Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 319 988
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 410
  • Мнения: 90
Да, просто ги оставяш да си изсъхнат (по моята рецепта съхнаха 4 дни за да не лепнат изобщо) и ги прибираш Peace

Благодаря. А какво ще рече това с бланширането  newsm78

# 1 411
  • Мнения: 3 770
desi_go , аз ги правих точно по тази рецепта за щолена.Сварих ги вечерта.По-бавната част беше , че портокалите бяха с дебела кора и след като ги нарязах на лентички , ги почистих и от дебелата , бяла ципа.Така остана само тънка коричка.След като се свариха ги наредих една по една върху фолио и ги оставих така на плота в кухнята.На сутринта станах и ги нарязах на ситно и омесих щолена.Не знам какви са купешките корички , защото така и не намерих , но тези са страхотни ! Малкото вода , която остана от варенето им си я сипах в едно бурканче и я сложих в хладилника.Не знам за какво ще я използвам , но е толкова сладка и ароматна , че не ми се искаше да я изхвърлям.


П.П. Бланширането - слагаш коричките в студена вода , завират и изхварляш водата.Пак ги слагаш в студена , завират и така 3 пъти.На четвъртия вече ги вариш в сиропа.

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 00:25 от * *•● Диди ●•* *

# 1 412
  • Мнения: 1 122
Bise точно по тази рецепта правих, а картофеното нишесте замених с царевично натурално. В Метро има. Peace

# 1 413
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ето и първите ми украсени бисквитки (по-скоро част от тях). За Детски дом за сирачета са и след малко тръгвам да ги карам заедно с тортата(ако на някой му е интересно да я види в тортената тема или от подписа ми)



# 1 414
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Пепи, много са ти хубави бисквитите, а и тортата. Ще се зарадват децата със сигурност. Аз имам един въпрос - какви перли ползваш? Аз купих едни, които са ужасно твърди, изобщо не стават за ядене, а уж са захарни. Става красиво с тях, но после трябваше да ги махна една по една, за да няма неприятни инциденти при яденето.  Confused

# 1 415
  • Мнения: 940


dalka, вчера имаше ли?!? Аз питах 100 човека от персонала там и ми казаха, че нямали  Crossing Arms




Aбсолютно НЕ. И бои нямаше в МЕТРО Запад (или Божурище, кой както му харесва). Ако и днес не намеря, ще отида до другото МЕТРО или ще поръчам на някой от Търново да ми вземе ако има там. Аз си бях купила едни боички, но ги свърших. С тях украсих меденките за украса. #Crazy

# 1 416
  • Мнения: 1 818
И аз съм готова с Коледния щолен .Огромни благодарности,Мама Криси... направих варианта с жълтъците.Чудесна е рецептата ! От половината тесто направих Мини щолен - сладки .Тук ги продават в кутийки и реших и аз да пробвам.Меденките на Наталинка чакат украсяване днес .





# 1 417
  • Мнения: 818
Манжелка ,снежинките са изрязани с такава формичка :



Не е на Уилтън, а на РМЕ.
Купила съм ги от сладкарската борса в София на ул. Кадемлия 6. Струваха около 25 лв. ако не се лъжа или тук някъде.

Ех Зори ако знаеш как вьздишам по твоите звездички,супер са и формичките и сладките Hug

# 1 418
  • Мнения: 248
Пепи, моля те кажи къде мога да видя рецептата за тортата плодова фантазия! Олееее, снимките са страхотни! Поздравления!!!!!!!!

# 1 419
  • София
  • Мнения: 1 374
Направих ванилените кравайчета, много са хубави...е имаше малко строшени,но малко брак е добре -веднага се пробваха....чудестни са!!!  bouquet
 А щолена- втория опит с по-малко мая, май стана,  newsm78, но не съм го рязала и не мога да кажа със сигурност, поне не е вдлъбнат като първия.  А, иначе ухаеше прекрасно,сложих всички миризми ,а  с плодчетата малко прекалих/то не бяха смокини,стафиди,фурми,черешки,папая,манго,даже малко бадеми в шоколад/
 Напудрих го и го завих във фолио. Само дали да не направя дупчица с игла да диша или не е нужно? newsm78

# 1 420
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Е най-сетне намерих в Метро моделираща маса и боички - ама така са забутани, че...
пепи, разкошни са и меденките, и тортата Peace! Много ще се зарадват дечицата!
То май не е тук мясото, ама да те питам - моделиращата маса е 200 гр . - ще ми стигне ли за една торта, че през януари баткото е рожденник и мисля да го изненадам. Ако не - да знам при следващо ходене да купя още Rolling Eyes...

# 1 421
  • София
  • Мнения: 3 872
Ще напиша тук рецептата за бонбони Рафаело/няколко момичета ме питаха/, от няколкото рецепти във форума, си направих моя комбинация.  Hug Станаха невероятно вкусни, едно към едно са с купените, единствено липсва вафлената обвивка.  Simple Smile

Бонбони Рафаело  

   Сложих около 250-300 гр. подсладено кондензирано мляко, 100-150 гр. кокосови стърготини, половин бял шоколад LZ, капнах малко течна ванилия и сложих 40- 50 гр. масло. Бърках всичко това в един тефлонов тиган, за да не загори, след около 10-15 минути приблизително/не съм засичала/ сместа започна да се сгъстява. Като се мине с дървената лъжица, трябва да остава пътечка и да не се събира лесно сместа. Оставих тигана настрани да поизстине, след това сложих сместа в хладилника. Като изстина и се повтвърди, с ръце оформих топчета, сложих по едно лешниче вътре и ги овалях в кокос, за овалването ще ви трябва около 70-80 гр. кокос. Отново се слагат в хладилника и след няколко часа са готови за папкане.  Heart Eyes
Мнооого са вкусни и лесни за приготвяне.  Hug

Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 15:29 от Гелева

# 1 422
  • Варна
  • Мнения: 3 337
Днес да се похваля с една моя измислица:

Постни бисквити:





Рецептата съм написала тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=334957.msg9521009#msg9521009

Съдържат суха мая, поради което не стават за Бъдни вечер, доколкото разбирам  newsm78 Но все пак в тях няма мляко и яйца.

# 1 423
  • Мнения: 1 440
Гелева, бонбоните изглеждат възхитително Hug После как се съхраняват? Размекват ли се?

# 1 424
  • Мнения: X
Пепи, впечатлена съм от красивите ти торти и от благородната кауза, с която си се заела  Heart Eyes
Мм, дано този път щолените са ти станали, както искаш!
Да дам отчет за свършената работа днес - направих две дози от ванилените кравайчета и подготвих тестото за линцерите, които ще пека утре. Използвах белтъците, които ми останаха от кравайчетата и направих ореховките. Станаха просто невероятни - на вкус дори по-хубави от купените и при това няма опасност от счупване на някой зъб с останала черупка орех  Mr. Green
 http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633647746802343750.jpg ореховките, малко размазана снимка, но фотоапаратът е кофти!

Общи условия

Активация на акаунт