ЯНУАРЧЕТАТА скачат и беснеят и на мама пупата люлеят

• 16 867
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
barboran4e и аз точно с това се мажех последните 3 месеца, но по един флакон ми отиваше на месец, хем това което ми донесоха е 315 мл., 25% има бонус.
Много съм доволна, при положение че кожата ми е доста суха, на мен ми я хидратираше много добре. От къде го купи? Тука по нашите аптеки даже не са го чували. Може би като идвам на преглед в София трябва от там да си взема.

# 196
  • София
Малко почивка...Та Иники  smile3501. Честно казано, мен лично шиенето на гоблени ме изнервя, въпреки, че много хора ще кажат, че то успокоява. Имах дори един колега в университета, който шиеше.
Бърборанче, аз досега функцията за месене на робота не съм я ползвала newsm78 Ама не ме е и хващала музата...А месих веднъж на ръка-кой да ти се сети, че и робота ще свърши тая работа hahaha
Доня Коприва, ха пожелавам ти и на теб такъв подарък. Аз от свекърва ми и зълва ми получих електрическо кантарче, че то за машината си трябва. Мери и температурата на продукта дори...
За помпите за кърма - обещаха да ми дадат тази обикновената на Авент...Но електрическите им ми се струват лукс на този етап.
Аз пък се мажа с крема против стрии на Дева и засега нямам проблеми. Кожата ми е мекичка и нямам проблеми с беленето. Но вече е време да почна да мажа и зърната за подготовка newsm78
Почти приключих с подреждането на новите придобивки в кухнята...Че в понеделник чакам майстор за пералнята. Нещо ми се струва, че бучи-по едно време Хриси я ползваше за касичка, но скоро не се е сещал.
П.С. Ели, сега чак ми стана гузно...да пращам хляб по пощата или куриер освен  love001

# 197
Късно чадо...
Айде сега като ни пускаш такива снимчици започвай голямото печене на хляб, около 100-на хляба ти се връзват, моят да е с ядки ако може Blush

Ели, то бебето пак си суче от теб, но ако имаш достатъчно кърма, то не може да я изяде цялата особено в началото и затова след хранене трябва да се доизцедиш. Така стимулираш и лактацията. Иначе рискуваш запушване на каналите, мастит, а и като не се стимулира лактацията кърмата намалява и след това няма да му стига като поотрасне.
А аз лично искам електрическа защото с най-обикновенните(не говоря за механична на Авент) е голяма хамалогия, ужас. Аз така и не свикнах с такава и се научих на ръка да се цедя, то не е лошо, но отнема повече време, а с бебе на ръце всяка минутка ти е ценна, та затова  сега ми се иска малко повече комфорт

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 13:31 от доня КОПРИВА

# 198
Доника, благодаря за загрижеността мила, но по-добре дето ще пращаш да изчакаме няколко месеца и живот и здраве, обещала си между другото, да ни дойдеш на гости в Свищов. С Пепи ще те посрещнем подобаващо - ние ще ти припомним купона от студентските ти години, а ти ще изнесеш една лекция с дегустация, за това как се приготвя такава вкуснотия. Hug Hug Hug

# 199
barboran4e и аз точно с това се мажех последните 3 месеца, но по един флакон ми отиваше на месец, хем това което ми донесоха е 315 мл., 25% има бонус.
Много съм доволна, при положение че кожата ми е доста суха, на мен ми я хидратираше много добре. От къде го купи? Тука по нашите аптеки даже не са го чували. Може би като идвам на преглед в София трябва от там да си взема.

Моето е 125 мл и струваше 23.90- взех си го от училището за бъдещи родители. Твоето явно е било лосиона (моето е крем-концентрат) и на мен ми се искаше него да взема (че е по-голямо количество), но го нямаха! Иначе тук  http://www.palmers.bg/stores.php  има адреси на магазини, в които го продават. И в София не са го чували по аптеките, виж в някой бебешки магазин в Свищов newsm78 !
Отивам да полегна, че вече бебка не ми дава да седя седнала...веднага ми се втвърдява корема Sad Sad

# 200
доня КОПРИВА, много благодаря за инфото. Много ще ми е полезен всеки съвет, особено от мами, вече минали по този път. Hug
Значи трябва да си взема помпичка. Като наближи момента, ще се поинтересувам от марки, варианти...

barboran4e, моето мазило наистина е масажен лосион притив стрии с каково масло. Едва ли обаче в бебешките магазин ще я има тази марка. Аз още в началото питах какво предлагат за мазане на коремчетата и най-често това беше козметика на Bubchen, Nivea...

Хайде и аз отивам да полегна, че и на мен не ми е много удобно седнала вече. Хубав ден на всички!  bouquet

# 201
Аааааааааааааааа Доня Коприва, помпата е уникална. Гледахме ги с мъжът ми на бебешкото изложение в зала Универсияда. Жената от щанда на Авент ми обясни много подробно всичко и наистина е страхотна. Можеш да и зададеш ритъм на цедене какъвто ти предпочиташ, та живот и здраве и ние такава ще си вземем.
Доника, споделих на мъжът ми за твоята машинка за хляб. Той каза, че не е проблем да ми вземе за коледа, но да не ми омръзнела и после да прашлясвала по кухнята. Аз пък си мисля, че щом дава такива резултати, няма защо да прашлясва.
Бърборанче, мисля, че ти казваше, че се двоумиш за раждането между Шейново и Окръжна. Аз гласувам с две ръце за втората. Там ще раждам и аз. Избрала съм си екип. Всички са много мили, но най-важно е отношението на лекарката, която ще ме изражда и акушерката, а те са СТРАХОТНИ. Обясняват ми подробно всичко, Интересуват се от всички изследвания, които са ми правени и т.н.
А иначе днес бях на частен преглед при един доцент в Майчин дом. Отидох, защото отдавна си бях записала час, а и едно мнение в повече не тежи. Доц. Маринов му беше името. Каза, че абсолютно всичко с бебо е наред. Всичко си му е в граници-и плацентата ми, и теглото му, и развитието му, така че сега съм още по-спокойна и в още по-коледно настроение

# 202
здравейте и от мен. искам да попитам един счетоводен въпрос - вчера си взех болничния за 45 дни, интересува ме какво става ако родя след тези 45 дни. знам че следващият болничен го издават от болницата след раждането, но ако родя по-късно за разликата какво става, имам предвид с паричките, които ще ми изплащат отНОИ. ТЕ като изтече този от 45-те дни щи спрат плащането и какво става - точно за празниците  Cry

# 203
  • София
Соня, издава ти се втори болничен...мисля, че от гинеколога за 10 дни-те повече няма и да чакат-предизвикват раждането.
Ралката, ами какво да ти кажа...надявам се да го използвам често този уред, ама... Rolling Eyes
Елиии, размечта ме, като спомена студентските години. Тогава решавахме и тръгвахме накъдето ни видят очите Mr. Green Точно си мислех днес как ще пътуваме догодина с 2 деца вече. Сега Хриси си го приемам като пътна чанта. Той и обича да се вози...Само да не е чак до нашите, че го е страх да не го оставя там, пък и му е бая далечко 400 км

# 204
Здравейте на всички  Hug
Днес пак бях на док, добре сме, малчо тежи 1480 грама  Mr. Green
в болнични ще изляза след 3 седмици го смятаха, но на работа още не са ми намерили заместник и почвам да се притеснявам да не е в последния момент  #Cussing out
Рокси щом док ти го е изписал взимай го, то няма да навреди ама може би помага и в о късните периоди на бременност. В ниамед избрала ли си док.?
След прегледа влязох в един бебешки магазин и си купих термометър за вана, казах им на моите хора че и да ми забраняват предварително пак ще си купя доста неща така че да ме оставят на мира вече  hahaha
Доника браво за хляба  Wink
Присъединявам се към въпроса на соня-82  newsm78 ако следящия и доктора водил раждането не съвадат примерно кой издава втория болн ако още няма раждане, при мен е един и същ д-ра де, но ми е интересно наистина в този случай как се процедира?
Честит ни петък работещи коремчета  Hug

# 205
Доника в такъв случай втория болн намалят ли го с тези 10 ?  newsm78

# 206
  • София
Да се включа и аз с коментар за помпите- много зависи от количеството кърма, което ще имате.

Според мен е не рационално да се дадат предварително 100-300 лв. за помпа, която ще ползвате съвсем малко.    

Има и друг момент- след 1-2 месеца организмът почва да произвежда количество, което е необходимо за изхранването на бебо. Тогава то изсуква всичкото произведено мляко и няма нужда от цедене.  Но при всеки е индивидуално.

Аз например нямах много кърма и след като се нахранеше бебето да съм изцеждала по максимиум 20-30 мл......има мами, които имат много кърма и изцеждат по повече 100-200 мл...е, тогава вече хамалогията е голяма #Crazy

Но моят съвет е да си вземете като за начало някоя по- евтина ( има на Нук за по 20 лв.) и ако се окаже че имате прекалено мн. да доизцеждате- тогава да си взимате скъпа помпа Peace  Просто вашият организъм и нуждите на бебето ще ви покажат вярната посока, затова не  Naughty избързвайте със скъпа помпа

Доника...хляба изглежда перфектен Peace  Ако искаш по- добър вид- след последното втасване( преди печенето) мажеш с олио и отгоре ръсиш сусам или чубрица Heart Eyes

# 207
  • Пловдив
Здравейте тумбаци!
Ей Дони,с тоя хляб ни зарази всичките.Сега и аз ще пиша на дядо Коледа за такава хлебопекарна.......пък дано ме огрее.
От всичките ми питания за помпите за кърма,стигнах до извода че електрическите са най-добрия вариант,ноооо..........и Бръм има право,че май не трябва да се бърза със скъпа помпа,защото не се знае как ще тръгнат нещата с кърменето.Ами аз още се чудя Rolling Eyesно май съм си нацелила електрическата помпа на Nuk.
За мазане и аз ползвам масажен лосион против стрии на Palmer's и съм много доволна от него.Лятото ми го донесе моята приятелка от Англия,но вече е на свършване и не знам от къде да си го взема.Където и да питам не са го чували.
Мюрвет-разбира се,че ще посетим панаира Peace

# 208
вярно е ,че количеството кърма е индивидуално,но аз макар да нямах кой знае колко кърма и кърмих 2 месеца,ползвах помпата нон стоп-Дари ме беше разранила,болеше ме,не можах да се справя със силиконовите зърна.по този начин можех да следя и изпитото количество и помпата ми вършеше перфектна работа.тези неща са си за наше удобство и колкото по-лесно и бързо става,толкова са по малко и нервите Peace Peace Peace
а и после за към 50 лв може да се продаде Wink

# 209
  • София
Здравейте !
Аз днес си имам компания и не ми дават да припаря до компютъра. Александра се събуди с кашлица и хрема и съответно не е на градина . Сутринта я водих на лекар , било вирусна инфекция, зачервено гърло - нищо сериозно .
Бръм, благодаря за отговора !
Доника , хляба изглежда перфектно .
Аз се мажа с едно мляко на Кокона и мама . И първата бременност се мажех с него и съм много доволна. Нямах нито една стрия . А и като цена е много достъпно .
С Александра имах от ръчните помпи , мисля че беше на Nuk . Но не ми беше удобно и аз накрая като Копривка  се цедях на ръка . Но наистина си е много трудоемко. Сега не съм се замисля по въпроса .Ще следя мненията ви .
Лорини, благодаря и на теб.

Общи условия

Активация на акаунт