Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 058
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 3 271
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137696.0 - моля, пише го в рецептата на Джема

# 136
  • Мнения: 2 708
Извинявам се, че сега се включвам, ама трябваше да се добера от офиса до в къщи.
Ами понеже и аз като Краси, го бях пропУщила това със завързването и покриването, по едно време видях, че няма да я бъде то тая работа и му сложих едно фолио отгоре. Laughing Междувременно, Скаличка го беше опекла нейния и се оплакваше, че й е позагорял. Та като й казах, че съм го покрила моя, тя ме открехна, че съм пропуснала даже съществената част от завързването. Тогава му пльоснах отгоре и капака, дето си е на тенджерата. Но заради това отваряне не се надигна достатъчно и затова е с лилипутската височина от 7,5 см, а не желаниете за моя диаметър 9 см Joy Голяма борба падна с това печене и голям тръшкане, ама при мен нещата без тръшкане не стават. Все трябва да си намеря нещо, дето да си мърморя, да си порева даже ако трябва, какво ти пореваване, опищявам орталъка.....ама после пък какво хубаво ми става като вземе, че се получиииииии Wink Абе луда работа. Те вече в къщи не ми обръщат внимание Joy Със сигурност успях да не го изгоря, както се вижда, но пък и както казах, не се надигна до желаната манекенска височина hahaha Та така се получиха нещата при мен.

Хайде напускам ви за малко, че тръгвам за концерта в НДК - днес е световен ден за борбата с диабета, та има благотворителен концерт за българските дечица, болни от диабет. Да пази Господ от болести Peace
На вас, успешно печене, и да сложите снимки, Диди, да не пропуснеш, щото като си дойде ще те проверя какви си ги надробила Heart Eyes

# 137
  • Мнения: 111
Момичета, само да вметна една идейка - в Кипър (като бивша английска колония) също правят английски коледен кейк. Там добавят към сушените плодове и сладко от зелени орехчета (само орехчетата). Става много вкусно! newsm81  Така че някой ако има - спокойно може да добави. А ако някой знае къде в бг мога да намеря сладко от зелени орехчета, моля да ми пише!  Praynig 

# 138
  • Плевен
  • Мнения: 974
Eх roska_ps , ако го беше написала това вчера щях да сложа и орехчета в кейка.

У нас мирише вълшебно... Снощи до 01ч. правих сместа за АКК , сложих сушени сини сливи, вместо череши, смятам че ще се получи добре. А и аз слагам вече втора година портокалови и лимонови корички директно от плода, както е описано в рецептата (пишеше коричките на 1 портокал).

За втора година пека кейка в 2бр. касероли на Тефал. Ще ви напиша размери като се опече кейка. Отивам да го нагледам, че хич не ми се иска да изгори - от 16,30ч. е в печката   chef.

Диди май с теб ще си напомняме за напояването на кейка  Grinning

# 139
  • Мнения: 3 770
Край ! Сложен е във фурната и каквото сабя покаже !  Twisted Evil Остана ми около 6-7 пръстта свободно от съда над него и бях метнала една хартия.Обаче дойдох до компа , прочетох вашите препоръка и в галоп се понесох обратно към кухнята !  smile3540  Тъй като съдът няма капак , върху хартията го захлупих с една тава !  Crazy Не мога да си представя , че няма да го отварям 2 часа !!!  Shocked Ами ако изгори ???? УжасТ ! Уффф !  Rolling Eyes

roska_ps , това сладко от зелени орехчета го видях в Метро , докато търсех сладко от портокалови корички.За момент ми мина мисълта да взема и да сложа от него ! Следващия път ! Да се оправя сега с този и като добия рутина ще експериментирам !
 Mr. Green

# 140
  • Мнения: 315
milsim1 , какви са тези цени на сушените плодове ?  Shocked Аз с допълнителните 50 грама папая и 100 грама сушен портокал дадох 8 лв ! Или ти имаш предвид и рома , маслото , яйцата и т.н. ?
не-само плодове!100 гр.-2 лв.аз си купих и сини сливи без костилки, фурми без костилки, черешите са 200 гр. и някои неща бяха по-скъпи.взех и сушен ананас, и още нещо, ама вече не помня!утре ще ги накисна, че тази вечер ще излизаме и не мога да се организирам! ooooh!

# 141
  • Мнения: 3 770
Люсил , нямаш проблем , взаимно ще се подсещам !  Peace  аз мисля даже да си направя тел да ми звъни на всеки 4 дена до Коледа !  Mr. Green И ти ли не си го отваряла откакто си го сложила във фурната ? Кажи как е като го извадиш ? Леле , ами ако нищо не стане ?  Confused Пуснах и вентилатора на фурната , това грешка ли е ?

milsim1 , много скъпо !  ooooh! Явно вашите кексове в София ще са като за английската кралица !  Grinning Тук 100 гр от всичко беше по 1 лв , а стафидите са по 0,80 ст.

Между другото , аз опитах сместа преди да я сложа в тавата - не е сладка , поне не прекалено.Сложих си цялата доза захар - кафява и бяла.Може би зависи от самите плодове , на мен ми направи впечатление , като изкл сладък само сушеният портокал.

# 142
  • Мнения: 111
* *•● Диди ●•* *, благодаря ти!   bouquet Ще си взема такова сладко от Метро значи!  Hug
Аз мисля следващата събота и неделя да забъркам кекса, че сега правим ремонт на кухнята и не мога да си използвам печката. Така че, тогава ще се отчета!  Peace

# 143
  • Плевен
  • Мнения: 974
* *•● Диди ●•* * това с телефона е идейно..., но аз редовно си ви чета, та разчитам и на вас  Mr. Green. Отворих го след 2 часа и 15 минути... не издържах на аромата  cook и сакън да не изгори го надникнах. Преди малко боцнах с клечка тук там. Все още на някои места не е суха клечката, абе ще си навърти 3 часа.
Много се чудих и аз за вентилатора на фурната, дали съм го включвала миналата година, ама старост нерадост не помня. Предимно използвам вентилатора за по-експресно печене, ако трябва да се изпари течност и за  равномерно изпичане, но в този вариант с дълго печене на що годе ниска температура реших да не включвам вентилатора. Може и да греша, нека майсторките да се изкажат.

# 144
  • Мнения: 3 770
ШЪ го изключа вентилатора , ей сега !  Mr. Green

Ровех си из нета за украси и страшно много си харесах ей тази - По-различна ми се вижда от другите , но за съжаление неизпълнима в БГ или поне за мен.Може би някой със здрави нерви ще се наеме да прави толкова къщички , но хората са си измислили силиконови формички !  Confused

# 145
  • Плевен
  • Мнения: 974
Точно преди 3 часа го пъхнах във фурната, отивам да го изключвам вече.

А сега ли трябва да го напоя с 5с.л. ром , както е във фурната newsm78 ?

# 146
  • Мнения: 3 770
Не.Трябва да го извадиш , да го надупчиш и да го напоиш и след 30 минути върху решетка за окончателно изстиване.

# 147
  • Плевен
  • Мнения: 974
* *•● Диди ●•*  Благодаря   bouquet! Украсата която си постнала е приказна !

Ще го оставя още малко във фурната и след това ще го поя  Grinning.

# 148
  • София
  • Мнения: 3 271
Пекох го 2.5ч на ВЕНТИЛАТОР без да го отворя Naughty, на 150градуса, както си го пише Джема - нищо му няма Naughty Naughty Naughty. След това го пробвах, и пак до пекох още 30мин Hug.
Упех с печенето Peace

# 149
  • Мнения: X
Jujka, благодаря.И аз чета,ама то от толкова рецепти вече...къде какво беше...

roska_ps , струва ми се ,че в Неделя и в Кауфланд мернах сладко от зелени орехчета...

* *•● Диди ●•* *, не съм спец,но съм чела,тук във форума,че с вентилатор такива кексове изсъхват повече,и за да остане сочен,се пече без вентилатор.Но който е пекъл,да каже...

И аз отивам да слагам плодовете в ром...и утре ще пека... Praynig  

Общи условия

Активация на акаунт