Пробиотици?

• 622 561
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 975
Аз съм поръчвала Ацидофилус на Нау, никакъв ефект не видях, все едно пиеш нищо. Питай в темата за Iherb ако искаш, аз лично съм по-доволна от българските.

# 976
Аз давам на бебето Протексин рестор и съм много доволна. Педиатърката го изписа. Около 24 лв струва.

# 977
В момента пия Омни Биотик 6,на втората опаковка съм.
Това, което забелязах още в началото на приема беше ,че стомаха спря да ми се подува след обилно похапване/ понякога прекалявм с количествата храна/ и не съм се разболявала.....

Пия го по препоръка на лекар срещу констипация и лениви черва. За тези проблеми обаче все още не мога да кажа дали ми помага- и да и не!

# 978
Аз съм поръчвала Ацидофилус на Нау, никакъв ефект не видях, все едно пиеш нищо. Питай в темата за Iherb ако искаш, аз лично съм по-доволна от българските.

Абсолютно те подкрепям за българските пробиотици! И аз съм на мнение, че са по-добри. Наскоро разбрах, че пробиотичният състав на Лактобаланс е от Ел Би Булгарикум, което ме спечели. Спомням си преди години как с антибиотиците ни даваха да ядем истинско българско кисело мляко и нямахме нужда от пробиотици... Но това е друга тема.
От друга страна цената на Лактобаланс е съобразена с финансовата възможност на българина - 60 капсули за 12лв.  Money

# 979
  • София
Вземах 3 месеца Лактофлор и ефект минимален, въпреки, че го вземах по 6 капсули на ден. Но от опит разбрах, че е по-добре да се пие поне 30 мин. преди хранене.

Сега си купих пробиотика на Джеймисън, някой дали го е пил? Чак след като го купих видях, че му липсват 2 от бактериите - булгарикус и термофилус.

Доволна съм от Веда Булгарика обаче го спряха от производство - а е български.

# 980
  • Sofia
Пробиотиците се вземат с цел да се увеличи микрофлората, добрата в червата, но ако не я храним, а я унищожаваме е безсмислено да купуваме и пием.

# 981
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър пробиотик за бебе на 6 месеца. Четох, че за да има ефект трябва да съдържа поне 8 милиарда колонии-образуващи единици,а не намирам такъв. Всички марки, които гледах съдържат доста по - малко. Давам Био Гая, но явно е безсмислено...

# 982
Протексин ристор давам аз и съм доволна.

# 983
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър пробиотик за бебе на 6 месеца. Четох, че за да има ефект трябва да съдържа поне 8 милиарда колонии-образуващи единици,а не намирам такъв. Всички марки, които гледах съдържат доста по - малко. Давам Био Гая, но явно е безсмислено...
Биогая наистина е безмислено. Вкъщи сме доволни от Бифидус и Ацидофилус на Аквасорс. Давам на дъщеря ми от бебе.

# 984
Благодаря за отговорите, ще ги разгледам.  Simple Smile

# 985
Някой пробвал ли е Флора Бимби за деца? Мнение за тях?

# 986
Здравейте,
моля да ми препоръчате хубав пробиотик ,проблемът е киселини от много храни.Пазя и щадяща диета,но понякога и от кафе получавам киселини.
Благодаря  Hug

# 987
  • София
Мисля, че проблема не е точно във липсата и недостиг на пробиотици.  Не е зле да обърнеш внимание на повече алкални храни и да балансираш организма.  Hug Тогава и киселините ще намалеят.

# 988
Благодаря  Hug

# 989
Преди няколко години прочетох в сайт на стоматолог от София, че пробиотиците са една от причините за появата на кариеси. Преди няколко дни почетох същото в една рекламна брошура на аптеки Марешки. За мен е абсурдно да се приемат пробиотици профилактично. Повечето деца и възрастни хора си ги имат и не се налага да се приемат допълнително. След пиене на антибиотик организма много бързо си ги набавя и няма нужда да се приемат в капсули. Помагат при определени проблеми с червата, но те са временно решение. Трайното решение е в промяна на храната и хранителните навици.

Общи условия

Активация на акаунт