Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 073
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Мнения: 1 461
фунийките може да си ги направите от капачки на кисело мляко аз лично имам фунийки и от капачките на адаптираното мляко те са от по платно фолио  Peace

# 1 456
  • Варна
  • Мнения: 2 483
Момичета, да се похваля с част от курабийките, които правих снощи за РД на сина ми, заедно с него. Като за първи опит, мисля, че е добре:
http://media.snimka.bg/1566/009387388-big.jpg

http://media.snimka.bg/1566/009387376-big.jpg

http://media.snimka.bg/1566/009387374-big.jpg

http://media.snimka.bg/1566/009387372-big.jpg

http://media.snimka.bg/1566/009387371-big.jpg

Искам специално да благодаря на Зори за помощта относно работата с марципана, на Танита - за рецептата й за лимоновите й курабийки и на още една вас (съжалявам, но не си спомням кой точно даде рецептата) - за шоколадовите трюфели. Правих и снежни топки по една стара рецепта на мама.

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 07:50 от Vivi

# 1 457
  • Мнения: 3 770
Manzhelka , много красиви сладки , личи си , че сте се постарали и двамата !  Peace Да ти е жив и здрав малкият, голям сладур е !   bouquet

Може ли да те помоля да намалиш снимките до този размер - ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела , каквито са правилата на форума !

# 1 458
  • Мнения: 940
Manzhelka, браво, много са хубави звездичките. И аз исках такива формички, ама нямах време да обикалям. Моите са от масовите, след малко ще показвам меденките. (сега се меси тестото в машината), а аз меся тесто за Спекулациус.

# 1 459
  • Варна
  • Мнения: 2 483
Диди, може ли да те помоля да намалиш снимките заради мен, защото не знам как става това. Благодаря предварително.

# 1 460
  • Мнения: 4 358
Момичета Спешно пека Рохличките в момента.Ох ужас уж ги оформих като пръстчета доста дебели, но като се пекат се разплескват и станаха плоски като бисквити.
Къде бъркам помагайте, че фурната гори а аз съм бясна #Crazy и на ръба на силите си.
Цял ден мажа курабии и нищо не става.
Тестото го държах една нощ в хладилника както е по рецепта

# 1 461
  • София
  • Мнения: 3 874
Бъни , освен още малко брашно да добавиш  Rolling Eyes, за друго не се сещам.  newsm78  Дано да се включат и други със съвет.  Thinking

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 14:38 от Гелева

# 1 462
  • Мнения: 1 170
Бъни, и на мен така ми се получиха, като ги правих. Тук ме посъветваха непосредствено преди печене да се сложат във фризера за малко. Дано ти се получат Rolling Eyes

# 1 463
  • Мнения: 4 358
Добре така ще пробвам.Мерси Hug.Сега са като плоски бисквити Sick.
Май маслото ми е калпаво - уф Sick

# 1 464
  • София
  • Мнения: 6 603
И аз в момента пека ванилените кравайчета - не ми се разплескват, а маслото което ползвах е българско, т.е. едва ли е кой знае колко качествено. Може би му трябва малко брашно на тестото. Ще покажа снимки след малко.

Иначе опекох меденкит еминалата седмица, но ще го украся преди Коледа, че сега нямам време за това. Тогава мисля да се пробвам и с къщичката.

# 1 465
  • Мнения: 483
Много големи красоти сте направили, момичета  Peace БРАВО!

Ето моите щолени по рецептата на Мама Криси:


Излязоха 4 броя, смятам, че се изпекоха добре, разделих ги с пекарска хартия, както ги виждате и не се разляха.Ухаеха прекрасно, но повече ми миришеха на панетоне, може би защото нямах бадемова есенция и сложих ромова.Сега мръзнат на терасата със сладките.Меденките чакат украса.Преди Коледа ще правя и Забравените сладки на Котка и може би райските, както и пълнената тиква с ядки, локум и сушени плодове.
Понеже я бях пускала в общата тема, а тук не виждам линк, но някои от вас ми писаха на лични за рецептата, я пускам пак.

Пълнена печена тиква с ядки, локум и сушени плодове

1 тиква кръгла и малка(от оранжевите), така, че да се събира цяла в печката
сушени плодове по вкус(най-добре фурми, кайсии, стафиди)
2 кутийки локум
ядки(орехи, лешници)
5 с.л мед
ром по желание

изрязва се капаче на тиквата, почиства се вътрешността от семките.Редят се половината плодове, реже се всичкия локум върху тях, слагат се ядките, накрая останалите плодове.За;ива се с меда и рома, захлюпва се с капачето и се пече окло 2-3 часа(според големината на тиквата) на 170 градуса.Когато е готова, кората на тиквата е мека на пипане.

Като изстине е като сладкиш, а вкусът е невероятен.Става и за трапезата на Бъдни вечер.

# 1 466
  • Мнения: 4 358
Сложих в фризера.Пак така.Едни разпльокани и това е.
Няма да имам Рохлички аз Embarassed

# 1 467
  • Мнения: 1 170
Жалко, че не е станало Rolling Eyes . Аз пък не смятам да се лиша от тях, защото стават разкошни на вкус, а и вече зарибих домашните любимци Mr. Green . Моите ги направих кръглички и в крайна сметка видът им беше като на ореховки, но по- големи. Така ще процедирам и втория път Grinning

# 1 468
  • Мнения: 1 403
Гелева --- благодаря ти  Hug


Manzhelka --- станали са страхотни  bowuu

С какво ги рисувате  Thinking

# 1 469
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Бъни може и да е нужно повече брашно. Не ти ли беше по-рядко тестото? И още - на колко градуса печеш? Много вероятно е да печеш на силна фурна.

Manzhelka страхотно изглеждат сладките ти! Браво!

lightblue много изкусително изглеждат щолените!

Аз днес ще имам гости и макар тестото за кравайчетата да ми стои вече 2 ден в хладилника, ще ги правя едва утре. Иначе отдавана съм готова с линцеровите и към 100 бройки са вече намазани(общо са към 250 бройки - двойни - направих 4 дози - 2кг брашно Crazy) Но тъй като доста ще се раздава - на децата в училище и градината, на колегите на мъжа ми и моите - си мисля, че няма да останат много. Тази година ги намазах с къпиново домашно сладко. Направих и кокосови целувки, които ще слепвам или с крем или с вишнов мармалад. Остават още ореховки, какаови целувки и ореховата наслада. В края на другата седмица
ще набъркам и направя и непечените кошери и бонбони Рафаело. ...

Общи условия

Активация на акаунт