация тип - мултисплит във всяка стая. Асистирахме в прокарването на трасето. И това се случи. През цялото време вечер се промъкваха и правеха снимки. След което ми звъняха и критикуваха. Единият път беше за един намерен на обекта фас. Става дума за един единствен фас, привнесен от някъде. Критиката беше крайно остра, като им дадох обет лично че никой няма да пуши на обекта. Така и се случи. Всичко вървеше по план и преди шпакловка точно въпросните клиенти ни изпъдиха от обекта. От тогава се започна този хейт и плюене по моето студио. За мен и екипа ни крайно нелогично и незряло поведение. Но в крайна сметка имаме ясно разписани договорни отношения, които ние сме спазили. След нас разбира се разбирам огорчението им да останат без майстори в разгара на сезона, но необоснования отказ от тяхна страна е взет отговорно от тях. За мен е глупаво да се откажеш от подобна структура от майстори и процеси, която Крафтек притежава и след това да започнеш кампания на омразата. Все пак успех в намирането на майстори след нас.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 20:34 от Kalin Blagov 784385

# 1 026
  • София
"Арх." Благов, не мислех да слизам на нивото Ви, но ето....

Явно това, че от Мишка Бейкъри Ви накараха да си махнете поста за взаимната Ви работа доста Ви е наранило.

Аз никога не съм се крила и коментарът ми го има в гугъл ( вече си изтрихте бизнеса) , имам и пуснати постове във фб ( https://www.facebook.com/groups/299913907483894/permalink/2061667154641885/)
Там може да видите народната любов, както и доста хора ми писаха на личен за работата Ви.
Аз много добре знам вече нашият аванс за чии мебели е отишъл Wink

Професионализмът не е нещо, което Вие определяте, а това е качество, което Вашите клиенти определят.
Ако реално сте такъв "професионалист", няма да седите като ученичка да се обяснявате във форум как 2-3 човека Ви оплюват, ако наистина имате 1000 доволни от Вас! Макар, че следа от тези доволните клиенти няма.

Цитат
Горецитираните клиенти имаха вече изготвен от нас проект и чакахме месеци докато сградата им вземе акт 16. Имаха пълен проект в ръцете си както ясно и точно разписани количествени сметки. Всичко беше специфицирано, изготвихме мострени модели на дървесни детайли от техните мебели

Първо проектът ни и КСС бяха готови за 8 месеца, въпреки постоянното ми обяснение, че трябва да се случи преди да родя...(за 5 месеца)
Имахме 2 срещи в офиса Ви и то инициирани от нас, за да си изберем материалите.
КСС не бяха готови, минавала съм като учителка по математика, защото Вие не само сте неграмотен и не можете да пишете, но ми се и наложи да Ви обясняваме как се смята ДДС при крайна цена на продукт. ( не, ДДС-то не 20% от крайната цена!)
Имахме мивки от технически камък веднъж, веднъж нормални и още доста неточности.

КСС в сумата се промени с 20к след моите корекции на вашите грешки.

Изчакахте 2 месеца за акт 16.

Като архитект и човек в опит в строителството, което твърдите че имате, трябва да сте наясно, че пускането на тока отнема време и УЖ за Вас не беше проблем и си взехте генератор. Ние Ви предложихме да изчакате тока.

Последните промени от февруари месец не са предадени на майсторите Ви.

Обяснете ми защо сте залепили плочки в кухнята на 12мм, при паркет от 14мм ( без лепилото и саморазливната замазка), който трябва да се изпълни без лайсни.

Цитат
През това време клиентите прецениха че искат климатизация тип - мултисплит във всяка стая. Асистирахме в прокарването на трасето. И това се случи
Климатизацията е ясна каква е още от началото на проекта - няма начин да е различна от мултисплит система -  имаме специално място за 1 външно тяло и е коментирано многократно.

Там ни извихте ръцете да работим с фирма по ваш избор и пак имаше фасони.
И не сте асистирали в прокарването - от фирмата дойдоха, пробиха и изчистиха. Отразено е във фактурата им.

Цитат
През цялото време вечер се промъкваха и правеха снимки. След което ми звъняха и критикуваха.

Да ми обяснявате, че сме се "промъквали" в собствения си апартамент е изключително нагло. С две деца под 3 годините, мислите ли че е окей да идваме  при работа с генератор, рязане на плочки или къртене, докато се работи?

След като за месец и нещо не получихме нито една обратна връзка - доброволно, нормално е да проверим поне какво се случва.

След изцепките Ви с баните и кривите плочки и то ФУГИРАНИ, тотално ни изгубихте като човек, който може да свърши качествена работа.
Пращах Ви снимки на сифоните и отговорът беше: кажете какъв е пак проблема с плочките.
Е вие, ако не го виждате, явно така си работите и това си ви е нивото.

Все ми се обясняваше във вайбър как тази седмица се лепят плочки, как другата се приключва. Според Вас ремонтът щеше приключи до септември. Интересно как ще стане, при положение че бавите мебелите на някои хората с година.

Цитат
Единият път беше за един намерен на обекта фас. Става дума за един единствен фас, привнесен от някъде. Критиката беше крайно остра, като им дадох обет лично че никой няма да пуши на обект
При все, че Ви обясних че в апартамента не се пуши, има тераси, то майсторите да си хвърлят фасовете в коридора в апартамента и площадката на апартамента в нов комплекс... професионално, да.

"Крайно острата ми критика" и Вашият обет

Защо ви изпъдихме? Защо не коментирате кочината върху новите плочки и начина на работа?
Нямаме нито един прав ъгъл в баните, където трябва да са мебелите, а е правено с гипсокартон.

Адвокатът ни се свърза с Вас и трябваше да пратите документи - фактури и какво се извършили по апартамента.
Нищо, 1 месец мълчание.

И не, не е цялата санитария в обекта - имаме  плочките, тоалетните чинии и структурите и хигиенните душове. Това са, половината липсват. Но ще ми е интересно в петък да ни предоставите фактурите и от липсващите неща от февруари месец като ви дадохме пари за всичко

Изгонихме Ви заради арогантното Ви отношение и мърлявата Ви работа.

След вас дойдоха вече 2-3 бригади и си изказаха мнението си за "професионализма Ви".

Защо не коментирахте и колко дела има заведени и загубени от Вас?
Лично мислех да пиша на dibla защо не проверяват повече кандидатите си и подвеждат хората Wink

П.С
А това да псувате и да обиждате не отива на мъж на 40+, който има претенции за професионализъм. Или явно не сте работили с истински такива, които не само владеят фирмите и процесите си, но и нервите.

Благодаря все пак, че след месец и нещо решихте да отговорите на поканата на адвоката и ще се видим в петък в апартамента да приключим бизнес отношенията.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 23:10 от Mishleto

# 1 027
Май е имало чистка тук. Но така, де, като чета май бългаските бизнесменини са по калъп. Клиента им все виновен. Но поне явно ще си прекратите отношенията. На мен FineDesign отказваха да ми прекратят договорите по взаимно съгласие. Имаше и вписани огромни неустойки за едностранно прекратяване от моя страна. Бяха ми взели и огромни аванси, които адвоката ми беше казал да ги забравям. Защо ли си го припомних пак това. Съчувствам ви.

# 1 028
Мишка бейкъри са наши добри клиенти и вече се нанесоха в тяхната нова сладкарница, която ние реализирахме за тях. Не разбирам защо са вмъкнати в ситуацията.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 13:31 от Kalin Blagov 784385

# 1 029
  • София
Като Ваши добри клиенти ги поканих да коментират тук съвместна Ви работа. Щом ги определяте така, ще напишат нещо хубаво за Вас. Да не кажете, че е само хейт Wink

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 14:53 от Mishleto

# 1 030
Ще поемеш отговорност за всяка лъжлива дума по мой адрес! Толкова измислици на куп. Всяко едно твърдение е абсолютно невярно и измислено. Имахте постоянен репорт за дейностите от наша страна и отчет за всяка похарчена стотинка. За това имаме конкретно назначени лица, които изпълняват точно тази функция. За това няма да приема подобни клевети, защото са тотална измислица и имам един отбор сведетели. Отделно не знам за какви дела говорите по мой адрес. Аз нямам дела. Водя едно за машина, която ми продадоха в неизправно състояние. Но дела срещу мен нямам нито едно. Поредната измислица от Милка. Вижте. Живеем в 2025 година и в държава със закони и правила. Вие сте ни наели, съзнателно подписали договор в съглашение и в съответствие с нашите правила. Има точки засягащи правата и задълженията на двете страни. Вие по договор нито ни предоставихте нормален достъп нито електричество на обекта, но ние проблем от това не правим. И един фас ви преля чашата! Това за мен подсказва нервно разстройство и свръх избухливост. Нещо в което вие мен обвинявате, а сами го демонстрирате. Агресията и злобата, която лъха от вас говори достатъчно. Успех с довършването на вашия апартамент по наш проект. Дори да ни се молите за съдействие, няма да получите повече такова след всички нападки.

# 1 031
Аз нямам дела. Водя едно за машина, която ми продадоха в неизправно състояние. Но дела срещу мен нямам нито едно. Поредната измислица от Милка. Вижте. Живеем в 2025 година и в държава със закони и правила.

По темата с делата и кой лъже. Бърза проверка - 4 дела с ответник (обвинен) "Крафтекстудио" ЕООД.
Или и справките от съда са лъжа?

Да, живеем в 2025 и има доста публична информация.

# 1 032
  • Бургас, София
Чета от няколко дни тази сага и ще си позволя да се включа без да имам отношение по случая.

Kalin Blagov 784385, четем вече няколко ваши коментара, в които се оплаквате от епитети, лъжи и клевети по ваш адрес и нанесени щети по репутацията Ви. Няма човек в тази тема с нещо между ушите, който да не е разбрал, че егото Ви е наранено.

Но пък забелязваме и оглушителното ви мълчание относно качеството на изпълнените дейности по този обект, за който е писала и показала снимки Mishleto. Тази покъртителна мърлящина и некадърна работа е това, което вреди на репутацията Ви повече от коментарите.

Видимо не отричате, че сте работили по това жилище. Ще споделите ли кое точно от видното от снимките е лъжа - криво положените плочки, нащърбените ръбове на плочки, липсата на защитно покритие на чисто нови плочки и сифони? Моля, покажете ни нещо по-добро от този обект и опровергайте дамата.

Премахването на бизнес профила Ви от Гугъл буди сериозни подозрения също!

# 1 033
Ще започна отзад напред. Горецитираните извадки от съдебния регистър са със стари дати, това е видимо. И всичките са спечелени от мен. Спрях профила си защото жената вероятно e с психични отклонения, която от седмица ме хейти тук навсякъде намира място да сипе омразата и комплексите си. Всички снимки са скалъпени и в хаотичен вид, което за мен също нищо реално не показват. Днес 15 Август бяхме с техния адвокат да засечем нашата работа в обекта.Това, че Милка с псевдонима - Мишлето  троли по цял ден и измисля компромати не означава че кореспондират с истината. Снимките категорично не кореспондират с реалността. Заповядайте сами и се убедете. Който иска и има мерак да се свърже с мен сам да анализира. Отделно - няколко пъти поканих всички които сипят омразата си да дадат конкретни примери и разкрият конкретните случаи, защото аз от техните писаници не разбирам нито за кой проект или клиент става дума. Което за мен е чист признак на тролене. Вселената работи с доказателства. И изобщо не говорим за его, а за правда. Вие пък читатели много лесно приемате и взимате страна. Не казвам да взимата моя, просто наблюдавайте. Истината винаги излиза на яве.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 19:06 от Kalin Blagov 784385

# 1 034
Е кое е му старото на дело от декември 2024 г.?  Dizzy Face

Общи условия

Активация на акаунт