Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 177
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 830
Малко по горе питах за Шоколадовата глазура и докато се рових намерих тези Меденки на Умбра с шоколадова глазура.Май точно такава глазура ми трябва.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320407.msg9586500#msg9586500
Биляна къщичката ти е чудесна Peace Peace Peace

# 1 831
Биляна, къщичката ти е супер!  Peace
Аз не съм се отчитала от много време, но сега ще го направя.
Направих АКК преди около две седмици - снимки обаче нямам, след като го украся ще направя.
Ванилените кравайчета на Нат - и тях още не съм ги снимала, но станаха чудесни!

Ето линцеровите сладки:

Овесени сладки:

Щолен с марципан:

Медени топчета с шоколад и бадеми:

За понеделник съм запланувала да правя бонбоните Рафаело и шоколадови бонбони с марципан.  Peace

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 22:40 от roska_ps

# 1 832
И аз да се отчета с моите сладки:
Меденки

Линцеровите сладки

и шарени бастунчета

# 1 833
Фиор, меденките ти са направо произведение на изкуството Hug Толкова са изящни..не знам как си ги "бродирала" направо  bouquet

Аз днес спретнах едни трюфели, че ми беше интересно какво ще се получи...ако успея ще кача снимки после Peace
Не успях да си украся меденките днес, но утре вече задължително трябва да намеря време Naughty

# 1 834
Такива красиви неща сте направили. Ние още не сме почнали. Прочетох първите 11 страници от темата и реших да попитам направо - със сигурност отговора на въпросите ми го има в оставащите страници, но ви моля да ми помогнете.
Трябват ми линковете към сладки с марципан и цветните бастунчета от тази страница. Много са ефектни. А не знам с какво тесто се правят.

Тъй като сме много закъснели си мисля да направим къщичка, меденки  и няколко вида сладки.
Започвам да преписвам какви продукти ще ни трябват. Поръчах си айсинг, маркети за украсяване и марципан още през ноември. И ще е лошо да не ги използвам изобщо.

# 1 835
   Здравейте момичета!

Най-после и аз да покажа нещо в тази невероятна тема!
   Засега са само меденките, но се надявам да успея да наваксам !
   А вие всички сте невероятни! Толкова вкусни и красиви неща сте сътворили, че Коледа в домовете ви със сигурност ще е много по- специална и ще продължи по- дълго време , като се има предвид от кога сте започнали! smile3501 santa2

# 1 836
  • Плевен
Fior меденките ти са произведение на изкуството, Поздравления!

Браво и на Биляна за чудесната къщичка ( след дълги мъки, най накрая успя  Simple Smile ).

Dina767 и твоите меденки са много пъстри и красиви.

Поздравления и на останалите съзидателки на кулинарни сладки вълшебства.

Аз днес след много перипетии приключих с украсата (само АКК остана, но за него съм намислила нещо бързо и лесно , като за 25.12. сутринта  Mr. Green ).

Ето и резултата:
меденки 1, меденки 2, и пак меденки Simple Smile,елхички, маслени бисквити, пак те, Коледните звезди на Мишел
+
, пак те, и пак.

От толкова много укрсяване последните направо ги претупах, а и сгафих с Коледните звезди. Бях си купила тубички с готов шрифт за украса. Пробвах го първо върху елхичките белия, но нещо не ми хареса, че съхне изключително бавно и го зарязах. Накрая за да се различават меденките от Коледните звезди реших да оцветя с шрифта именно тях, но вместо тубичките с шрифта съм взела тубичките с боята  Embarassed. Оправих овреме гафа (изтрих каквото можах, надявам се само да не ни болят стомасите от тази ми грешка.... толкова бях изморена вече, че едвам гледах....).

Та така... споделям, за да сте по-внимателни да не правите моята грешка  Mr. Green.

# 1 837
Присъединявам се към тази вдъхновяваща тема и прекрасното настроение в нея с медена къщичка.
Не е точно коледна Wink - но пък създаде невероятно настроение за един семеен празник наскоро.

и други

# 1 838
Fior, кажи моля те хубав ли е вкуса на бастунчетата, че са ефектни и им се чудя?
Stryper , на първа страница са линковете. Peace

# 1 839
  • София
Много красоти сте направили всички, поздравления.   bouquet

Аз снощи реших да направя мини панетончета, ето ги и тях.

Току що разрязах едно за проба, много е вкусно. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 09:30 от Гелева

# 1 840
  • Пловдив
Момичета, имам въпрос-  коя рецепта използвате за тестото на медената къща?

Поздравявам всички за сътворение красоти и вкусотии! Аз едва сега започвам. Grinning

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 10:08 от Gushanka

# 1 841
Гелева  , много наперени мини панетончета !  Mr. Green За вкуса не се и съмнявам , но в какви форми ги пече ? Не мога да преценя размера , но ми се виждат доста височки !   Grinning

Dina767 , меденките ти са създаващи настроение - шарени и жизнерадостни !   Grinning

Косе Босе , а от твоята осветена къщичка имам чувството , че ахаа и ще излезе Дядо Коледа !   Heart Eyes

# 1 842
Gushanka ,аз правих по тази на  Наталина.
Fior, кажи моля те хубав ли е вкуса на бастунчетата, че са ефектни и им се чудя?
Бастунчетата правих с тестото на линцеровите сладки и оцветих,станаха много вкусни,държа ги в
метална кутия за сега.

# 1 843
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Момичета,чудесни сладки сте направили,аз днес продължавам и после ще показвам накуп снимки.Само незнам колко ще оцелеят до Коледа,че намаляват застрашително Mr. Green

Биляна-успя най-накрая,браво  bouquet

Гелева-може ли рецепта за мини панетончетата,изглеждат страхотно.

# 1 844
Здравейте момичета!
Искам да помоля някоя от вас да ми пусне с каква смес украсявате меденките (тази бялата Blush) и с какво точно (шприц ли,лъжичка newsm78) го правите.
Знам че сте го обсъждали това нещо много преди,но не откривам,а и нямам много време да ровя.Така че ще съм страшно благодарна ако някой ми помогне,ако пък не ви се занимава здраве да е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт