Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 096
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 120
  • София
От Била сега се сдобих със захарни топченца, цветни, на Прима, на опаковката пише обаче "захарни пръчици"  newsm78 Малко са различни по големина, има и едни малки плоски, ама ще свършат работа за украса на коледните творения. Взех си и цветни кокосови стърготини - жълто, оранжево, зелено и лилаво.

Ей, как ме е яд за перлените топченца в Кауфланд - явно като ходихме онази вечер, някой от вас е минал преди това и ги е взел всичките  Mr. Green Ама пак ще проверям Simple Smile

# 121
  • гр.Пловдив
Запис!

# 122
  • София
Плодовата смес за кекса я залях с уиски, а си купих на Савой клуб ром - 7 и нещо беше в магазин "Европа"

# 123
току що се връщам от пазара на графа и 100 гр.от тези сушени, 100 гр.от онези и......сумата е 32.00лв. #Crazy #Crazy
тоя английски кекс да не е за английската кралица Twisted Evil
 Joy Joy Joy

# 124
milsim1 , какви са тези цени на сушените плодове ?  Shocked Аз с допълнителните 50 грама папая и 100 грама сушен портокал дадох 8 лв ! Или ти имаш предвид и рома , маслото , яйцата и т.н. ?

# 125
Искам да изкажа възхищението си от темата и най вече от красотите който правите   bouquet.
Аз не съм готвач, мога само яйца да правя  Embarassed, но като гледам хубавата тема и обясненията за сладките, мисля да се пробавам да направя някой от нещата. Меденките и коледния сладкиш ми взеха акъла и още утре ще ходя на пазар за продуктите. Дано успея да намеря всичко в кауфланд, ако ли не ще ходя и по ваште магазинчета, да търся сушените плодове.
Надявам се да стане нещо, но и да сбъркам някъде, човек се учи от грешките си  Grinning.
Харесаха ми и коледните къщички, но не мога да намеря обяснение как се правят. Видях сайтовете който сте пуснали, ама там нищо не разбирам от езика и дори си мислех че са картонени( сраммммммм  Embarassed). После като прочетох темата видях че всъщност стават за ядене  newsm78, та ще ви помоля ако може да ми дадете линк или да ми обясните как се правят.

Поздрави още веднъж за темата   bouquet

# 126
Yagodka, свекърва ми прави същите пурички с локум, които беше показала и са едни от любимите ми сладки....ммммммммм...затова й попоръчах за Коледа да направи именно тях, а аз ще се заема с меденките и линцерите. Даже си мислих да взема рцептата и да я пост-на тук, че повече хора да се запознаят с тях Joy.......Страшно са вкусни!

Аз вкъщи имам почти всякакъв алкохол (без това да значи, че го пием всичкия де #Crazy). Като мой фаворит се е оформил ромът и си имам едно шишенце Хавана Клуб тъмен...което обаче напоследък най-голямо приложение намира май в рецептата за Тирамису. Но нали после пак ние ще си го ядем, та не ми е жал. Сега за коледните пайчета ще ползвам точно него и някоя друга добавка.

Хм, ние като си нямаме Кауфланд само ще гледаме Tired

# 127
  • Пловдив
Момичета, (специално тези които вече са опекли кекса) кажете ми моля какъв диаметър ви беше съда в който го пекохте. Че аз май нямам съд с подходящ и ще ровя из шкафовете на мама и на свеки  Mr. Green

# 128
Да, и аз моля за същото-кажете височина и диаметър на съда за печене на кекса! И другата ми молба е някой да даде снимки и идеи за украсяване на кекса, но не с глазурата, че направо ще се побъркам, ако трябва и тортената тема да изчитам.
Много моля   bouquet

# 129
Джемма май беше писала , че нейният съд е около 23 см диаметър и висок 12 или пък че е станал толкова висок кекса ?!  newsm78 Крисче , писа че съда й е 23 и 7,5 висок , ако не бъркам и аз тогава реших , че ще го правя в йената - диаметъра й е 20 , а е висока 9 см.Ще стане лек конус , но ще го обърна , когато го украсявам , даже си мисля , че така ще е с по-хубава форма.Ще пусна и хартията с 2-3 см по-висока от съда.
Общо взето колкото по-малък диаметър и по-висок съд , толкова по-добре !
  Peace

# 130
Диди, тия размера бяха на готовия кейк. Диаметърът си седи същия, но тенджерата ми е по-дълбока, а тия 7,5 см са на готовия кейк.

# 131
Krische , важното е , че не е била по-плитка тенджерата и не си събирала кекса от дъното на фурната !  Mr. Green Значи да не очаквам да стане повече от 9 см висок ?  Thinking Ти слага ли му отгоре хартия за печене и колко часа го пека ? Аз четох в рецептата на Джемма някакви 2,5-3 часа.Сега гледах и в нета снимки на такъв кекс как се слага хартията и се връзва отгоре , но аз няма да я вържа , по-скоро ще го покрия.

# 132
 #Crazy, пуснах снимка на моите сладки, но е огромна. Трябва да я смаля и ще я пусна отново. Момичхета днес бях в "рая" на сладкарството
www.lakeland.co.uk

Искам всичко от този магазин!

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 17:22 от MamaChrisi

# 133
  • София
Така, аз пекох в една стара тенджера, дето е с метални дръжки - диаметър 23см, висока 13-14 см, кекса е към 9-10см висок.

* *•● Диди ●•* *, по-добре го покрии и завържи с конец, както е описано. Направи ми впечатление, че като го развързах, на втория час и поливина, да видя дали се е опекъл и от под хартията излезе пара, някак си кекса се бе леко задушил, и по този начин се предпази от изсъхване (ако е само покрит с хартията според мен за тия часове ще се изсуши). Това ми бе единственото отваряне на фурната, преди това не посмях, за да не спадне или да му стане нещо.
Оказа се ,че не бе готов и го оставих още 30мин да си се пече със завързана хартия ( да е двойна), и така стана готов за общо 3 часа Hug

# 134
Момичета,къде сте го гледали това с вързването на хартията...аз пак съм пропуснала...може ли линка?  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт