ПЛЕВЕН - 71

• 19 097
  • 299
  •   1
Отговори
# 255
  • Плевен
Честит рожден ден на Димана и Кирил! Да са здрави и много щастливи деца!

Весел празник !
 bdbaloni

Деси, и аз ударих едно рамо. Wink, обаче трябва да преборим Василиса умница?

Да, днес е празник на християнското семейство. По този повод в градината занесохме семейни снимки и са ни залепили на едно табло - да ни видят всички родители и деца (не само нас, а и всички, които са занесли). Crazy

# 256
И от мен един глас

# 257
ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЦИТЕ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 10:08 от petias76

# 258
Ооо, Нади като каза за родители, не съм ви споменавала как се опулих на единствената ни засега родителска среща  Laughing
Имаше най-официално обръщение към нас от родител, не от госпожа, да събираме всеки месец пари, с които да се купуват на децата чипсове, снаксове и други подобни зрънчовци, за да си хапвали между храненията  Laughing
Аз май съм се заблудила, че родителите купуват такива неща от немай къде, като почнат да се тръшкат децата в магазина ( поне аз така правя) и гледат да ги ограничават, защото все пак предложението срещна подкрепа, но добре, че педагожката се намеси и каза, че това е абсурдно.
Добре, че беше тя.
Митко яде такива неща, но наистина в краен случай когато прекали с драмите в магазина, но така да го тъпча съзнателно и да поощрявам яденето на снаксове и то между храненията не го разбирам.

Джина, това другото яке и него съм го купила  Crazy То обаче наистина е леко умалено. Взела съм както обикновенно 94-ти, но едва ще изкара зимата с него, така, че затова и на Здравко 102 му е било идеално.
И благородно ти завиждам, че можеш да носиш 32см. поличка. Това при е мен беше възможно време оно...вече не помня кога  ooooh!

# 259
bdbaloni

Честит рожден ден на Димана и Кирил!
Много здраве и щастливо детство!

baloni baloni baloni baloni baloni

Ние чакаме Теди да се върне от училище и тръгваме за Шумен, че майка ми утре има юбилей. Не съм си ходила от лятото и с нетърпение чакам да се съберем всички.

# 260
Добро утро и от мен. ))))

Времето на вън е хубаво, само да не беше този вятър, но ще излезем да се поразходим, все пак има дъждобрани за тази работа. )))))

Честито на рожденниците. )) Да са живи и здрави и да не правят много бели. )))

Дикси, и аз все си мислех, че родителите прибягват до този род "храна" в краен случай, но явно си има такива, които съвсем съзнателно си купуват на децата подобни боклуци. Щом чак предложение да събирате пари за тях има....

# 261
  • плевен
Нади тази госпожа за която казваш, че е нова е педагожката на яслата. Май Георгиева е в отпуска и тя ходи да помага в групата или поне аз така си мисля. Не е лоша.

# 262
  • Плевен
vesi@, знам,че това е педагожката и затова много се изненадах от поведението й. При положение,че веднъж мъжа ми говори с нея ,аз говорих и преди няколко дни й казах,че съм притеснена,че върнахме нощния памперс и тя да постъпи така вместо да каже каквото има на мен Thinking .  И като се затръшка Михаела тя влезе вътре, защо не помогна като иска да е съблечена? Разбирали  децата,много умни били, ами все пак са в ясла. Какво толкова може да се очаква от две годишни деца? Все още съм бясна, аз очаквам помощ, а се получи точно обратното.
Дикси, ами шоколадчета не предложиха ли да се купят Laughing? Децата обичат такива храни, що да не им даваме да си ги ядат по цял ден Laughing

# 263
Честит рожден ден на Димана! 
Честит рожден ден на Кирил!
Да са ви живи и здрави рожбите, момичета!

Мериан, весело изкарване! Hug

Дикси, в нашата градина не събират пари, но масово децата влачат такива боклуци.
Възмутих се пред госпожите, че аз не разрешавам на Велина да яде такива неща, а те отвърнаха - Е, няма как другите да ядат, а тя да гледа! Shocked
Има начин, как да няма...!?! ooooh! Забранете носенето на такива "почерпки"! Close

Добре, че последно време са се ограничили и черпят само с бисквити (по-добре от другите злини - зрънчовци, снаксове и всякакъв подобен отврат).

Нади, много неприятно... Confused

# 264
  • Плевен
Да, така е за почерпките в училище. Като не са забранени ... Вие не знаете, но за детето е много "престижно" да занесе почерпка, както и да занесе своя книжка, която да бъде прочетена на глас от госпожата на всички деца. Ето днес например занесохме един голям пакет солети специално избран от "Билла" за градината. Носила съм и шоколадови бисквити "Престиж" - по много в кутия. Мисля, че солети и бисквити във всяка къща се хапват с удоволствие.

# 265
Да са живи и здрави рожденниците и весел празник !

Ох,аз да ви се оплача с тези сладки неща и бонбони направо имаме голям проблем.Децата са направо като наркомани,само да чуят бонбони или шоколад и започва една истерия,докато не им да деш не млъкват. Да не си мислите,че им купувам ежедневно,но все се намира кой да им донесе - я някой комшия,я в магазина,я лели,баби и т.н. А недай си боже да минем покрай някой магазин и да видят,настава истерия.Дивиана беше свидетел на една подобна драма Simple Smile А са още малки,представям си какво ще става като поотраснат.
И да ви питам - Здравко пак кашля,пипнал е хрема,вчера излязохме за малко,уж беше топло,но от вятъра сигурно е настинал, гласа му е пресипнал ,иначе нищо му няма - кажете какво да му давам превантивно. Не ми се ходи пак по лекари , изпихме вече всички сиропи,за които може да се сети човек. Давам му витамин Ц,направила съм му и чай от лайка,но не иска да го пие много много.Давам му и мед. Нещо друго сещате ли се?

# 266
  • плевен
Има Калциев глюконат на сироп и точно за пресипнал дрезгав глас. Аз последния път давах на малкия и Проспан и много съм доволна.
Я да ви кажа че Марио след два месеца става на 3г. а нощем още е с памперс. Вие как сте?Не мога да му го махна защото нощем пие сок и след това се напикава. Не знам какво да го правя.
А за сладкишите и той ги обича, даже от известно време започна да иска и дъвки,които след това гълта. Не мога да излеза на глава с него за тези неща.

# 267
Веси,Проспан е изпил две шишета вече, а калция го имаме,ще взема пак да му дам малко. А за памперса и ние още нощем сме с него,сега и двамата. И аз се чудех дали няма да си пишкат в него докато им го слагам Simple Smile Ако са без като им се намокрят дупетата ще започнат да се сещат,че не е хубаво.Но никак не мисе иска да опикаят всичко,а и сега зимата не е подходящ период за експерименти Simple Smile Дикси,между другото,вие докъде я докарахте с пампито? Беше писала ,че не става свалянето при вас.

# 268
  • Плевен
Джина,ако кашля от сополите,които му се стичат в гърлото колкото и сиропи да даваш нищо няма да стане. Щом има хрема слагай капки ,за да спре . така ще спре и кашлицата.

# 269
  • Плевен
Ако можеш направи му инхалация - гореща вода в леген с лайка, аз понякога слагам шепа морска сол, когато нямам лайка. Детето е надвесено над легена и го завивам с кърпа. Инхалацията в болницата я справят със слаб разтвор на натриев хлорид, т.е. сол. Или го комбинирай с някое от тези хомеопатични в зависимост от носния секрет:
-при водниста секреция от носа - Алиум цепа 9СН
-при слузеста секреция-Калиум муриатикум9СН
-при жълтеникава - Калиум бихромикум9СН
Те се приемат по 5 гранули през три часа.

Ако няма 9СН в "Санита", вземи 15 СН.
Със сигурност няма да му навреди.

Общи условия

Активация на акаунт