Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 332 036
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 1 095
Здравейте!

Включвам се в тази тема, за да кажа колко доволни останахме от работата ни с Елена Табакова (https://leneadesign.com/). Изключително професионално подходи към проекта, и съобрази всичко с иначе ограничения ни бюджет. Предлага и изпълнение на проектите, но ние вече си имахме майстор - дизайнерката му изпрати техническите чертежи, по които да работи, и ни препоръча мебелист.
Горещо я препоръчвам!

# 1 096
Аз ползвах интериорен дизайнер за апартамент ново строителство, защото това ми беше първи ремонт и честно казано изобщо не знаех откъде да започна.
Първоначално мислех да се справям сама, но доста бързо се отказах от тази идея. Особено след като се срещнах с майстори, които дадоха цена на око, при това супер висока спрямо бюджета ми (13 хиляди лева за баня, коридор и кухня с плочки без материали и санитария). Обикалях магазини да си харесвам неща, пък някои не пасваха на размерите на стаите, въобще чудоо.

Попаднах на едно студио през Фейсбук, поисках оферта и се оказа, че цената е в рамките на бюджета, който бях предвидила. За мен най-полезно беше, че не се наложи сама да търся и координирам различни майстори и доставчици. Имаше човек, който да ми каже кое е удачно и кое не, преди да се направят излишни разходи. При мен студиото беше NazarDecor (https://nazardecor.com/),  а дизайнерът се казва Албена Заркова.

# 1 097
Здравейте!

Включвам се в тази тема, за да кажа колко доволни останахме от работата ни с Елена Табакова (https://leneadesign.com/). Изключително професионално подходи към проекта, и съобрази всичко с иначе ограничения ни бюджет. Предлага и изпълнение на проектите, но ние вече си имахме майстор - дизайнерката му изпрати техническите чертежи, по които да работи, и ни препоръча мебелист.
Горещо я препоръчвам!

Здравейте,
Извинявайте за глупавия въпрос , но какво включва цялостната услуга и на вас колко ви излезе ? Нямам никакви познания в областта , а ми предстои….

# 1 098
Здравейте!

Горещо я препоръчвам!

Здравейте,
Извинявайте за глупавия въпрос , но какво включва цялостната услуга и на вас колко ви излезе ? Нямам никакви познания в областта , а ми предстои….

Услугите зависят от вашата нагласа към ремонта - дали искате само да ви се направи проект с визуализации, или ви е необходимо и съдействие с изпълнението. Цените си ги определят на база площта на апартамента - на нас ни взе 40 евро на квадрат, което е стандартно като гледам цените и на други дизайнери.
Особеното е, че ние не я ангажирахме с изпълнението на проекта, тъй като си намерихме майстори. Ако искате дизайнерът да организира майсторите и да ги следи какво правят (т.нар авторски надзор), това повишава малко цената (към 50-60 евро, зависи при кого отидете). За 50 квадрата апартамент може да си предвидите 2-3000 евро за дизайн, като според мен си заслужава много, особено за качествена услуга, а могат да ви спестят и голяма част от главоболията с майстори след това.

# 1 099
Аз пък не препоръчвам работата с дизайнер. След сблъсък с две различни дизайнерки, едната от които през страница се намира кой да я похвали тук, повече не бих си го причинила. Пари на вятъра. Следващия път ще платя на ChatGPT да ми направи проект, и без това мудбордовете с него си ги правят.
Може би е ОК да наемеш дизайнер само ако наистина нямаш идея, изисквания и предпочитания относно интериора и нищо, ама нищо не разбираш от съчетаване на цветове и материи. В такъв случай може да ти е полезно и всичко би ти се струвало УАУ и невероятно.
Ако разбираш малко повече обаче и имаш вече някаква визия в главата, виждаш ясно непрофесионализма и грешките и това дразни.

Конкретни примери: молба от моя страна за добавяне на конкретни артикули и контакти във финалните файлове и обещание на дизайнерката, че ще го направи - ами изобщо не са добавени. Сгрешени размери на мебелите по поръчка, направо елементарни грешки. Космическа оферта от страна на мебелиста, с който се работи (две детски легла без рамки и матраци - 7000€, цялата детска стая, състояща се от две легла, гардеробче и скрин за играчки - 14 000€, а това са само мебелите по поръчка за стаята, съвсем класически модели, нищо УАУ - ще ги дам за детска стая, ама друг път).
Другата пък - праща ми рендери на завършена стая, всичко много красиво, но после във файла с артикулите 80% от нещата липсват. Като сигнализирах, се оказа, че тепърва ще търси подобни артикули като от визуализацията, тоест ми праща нещо, което дори не знае дали може да се реализира 1 към 1. На рендера красиви столчета с ушички, във файла - съвсем обикновени класически столчета от Икеа. Добре де, нали ми пращаш да видя как ще изглежда стаята. То като половината артикули не са баш такива, ами подобни, и накрая и стаята така ще е - не ми било компютри, а компоти. При молба от моя страна да ми каже размер на пердета ми даде формула, по която да си ги изчисля сама, която дори не е приложима в моя случай. Като попитах за конкретни размери, отговорът беше: вече ти казах как да ги изчислиш, успех ти желая - е, аз учител по математика ли съм наела, или дизайнер. Нали точно затова й плащам, да ми даде точни размери и да ме улесни, какъв е смисълът иначе. Задавам й въпрос в работен ден, в работно време, без досаждане от моя страна, просто въпрос по рендера, изпратен предишната вечер. Била се разхождала със семейството. Я си представете да отговорите така на работодателя си в работен ден, да видим колко ще е очарован и колко ще се задържите на работа. При цените на услугите им очаквам много по-добра клиентска услуга, защото да, това преди всичко е платена услуга, която да носи практическа полза и улеснение за клиента, а не е изкуство, за да се изявяват дизайнерите като Микеланджело и да очакват само да охкаш и да ахкаш пред творчеството им без въпроси и без желание за промени.

Въобще пълно разочарование, тотал щета. Много хора около мен бяха на това мнение и се опитваха да ме разубедят да не си прахосвам парите, но аз нееее, как така, това ти спестява много разходи и време, друго си е човек, който разбира, да пипне, а не AI. Е, загуба на пари, нерви и време се оказа и сега си коригирам нещата сама точно с AI, който се справя много по-добре с указания без излишно его и троскане. Нагли и алчни хора! Сори, още съм афектирана от липсата на професионализъм и нормална комуникация.

Последна редакция: чт, 25 юни 2026, 16:43 от ПiПiруда

# 1 100
Claude платена версия с агент може да се свърже с безплатна на Scetch Up версия  , но трябва да знаеш как да комуникираш ефективно с ИИ и не затормозяваш основният чат( затъпява и използва много тоукъни) е много ама много добро решение. Разбира се трябва да имаш понятие от ремонти и някаква визия.
Бюджетирането и избора на материали ще е по трудно за ИИ защото няма данни за магазини и артикули. 
Аз съм работил с дизайнер и съм имал разговори с доста преди да избера ,и винаги основният въпрос беше , може ли да ми дадете линк или място да купя артикула на снимката и ориентировъчна цена.

# 1 101
Това беше и моето изискване - конкретни артикули с линкове и цени. Ама като и те са объркани, файда.
Още един пример:
Говорили сме кухненската маса да е определен размер, защото стаята е малка, тя ми слага по-голяма, същото и за канапето - по-дълго от първоначално обсъжданото и в резултат не би могло да се минава. Сигнализирам за масата, ура, поправя я с правилния размер, кликвам на линка - ами то дала холна, а не трапезна маса с тези размери, съответно много по-ниска от нужния размер за хранене.
Въпросната дизайнерка има препоръка дори на тази страница. Не знам роднини и познати ли мобилизира периодично да я хвалят, защото стилът е един и същ и преди две седмици сумати народ се е изсипал да я хвали в Гугъл. Ама знам ли, може още няколко проекта да е движила паралелно с мен и затова да ме е претупала. И не, нямам предвид leneadesign, за да не правя лоша реклама на невинни и нищо неподозиращи хора.

# 1 102
Аз пък не препоръчвам работата с дизайнер. След сблъсък с две различни дизайнерки, едната от които през страница се намира кой да я похвали тук, повече не бих си го причинила. Пари на вятъра.

И аз съм така. Два основни ремонта съм правила, и двата са си с наш дизайн на всичко. Почти нямаме стандартни мебели - освен меката мебел. За първия апартамент поискахме проект от дизайнери и се хванахме за главата, едни кривини, едни сбъркани размери само и само да им излезе чертежът... Отсвирихме ги и само си се справихме перфектно.
Единствената причина да наема дизайнер би била евентуално негови връзки с изпитана бригада и познаването на най-новите технологии, които аз не знам. Да, ама не, май много рядко се случва такъв дизайнер.

# 1 103
Ама пишете ги с имената им. Иначе ефект никакъв няма от написаното.

Аз съм много навътре и с ремонти и всичко. Но отказвам да ставам профи и в електро, ВиК и т.н. За това искам някой истински професионалист да ми го изчисли, а не да се доверявам на майсторите. И този път сме с дизайнер. За сега пу-пу. Но са архитекти всъщност, а не интериорни дизайнери. И още не сме стигнали до реализация. Стискам си палци да не полудея, че квадратурата е много.

Последна редакция: пт, 26 юни 2026, 10:57 от Аncy

# 1 104
Това беше и моето изискване - конкретни артикули с линкове и цени. Ама като и те са объркани, файда.
Още един пример:
Говорили сме кухненската маса да е определен размер, защото стаята е малка, тя ми слага по-голяма, същото и за канапето - по-дълго от първоначално обсъжданото и в резултат не би могло да се минава. Сигнализирам за масата, ура, поправя я с правилния размер, кликвам на линка - ами то дала холна, а не трапезна маса с тези размери, съответно много по-ниска от нужния размер за хранене.
Въпросната дизайнерка има препоръка дори на тази страница. Не знам роднини и познати ли мобилизира периодично да я хвалят, защото стилът е един и същ и преди две седмици сумати народ се е изсипал да я хвали в Гугъл. Ама знам ли, може още няколко проекта да е движила паралелно с мен и затова да ме е претупала. И не, нямам предвид leneadesign, за да не правя лоша реклама на невинни и нищо неподозиращи хора.
Опитът ми е със същата дизайнерка, която според мен сама се рекламира навсякъде(Nazar Decor-Албена Заркова) и мнението ми е абсолютно същото -страшно разочарование, никакви идеи, липса на професионализъм, повече от нещата аз сама й ги предложих и дори я мързеше да ги визуализира, остави ме да си ги представям! Огромна загуба на средства! Цената изглежда приемлива в началото, спрямо други дизайнери, но това, което се получава от нея накрая е едно абсолютно нищо, за страшно много пари!!! Най-разочарована останах, че дори не ме питаше кое как искам да изглежда, а когато исках нещо да се промени, получих грубо отношение и ме накара да си търся сама исканите артикули в нета! Буквално беше бясна, че си позволявам да поставям под съмнение нещо, да питам или да й създавам още работа! Аз си платих предостатъчно, за да се упражнява и да си рисува, когато иска тя и когато тя може, че е много "трудоемко" и затова по мое мнение сяда една-две вечери от двата месеца, които си е определила да ни бави нарочно и порисува малко каквото на нея й е удобно и иска да е приключила с конкретния клиент... Хора, не се лъжете, тази жена няма никакви умения за дизайнер...

# 1 105
Още един пример:
Опитът ми е със същата дизайнерка, която според мен сама се рекламира навсякъде(Nazar Decor-Албена Заркова) и мнението ми е абсолютно същото -страшно разочарование, никакви идеи, липса на професионализъм, повече от нещата аз сама й ги предложих и дори я мързеше да ги визуализира, остави ме да си ги представям! Огромна загуба на средства! Цената изглежда приемлива в началото, спрямо други дизайнери, но това, което се получава от нея накрая е едно абсолютно нищо, за страшно много пари!!! Най-разочарована останах, че дори не ме питаше кое как искам да изглежда, а когато исках нещо да се промени, получих грубо отношение и ме накара да си търся сама исканите артикули в нета! Буквално беше бясна, че си позволявам да поставям под съмнение нещо, да питам или да й създавам още работа! Аз си платих предостатъчно, за да се упражнява и да си рисува, когато иска тя и когато тя може, че е много "трудоемко" и затова по мое мнение сяда една-две вечери от двата месеца, които си е определила да ни бави нарочно и порисува малко каквото на нея й е удобно и иска да е приключила с конкретния клиент... Хора, не се лъжете, тази жена няма никакви умения за дизайнер...

Да, точно за същата става въпрос. Вече си мислех, че аз нещо не съм в час и че в мен е проблемът, че беше груба и тросната, тъй като всички отзиви за нея в нета са само суперлативи - колко мила и прекрасна е и как чудесно и лесно се работи с нея.
Впечатленията ми от нея са абсолютно същите като твоите, доста разочароващ опит и нерви по време на комуникацията ми с нея. Праща едни визуализации, признавам, наистина красиви, но при желание за някаква промяна от моя страна срещах съпротива и нежелание. Изобщо не се допитва какъв е стилът на живот и нуждите на хората, чийто дом проектира, директно налучква някаква визия, която според нея би се харесала, и после сякаш буквално се сърди, ако не си във възторг още от първия рендер и искаш нещо да промени. Получих дори рендер със скрита язвителна нападка по мой адрес в заглавието на една от декоративните книги, които се използват за визуализациите, което беше просто върхът на сладоледа. Отношението си беше направо обидно, но вече се чудех дали просто аз съм по-чувствителна.
Ние вече започваме реалната работа по апартамента и лъсват много технически грешки по чертежите, така че внимавайте и с тази част и имайте не едно, а две наум. Картинките иначе са красиви, това не мога да отрека.

Другата, от която не останах доволна, е Мина Цонева. Отново впечатление за претупване, работа в последния момент преди крайния срок (иначе цял ден била работила, ами сигурно, като е седнала последния ден преди края на срока) и фокус върху парите, а не върху резултата и добре свършената работа от нейна страна. Да не казвам как е поставила климатика на визуализацията...

Имам чувството, че завършват някакъв курс и се пишат дизайнери, пък който се върже, върже. Предвид че те оставят с усещането за неглижиране и претупване и че не си им особено важен като клиент с философията Thank you, next, явно доста хора всъщност се връзват.

# 1 106
Малеее, момичета, като ви чета, направо се чувствам кэсметлийка с моето попадение.
Следя темата  изчетох и много други, защото ми предстоеше да се пека на този огън. По препоръки от тук и аз мислех за дамата, която цитирате. В послидствие  приятелка от друга тема ми препоръча сегашната. Срещнахме се, разпита ме подробно, стиснахме си ръцете и месец по-късно започна интензивна работа по моя ап. 2-3 пъти прави визуализации, докато се оцелим. Имам чертежи по всички части, табличката с КСС за всичко  има по повече от 1 предложение с линк към магазин и цена. Дори и за нещата, които вече бях купила, е дала свои предложения. За претупване, дума няма, преработвала е чертежи и разпределения по наколко пъти за мой кеф, с желание и усмивка. Време за срещи не ми е губила, 2-3 на живо в ап, другото онлайн. Голям капризник сэм и много мрънкам. В момента върви ремонта. Техническият има златни ръце и огромно сърце!
Благодаря ви, момичета, за споделеното Flowers Hibiscus много полезен опит и припоръки споделяте. Много научавам от вас. Пожелавам си всеки да се похвали с обновения си дом и в другите теми. Успех !

ПП: извинявам се за правописа Blush от тел и с дебели пръстчета ....

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 08:26 от *TeddyBee*

# 1 107
Малеее, момичета, като ви чета, направо се чувствам кэсметлийка с моето попадение.
Следя темата  изчетох и много други, защото ми предстоеше да се пека на този огън. По препоръки от тук и аз мислех за дамата, която цитирате. В послидствие  приятелка от друга тема ми препоръча сегашната. Срещнахме се, разпита ме подробно, стиснахме си ръцете и месец по-късно започна интензивна работа по моя ап. 2-3 пъти прави визуализации, докато се оцелим. Имам чертежи по всички части, табличката с КСС за всичко  има по повече от 1 предложение с линк към магазин и цена. Дори и за нещата, които вече бях купила, е дала свои предложения. За претупване, дума няма, преработвала е чертежи и разпределения по наколко пъти за мой кеф, с желание и усмивка. Време за срещи не ми е губила, 2-3 на живо в ап, другото онлайн. Голям капризник сэм и много мрънкам. В момента върви ремонта. Техническият има златни ръце и огромно сърце!
Благодаря ви, момичета, за споделеното Flowers Hibiscus много полезен опит и припоръки споделяте. Много научавам от вас. Пожелавам си всеки да се похвали с обновения си дом и в другите теми. Успех !

ПП: извинявам се за правописа Blush от тел и с дебели пръстчета ....

давайте имената и на тези, от които сте доволни, за да може темата да е полезна на хората, които все пак искат да правят ремонти, а не само на тези, които се опитват да избегнат лошите Grinning

# 1 108
Тъй като досега не бяхме ползвали услугите на интериорен дизайнер и никой около мен не беше, се доверих на препоръка за въпросната дизайнерка точно от тази тема. Четох и отзиви в Гугъл, всички до един положителни, цените тогава ми се сториха що-годе поносими, приятно впечатление ми направи, че бяха публикувани на сайта й (макар и силно завишени за предложеното качество) и проектите й на пръв поглед ми допаднаха, сториха ми се красиви. Затова и пуснах запитване към нея, на което тя веднага се отзова. Чисто визуално до голяма степен харесвам и нашия проект, тоест все някаква полза ще извлека, макар че не съм убедена, че парите и нервите си заслужаваха.
Червена лампичка ми светна още като подписвах договора, тъй като беше дълъг над 10 страници, направо огромен, изключително добре си е вързала гащите с всякакви клаузи и подточки. Другото е, че на домофона пред офиса й имаше покана от ЧСИ, но хайде, това няма как да знам за какво е точно и реших да не задълбавам, а самата тя при първия ни контакт ми се стори приятна. Разочарованието дойде след това.

# 1 109
Да....сега виждам.,че има различни пакети от 25 до 45 евро...
45 евро е нормална цена за пълен пакет,включващ всички чертежи и части,както и точни спесификации на заложени артикули.

Общи условия

Активация на акаунт