Пробиотици?

• 622 857
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 630
Да ви попитам нещичко..Тъй като се опитвам да поотслабна малко за лятото, чела съм, че и пробиотиците имат положително действие в тази насока...Аз по принцип си ги пия редовно, но не съм се замисляла дали помагат за това..Някой от вас да е забелязал нещичко??
Може да могат да помогнат, чувала съм много хора да са им помагали даже ако не се лъжа си има такива които са си точно за детокс и отслабване. Имаше едни с Папая в тях, помня ги от тези които аз даваш на децата. Потърси ги в нета?

Да, аз точно за детокс съм чувала, че помагат. По принцип съм си доволна от тези, които пия в момента и не ми се сменят  Peace Просто ми беше любопитно дали някои е забелязал такъв ефект. То е ясно, че само с тях не може да се отслабне, но явно допринасят и те.
Мерси за отговора mama liony
Само да вмъкна, че вече съм на моренцето и проблеми със стомаха НЯМАМ! Simple Smile За първа година ми се случва. Преди, като сменя климата, няколко дни се терзая със стомаха. Обяснявам си го с това, че пробиотика явно действа  Peace

MegiSt С Лактофлорчето съм си и аз  Peace

# 631
Супер, и аз съм аз, добро е лактофлорчето Simple Smile   bouquet

# 632
Супер, и аз съм аз, добро е лактофлорчето Simple Smile   bouquet

Да и аз продължавам да си пия Лактофлор, наистина много добре ми се отразява  Peace

# 633
Девойки, аз искам да попитам къде си държите проботика, когато сте на почивка, на моренце? Носите ли го с вас на плажа? Аз се чудя как да го измисля, че заминавам уикенда Simple Smile

# 634
Новото поколение пробиотици се съхраняват в естествена пребиотична среда и не е необходимо да се държат в хладилник.
Предпочитайте от този вид, защото освен, че са по-ефективни, това означава също и че в тях със сигурност има живи полезни бактерии, независимо как са съхранявани преди да си ги купите.

# 635
Да, да.  И аз зная, че не е необходимо да стоят в хладилник задължително, но температурите навън са много високи и затова реших да попитам Simple Smile

# 636
Това да предпочитаме тези, които да не се налага да стоят в хладилник незнам доколко да се съглася. Според мене и в тези, които са в хладилник има живи бактерии.

Най-много съм доволен от българския пробиотик Нормофлор. Най-силния , който съм пил някога. Поне при мене млякото на Бор Чвор "пробиотик" като че ли доста добре се усвоява от организма ми. Има ацидофилус и бифидус в него и други щамове. Май наистина важи принципа всеки да си намери "своя" пробиотик.

# 637
По колко таблетки пиеш на ден от Нормофлора?

# 638
За профилактика съм пиел по 2 или 3 на ден. Когато имам проблем Нормофлора целия го изпивам за 2 дена и половина. Първата доза , когато имам проблем ми е 3 таблетки наведнъж.

# 639
Е те глупавите германци държат пробиотиците в хладилник и ги пренасят със специални хладилни камери. За всяко лекарство, дори и за храната, се изискват определени температури, влажност и светлина. Но особено важи за живите храни!
Сега има синбиотици = пробиотик+пребиотик
Но и за тях е същото изискване - определени условия, за да не започнат да се развиват!!!
Сами знаете как качественото кисело мляко едно време подуваше капачката на втория ден, а на третия вече мирише на ферментирало. Защото имаше пробиотик вътре.

# 640
Глупавите германци изобщо не ми предписаха пробиотик за профилактика и предпазване при лечението ми с АБ. 18 дена ме тъпчеха с поне 3 различни АБ, като ги сменяха като бонбонки, с 2 погрешни лечения и ми съсипаха чревната микрофлора.
Много негативи мога да напиша за немската стандартна медицина и здравеопазване в момента. Машина за пари, а ние сме праче месо без душа, което служи за точене на капитал и за експериментиране. А преди броени дни тук медиите гърмяха за бг- кисело мляко, колко било полезно и как в Макс Планк били направили мега - откритие, за ползите на специалните бактерии при лечението на Паркинсон........
Бях пускала линк в друга тема.

Добре, че беше сестра ми и нейната педиатърка  в София, та ми препоръчаха Протексин баланс.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 11:43 от take a smile

# 641
И аз покрай този форум съм чела доста неща, споделени от съфорумки в чужбина за медицинското обслужване там, и съм разочарована. Винаги съм мислела, че там са на много по-добро ниво от тук, но май не е точно така. В повечето случаи момичетата са се връщали в България, за да си оправят проблемите.

# 642
Добри и... не толкова добри лекари има навсякъде. Просто тук си ги знаем кои са  Peace

# 643
Фате, имам предвид не конкретните лекари а системата.

# 644
Купували ли сте Лактофлор биоплюс с фибрите и как ви повлия ? Аз нещо не съм доволна, усещам дискомфорт в корема и мисля, че е от него.Взимала съм от смучещите и от тях се чувстах добре, регулира ми се и стомаха.
Възможно ли е да не се понася добре даден пробиотик ?

Общи условия

Активация на акаунт