Опасни пюрета

• 18 711
  • 234
  •   1
Отговори
# 120
Такаааааа ,ще ме извините за спама и малко не по темата, но искам да поговоря малко за тези така хвалени сертификати за качество и тези много стандарти и норми на които, дадена продукция отговаря.
Работя в лабораторията на голям производител с пазари по целия свят ( нарочно не споменавам името и типа на производство) .Ние с колегите ми сме тези, които се борим със сертифициращите органи и доказваме, че нашата продукция заслужава техния сертификат и отговаря на европейските и международни стандарти, норми и директиви. Сертифицирани сме от TUV ( Тюф) и  RvA ( Холандската служба по Акредитация) , както и от БСА ( Българската Служба по Акредитация, но нея никъде по света никой не я брои за нищо) .
    От чуждите служби ни идват на одит по два пъти в годината, даже Тюф-аджии идват и по повече. Както и да е.... Одиторите се сменят всеки две-четири години за да няма корупция.
    Да разкажа как минава една проверка-идва одитиращия, обикновенно е един, съответно не знае грам български и преводача е от нашата фирма. Не разбира грам от нашите документи и от техниката ни на изпитване, преводача превежда  и говори каквото ние му кажем за да залъжем одитиращия. Разбира се , показваме му някои несъответствия за не  изглежда пък много подозрително. Когато правим изпитванията на продукцията така ги правим, че той или не разбира че лъжем или се прави, че не разбира. Сертификата се дава вечер, когато се черпи одитиращия в хотела или го развеждат на екскурзии из цяла България.
От какво живеят сертифициращите органи- от огромните такси, които фирмите, искащи даден сертификат си плащат всяка година. Според вас имат ли полза да си отварят очите на четири и да следят за измислено качество?
Само да кажа, че областта в която работя е промишленност, а не хранителни стоки  Peace

ooooh! горко ни, горко ни на нас ползвателите на тази промишлена продукция.....simpatiuh4e, много добре си го написала.
Но по отношение на детските храни е друго, доколкото пряко засяга здравословното състояние на децата. Ако произвеждат некачествена храна, значи имат чистото съзнание, че вредят. Колкото и сертификати да имат, трябва и малко морал и съвест да влагат в работата си производителите на детски храни.

# 121

Не се сещам какво конкретно можем да направим обаче.

ами можем да се любуваме на госпожа Бенатова от корицата на списание "Жената днес" Mr. Green
както видях днес на връщане от разходка

# 122
Оттук нататък можем да разсъждаваме върху две неща:
1. с какво месо да си храним бебетата;
2. дали бТВ, показаната в репортажа майка, Комисията за защита на потребителя, или Авенди ще изнесат още малко и малко по-аргументирана информация по случая.
Не се сещам какво конкретно можем да направим обаче.
Аз се сещам какво можем да направим - да не купуваме готовите месни пюрета.  Peace
С какво месо да си храним бебетата - аз лично смятам да си поръчам месо  от село, от хора, които познавам. Решението е временно, но ме урежда за сега. Наясно съм за отровите във водата, почвата, въздуха, торовете, фуражите и т.н., но поне знам, че тези хора не дават хормони за растеж на животните си. Това за сега, по-късно детето ще яде една и съща храна с нас възрастните.
Дали някой от основните действащи лица в тази игра ще изнесе още малко информация, аз не вярвам това да се случи.

# 123
Следя темата с интерес. Тъкмо мислех да пусна мейл на Би Ти Ви с молба да предоставят координатите на засегнатата майка, за да каже кои пюрета е ползвала. Не вярвах, че репортерката ще каже марката, дори в и-мейл.

Little wingels, поздравявам те за активното отношение и за това, че стана говорител на толкова много разтревожени майки!!!   bouquet

Не знам кой какви сертификати има, но е факт, че хората стават все по-алчни и недалновидни. Производството на храни по принцип е една от болните ми теми и не разбирам защо си го причиняваме. А за бебешките храни направо нямам думи. Наивна ли съм била, що ли, ама наистина вярвах, че поне за детските храни има някакъв контрол.

Както и да е, философстването не помага, включих се само да изразя възмущението си и да поздравя мамите активистки.

А Би Ти Ви ако са медия на място, ще продължат темата, ще направят проверка, със сигурност има и тук лаборатории, в които могат да се тестват храните. Обаче се съмнявам това да стане...

# 124
kitche благодаря за поздравленията! И да нямаше тази тема тук, пак щях да пиша на БиТиВи...и аз не вярвах, че Бенатова ще ми отговори, изобщо не вярвах, но бях длъжна да опитам...още продължавам да се чудя защо изобщо тя ми отговори! Но после се скри, както и всички от БиТиВи, което ясно показва, че НЕ са сериозна медия! #2gunfire
И аз съм била наивна и вярвах, че за детските храни има строг контрол!  ooooh!
Както каза ana07 , това е същото като историята с шишетата на Авент. Пак сме жертви на поредната маркетингова война, най-вероятно, ама няма как да сме сигурни на 100%, щото държавата е шибана и такава ще си остане. Mr. Green

# 125

Запис за каквооооо???!? #Crazy #Crazy

kitche благодаря за поздравленията! И да нямаше тази тема тук, пак щях да пиша на БиТиВи...и аз не вярвах, че Бенатова ще ми отговори, изобщо не вярвах, но бях длъжна да опитам...още продължавам да се чудя защо изобщо тя ми отговори! Но после се скри, както и всички от БиТиВи, което ясно показва, че НЕ са сериозна медия! #2gunfire

Те никога не са били медия! Те са огромен въздух под налягане!  Naughty Stop Sick

# 126
Момичета, и аз на мястото на журналистите от Би Ти Ви не бих дала марката на пюрето. Най-малкото защото може да се окаже (и най-вероятно е така) че това е не е проблем само на една марка пюрета, а изобщо на всяко небиологично месо. Аз чета The Baby Book на американските педиатри Сиърс и там препоръката е ясна : биологична храна, особено важно при децата до 2 години. Пишеше да се избягва да се дава небиологично месо заради хормоните на растежа и антибиотиците които се дават на животните. Аз тук в Канада био зеленчуци мога да купувам на бебето и от кварталния магазин, ама био месо съм намерила само пилешко. Та ако искам да давам друг вид месо, давам само от готови био пюрета. И няма никакво значение дали месото е в бебешко пюре, дали е в домашно приготвено пюре с обикновено месо от магазина - важното е че то не е био. Какво да правите? Ами аз лично предпочитам детето ми да е на вегетариански режим, или да яде само пилешко, отколкото да рискувам с меса от животни тъпкани с боклуци. Вижте там - кой баба на село, кой ще си купува за бебето био храна, всеки се спасява както намери. Лично при мен това храната е една от причините да отлагам даването на детето ми на градина. Знам че не мога да го предпазя от всичко, но ми се ще да направя всичко възможно да го предпазя поне от това от което мога.
И само да кажа - не е вярно че само момиченцата са засегнати - това е вярно само ако говорим за краткосрочен ефект. Ако става въпрос за дългосрочни ефекти върху организма - нито за момченцата, нито за момиченцата приемането на хормони от толкова ранна възраст и нарушаването на хормоналния баланс са безобидни Sad

# 127
heureuse съгласна съм с теб за необходимостта от био продукти, но в България няма такива за съжаление. Дори някой продукт да носи надпис "био", никой в България няма да повярва,че наистина е био, щото си познаваме хаоса и безхаберието в държавата. Ти живееш в Канада и казваш,че там има био месо само пилешко,е, това е Канада, пак нещо "био" се намира, но тук е България  Stop На нас тук ни остава само варианта "баба на село" и то баба, която не е чувала за хормони за растеж на животните да дава. Но колко дълго можем да си храним децата по този начин?
А относно така наречените "журналисти" от Би Ти Ви, не си права! Защо правят репортаж с недомлъвки и липсваща информация? Защо изобщо го излъчиха този репортаж като не казват от кои точно пюрета да се пазим? И как мислиш, защо Миролюба Бенатова ми писа, че опасните пюрета са на Хип с пилешко месо? Много са въпросите, но и предполагаемите отговори не са малко...

# 128
Ами според мен ти е отговорила, защото си е мислела, че ще ти даде полезна информация. Мисля, че самата тя не е майка, иначе щеше да си даде сметка какво е направила с недовършения си репортаж. И понеже вече със сигурност е на вълна още 10 нови репортажа - ми щом я питат, защо да не отговори. Нищо, че ще хвърли в джаза хиляди майки. Сигурно си мисли, че репортажът й е много добър дори. За съжаление цялата ни журналистика е такава. Един нормален журналист в цивилизования свят ще направи разследване, ще се подкове с изследвания, ще направи истински разкрития. Тук пускат мухата и си мислят, че кой знае какво са направили.

# 129
Някой купувал ли е нещо от магазините на Биосвят? Ето сайта им:  http://biosviat.com/
От това, което чета за бебешките храни, разбирам, че се правят във Франция...Някой знае ли нещо за тази марка Babynat? Пише, че месото също е биологично, имат пюрета с пилешко, телешко, пуешко и агнешко, но не знам дали се продават в България. Сигурно да, щом може да се поръчват на сайта на Биосвят... newsm78

# 130
Сега поразгледах сайта! Има биопродукти от Китай!  Laughing Аз пък хич не си падам по Китайски стоки!  Crossing Arms
При нас решението да давам месо от готови пюрета няма как да се случи! Моето дете при всичките ми опити да захранвам, с каквото и да било от готовите пюрета, винаги най-демонстративно ги е отказвало! Единствено ядеше пюре от круша на Хип и сините сливи на Гербер! Всичко останало е отивало в канала!
Ако някой каже откъде може човек да си купи био месо, ще съм благодарна!
За пилетата, купувам тези на Дюк, надявам се, че е вярно това, което пишат!

# 131
Ами според мен ти е отговорила, защото си е мислела, че ще ти даде полезна информация. Мисля, че самата тя не е майка, иначе щеше да си даде сметка какво е направила с недовършения си репортаж. И понеже вече със сигурност е на вълна още 10 нови репортажа - ми щом я питат, защо да не отговори. Нищо, че ще хвърли в джаза хиляди майки. Сигурно си мисли, че репортажът й е много добър дори. За съжаление цялата ни журналистика е такава. Един нормален журналист в цивилизования свят ще направи разследване, ще се подкове с изследвания, ще направи истински разкрития. Тук пускат мухата и си мислят, че кой знае какво са направили.
  Peace

# 132

Абсоолютно подкрепям това мнение! Peace

# 133
та затова смятам да пиша на изпълнителния директор на битиви и ще помисля на кой точно държавен орган. няма да ме прави на маймуна някаква си журналистка, дето мястото й не е в национална медия като не разбира отговорността която се носи като си там

# 134
та затова смятам да пиша на изпълнителния директор на битиви и ще помисля на кой точно държавен орган. няма да ме прави на маймуна някаква си журналистка, дето мястото й не е в национална медия като не разбира отговорността която се носи като си там
Алегра моите почитания, точна както винаги!  Hug
И аз имам идея, която вече задвижих, дадох информацията на друга медия. Дали ще направят нещо, кога - не знам, ама няма да си стоя така и да бездействам, както правят скапаняците от БиТиВи. Ако смяташ, че ще ти послужи моята кореспонденция с Бенатова и Хип България (а сигурно ще ти трябва), пиши ми на лични, дай имейл адрес да ти препратя всичко. Така де, да не бездействаме, щото децата ни са жертвите в тази отвратителна игра.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт