Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 314 516
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 555
Как се оформя крайната цена за един проект? Какво следва след изготвянето на проекта? Откъде си набавя клиентът нещата по обзавеждането?

# 556
  • София
Зависи. Най-често дават цена на квадратура, но понякога могат и направо тотал да ти сметнат.
Относно обзавеждането, всички би трябвало да ти предложат авторски надзор - тоест по време на изпълнението да ти водят майстори, да те водят да избираш плочки или направо да ти сложат тези, които са заложили в проекта. Тук искам да отворя една голяма скоба и да кажа, че някои уж по-евтини, залагат скъпи материали в проекта и после ти казват, че за да стане така, трябва повече бюджет. Каквото и да ти говорят, луксозно може да стане срещу 1000 лева на квадрат и нито стотинка по-малко (тук включвам от ремонтни дейности до пердета всичко).

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 19:26 от tartaleta123

# 557
Имам нужда от съвет. Известна фирма ми даде цена 3600 евро за 75 кв.жилище само за дизайна. Това нормална цена ли е?
Като цяло ми направи впечатление, че срокоът за изготвянето на цялостния проект е повече от месец- струва ми се ужасно много време само за дизайна, да не говорим изпълнението кога ще е?

И още по-важното - мога ли да се доверя на фирмата и за изпълнението, как ще разбера дали са ми дали "нормална" цена, а не 2-на и 3-на от производителите/магазините на мебели?

# 558
Уау, аз май си представях по друг начин това с дизайнерите. След време ще ми се наложи да обзавеждам маломерно жилище. И си представях, че дизайнерът би ме посъветвал кое къде да сложа, че да е функционално всичко и въпреки малките стаи, да остане някакво място за мърдане  Crazy Но това друг човек да ми казва кое откъде да купя... Ще имам ужасното усещане, че съм прецакана и че дадено нещо може да се намери другаде на по-добра цена  Mr. Green

# 559
  • София
Мишелин, гаранция дизайнер ще го направи по-добре, а вероятно и по-евтино от теб. Но ако ти държиш сама да си търсиш нещата, то по-добре да си платиш само за проект и да помолиш да вложат мебели икеа примерно в проекта.
Idxtra, това са доста пари - около два пъти на стандартното и то за добър дизайнер. Иначе един месец за проект е нормално. Изпълнението е около 6 месеца обикновено.
Не знам коя ти е фирмата, но аз бих се доверила. Често даже дават и отстъпки, които ти сама не можеш да си договориш. Следи ги все пак, но не вярвам известна фирма да си постави на карта реномето за 3000лева примерно.

# 560
Мисля, че ми дадоха такава цена, защото вкл.и дограми, настилки и всичко, изпратих им "покъртителни" снимки  Mr. Green

Не ми е ясно дали:
1) Дизайнерите дават проект, а ти ходи си търси мебели и изпълнители (малко безсмислено ми се струва, защото тук не става дума само за цветове, а и за модели, материали и тн).
2) Когато дава цяла цена за изпълнение дали е изгодно или са "надути". Пиша това, защото като гледам дизайнерските жилища, цената на проекта и изпълнението е подобна като цена кв/м. на жилище в София. Например - обзажеждане/дизайн на 60 кв.м. - 50- 55 000 евро  Thinking

Ето това пише в един сайт:
Ако поверите всичко – от създаването на идеята до пълната й реализация на една фирма, то естествено, ще платите по-висока цена отколкото само за изработване на интериорен проект. Но! Определено ще ви излезе по-евтино отколкото да правите всичко с различни подизпълнители.

# 561
IDxtra, проверете на още места за цената.
Важно е да знаете какво ще получите за тези пари. Нека ви пуснат нагледна оферта. Така ще сте по наясно.
Като услуга интериорен дизайн може да получите :
- Чертежи с примерни разпределения;
- Към тях може да има визуализации. Попитайте колко струват допълнителните визуализации.
- Цените за консултации по магазините са допълнителни, защото времето за тях няма как да се предвиди;
Вие сте клиента и преди да платите е добре да знаете какво ще получите.

Големите фирми е нормално да работят с по-сериозни цени, пък и те извършват и повечко улеснителни дейности, като да ви набавят майстори и др.
Исках да коментирам времето за дизайн.
Ще се опитам да го разтегля , за да се осъзнае,че това не е процес само на създаване на картинки Simple Smile

Срещата с дизайнерите е много важна. За нас дизайнерите си е жив "час" при психоаналитик. Често трябва да преценим човек дали в момента се влияе от лилаво (примерно) или това наистина иска да вижда всеки ден. Практичен ли е. Какво търси - удобство или лукс и пр.
След всичко това се започва процес за разработване на варианти на разпределение на мебелите във вашето жилище. Това е процес, който се случва за 2-5 дни. След обсъждане и финализиране на крайния избор. По него се започва нов разпит за материали, цветове и форми.
Следва изготвянето на 3Д - което средно отнема 2-3 седмици, ако нямаш други ангажименти, а в по-големите студия, рядко са толкова свободни.
След визуализациите при пълно одобрение идват изготвяне на ВИК и ЕЛ схеми и всички други необходими за ремонтната дейност.
Процеса не е сложен за професионалист, но си е отговорен...особено, ако искаме клиента да е доволен.
Моят съвет е да изчакате срока, защото едно от усложненията е да започнете да ходите по магазините и както не сте искали бяла спалня в ретро стил (примерно Simple Smile ) изведнъж да кажете, че не можете без нея, защото сте я видяли някъде и всички подредби да започнат отначало или да се нагаждат.

Цените на пазара вариарат от 5 - 30 евро, пък може и повече. Вече си имаме наложени имена, които могат да си слагат по-високи цени.

Ако се двоумите на кой да се доверите. Разгледайте им проектите. Попитайте за съвет, някой който е ползвал дизайнер. Свържете се поне с три места, за да сте сигурни, че сте направили своя избор.

Надявам се да съм била от полза.

Желая ви спокойна вечер и скоро да видите жилището си ремонтирано по най-добрия начин  Hug

# 562
Моя ремонт е на финалната права, всичко е боядисано и почивните дни слагаме ключове и контакти.
Ползвах дизайнерка и различни майстори. Мъжът ми изнамери един консултант препоръчан му от негов колега. Та той много ни помогна, първия път като дойде бях с тежък ПМС и за малко не го изгоних, появи се с рулетка и нивелир и 20минути нищо не каза, само оглеждаше напред назад, аз не издъжах и си тръгнах. Те останаха с мъжа ми. Мъжа ми ,който всичко знае и трудно се доверява, каза, че момчето доста разбира. След това го викахме още 2-3 пъти за ключови моменти и по телефона се чувахме. Викнахме го на огледа със шпакловчиците и свали с лекота една приятна сума.

# 563
Здравейте.

Искам да питам,  има ли дизайнерски фирми, които предлагат консултации само, без изработване на проект. Т.е искам да ми излезе по-евтино. Аз ще си набавя мебелите, но, искам консултация за окачен таван, осветление, и как да позиционирам мебелите и паното, което искам да сложа зад спалнята.

# 564
Здравейте.

Искам да питам,  има ли дизайнерски фирми, които предлагат консултации само, без изработване на проект. Т.е искам да ми излезе по-евтино. Аз ще си набавя мебелите, но, искам консултация за окачен таван, осветление, и как да позиционирам мебелите и паното, което искам да сложа зад спалнята.
Здравейте,
а как си представяте тази консултация? Възможно е да се направи така с всеки дизайнер по запитване. Но би ли била полезна, ако само си поговорите кое би било добре за дома ви и кое не? И как ще успеете после да го преразкажете на майсторите? А те как ли ще го изпълнят?
Просто си разсъждавам на глас Wink ....на думи всъщност.

# 565
Здравейте,
Искам да споделя и нашия опит, тъй като отдавна следя темата и бях пускала запитване преди няколко месеца, когато и аз бях в дилемата с или без интериорен дизайнер.
Много време се колебахме, хонорарите не са малки, а и офертите варират ужасно много, както и обхвата на предлаганите услуги - имахме 4-5 офети: от 10 лв на квадрат (само за чертеж) до 12 000лв пакетна цена (сума само за архитекта!), обхващаща от проекта до влизаш и се събуваш.
Накрая се решихме и възложихме на фирма за интериорен дизайн изготвянето на проект. Проектът ни струваше 40лв на кв.м площ за проектиране. Хората, с които работихме, променяха няколко пъти проекта, за да отговори на нашите изисквания и да ни е практично. Финално получихме около 100 страници проект - не само като идея и визия, а с всички чертежи на ел.инсталация, ВиК, климатици и аспирация, гипсокартон, чертежи на мебели, цветове стени, настилки и прочие.
Ако човек търси недостатъци, винаги ще намери – в нашия случай работихме с млади хора, с вече понатрупан професионален опит, но с малък житейски опит – в смисъл да си със семейство, да имаш един куп вещи натрупани и тн. Но това с наше активно участие и разговори много лесно се коригира.
В момента сме на етап ремонт и дейностите вървят по-леко. Майсторите имат разгъвки на всяка стена – къде има контакти, ключове, на какво разстояние... Не че не се изисква участие и контрол от наша страна, но всичко е много по-ясно. Например, миналият ден монтираха климатиците -таванни; по чертежите много лесно се определи местоположението им, а те ще бъдат вградени и в окачен таван.
Естествено, в движение решаваме дали да се прави всеки един елемент от проекта (например по проект имаме на 2 места осветление под шкафовете, което изисква допълнително ел.инсталация и съответно оскъпяване).
Бяхте питали по-рано за мебелите и това, че архитектът "избира, решава" кое как да изглежда. При нас сменяха многократно например холната маса, лампите и прочие. Е, имаме и опция да поръчаме всичко чрез фирмата и въобще да не се занимавам, но аз реших, че искам да си ги видя/поръчам сама.
До момента съм доволна. Ще видим финалната реализация кога ще е, защото нямаме финансовата възможност да завършим всичко.
Като цяло за двама много ангажирани възрастни с едно дете и второ на път, това ни спестява значително време и надявам се и занапред нерви (това зависи и от майсторите, на които ще попаднем)...

# 566
fifi_0421, би ли споделила, на лични разбира се, с коя фирма работихте проекта? Мерси!

# 567
Здравейте,
Искам да споделя и нашия опит, тъй като отдавна следя темата и бях пускала запитване преди няколко месеца, когато и аз бях в дилемата с или без интериорен дизайнер.
Много време се колебахме, хонорарите не са малки, а и офертите варират ужасно много, както и обхвата на предлаганите услуги - имахме 4-5 офети: от 10 лв на квадрат (само за чертеж) до 12 000лв пакетна цена (сума само за архитекта!), обхващаща от проекта до влизаш и се събуваш.
Накрая се решихме и възложихме на фирма за интериорен дизайн изготвянето на проект. Проектът ни струваше 40лв на кв.м площ за проектиране. Хората, с които работихме, променяха няколко пъти проекта, за да отговори на нашите изисквания и да ни е практично. Финално получихме около 100 страници проект - не само като идея и визия, а с всички чертежи на ел.инсталация, ВиК, климатици и аспирация, гипсокартон, чертежи на мебели, цветове стени, настилки и прочие.
Ако човек търси недостатъци, винаги ще намери – в нашия случай работихме с млади хора, с вече понатрупан професионален опит, но с малък житейски опит – в смисъл да си със семейство, да имаш един куп вещи натрупани и тн. Но това с наше активно участие и разговори много лесно се коригира.
В момента сме на етап ремонт и дейностите вървят по-леко. Майсторите имат разгъвки на всяка стена – къде има контакти, ключове, на какво разстояние... Не че не се изисква участие и контрол от наша страна, но всичко е много по-ясно. Например, миналият ден монтираха климатиците -таванни; по чертежите много лесно се определи местоположението им, а те ще бъдат вградени и в окачен таван.
Естествено, в движение решаваме дали да се прави всеки един елемент от проекта (например по проект имаме на 2 места осветление под шкафовете, което изисква допълнително ел.инсталация и съответно оскъпяване).
Бяхте питали по-рано за мебелите и това, че архитектът "избира, решава" кое как да изглежда. При нас сменяха многократно например холната маса, лампите и прочие. Е, имаме и опция да поръчаме всичко чрез фирмата и въобще да не се занимавам, но аз реших, че искам да си ги видя/поръчам сама.
До момента съм доволна. Ще видим финалната реализация кога ще е, защото нямаме финансовата възможност да завършим всичко.
Като цяло за двама много ангажирани възрастни с едно дете и второ на път, това ни спестява значително време и надявам се и занапред нерви (това зависи и от майсторите, на които ще попаднем)...

И при мен ако може името на фирмата на лични. Някой по-назад в темата беше питал за Ачерно. И мен ме интересуват мнения за фирмата. Ако някой има опит с тях нека сподели. В нета не намирам мнения, а ми допадат проектите им.

# 568
  • Пловдив
Ние ще правим ремонт само на хола,може ли да ползвам услугите на дизайнер само едно помещение?Моля дайте препоръки за гр.Пловдив  Praynig

# 569
  • Бургас
Здравейте! Аз се интересувам как стоят нещата за Бургас. Коя фирма, на какви цени работят. Става въпрос за интериорен дизайн на апартамент. Къде мога да попитам?

Общи условия

Активация на акаунт