Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 317 278
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 870
Майсторите са си от фирмата, която строи, работят само на техни обекти. Същите правиха и къщата и са много мои хора. Постоянно им дудна на главата, изкарвам пълен работен ден с тях. На плочкаджията му бях общ работник😆

# 871
Не знам кой и кога е правил ремонти. В момента нещата са коренно ралични от преди 6 месеца, а за преди година няма дума да обеля. 1500 лева на квадрат за цялостен ремонт е малко. Нашето жилище беше за цялостна подмяна на тръби и инсталации, също и дограма. И излезе около 2 500 лв, като с дограма, инсталации, паркет, смесители Грое и т.н. не е правен компромис. Единствен компромис е правен с мебелите, които са изцяло от български производители (маса, диван, столове) и поръчка на ПДЧ(което е доста по-евтино от МДФ например). Ремонтът в никакъв случай не е луксозен. По-скоро среден, с по-висок клас уреди (+ 2 климатика Дайкин).

Основен проблем е нереалистичен бюджет, който ще заложите. Направете си сами сметката. Има цени на уреди, има и онлайн и цени на шпакловка, боядисване и т.н. Отваряте един ексел, мерите площ и смятате.

Мога да препоръчам по-бюджетен миещ се латекс(дори с препарати), който според мен е от нивото на Дулукс и Флюгер, но не и на тяхната цена. https://bauhaus.bg/lateks-helios-spektra-extra/p/19451

В магазина за ел. уреди срещу Мол София може да се пробвате за отстъпка за повече уреди на по-голяма сума. Дизайнерите работят с тях на 20% комисион, и 10 от тях дават на клиенти.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 20:10 от Аncy

# 872
Не знам кой и кога е правил ремонти. В момента нещата са коренно ралични от преди 6 месеца, а за преди година няма дума да обеля. 1500 лева на квадрат за цялостен ремонт е малко. Нашето жилище беше за цялостна подмяна на тръби и инсталации, също и дограма. И излезе около 2 500 лв, като с дограма, инсталации, паркет, смесители Грое и т.н. не е правен компромис. Единствен компромис е правен с мебелите, които са изцяло от български производители (маса, диван, столове) и поръчка на ПДЧ(което е доста по-евтино от МДФ например). Ремонтът в никакъв случай не е луксозен. По-скоро среден, с по-висок клас уреди (+ 2 климатика Дайкин).

Основен проблем е нереалистичен бюджет, който ще заложите. Направете си сами сметката. Има цени на уреди, има и онлайн и цени на шпакловка, боядисване и т.н. Отваряте един ексел, мерите площ и смятате.

Мога да препоръчам по-бюджетен миещ се латекс(дори с препарати), който според мен е от нивото на Дулукс и Флюгер, но не и на тяхната цена. https://bauhaus.bg/lateks-helios-spektra-extra/p/19451

В магазина за ел. уреди срещу Мол София може да се пробвате за отстъпка за повече уреди на по-голяма сума. Дисайнерите работят с тях на 20% комисион, и 10 от тях дават на клиенти.

Точно това започнах да правя в една екселска таблица. Въпросът е, че досега не съм работила с мебелист, а този път искам мебелите да са по поръчка. Някой да ми сподели, моля, колко излиза горе долу една кухня като от снимката, както и подобна спалня? Иначе още доста неща остават да попълня и вече чукнах 150 хиляди лева…

# 873
    • софия
    Ако някой каже колко ще струва, ще е твърде относително. Цената зависи от материалите и стойността на труда на този, който ще изработва. Нещо, което изглежда еднакво, на един може да струва 100 лв., на друг - 500.
    Питат се конкретни мебелисти като се избират еднакъв клас материали.

# 874
    Ако някой каже колко ще струва, ще е твърде относително. Цената зависи от материалите и стойността на труда на този, който ще изработва. Нещо, което изглежда еднакво, на един може да струва 100 лв., на друг - 500.
    Питат се конкретни мебелисти като се избират еднакъв клас материали.

Да, аз ще си сложа някакъв процент, който може да варира, въпросът е отнякъде да тръгна. В момента решавам въпроса дали да се наема сама да ги правя тези неща, или да използвам студио (т.е колко ще е разликата в цената). След това вече бих тръгнала да питам мебелист. Това като сметки достатъчни ли са? Най-вече за шкафовете и стила, който показах на снимката. 

# 875
    Дайте ми мейл, ще ви пусна снимки от апартамента, който завършихме. Прилича на това, което сте пуснала. И ще ви кажа колко ни излязоха мебелите.

За столове - Елимекс в Троян. Ходи се до там в мострената им зала и после ги докарват до София. Чака се дълго, но за сметка на това след турски и румънски недоразумения за по 500 лв., там купих за 136 лв. модел, който постоянно изкарват за износ. https://mebel.bg/en/ и това пак са те https://stol.design/

Маса пак от троянска фабрика с двойно разтягане за 700 лв. естествен фурнир и масив. Диван от Валинор до Пловдив.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 15:04 от Аncy

# 876
    Дайте ми мейл, ще ви пусна снимки от апартамента, който завършихме. Прилича на това, което сте пуснала. И ще ви кажа колко ни излязоха мебелите.

МНОГО благодаря. Пускам мейл на лично.

# 877
    Моето мненние е да си изберете дизайнери, които да ви направят проекта. А после си намерете препоръчана ремонтна бригада.

За съжаление в България се напъват да бъдат европейци и да предоставят комплексни услуги, но само напъна им е голям. После в изпълнението нещата много куцат.

# 878
    За троянската фирма със столовете, как се случват нещата, директно отивате на място и си избирате ли? Трябва ли някаква предварителна уговорка? Видях на сайта им каталог, а такъв с цени дали има някъде?

# 879
    Звъните на телефоните да се уговорите. Мострената зала е вътре във фабриката. Няма цени онлайн. В София имат 2 стола в Камко, но този магазин и на враг няма да го препоръчам.
    Аз си бях взела мостра от дамаската на дивана от Валинор и се оказа, че и Елимекс работят със същата.

Но каталога им е пълен онлайн. Някои неща не ги работят интензивно и може да почакате. Тези, които се работят масово ще станат бързо. Те малки поръчки не работят и такива на индивидуални клиенти ги вместват с другия обем. Но аз по-добре изработени столове не видях, а обиколих доста. Е, извън италианските по 500 евро парчето. Simple Smile

Редактирам се...В Пловдив, студио Масив също имат на Елимекс 2-3 модела. А и самите Масив имат два собствени модела( единият копира модел на Калигарис), които са също много добри.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 15:26 от Аncy

# 880
    Не знам кой и кога е правил ремонти. В момента нещата са ...
    Аз го правя в момента. И какво като имате 2 климатика?... аз имам 3 климатика дайкин, два от които подови. Другите марки и цени няма да изреждам, но не заблуждавайте хората, че 2500 е нормална цена. Освен това, винаги малкото жилище излиза по-скъпо на квадрат от голямото, поради простата причина, че да кажем цената на уредите в кухнята е едно да се разпредели на 60кв и съвсем друго на 160.
    Мариана, много ясно, че ако правите ремонта сами ще ви излезе по-евтино. Дизайнерите нали и те трябва да печелят.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 15:44 от Чи лу

# 881
    Аз търся столове от две години вече и нищо не може да ме грабне. Тези поне на снимка изглеждат доста добре.
    В интерес на истина, миналата пролет точно в сайта на Камко бях загледала едни, но така се стекоха при нас нещата, че не успях да ги водя и едва сега поднових търсенето.
    Звъните на телефоните да се уговорите. Мострената зала е вътре във фабриката. Няма цени онлайн. В София имат 2 стола в Камко, но този магазин и на враг няма да го препоръчам.
    Аз си бях взела мостра от дамаската на дивана от Валинор и се оказа, че и Елимекс работят със същата.

Но каталога им е пълен онлайн. Някои неща не ги работят интензивно и може да почакате. Тези, които се работят масово ще станат бързо. Те малки поръчки не работят и такива на индивидуални клиенти ги вместват с другия обем. Но аз по-добре изработени столове не видях, а обиколих доста. Е, извън италианските по 500 евро парчето. Simple Smile

Редактирам се...В Пловдив, студио Масив също имат на Елимекс 2-3 модела. А и самите Масив имат два собствени модела( единият копира модел на Калигарис), които са също много добри.

# 882
    Аз бих започнала сама, след като намеря изпълнител на мебелите.Не е чак толкова трудно.Направете си хубав бюджет и действайте според него.
    Бих заложила на кухня, бани, подови настилки и врати.Останалото винаги може да се направи в последствие, етапно.Да се купят някакви временни варианти( напр. за детските стаи), в последствие да се инвестира в по-качествени.
    Така направих аз у дома.

# 883
    Не знам кой и кога е правил ремонти. В момента нещата са ...
    Аз го правя в момента. И какво като имате 2 климатика?... аз имам 3 климатика дайкин, два от които подови. Другите марки и цени няма да изреждам, но не заблуждавайте хората, че 2500 е нормална цена. Освен това, винаги малкото жилище излиза по-скъпо на квадрат от голямото, поради простата причина, че да кажем цената на уредите в кухнята е едно да се разпредели на 60кв и съвсем друго на 160.
    Мариана, много ясно, че ако правите ремонта сами ще ви излезе по-евтино. Дизайнерите нали и те трябва да печелят.

Когато завършите ремонта ще можете да кажете каква е общата сума. Не и преди това. Аз аз говоря от позицията на приключила.
    1500 лева на квадрат е много малко като бюджет и недостатъчно за среден клас уреди и среден клас мебели без изхвърляне.
    В момента правим лек ремонт на юношеска стая с нови мебели. Само промяна на ел. инсталация и подмяна на паркет с трислоен. Ще излезе около 19 000 лв. Стаята е 18 квадрата. Wink И естествено, че малката квадратура е по-скъпа. Но между 65 и 95 не е чак толкова огромна разликата. Wink

Аз търся столове от две години вече и нищо не може да ме грабне. Тези поне на снимка изглеждат доста добре.
    В интерес на истина, миналата пролет точно в сайта на Камко бях загледала едни, но така се стекоха при нас нещата, че не успях да ги водя и едва сега поднових търсенето.

Не знам какъв модел точно си представяте, но аз също обиколих много магазини и производители. Истината е, че единствено на Елимекс ми паснаха. Беше смешно защото човекъм ми каза да се подготвя, че са скъпи. А ние вече бяхме претръпнали към цени от 500 лв. И като каза цената първо помислих, че се подиграва. Simple Smile

Моделите им в колаборация с дизайнерите от sayswho https://www.sayswho.dk/about са наистина много изпипани. И Кларк и Максуел(модели) ми харесаха много и като визия, и като удобство. Не се вижда нито една снадка, нито един болт или винт.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 09:15 от bubanka

# 884
    Пише се "засега". И не се газирай толкова, карай я по-спокойно, много те е изнервил тоя скъп ремонт -1000лв. кв м паркет. И аз бих се изнервила на илядО лева на квадрат, но съм спокойна, щото плащам тънко .😆

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 22:32 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт