Пробиотици?

• 614 739
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 870
Прясното мляко, какаото и глутена са едни страшни алергени. Възможно е напълно. Да, препоръчително е да вземеш малко пробиотик , който не съдържа лактоза обаче.

# 871
Прясното мляко, какаото и глутена са едни страшни алергени. Възможно е напълно. Да, препоръчително е да вземеш малко пробиотик , който не съдържа лактоза обаче.

Над 30-те съм, и ми е странно, че досега не съм получавала такава реакция към прясното мляко. Да не би защото беше домашно...

# 872

Над 30-те съм, и ми е странно, че досега не съм получавала такава реакция към прясното мляко. Да не би защото беше домашно...
Че те тези, които са купешките, да не мислиш, че имат мляко в тях? Кой продукт ще издържа в опаковката до месец, без да се разваля?  Laughing

# 873
Peace
Прясното мляко съм го забравила напълно вече много време! Няма животно в природата, което да пие прясно мляко, т.е. да се кърми/бозае цял живот.

nevelilka , Взимай пробиотик, да. Yavor1980 може би е прав и за лактозата. А непоносимости и алергии могат по всяко време да се появят за съжаление. Никога не е късно.

И как се пие - заедно с капсулата или праха в капсулката се разрежда някак?

Разбира се, че цялата капсула. Ако не трябваше, нямаше да са ти го сложили в капсула Wink

Аз си пия моя пробиотик все още и се чувствам прекрасно и нямам намерение за момента да спирам. Профилактика  Peace

# 874
Не може да се пият пробиотици за профилактика, защото се получава предозиране. Това все пак са бактерии, а не витамини и минерали. Само след антибиотик или при проблеми с червата се изпива една опаковка и се приключва. После си ги има в организма много дълго време, години наред може да не ви се наложи да ги пиете пак. На бебета също рядко се дават отделно пробиотици, тъй като ги има в кърмата и в адаптираното мляко. Природата се е погрижила за всичко и с добавките не бива да се прекалява.
http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/24637-razprostranen … -za-probioticite/

# 875
Това изобщо не е така!
пробиотичните бактерии имат живот в червата 15 дни, след което трябва да има нов прием на полезни бактерии. Всеизвестно е, че пробиотичните бактерии в червата не се размножават. Така че пийте си пробиотиците  Peace

# 876
Брей, как ги изчисли тези 15 дни! Моля, дай формулата тогава. Или линк поне.

# 877
Брей, как ги изчисли тези 15 дни! Моля, дай формулата тогава. Или линк поне.

Не съм ги изчислявала естествено, знам го от лекар имунолог  Peace Той ми препоръча да пия пробиотици 15 дни, да почивам 15 и пак наново. Точно с този аргумент, че пробиотиците , които съм изпила последния ден живеят 15 дни и след този период отново трябва да се внесат в организма/естествено ако липсват в храната,ама май на всички вече ни липсват с тая стерилна храна с която се храним/

# 878
Не може да се пият пробиотици за профилактика, защото се получава предозиране. Това все пак са бактерии, а не витамини и минерали. Само след антибиотик или при проблеми с червата се изпива една опаковка и се приключва. После си ги има в организма много дълго време, години наред може да не ви се наложи да ги пиете пак. На бебета също рядко се дават отделно пробиотици, тъй като ги има в кърмата и в адаптираното мляко. Природата се е погрижила за всичко и с добавките не бива да се прекалява.
http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/24637-razprostranen … -za-probioticite/
Ми то по тая логика да не ядем кисело мляко и гъби, щото ще се предозираме?

# 879
Ми то по тая логика да не ядем кисело мляко, щото ще се предозираме?
И туршии и кисело зеле  hahaha
Говорила съм с гинеколог за пробиотиците. Човека каза, че храната ни  вече е толкова скапана, че често трябва да си ги попийваме.

# 880
Peace
Прясното мляко съм го забравила напълно вече много време! Няма животно в природата, което да пие прясно мляко, т.е. да се кърми/бозае цял живот.

nevelilka , Взимай пробиотик, да. Yavor1980 може би е прав и за лактозата. А непоносимости и алергии могат по всяко време да се появят за съжаление. Никога не е късно.

И как се пие - заедно с капсулата или праха в капсулката се разрежда някак?

Разбира се, че цялата капсула. Ако не трябваше, нямаше да са ти го сложили в капсула Wink

Аз си пия моя пробиотик все още и се чувствам прекрасно и нямам намерение за момента да спирам. Профилактика  Peace

Капсулата е много важна съставка също. Благодарение на нея полезните бактерии достигали където трябва..., стомашните киселини не ги убиват!

# 881
Ми то по тая логика да не ядем кисело мляко, щото ще се предозираме?
И туршии и кисело зеле  hahaha
Говорила съм с гинеколог за пробиотиците. Човека каза, че храната ни  вече е толкова скапана, че често трябва да си ги попийваме.
Ами разбира се. То чак звучи нелепо. Ако трябва да си броим полезните бактерии в храната, която ежедневно консумираме, то май по-добре ще е да минем направо на пробиотици и това е. Аз почвам една опаковка от другия понеделник.

# 882

Всичко е вярно ! Може ли да споделиш кой е твоя пробиотик ?

# 883
newsm09 Е, ти разби всички тук на пух и прах  newsm78
На мен ми обясниха, че всичките гадости (колкото и да живеем здравословно и екологично и ала бала, приемаме доста гадости) убиват хубавите бактерии нон стоп. Да не говорим за цигари, алкохол и т.н.

# 884
Всичко е вярно ! Може ли да споделиш кой е твоя пробиотик ?
Яворе, твоят корем не се ли оправи вече?

Общи условия

Активация на акаунт