Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 312 263
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 990
Здравейте! Искам да споделя мнението и опита си с Елиза от Urvission Interiors.
Преди няколко месеца Елиза ,,пое ангажимент” към мен за неплатен стаж в нейната дизайнерска ,,фирма”.
През няколкото месеца в които тя ми загуби времето научих предимно как да НЕ работиш и как да НЕ се отнасяш с хората.
Към клиентите се отнасяше несериозно, бавеше ги със сроковете на проектите с месеци. И вината никога не беше в нея.
Точните размери на помещението също не бяха приоритет. Ако ги вземе, защото един клиент трябваше да си ги взима сам след нея и да ѝ ги изпраща.  Клиентите са принудени да звънят, да се молят и карат за да се свърши някаква работа.
С мен се свързаха двама от клиентите ѝ за да изкажат негативният си опит с нея и че освен забавянето с месеци, дизайнът, който са получили не е това, което са искали.

Относно моята ,,работа” при нея. Залъгваше ме постоянно. Беше крайно несериозна към мен и не ме търсеше със седмици. Когато имахме срещи за да обсъдим проект, тя закъсняваше с по три часа за срещата. Даваше ми да работя върху проекти без размери. И въпреки че няколко пъти я молих да бъде по-отговорна към мен и времето ми, да ми дава повече работа, да ходя с нея по обекти - получих само оправдания и лъжи.
С Елиза се разделих, когато паднах и си счупих крака, което на нея ѝ дойде много удобно. Въпреки че ѝ се обадих и ѝ казах, че мога да работя без проблем, тя отново не благоволи да ми се обади цяла седмица преди аз да ѝ звънна и да питам какво се случва. Тогава тя ми съобщи, че вече няма да се занимава с дизайнерство и не може да ме наеме. (Същия следобед пое нов обект върху, който да ,,работи”). Питах я защо ако не е имала намерения към мен, не ми е казала по-рано, за да търся работа на друго място и че е много жестоко от нейна страна и да остави човек в неизгодно положение без работа, знаейки че в този момент, не мога да търся друга.
А тя супер щастливо ми заяви, че ,,не било лично”.
Не препоръчвам тази женa! Не си губете времето и нервите с нея. Насочете се към хора, които искат да работят и не си търсят оправдания, че не могат да си организират времето и ангажиментите.

# 991
  • Варна
Някой да има отзиви за FURNISH BG, https://furnish.bg/bg/,гр. Варна? Имат интересни неща като проекти и изпълнение. Цените за интериорен дизайн ми се струват "нормални",  всравнение с това, което видях по други фирми.

# 992
Furnish имат дългогодишен опит за Варна като изпълнители мебели. Не мога да кажа за цялостен интериорен проект как ще са. Вие  за каква услуга/продукт се интересувате?

# 993
  • Варна
Цялостен проект на двустаен апартамен или само на кухня.

# 994
  • София
Здравейте,

Отдавна следя този форум и сега е време да споделя нашия горчив опит с Крафтекдизайн / Kraftekdesign и конкретно с арх. Калин Благов, който реално е човекът-студио.
http://kraftekdesign.com/
Когато ги избирахме нямаше отзиви и се подведохме по уменията му ти каже точно това, което искаш да чуеш + добра визитка като образование и опит.
Мога да изпиша много по темата, но накратко ще кажа - почти всичко негативно, което съм прочел тук за Fine Design е валидно на 100% за Крафтекдизайн - доброто отношение приключва до момента, в който платиш големите аванси. Не се спазват срокове, няма никаква прозрачност в процесите, не се дават статуси, откровено се лъже в това какво се планира като етапи и какво е свършено, не се следят бригадите, които работят, които са тотални фрилансъри и не им дреме как ще го изпълнят. В общи линии точно това от, което искахме да избягаме, а именно да ходим да се занимаваме да следим Бай Иван и Хасан какво правят и докъде са, се реализира с Крафтекдизайн, защото Калин реално не осъществава никакъв контрол и няма представа какво се случва по обектите, но пък за сметка на това държи арогантен тон дори само да му поискаш статус. През месеците, в които работихме с тях  периодично се появяваха лоши отзиви в гугъл, които после изчезваха като от Крафтек си сменяха името в google business. Сега последно са изписани Kraftekdizaĭn , което пак явно позволява да премахнеш стария си бизнес с всички ревюта и да създадеш чист нов. Е, вече има още едно ревю, не знам колко пъти може да се прави това със смяната на името, но реших да пиша тук, защото както казах - темата ми е била полезна през годините и смятам, че сега аз мога да бъда полезен и предпазя някого от грешката, която ние направихме. Нашата цена беше хиляди левове допълнително платени да оправяме след тях, месеци закъснение и скъсани нерви в комуникацията с Калин Благов.

Здравейте, нашият опит с Крафтекдизайн / Kraftekdesign  е точно същият!
Днес приключихме предсрочно взаимоотношения с тях след поредица лъжи и арогантно отношение от "арх." Благов .Ако му кажеш нещо ако не му харесва избива в някакви нервни кризи и истерии, което не е никак професионално. Проекта го правихме 8 месеца, за 3 месеца получихме 2 направени бани, но след преправени криви плочки на пода, къртене на зле поставен линеен сифон и има още кусури, и това за 120 лв без ДДС на кв. метър. Когато казахме, че си прекратяваме отношенията по телефона, получихме викове и обиди какви сме били клошари, как ги знаел такива като нас, на кой пазар да си занесем номерата и сме били неблагодарни за неговия "професионализъм", и накрая ни напсува Satisfied
Tази кочина върху новите плочки преля чашата.

Плочките бяха поставени преди месец и половина, но те си го знаят.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 15:03 от Mishleto

# 995
Май е време за черен списък на интериорни дизайнери?

# 996
Според мен на вълка му е дебел вратът, защото сам си върши работата. Професионалистите имат предимството да познават новите материали и технологии, но това важи и за отделните майстори, а концепцията човек най-добре може сам да си я направи. И идейните проекти за обзавеждането също.

# 997
Така е, най добре да си свършиш сам работата. Затова си платих само за дизайна, другото аз си го организирах.
Май гредата е повече при изпълнението.

# 998
  • Sofia
Аз също съм в леко колебание за един архитект, дали се справя с дизайна, който му е възложен.
Лично за мен дизайн означава не просто цветови синхрон, а да се помисли максимално добре за помещението, което трябва да се проектира, за удобството на живущите и аз бих очаквала дизайнерът да има идеи за това как максимално добре да оползотвори помещението, включително с различни многофункционални мебели или с идеи, които на обикновен човек няма да му хрумнат, като падащи плотове или излизащи механизми и т.н

Струва ми се, че работата на архитектите и тяхната квалификация е по-скоро откъм проектиране на помещения, а не тяхното оползотворяване. Говоря от последния си опит, но вие може да ме опровергаете с някой много успешен в дизайна архитект Simple Smile

# 999
Тъжно е колко мошеници са намерили мекото на хляба в този сегмент.
И това са хора с образование и професия, не е трудно да им повярваш.
Човек никога ни би дал големи авансови плащания на майстор.
Но на фирма, която изглежда legit?
Явно е толкова лесно просто да решиш, че не искаш да си спазваш договорите и толкова.
Добре, че поне има къде да не си трият коментарите на истинските клиенти.

# 1 000
  • Пловдив
Май е време за черен списък на интериорни дизайнери?
По- скоро трябва да я бял списък. Черният ще е безкрайно дълъг!

# 1 001
А след като си развалихте отношенията върнаха ли някакви оставащи пари или доизпълниха ли си заплатените неща? Изпадането в истерии, директни обиди и заплахи (не преувеличавам тук) беше на всеки няколко дни, когато се опиташ да му кажеш, че започва да ви идва до гуша от забавяния и мърлявщина. Направо бяхме изумени между "лицето" му в социалните мрежи и как се държи, когато е на предварителните срещи като избирахме студио и как обижда и крещи, понякога те псува и заплашва директно както и вие сте описали.
Пак добре, че не сте стигнали до мебели с тях - при мръсната работа поне в процеса на работа може нещо да се преправи от мърлявщината им, но при мебелите имаше една камара мизерии, които сещате се, че няма как да се коригират, а трябва да се направят наново, което той абсолютно не направи. ние такъв лъжец и измамник през живота си не сме срещали и също бяхме супер изненадани, че виреят такива индивиди на пазара и успяват да  се представят в съвсем различна светлина благодарение на социалните мрежи. Тогава дори се свързахме с адвокат, който провери и ни каза, че има немалко дела заведени срещу него и всичките загубени от Крафтекдизайн / Kraftekdesign. Въпросът с тези дела е, че отнемат много време, а ние искахме колкото се може по-бързо да приключим с този измамник. Единственият шанс е да се дава повече гласност за подобни индивиди. Сега проверих и виждам, че в google профилът им се появяват и други оценки. Да видим дали пак ще "свали" фирмата си от google business, за да изтрие всичко.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 14:22 от Mamma

# 1 002
Тази цена от 120 лв на кв.м.за какво е ? Само за надзор ли? Или за дизайн?

# 1 003
Тази цена от 120 лв на кв.м.за какво е ? Само за надзор ли? Или за дизайн?

Предполагам за баните

# 1 004
  • София
Здравейте,
 още не са ни върнали пари, искаше да пишем официален емайл, че се отказваме от договорните отношения. Той каза, че ще си платим за всичко, с което ни нямаме проблем, само да се махнат. НО споменах, че за всичко, което ще платим ще имаме приемо предавателен протокол с него, с техническия ръководител и нас. Надявам се да няма измислени пера и да ни върнат оставащите пари от аванса. Само се притеснявам, че сме ги дали кеш.
Стигнахме до баните (плочки) , плочките в кухня, мокро и коридор и полагането на ел. инсталацията. Както той го нарича " акт 1 - мръсната част". От месец и нещо ни обяснява как "завършват" този акт, а все няма никой в апартамента. Все всичко беше: днес, утре , 2 дена...
Според него ел. инсталация се прави за 2 дена.
Аз честно казано почнах да се замислям дали тази титла дето си е сложил е реална.

Иначе за отношението му е покъртително.
То направо ни беше страх да питаме какво става с апартамента да не избухне пак в някакви истерии и 50 реда писания какъв е "професионалист". Ние уж го ресърчвахме миналата година, но не намерихме нищо, а тези видеа много подвеждат както и на живо как маже.
При вас колко време продължи ремонта? При вас мебелите прави или цялостната част?
Аз прикачвам снимки от нещата, които ги сътвориха, като
тези ги поправиха:

А това беше фугиран под ....
Но неща като:
Сифон и душ на различни стени:

Количеството на лепило при плочките:

Начупени плочки при герунг рязане:

Тези неща сега ще трябва преправяме след тях и кочината дето оставиха и се надяваме да не са надрали плочките по пода.

125* лв (моя грешка) е полагането на плочките.

Иначе както казаха пред мен - той надзор не прави, но и самият дизайн не го прави той, а едно момиче. Той е просто лице на студиото.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 14:23 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт