Зима чука ни на прага,МАРТенчето парти стяга!

• 13 157
  • 300
  •   1
Отговори
# 135
и да знаеш, че заради изказвания като сутрешното ти, за бухтичките. някои имат хем гузна съвест че си хапват, хем че не са добри майки и съпруги хем.... еееххх... ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ С ТЕБ Д !!!!

хъх, ти пък Rolling Eyesнали знаеш какви са взаимоотношенията ми с печката и как веднъж седмично й бърша прах:roll: просто напоследък имам муза. миналата седмица правих кекс / прекалено сладък и леко глетав/, но детето така се развълнува, че поиска да се обади на баба си по телефона и да се похвали Laughingобаче, за да убия аудиторията докрай / и Герчо, за да съжалиш, че не сте заформили опашката още днес, а чакате до другата събота Laughing/, ще ви призная, че тази сутрин правих пържени филии и ги омаахме със сладко от кайсии Crazy ако искате за коледното парти мога да спретна подаръци за децата, че и за майките, бухтички, кифлички, банички и пържени филии Laughing

А иначе празника си го направихме. Ходихме до Бриколаж и си купихме естествена елха в саксия. Висока е колкото Али, но е много гъста и супер сладурска. Та засега сме украсили само нея. Бяхме в Джъмбо - криза ли?!- народа граби и пазарува като щурав.

Герчо, аз пък след масажа с мед, се сдобих с миниатюрни кръвоизливчета по гърба. Пък другата седмица се записах да ми го правят същото на лицето...та сега се чудя дали няма да се разкрася с кръвоизливи и там. То няма да е голяма загуба, де, и без това трябва да се компенсира някак таз безмерна крЪсота Crazy

# 136
Денерис всеки път като ти 4ета постовете и ме караш да се усмихвам LaughingИ стига си говорила за вкуснотии,4е аз съм на диета Rolling Eyes
Тука май4инството е 4м,затова скоро едва ли ще се реша на второ дете,просто не мога да си представя как ще оставя 4етири месе4ното си дете и ще хукна на работа(разбирам тия,които са го направили,но аз не харесвам работата си и не се 4увствам добре там),оба4е сега искат да приемат промени в закона и да го направят 5м плЮс 3м през които да полу4аваш25% от заплатата,колко благородно ooooh!

# 137
Денерис, то не е късно Кали да издаде къде живееш и да спретнем опашка за обяд  Joy Joy Joy. Някъде в Гео Милев беше, а аз съм в офиса та съм наблизо  hahaha.
Денерис, това за лицето е супер опасно - незнам коя е тая, дето ще ти го прави, ама вземи го замени с някой обикновен масаж, че да не се окажеш петньосана и с кръвоизливи, та мъж ти да трябва да дава обяснения пред цялото ви обкръжение кво те е правил  Joy. Пъпките, за които ти разказвах не бяха никак приятна гледка - незнам пори ли ми запушиха или пък направих алергия към самия мед, но няколко месеца ходих като петниста хиена, а принципно никога не съм имала пъпки. Ако си падаш по съдизма и си просиш боя  Joy си направи антицелулитен масаж, поне белезите от побоя няма да са толкова явни  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Ако желаеш да скриеш таз безмерна крЪсота дай на Алис един редбул в неделя вечер - в понеделник сутрин ще имаш толкоз отчаян и недоспал вид   smile3515, че ще си докараш съжалението на всички.

# 138
Герчо, нищо интересно не се случи за обяд...правих сандвичи, но за довечера какви подвизи съм намислила smile3508  ей, ама съм страшна, един път в месеца ще сготвя, но целия форум разбра, това, ако не е връх на манипулацията...иначе за масажа ще взема да те послушам. То и без това възникнаха въпроси къде ходя всеки петък вечер, че и последния път си забравих и халката там Whistlingче и гърба ми беше червен Laughing ходи обяснявай какъв бой си ял. Мали, какъв спам ударих с тоя масаж и тия пържени филии. срам голям Blushа ти какво дириш в неделя по никое време на работното си място?

Зоуи Hugвземете си елате за Коледа, де!

Оплаквам се, че на т'ва моето дете не мога да му намеря апрески, аз ли съм претенциозна, те ли са грозни Crossing Armsпо-вероятно първото Rolling Eyesходих в Комсед-има само големи номера, КиК не ги харесвам, гледахме в Рено и Хиполенд, дори и в Метро. Е, няма братче. И са толкова груби навсякъде, че Алис какъвто е спънат кон, ще се убие с тях. Търсенето продължава, ако някой може да ми даде нишан къде да ида и да има 23-24 номер, ще му опържа филийки Grinning

И последно да ви се оплача. Тази седмица имам огромен апетит. Явно са ми се отворили резервните стомаси и трупам запаси за зимата. Ям като разпрана и след малко пак съм гладна. Нещастното ми подсъзнание явно е допуснало, че съм бременна, защото нощес сънувах, че съм тръгнала да раждам Crazyей сега ометах найстия кроасан със шоколад, при положение, че преди час се натъпках с питки и мазна херинга.

Ей, да му се незнае, утре пак е пон'дрелник Tired

# 139
Дина... Гер4о сутринта беше врътнала едни банички. Не можеш да я примамиш с пържени филии Joy

и моя апетит е така. от студа е. споко. е, може и да си бременна.... ти ще си кажеш когато трябва Joy
хи хи хи Simple Smile

# 140
Безмерна, в тази петиция има доста фактологични грешки и освен смях друго няма да предизвика в парламента. Не искам да се заяждам по никакъв начин \и аз искам второ дете скоро\.

Герчо, нямам представа за какво говориш, но доколкото си спомням миналият път благодарение на подобна инициатива увеличиха майчинството до 9 мес. А пък аз като всяка майка се надявам, че може и да стане, защото в момента живеем само с моето майчинство, което след един месец изтича. Но това са си мои грижи...

# 141
Безмерна, в тази петиция има доста фактологични грешки и освен смях друго няма да предизвика в парламента. Не искам да се заяждам по никакъв начин \и аз искам второ дете скоро\.

Герчо, нямам представа за какво говориш, но доколкото си спомням миналият път благодарение на подобна инициатива увеличиха майчинството до 9 мес. А пък аз като всяка майка се надявам, че може и да стане, защото в момента живеем само с моето майчинство, което след един месец изтича. Но това са си мои грижи...

Имам предвид напримерно, че се цитира Румъния с 2 г майчинство. В Бг също е 2. Тоест ако сте имали предвид например, че там майчинството е % от заплатата, а тук е фиктирано на минималната това е друго, но не е лошо да се уточни, иначе ще предизвика смях факта, че майките в Бг не знаят, че след 9-те месеца майчинството им продължава.
Също така фактът, че увеличението няма да се отрази на данъкоплатците също е доста смехотворно. Фонд бременност и майчинство не е неизчерпаема мина и е предвиден да поеме сегашното 9 месечно майчинство по разчет. Тоест ако се приеме майчинство до 1 година това чисто теоритично означава, че трябва да се преразпределят осигурителните вноски така, че във фонд бременност и майчинство да пристигат повече пари. Това от своя страна би ощетило някой друг фонд, ако решат да не пипат % осигурителни вноски. Но... тук но-то също е голямо, защото в момента вдигат осигурителната вноска за здравно осигуряване и за да не вдигнат осигурителната тежест като цяло тези 2% осигуряване ги вземат от другите фондове. Тоест няма как да вдигнат здравното, пенсионното и бременност и майчинство без да вдигнат осиг. вноска на хорицата. Но... тук но-то също е доста голямо... В момента вноските за социално, здравно и квото и да е осигуряване са доста високи и чужденците спират да инвестират по тази причина, защото на една заплата от 1000 лева трябва да платят още 250 (това не е точната сума - просто не ми се смята) за осигуровки. А и в момент на икономическа криза обикновенно осигуровките се намаляват, а не се увеличават. Тоест цялата петиция е писана от някой, които въобще не е наясно от къде идват парите - а те идват от всички нас. Аз също не съм спец и моето обяснение е доста последствено, но се надявам достатъчно ясно, че да разбереш че няма как да стане тоя номер. Представи си баница - пенсионерите искат увеличение на пенсиите (беше им обещан таван от 750 лева, които отложиха по причини, че не може да се вдигне вноската за пенсии), здравеопазването иска увеличение на клиничните пътеки (тука обещаха и ако всичко върви по план ще имаме ЗО от 8% от догодина), майките искат увеличение (обещано, но неизпълнено заради горните причини), работодателите и чуждите инвеститори искат намаляване на осигуровките поради горните причини, инвалидите искат, учителите искат и който се сетиш още. Ама баницата е една и ако отрежат голям пай за някоя от групите за другите ще има и по-малко. Също така в настъпващата икономическа криза и при съкращението на толкова много хора тези фондове ще имат доста по-малко пари - тоест най-вероятно ще се наложи да си прегласуват бюджета ама в посока свиване на разходите. И също така в настъпващата икономическа криза все повече ще се засилва сивия сектор по същите причини. Работодателите са до стената и за да не пипат заплати ще пипат осигуровки, което ще засили проблема във фондовете. Ами накратко - това е... Петицията не е писана от човек, на които му е ясно за кво иде реч.
По повод твоят проблем - аз лично те разбирам, но ако мъж ти в момента е без работа защо не поеме грижите по децата, а ти да се върнеш на работа? В никакъв случай не се бъркам, но това с платеното майчинство го забравете поне до следващия бюджет. На тоя трябва да сте сигурни, че няма как да стане - те милите го пишат от лятото. Тамън са направили криво-ляво сметките, минал е на първо гласуване и трябват 4 месеца да се промени, а идат празници - депутатите трябва да почиват, защото са папкали (това в преносния смисъл) и "слушкали", а и ще чакат дядо Коледа да ги зарадва с нови коли по случай празниците, та няма да си загубят съня от това, че някой изнемогва. Единственото читаво нещо в цялата петиция е това, че няма ясли за 2 годишните, та камо ли за 9 месечните, ама това сте го споменали в половин изречение, а само това е аргумент в случая.
И пак казвам - не искам да се заяждам, напротив - с много добри чувства го казвам.
Иначе моето скромно мнение е, че трябва да се помисли за пенсионерите на първо място, след това идват инвалидите, после в моята класация има доста "бедстващи" прослойки и чак тогава идва ред на майките - те вземат 10 месеца и половина заплатата си. Това е доста повече, отколкото всички ние можем да си позволим. Но това си е мое мнение и не ангажирам никой с него. Иначе и аз мисля за второ дете, та подобна инициятива би ме облагодетелствала, но за момента тя е против моите принципи. Не е честно ние лично да си позволим нашите родители да получават следна пенсия доста под 240 лева, а при тях освен нашите разходи има и доста голяма графа - лекарства), а за майките това да е поигравка. съгласна съм, че е смешно, но да караме по приоритети. И моите са други. Това е - ние можем и имаме избор как да живеем, те нямат - половината пенсионери са грохнали от старост, другата половина никой не иска да вземе на работа.

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 16:22 от Ger4o

# 142

точно това имах пред вид, но не ми се пишеше. не споменавам случаите, в които се започва едно лудо плащане на фалшиви осигуровки веднага след теста за бременност, за да се докарат необходимите 6 м официална заплата, и после още 9 месеца заплата и после минимална. не знам всъщност в колко и кои държави такова нещо съществува.
все пак тези пари идват от някъде.
това, че миналата година се е получило и са вдигнали от 3 на 9 месеца, по никакъв начин не може да бъде аргумент. все едно да дойде и да ми каже шефа: вчера остана извънредно да работиш 1 час, и за това сега си длъжна да останеш 2 часа. ?!  newsm78
ако следваме тази логика, направо да изчакаме още 2 години, когато ще може да поискаме изцяло платено майчинство до 2 год и така.
няколко години преди да родя Кайо, си имах една сметка в банката, вкоято си внасях чинно и почтенно всеки месец колкото успявах да спестя, и това ми беше сметката за бебе. не съм и очаквала някой да ми плаща. нито пък баща му да ме издържа. изобщо не е лесно или приятно да се работи месец-два след раждането, ама понякога се налага.
ама тази тема сме я обсъждали май Simple Smile

нещо много ми дотежа напоследък семейния живот, за това натам ми текат мислите... няма общо с петирцията последното изречение  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

някой има ли още с биба?
ние се опитваме да я махаме, и е ок, до момента в който не оставя мъжете да се приспиват, и тати веднага си улеснява живота. и така вече от месец и половина сме на кантар.

# 143
А, забравих и още нещо смешно - увеличаването на майчинството се налага по случай икономическата криза - това  Joy.

# 144
вие сега как ме нападнахте, все едно аз съм я писала тази петиция, при положение, че и на мен ми беше препратена и сметнах,ч е може да се включите, чак Герчо пише, че "сме" я писали, демек и аз имам пръст тука  Simple Smile Интересно ми е само след като са цитирани имена на депутати и те ли не знаят за какво става въпрос. И дали като не обърнат внимание на майките, защото те си имат достатъчно, ще дадат нещо повече на пенсионерите (което нямам нищо против )?

Кали, имах предвид, че ако не беше настоявано и всички си мълчаха, никога нямаше да го увеличат на 9 месеца.

по отношения на моята ситуация, да, обмисляме варианта мъжа ми да поеме децата от януари, а аз да се върна на работа, но не знам дали ще стане, защото Лъчо яде много малко неща освен кърма и сме много назад във захранването. Но може пък да се разяде по празниците Simple Smile

# 145
като стана въпрос как е в Европа, ето една интересна статия с данни за отделните страни, на който му е интересно да чете:
http://www.eubusiness.com/Employment/work-life-guide/

# 146
Дани съжалявам за финансовите ви проблеми,дано скоро вси4ко се оправи HugНе беше ли казала,4е искате да имигрирате или аз се бъркам newsm78

# 147
според тази таблица сме най-добре от всички, виждам, че данните за бг са от преди последната промяна. изобщо не виждам с какви очи някой може да иска нещо.
реагирам така острро, защото ако на мен, като майка, това ми се вижда абсурдно, какво остава за хора, които само плащат данъци иняма да раждат наскоро. и най-лошото р, че имиджа на дружението, организиращо петицията, супер много се подронва. как ще вземат насриозно следващо искане от тях ?! аз не бих.

# 148
Като цяло Кали и Герчо са прави,НО...нека не сравняваме само това колко време взимат майчинство на запад,а и какви заплати взимат.Аз лично като лекар се чувствам абсолютно ощетена,унижена и на границата да зарежа всичко,скоето наистина обичам да се занимавам,защото т.нар. ми заплата не стига до никъде.Лично аз,не се чувствам по никакъв начин виновна,че заплатите тук са такива. Учила съм не по-малко от един лекар на запад,а специалността ми ТАМ е златна,а тук-мизерна.Та...смятам,че държавата ми е длъжница и не се срамувам да си взема това,което мисля,че ми се полага.Ако 3 месеца след раждането трябва да се върна за заплата 5000 долара примерно,както е в САЩ...да,ще се върна,но тук  и след 3 години не ми се връща за 400-500 долара...за една и съща работа.И като капак на всичко да ми се налага да работя събота-неделя по 14 часа на ден ,за да докарам някое допълнително левче,че не стигат....аеее....че ще ме избие на нецензурни приказки.Единственото,което все още ме задържа са семейството и приятелите...Така,че,нека не сравняваме другите държави по определени позиции,а да гледаме мащабно на нещата.Докато в САЩ примерно може един работещ член да издържа семейството си,говоря за заплата на средностатистически американец,то тук при двама работещи може да се мизерства прилично.
Иначе от към социална политика знам,че Канада е много добра.Последното,което съм чела е,че има 1 година майчинство,плащат ти цялата заплата,без данъчни удръжки.
Лека нощ.

# 149
  • София
Денерис ако имаш кой да ти прати Wink

http://www.next.co.uk/shopping/children/girlsshoes/1/1

Общи условия

Активация на акаунт