Пробиотици?

• 622 517
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 915
Ами да, защото в храната ни реално отсъстват пробиотични бактерии. То е като с омега мастните киселини и с витамин С - организмът не може да си ги синтезира, затова трябва да се внасят с храната Peace

Четох за това, че храната ни е станала стерилна и чрез нея не можем да си набавяме бактериите, затова трябва допълнително да пием пробиотик.
Мислех че имат по-дълъг живот в организма ни.  newsm78

# 916
Нямам непоносимост към лактозата,  оказа се, че млякото е било развалено.
Наложи се да оправим  положението с  Перлите, защото след това получих запек.
Луда работа... Simple Smile

# 917
Нямам непоносимост към лактозата,  оказа се, че млякото е било развалено.
Наложи се да оправим  положението с  Перлите, защото след това получих запек.
Луда работа... Simple Smile

Неприятно си се подредила, на мен ми се случи нещо подобно след раждането.
Сега от зелениите ми се подува корема, май няма трайно решение на проблема.

# 918
Все по-често чувам за развита лактозна непоносимост. Дори и да не ти е било развалено млякото, nevelilka, то пак няма особен смисъл от приема му. Организмът ти не го разгражда изцяло така или иначе. Wink

# 919
Да, вярно е след ранна детска възраст.

# 920
Все по-често чувам за развита лактозна непоносимост. Дори и да не ти е било развалено млякото, nevelilka, то пак няма особен смисъл от приема му. Организмът ти не го разгражда изцяло така или иначе. Wink

Като се замисля, нашите баби и дядовци са си пийвали мляко цял живот и не са имали проблеми.
Живяли са по-спокоен живот, стреса отключва проблемите и после  пробиотици за да може да се храним нормално... Simple Smile

# 921
Нищо от това, което ядем сега, не е като онова, което са яли бабите и дядовците ни. Сравнението е излишно.
Много хора в днешно време имат непоносимост към лактозата.

# 922

Като се замисля, нашите баби и дядовци са си пийвали мляко цял живот и не са имали проблеми.
Живяли са по-спокоен живот, стреса отключва проблемите и после  пробиотици за да може да се храним нормално... Simple Smile
Мда, само че както каза Lemy, от кравата на село до бутилката прясно мляко в супермаркета има огромна разлика. Това прясно мляко трябва да го спрат от търговската мрежа, толкова безсмислен продукт е.

# 923
Много съм се замисляла за тази непоносимост. Наистина може би е заради това, че вече млечните продукти наистина са различни  Rolling Eyes
При мен нещата са, че преборих балонирането с алое, но сега като чета за тези 15 дена се чудя дали да не си взема и пробиотик - перли ли ще са, нещо друго ли  Rolling Eyes

yavor1980, теб какво ти е мнението за тези 15 дена?

# 924
Pink Bubbles, то остави млякото в магазина, но и домашното не е същото. Кравите каква трева пасат - природата е толкова замърсена вече...а отделно не се знае и какви гмо-та има във фуражите...
но това е вече друга тема.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 09:16 от Lemy

# 925
теб какво ти е мнението за тези 15 дена?

Честно да ти кажа поне месец и малко ти препоръчвам. По мое мнение Simple Smile

# 926

Мда, само че както каза Lemy, от кравата на село до бутилката прясно мляко в супермаркета има огромна разлика. Това прясно мляко трябва да го спрат от търговската мрежа, толкова безсмислен продукт е.

Любопита съм има ли официални данни и изследвания от кога се забелязва повишаване на непоносимостта към лактозата и др. хранителни алергии. Може да се направят много изводи... Simple Smile

# 927
теб какво ти е мнението за тези 15 дена?

Честно да ти кажа поне месец и малко ти препоръчвам. По мое мнение Simple Smile
yavor1980, и аз мисля, че 15 дена са малко за курс с пробиотик, но може би АннаМария питаше за паузата от 15 дена  Rolling Eyes Аз мисля, че можеш и без пауза да караш, все пак това е добавка към хранителният ти режим.

# 928
  • София
Отдавна не съм писала и виждам, че темата се е развила.
Нямах време да я чета и ако може да ми кажете какви са тези паузи от 15 дни.
Благодаря! Simple Smile

# 929
Нищо от това, което ядем сега, не е като онова, което са яли бабите и дядовците ни. Сравнението е излишно.
Много хора в днешно време имат непоносимост към лактозата.

Подкрепям мнението, дори домашните продукти не са със същия вкус.
Храната ни е станала "стерилна", трябва да си набавяме полезните бактерии чрез пробиотици.

Общи условия

Активация на акаунт