Пробиотици?

• 614 662
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 840
АннаМария , на мене лекари специално за моя проблем са ми казвали , че е добре поне месец да пия даден пробиотик. Аз за себе си усещам какъв да е срока. Обикновено при остри(например грип с диария) , а не хронични проблеми е по-малък срока.

# 841
АннаМария , на мене лекари специално за моя проблем са ми казвали , че е добре поне месец да пия даден пробиотик. Аз за себе си усещам какъв да е срока. Обикновено при остри(например грип с диария) , а не хронични проблеми е по-малък срока.
Да, да. Въпросът ми беше дали за проста профилактика, без да имаш някакви кой знае какви сериозни оплаквания, дали се пие силният пробиотик или по-скоро по-слаб, с по-малко бактерии  newsm78?

# 842
АннаМария, според мен значение има не толкова броят бактерии в пробиотика, колкото това дали се освобождават на правилното място. Т.е., в твоя случай ще се концентрират върху подутия корем и ще елиминира дискомфорта, който го придружава.

# 843
АннаМария, според мен значение има не толкова броят бактерии в пробиотика, колкото това дали се освобождават на правилното място. Т.е., в твоя случай ще се концентрират върху подутия корем и ще елиминира дискомфорта, който го придружава.
newsm78 И това освен с проба-грешка, има ли как да стане ясно? Има ли различни видове?

# 844
# 845
newsm78 И това освен с проба-грешка, има ли как да стане ясно? Има ли различни видове?

Предполагам. Лично аз съм приемала два различни пробиотика. Периодите бяха различни - веднъж бях след лечение със сериозни медикаменти. Имунната ми система беше доста натоварена и честно казано не съм сигурна колко проработи. Вторият път беше по-скоро превантивно, но забелязах регулация в храносмилането. Тогава приемах пробиотични перли по препоръка на личната ми лекарка. Може би ще повторя Simple Smile

# 846
Според мене за профилактика може и с по-малка концентрация, но задължително с ПРЕбиотик да бъде пробиотика.

Що се отнася до концентрацията аз лично на гърба си съм изпитал това как ми се отразява по-голямата концентрация. Определено при мене по-голямата концентрация има ефект.

# 847
Според мене за профилактика може и с по-малка концентрация, но задължително с ПРЕбиотик да бъде пробиотика.

Що се отнася до концентрацията аз лично на гърба си съм изпитал това как ми се отразява по-голямата концентрация. Определено при мене по-голямата концентрация има ефект.

По-голямата концентрация може да се компенсира с по-кратък период на прием на пробиотика. Може би си е до организъм. Wink

# 848
Хммм...Да, но yavor1980, ти говориш за сериозни смущения по-горе. Аз по-скоро бих пила за регулация и профилактика и да се опитам да махна това тъпо балониране! А иначе, ако проблемите са сериозни, разбира се, че трябва да се вземе максималното количество Simple Smile

# 849
Да, на едно мнение сме. Вземай си само за профилактика с по малка концентрация.

# 850
Да, на едно мнение сме. Вземай си само за профилактика с по малка концентрация.
Благодаря ти   bouquet Допитвам се до теб, защото наистина ми звучиш като доста запознат и адекватно отговарящ Simple Smile

# 851
Моята лекарка също ми препоръча профилактично да взимам с  по-малка концентрация, но капсулите трябвало да имат защита за да стигне пробиотика на правилното място, а аз как да рабера каква им е защитата.

# 852
Моята лекарка също ми препоръча профилактично да взимам с  по-малка концентрация, но капсулите трябвало да имат защита за да стигне пробиотика на правилното място, а аз как да рабера каква им е защитата.

Аз и на Анна Мария й казах. Трябва да има ПРЕбиотик (инулин доста често) Ами запознат съм, защото съм патил Grinning

# 853

Аз и на Анна Мария й казах. Трябва да има ПРЕбиотик (инулин доста често) Ами запознат съм, защото съм патил Grinning

Аз май трябва да се запозная по-отблизо относно пребиотиците, че досега само за пробиотици си пишем и питаме Simple Smile Иначе, когато взимам ще е някаква средна работа, решено е Simple Smile

# 854
Пробиотик + пребиотик = синбиотик
http://www.bb-team.org/articles/865_probiotitsi-prebiotitsi-i-sinbiotitsi

И нещо ново, на което попаднах като информация:

Актавис въвежда на българския пазар последно поколение пробиотици
http://www.actavis.bg/bg/news/LactaCare_Launch.htm

Общи условия

Активация на акаунт