Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 322 621
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 525
Преди 2 седмици правих такива корички, защото не бях сигурна дали ще намеря по магазините. Мисля, че няма много бърз начин за тях, защото освен блаанширането и варенето има подреждане и съхнене. В моя случай беше 4 дни, но резултатът си заслужава определено Peace

(моите са нарязани на дребно за по лесно уж)

Днес вече се сдобих с форма за мъфини от Метро (за 12бр.), а вчера получих даже покана за Коледа в Англия Joy

Лека вечер на всички!

# 526
  • 5 етаж в ляво
еми еми ,да ,стафидите са 500 грама,но аз   сложих около 350-400,но за сметка на това наблегнах на бадемите и орехите Heart Eyes Също сложих и бананов чипс Wink

# 527
  • Балчик
Такаа , да се отчета и аз направих си лимоновите и портокаловите корички- сега съхнат.
За бадемова есенция успях да погледна само в Кауфланд -  няма  Rolling Eyes Имаше лимон, коняк, ром и ванилия.

Купих и сушени плодове- май реших да направя половин доза АКК. Тоо с вашите снимки и обсъждания, толкова апетитни- прияде ми се пък. Embarassed

# 528
  • София
Бадемова есенция има в ХИТ Маркет на доктора, миналата събота ходих и си взех, нямах идея за какво ми е. Та сложих в един блат и  Sickхич не ни хареса.. Peace

# 529
Пепика , снимката не е моя !  Joy От нета е ! Но когато ги направя , ще се постарая подобаващо !  Mr. Green

Narina , със сигурност не е бърз , но пък ми се вижда лесен , като за мързелани като мен !
  Mr. Green

# 530
Ето сместа за АКК - то.Ще смуче алкохол тази нощ.
- вътре има черешки, бели и тъмни стафиди, кайсии, ананас, мандарини и едно парченце захаросан джиндър от пазара на Произведено в България.Сложих и орехи и бедеми.Подправките то е ясно.
Какъв ли топуз ще се пръкне с толкоза много плодове.Голям ми е зор.Цялата фамилия го чака това чудо.Ако се проваля голям ще е резила.
Най се притеснявам вътре да не стане глетав. И че ще се установи провала чак на Коледа ooooh!

# 531
Аз още не съм почнала ААК - то.

Бьни, голяма коледна треска те е обзела, ААК, а? Mr. Green.Кьсмет Hug

Малееее ooooh! hahaha Joyверно съм изперкала тотално.
Мерси Оранжево небето.Ще ми е нужен късмет.То моята работа като видяла жабата......че подковават вола Whistling

# 532
Бъни ти утре не си ли на работа newsm78 кога ще го печеш тоя АКК??? Или си си взела отпуск по случай печенето на тази височайша особа hahaha hahaha hahaha

Или друго - по хитро си го измислила - да се скатаеш, рано, рано да забегнеш, да изпревариш задръстванията и да му седнеш пред фурната, притеснено потриваща потни длани - чудеща се, ще стане ли, няма ли да стане, ще стане ли , няма ли bishop

Айде ще чакаме утре, какво ти утре, вдруги ден сутринта дали молитвите са Фанали декиш dontknow

# 533
  • София
Danidji, благодаря, на мен ми се видя страшно много  Shocked
Бъни, ние с теб ще правим едномвременно АКК

# 534
Ще пека Крисче нощес. На работа съм за голямо мое съжаление. Като го сложа във фурната къмто 7 до 10 часа таман.
Обезателно ако има да се хваля ще се похваля.Ако ли пък не.... Embarassed ще има да се оплаквам ooooh!

# 535

Какъв ли топуз ще се пръкне с толкова много плодове.Голям ми е зор.Цялата фамилия го чака това чудо.Ако се проваля голям ще е резила.
Най се притеснявам вътре да не стане глетав. И че ще се установи провала чак на Коледа ooooh!

Голям топуз , БъниMr. Green Имаме едни и същи притеснения и това , което ме успокоява , са сладките , които съм планирала , все пак са десерт.Обаче и те ако не станат .......   Twisted Evil

# 536
  • В кошера...
Ох, вече ме боли корема от смях, като влизам тук. Бъни, и ние сме така - цялата рода чака туй чудо /АКК/, свекърва ми се смее, че ще го ядем чак на Коледа, сестра ми ме обяви тотално за ненормална, мъжът ми ми помогна да го направим и изпечем днес и каза, че ще пести по празниците от алкохола ядейки от този кекс /т.е. ще се напива с него/. Аз май не съм много очарована, моето "бебче" /щото ще го отглеждаме 6 седмици/ не се надигна като вашите - само 7 см е, и мирише доста тежко за моя вкус. Обаче обичам експериментите и ще го отгледам с гордост до Коледа. То с тази тема направо да лудне човек - от миналата Коледа се чувствам половин човек, щото си нямаме АКК! Да благодарим на Джемма и на всички ентусиаски!

# 537
... явно АКК е любимият десерт на половинките. Моят кейк едва го опазвам. Според мъжа ми  и сега е готов да го хапнем... и не е задължителни да чакам следващата Коледа за да направя пак. Нашето бебче вече изпи половин бутилка Корвуазие, и аз го поливам само с коняче без сокчета Embarassed

# 538
  • София
Така, почвам с въпросите за моя щолен  Mr. Green
1. За накисване на плодовете, се ползва ром алкохол, а не есенция нали  newsm78
2. Колко ром да има сипя на ядките и колко време да се киснат?
3. Мисля да ги сложа в една тавичка, като го разделя с фолио м/у тях? Дали ще успея да ги оформя?
4. След като го изпека, само го поръсвам с пудра захар, омотавам го в фолио и на студено нали така?
5. Ако му сложа и домашни сушени подове, няма нищо да му има?
Извинявам се за глупавите въпроси, ама по добре да питам отколкото да го объркам нали така   Tired

# 539
  • Разград
Така, почвам с въпросите за моя щолен  Mr. Green
1. За накисване на плодовете, се ползва ром алкохол, а не есенция нали  newsm78
2. Колко ром да има сипя на ядките и колко време да се киснат?
3. Мисля да ги сложа в една тавичка, като го разделя с фолио м/у тях? Дали ще успея да ги оформя?
4. След като го изпека, само го поръсвам с пудра захар, омотавам го в фолио и на студено нали така?
5. Ако му сложа и домашни сушени подове, няма нищо да му има?
Извинявам се за глупавите въпроси, ама по добре да питам отколкото да го объркам нали така   Tired

1.Да
2.Аз покрих ядките с ром,оставих ги от обяд до вечерта,след което ги изцедих и подсуших леко.
3.Мисля,че ще стане.Можеш да използваш хартия за печене.
4.Изчакваш да се поохлади,намазваш от всички страни с разтопено масло,след което овалваш в пудра захар+ванилия.
5.Мисля,че можеш да му сложиш,но не прекалявай с количества.
За първи път тази година правих половин доза щолен.Още не съм го опитала,че отлежава.
Надявам се,ако има някаква подробност в отговорите ми,Джемма да ме поправи.

Общи условия

Активация на акаунт