Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 322 793
  • 2 129
  •   2
Отговори
# 330
  • Разград
Благодаря ви,момичета.  bouquet  bouquet  bouquet
Мисля днес или утре да направя половин доза,за проба.Много обичаме щолен и все от Метро си купуваме,но сега ще се престраша и ще пробвам.

# 331
  • София
Jujka,трудничко е да се напише,защото всеки ползва различни формички, както като размер,така и като фигурка.Не е все едно дали ще правиш само елхички и човечета,които са по-големи или пък някакви малки снежинки и камбанки  Simple Smile .

Ок, мерси, много си права, не се бях сетила ooooh!.
Сега замесих едни джинджифилови сладки, че до сега не съм ги правила, да видим какво ще сътворя Rolling Eyes

Благодаря за рецептата  за баница с ориз. Hug

Моля bowuu, моля  bowuu

# 332
Тази форма смятам да използвам за Щолените http://www.ana-maria.biz/Blex/Blex-p-Bake-T-119-Bul.htm
Ще оформа тестото както беше показала 1 в 2 и ще направя разрез с остър нож отгоре.
От толкова четене не разбрах  Embarassed като сложа тестото в тази форма за кекс после трябва да го обърна с дъното нагоре върху друга тава тали newsm78
Момичета моля като за идиоти да обясните как става печенето на този Щолен.
Наистина не разбрах.
Това за цепенето на тестото отгоре да се образуват две бразди го схванах.
Идеята на двата съда за печене не ми е ясна Praynig

# 333
  • София
аз съм решила да правя щолена по рецептата дадена от Джемма, мисля да направя половин доза в две малки форми. Въпросът ми е към тези, които са го правили, трябва ли да се среже или прехлупи, защото исках отгоре да го покрия със бяла шоколадова глазура или течен фондан?

Не, срязването и прехлупването са заради традиционната му форма. Иначе може и на фитил да си го изпечеш. Няма никакво значение за структурата му или вкуса. Peace

Благодаря за рецептата  за баница с ориз. Hug
Много ти благодаря   bouquet
Имам само още два въпроса, маслото разтопено ли е или на стайна температура и колко точно е 3/8 мляко, нали ще правя половин доза? Иначе портокаловите и лимонени корички аз ще си ги направя.

# 334
  • Пловдив
От толкова четене не разбрах  Embarassed като сложа тестото в тази форма за кекс после трябва да го обърна с дъното нагоре върху друга тава тали newsm78
Момичета моля като за идиоти да обясните как става печенето на този Щолен.
Наистина не разбрах.
Това за цепенето на тестото отгоре да се образуват две бразди го схванах.
Идеята на двата съда за печене не ми е ясна Praynig

Пече се обърнат, ако ползваш спезиален съд за щолен с дупки

Ако е в тавичката, която си показала си го прегъваш или срязваш за да получиш формата и печеш нормално Wink

# 335
petia_tag ,по мои изчисления 3/8 е 375 мл .

# 336
  • Балчик
petia_tag, маслото трябва да е меко, не разтопено.

За млякото 2 в 1 ти е отговорила.

# 337
Хайде и аз да "цопна" в темата . Чета , чета аз тука за разни щолени и АКК - и се чудя дали и аз да не спретна нещо. За това чудо АКК няма да се навия , но за щолен.

Пепи ай сега на мен кажи за маята -тук "жива(умряла)" няма , само суха. Ако реша да го правя този щолен , колко да сложа?  newsm78
 Иначе ще направя 2-3 вида сладки , плюс съм се наканила и торти да правя - да видим накрая резултата с килограмите  ooooh!

# 338
  • Балчик
Доколкото ми е известно 20 гр жива мая се равнява на 7 гр суха. Peace

# 339
  • София
Джемма, 2 в 1, благодаря ви за отговорите   bouquet

# 340
  • Банкя
Ами аз да питам тези къщички винаги ли се правят празни? Не може ли да са като торта , че да минат и за десерт не само украса.Че много труд а ядене никакво?

# 341
Ама как ще я съхраниш толкова време. Тя се прави като за украса и си седи така да радва децата, докато ако е като торта е с много малка трайност и то съхранявана в хладилник. То се обезсмисля идеята за меденка, която да седи, краси и радва.
Остава просто само за мига на поставяне на масата, направена като торта и бърбо бързо изядена Laughing
Поне аз така схващам нещата Peace

# 342
  • Банкя
Аха !!! Права си! Колко съм загубена Вярно , че може още сега да я спретна .А все пак май не се яде

# 343
Привет дами!
Признавам, че от няколко дни и аз дишам от ароматната атмосфера на темата. Вдъхнових се да сътворя по-разнообразни неща от коледните меденки тази Коледа и ще се разписвам с потижения надявам се.

Сега имам питане относно НВ АКК - не можах да закупя сушени череши и купих 1 буркан коктейлни такива. Мисля, че ще стане страхотно ако ги добавя - не са много сладки, а са леко бадемови на вкус. Та питането ми е - допустимо ли е според вас? Ето от този вид за мартини и торти са http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.acemart.com/ren … SKPB_enBG298BG298

# 344
Не си загубена Hug. Просто мислиш по-различно. Може и аз да не съм права, но не си представям, че ще се яде тази къщичка. Все пак, аз ако се навия да я правя, ще си направя заедно с нея и меденките, които все пак ще се съхраняват в затворена кутия, далеч от ежедневните прашоляци. И същото тесто, от което е направена тя, ще го има на меденки Laughing ееееее ако толкова поиска някой да си отръфне накрая, дай на детето да си гризне едно ъгълче, но доколкото съм чувала те стават такъв камък, че най-много някое млечно зъбче преждевременно да изпадне hahaha

А за черешите ириниии - не зная за тези - разликата е, че са по-мокри. Но аз не съм имала проблем с черешите. Даже пак пратих татко да ми купи - още 1 кг сушени череши, че децата направо се утрепаха да ги ядат, толкова са вкусни. От магазинчетата около пазара - женския. Но видях и в Пикадили , а пък захаросани има на страшно много места - на пазара по Граф Игнатиев, на базара в НДК и много други малки магазинчета за ядки и сушени плодове,ааааа и това на Руски паметник, дето Котка го каза, на спирката на тролейбусите посоко 5те кьошета.... Ама сигурно и с тези ще да става. Най-много да не се надигне достатъчно. Все пак ги остави в цедка да се изцедят добре, преди да ги сложиш.

Общи условия

Активация на акаунт