Опасни пюрета

• 18 702
  • 234
  •   1
Отговори
# 135
направо ще им дам линк към темата. предполагам наясно са какво е интернет, какво е форума за българското виртуално простанство - да видим как ще си измият ръцете.

# 136
та затова смятам да пиша на изпълнителния директор на битиви и ще помисля на кой точно държавен орган. няма да ме прави на маймуна някаква си журналистка, дето мястото й не е в национална медия като не разбира отговорността която се носи като си там

Може би защита на потребителите?? newsm78 Да проучат въпроса в кои пюрета има такова месо. А може би и здравното министерство?
Тая Бенатова и мен ме дразни яко! Като цяло Битиви са ми абсолютен отврат - особено новините им! Sick Sick

# 137
на мен също. поради тази причина новините им не ги гледам, за въпросния репортаж научих от позната и го потърсих в сайта им.
като казах държавен орган имам предвид някой който има контрол върху медиите.
обмислям РИОКОЗ също, но на комисията за защита на потребителите според мен няма смисъл.

# 138
  bouquet за всички, които правят нещо по въпроса с разнищването на тази ужасяваща история!
Алегра, Little wingels, до къде стигнахте с разследванията и кореспонденцията? Ако имате нужда от помощ... само кажете... сигурна съм, че и други мами биха се отзовали.
Ana07, ако не те затруднява много, защо не пишеш на HIPP, за да им разкажеш как биват оплюти в България? Та дано те да реагират малко по - адекватно и не цитират написаното в сайта им. Бих го направила и аз, но не владея немски...

# 139
Ами аз съм дала всичката информация по случая, която имам, на друга медия (телевизия), и чакам реакция от тяхна страна. Но не се надявам много, защото по принцип никоя медия не обича да работи върху материал, който вече е бил изнесен от конкурентна медия, нали разбирате, за тях е важно кой е първи с новината  Rolling Eyes Та не знам дали ще се заемат да правят разследване, въпреки че историята може да се подхване от съвсем друг ъгъл, въобще не са длъжни да "последват" БиТиВи...
За съжаление пак сме в ръцете на журналистите, иначе няма как да дадем гласност. За момента нямам свежи идеи как да съживим въпроса, ако някоя мама тука измисли нещо да каже...

# 140
  • Бургас
Момичета, аз се чудя дали има вероятност, на пазара да има пюрета, които са менте? Примерно на Хипп? Откъде да сме сигурни, че ония хора, които едно време са се занимавали с производство на фалшив алкохол не са се "преквалифицирали" newsm78.

# 141
Не мисля че е вероятно. Със сигурност щеше да има разлика в етикетите, качеството на опаковките, най-малкото.

# 142
Направо съм ужасена от прочетеното,знаех че държавата ни не хае по отношение на храните,но все пак имах някаква надежда че на пюрета и детски храни ще се обръща повече внимание Thinkingно уви не е така #2gunfireследя с интерес и се надявам някои да внесе повече яснота в случая,визирам медиите или някоя институция Crossing Arms

# 143
Някой купувал ли е нещо от магазините на Биосвят? Ето сайта им:  http://biosviat.com/
От това, което чета за бебешките храни, разбирам, че се правят във Франция...Някой знае ли нещо за тази марка Babynat? Пише, че месото също е биологично, имат пюрета с пилешко, телешко, пуешко и агнешко, но не знам дали се продават в България. Сигурно да, щом може да се поръчват на сайта на Биосвят... newsm78
От всички бурканчета на българския пазар най-голямо доверие вдъхват тези на френката фирма Babynat заради: 1. органичния си произход, одобрен от стриктен сертифициращ орган 2. подробно описания състав  без добавки като нишесте, сол и захар 3. факта, че не са произведени за България.

# 144
Направо съм ужасена от прочетеното,знаех че държавата ни не хае по отношение на храните,но все пак имах някаква надежда че на пюрета и детски храни ще се обръща повече внимание

Дано!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Чух как по Националната телевизия Шефа на Съюза на потребителите обясни на "невежите" как нямало проблем с оцветителите в кренвиршите, те само подобрявали търговския вид.
Оцветителите предизвикват алергии, рак, проблеми с черния дроб и бъбреците и т.н. и т.н.  - това само по себе си е достатъчно! Не мога да повярвам, че има толкова невежи хора, пък и да са шефове , пък да го заявяват по националната телевизия. Боже! Боже!

# 145
  • Пловдив
Скоро започвам да зах ранвам и ми се изправи косата,като прочетох темата.Имате съдействие предполагам от всички майки-дали ще може да се направи нещо по въпроса?Бтв-задължително трябва да вземе някакво становище,поне да развие темата със специалисти в областта на медицината и контролните органи.Дано не става въпрос за нелоялна конкуренция....

# 146
darusha5K няма да разберем нищо повече, струва ми се. За съжаление. Никой не иска да се занимава с този въпрос. Аз предоставих информацията на БНТ, но и те не искат да се захващат, защото bTV бяха първи, т.е. преди тях. От bTV разбира се, никой нищо не ми писа след мейла на Миролюба Бенатова. Няма как да ги накарам да си свършат работата!  Close

# 147
  • На планетата Земя
Благодаря за информацията, не бях чувала.

То човек вече се чуди какво да купи, преди да взема нещо за малката 100 пъти изчитам етикетите, и пак не съм сигурна, дали е истина това, което пишат.

# 148
Не е проблема в пюрето, а в качеството на месото. И да се приготвят бебешките храни вкъщи, пилето което слагате, го купувате от магазина, нали? Освен да взема сама да отглеждам кокошките...  Tired

JoyДа,на балкона Joy

# 149
Направо съм ужасена, след тази статия, спомням си че гледах и репортажа.

Общи условия

Активация на акаунт