Лакове OPI.... и всякакви други марки - 2 част

• 85 014
  • 610
  •   1
Отговори
# 390
Lincoln Park After Dark ефектен и много не траен  лак .Снощи се лакирах на сутринта беше  излющен ....

Ето какво пише фирмата за тези лакове:
Лаковете SUEDE на OPI не са така дълготрайни, както оригиналните лакове OPI. Не използвайте основа за лак, топ лак, изсушители или лосион за ръце, когато ползвате SUEDE. Лакирайте целият нокът с SUEDE или лакирайте с гланц върху свободния край.

# 391
Тези ползва ли е някой? В началото на темата прочетох нещо за кансерогенни, вредни съставки. Тези да не са такива?

# 392
Lincoln Park After Dark ефектен и много не траен  лак .Снощи се лакирах на сутринта беше  излющен ....

Ето какво пише фирмата за тези лакове:
Лаковете SUEDE на OPI не са така дълготрайни, както оригиналните лакове OPI. Не използвайте основа за лак, топ лак, изсушители или лосион за ръце, когато ползвате SUEDE. Лакирайте целият нокът с SUEDE или лакирайте с гланц върху свободния край.
Da v tova se ubedih veche ...Ne bih povtorila Flutter

# 393
  • София
Най-после ходихме до вносителите на Чайна глейз и мога да кажа, че бях много неоснователно скептична.
Лаковете, които взех са OMG на China glaze и Matte about you на Essie.
За съжаление все още не са получили Khrome на China glaze и нямаха нищо достатъчно сребристо което да ми предложат.
Така че съм решила да си поръчам CHROME NAIL POLISH- 232 на Stargazer от техния сайт. Те са британска фирма и имат доставка до България.

Да се върнем на покупките:

Още щом се прибрах си сложих от матиращия топ върху текущия ми маникюр, снимала съм само върху безименния пръст, но пак не се вижда така добре разликата както на живо. Прави наистина много хубав мат Simple Smile

Относно холограмния, наистина ефекта е OMG, сложих си само един слой, но и той прави страхотен ефект, опитала съм се да покажа според възможностите ми на фотограф, но съм сигурна, че на слънчева светлина би изглеждало още по холограмно, ама няма слънце  Confused

# 394
  • Belgium
Pampita кои са вносителите на China Glaze и къде се намира магазина им?  Laughing

Холограмният лак е много готин  Heart Eyes

# 395
  • София
Вносителите се казват Експерта фешън, поразрови се в нета и ще намериш информация за тях.

# 396
  • Belgium
Мерси  Laughing

# 397
Вносителите се казват Експерта фешън, поразрови се в нета и ще намериш информация за тях.

А могат ли да се купуват единични бройки, смисъл, ако не си професионалист можеш ли да се цъфнеш там и да си купиш нещо. и само да попитам колко е цената на Matte about you на Essie?

Мерси

# 398
  • София
Ами, да ти кажа честно, аз първо има звънях и се разбрахме с тях по телефона. На мен ми продадоха матиращия топ за 17 лв.

# 399
  • София
Най-накрая успях да мина през магазинчето в Младост, много ми хареса, по-зареден магазин с лакове на OPI не съм виждала... няма да ви казвам колко лака си харесах, добре че алчната ми душица се въздържа с мотива, че в нета цената им е на половина, а като се прибрах се оказа, че съм запомнила имената само на 3, какво по-хубаво, ще се  огранича само с тяхната поръчка. Цветовете са

Sit Under The Apple Tree                                                                                            You Dont Know Jacques-Suede  

DS Treasure, този, не е толкова оранжев, а е червен със златен блясък.        

Да споделя и поредната ми слабост... никога не съм слагала зелен лак, но в този ми останаха очите

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 00:24 от nad_tab

# 400
Заления лак и   кафевия са  впечатляващи .. Heart Eyes  bouquet

# 401
  • София
Най-после ходих на маникюр и ми скъсиха ноктите, че с тази бременност много бързо ми растат. Занесох си OPI Suede и Matte about you за да ме лакира като хората, защото аз се лакирам като първия български слон. Вече втори ден се държи, така че надявам се матиращия топ да е решението за дълготрайността на матовите лакове, ще пиша пак, когато се поолющи за да кажа колко ми е издържал. Ето така съм сега:

Тези ползва ли е някой? В началото на темата прочетох нещо за кансерогенни, вредни съставки. Тези да не са такива?

Относно вредните съставки, чувала съм че formaldehyde, phthalates и toluene не са препоръчителни да влизат дълго време в контакт с кожата (ноктите). В OPI знам че със сигурност има formaldehyde, според упътването на Есенс (немците винаги гледат да са точни) пише, че не е препоръчително повече от 2-3 седмици да влиза контакт с ноктите. Според маникюристката ми, обаче могат съвсем успешно да се защитят ноктите, като се ползва основа (заздравител) който да не съдържа от тези съставки, а за кожичките е достатъчно да бъдат намазани с масло преди лакирането. Така че страшно няма.

# 402
OPI са BIG 3 Free, т.е. не съдържат и трите съставки.

# 403
  • София
Странно, защото на моето OPI отзад на съставките пише formaldehyde:

Но може би ми е фалшиво OPI-то, вече всички разбраха че не съм го купувала от Мола.  #Crazy

Или пък е от стара колекция? Suede излезе в Америка още пролетта, това че тук е внесен чак есента си е наш проблем. Друго си е да си пазаруваш най-новите колекции директно от Америка.

# 404
Сигурна ли си, че не пише formaldehyde resin?
Big 3 Free са от Австралийската колекция насам, Suede си е от тази година. Също май B3Free са тези със заленото мастило на етикета на дъното, тези с черно мастило не са.

Едит: Кликнах и видях, че е resin. Тази съставка е сравнително безопасна:
http://www.cosmeticsdatabase.com/ingredient/702501/FORMALDEHYDE_RESIN/
http://www.cosmeticsdatabase.com/ingredient/706587/TOSYLAMIDE%3B … RMALDEHYDE_RESIN/

Общи условия

Активация на акаунт