410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 253
  • 627
  •   1
Отговори
# 195
Съжалявам за недоразумението.Има проблем с линийката ми, та затова ще ти отговоря  Wink Имам дъщеря на 2г 4 м.Аз бях от завареното положение предния път, но..поради некоректен работодател не се облагодетелствах с увеличения срок на изплащане от 3 на 9 месеца Peace Не съм си и помисляла да драматизирам- аз съм  се подписала под тоя  договор и съм се съгласила с тези условия. Същият този работодател дори не пожела да нми предостави възможност аз да внасям всичките  суми за осигуровки( и моята и неговата част), за да имам служебна бележка за реалния си доход .Не заради  по-високо майчинство( тогава не се е чуваше за такава вероятност), а заради това че теглих в този същия момент жилищен кредит.Недей да обобщаваш кой какво има и как харчи Peace Пределно ми е ясно колко струва едно дете на семейството.И именно поради тази причина аз  за себе си съм решила че не искам второ дете на този етап Peace Просто си правя сметката според моята си черга.Не че няма да се справя- както сме се справили и предния път- въпрос на избор е и лично решение. Специално за теб ще уточня че месец след раждането на дъщеря ми се върнах на едната работа, а още месец след това- не другата!!! Нямам  помощ  нито от баби с помощ, нито финансова такава. Справяме се сами с положението, защото ние сме избрали то да е такова.Не се оплаквам Peace
И не хокам никого!
Помислете и за друго нещо...сега не го мислите, но като тръгнат децата ви на ясли  ще  осъзнаете че- тези по-високи осигуровки сега няма да ви вършат работа после, когато се налага често- често да излизате в болничен заради деетето ви.И пак ще ви дават някакви мизерни сумички...Обезщетението за болничен е от същия този фонд Peace

# 196
  • София
Аз не смятам 4е трябва държавата да ми плаща защото си отглеждам детето,а смятам 4е като казват 90% трябва да са пример:Осигурява6 се на 1000 лв,и получава6 900 лв/месе4но,независимо от това колко дни има в месеца или други 6туротии.явно не си наясно как се из4исляват след като не си ме разбрала.аз съм от тези дето са били коректни към държавата,но тя не е коректна с мен.Това имах предвид.Другото което имах предвид относно детските е защото така биха били нещата по лесни за хората с породени деца или близна4ета.не искам нощен труд,а искам коректност.
А относно хокането ти по другото мнение....явно няма6 проблеми след като ти е толкова лесно да се изцепва6.Има хора които им е трудно да се справят с малкото което имат.Ако незнае6 само 6те ти кажа следното:при бебе на 6м трябват 70-100 лв памперси,100лв за АМ,около 50 лв пюрета и др.,тябва и пове4е топло,вода и всичко останало..Сметна ли 4е май4инството нестига никога?А лекарства и мазила?Аз не се оплаквам за6тото мога да си го позволя,аз съ4увствам на майките които немогат.Имам приятелки ,които за себе си и таткото не купуват ни6то друго освен хляб ,картофи и боб.Това нормално ли е.Според мен не е живот ,а оцеляване.Така 4е стига си хокала хората.Влез им в положение.А държавата трябва да се грижи за децатат ни,защото това са бъдещите данъкоплатци.Болни деца за бъдещето ще са по голям разход.Така 4е трябва да има пове4е за децата и майките.Трябва да се 4увстват сигурни и спокойни а не да се 4удят какво да ядат.Трябва и пове4е социални помощи за близна4ета,а дори и помощи от социални работници и какво ли още не.Много неща трябват.
Тук влизат хора които не са с деца.аз за себе си до този извод стигнах.Викат и крещят мнения които са антисоциални и антихуманни.

Права си, че много неща трябват, но много труд и упоритост се изисква, докато се постигнат. Идеята ти за по-големи детски също не засяга всички - за да се получават детски надбавки има изискване за максимален доход. Ако имаш разумни идеи, сподели ги с нормален тон  Peace

Когато тръгнеш с тон като този от твоите постинги, нали не очакваш, че няма да предизвикаш гневни реакции?! Все пак "каквото повикало, такова се обадило".

# 197
  • Бургас
Много ми е обидно за тези детски!Плащаме си осигуровки и данъци и какво си получава дискриминация на децата.Ромите взимат по всички показатели.а нито данъци плащат нито осигуровки и всеки месец не може човек да се вредина банкомата от тях.

# 198
Докога ще се толерира сивата икономика?
Хайде и ние "балъците" да получим нещо ...

Е, и аз съм от "балъците" дето винаги са се осигурявали реално.... и какво от това?! Излиза, че и аз ще съм потърпевша, просто защото от края на предишното ми майчинство до излизането ми в сегашното има 7 месеца и половина... Много имам да кажа по въпроса, но този път даже не ми се спори... Излиза, че за държавата заради факта, че исках малка разлика между децата си, между мен и която и да е ромка, например, няма разлика... Без коментар!

# 199
Ако майките, които не се осигуряват на реалните си заплати са прецакани с парите за майчинството за 1 година, то спрямо тях, тези, които се осигуряват на пълните си заплати, са прецакани през останалото време, през което работят. Значи аз си плащам данъците и осигуровките и в края на месеца взимам доста по-малко от брутната си заплата, а тези, които получават заплатата си на ръка, взимат много повече пари от мен. И това години наред. И сега правителството решило да облагодетелства майките, които са си плащали дълго време високите осигуровки, а тези които досега са си взимали високите заплати това явно не ги устройва.

# 200
  • Бургас
Добре ще го приемат.но според мен тези.които са заварено положение.трябва да са по стария начин.тоест да не са ощетени.ако започне едно преизчисляване за година назад.

# 201
  • София
Добре ще го приемат.но според мен тези.които са заварено положение.трябва да са по стария начин.тоест да не са ощетени.ако започне едно преизчисляване за година назад.

И това защо го реши? Защото на теб така ти изнася ли? Или защото ще накриви сметките на тези, дето по принцип не внасят реални осигуровки, а 6 месеца преди болничния са започнали да внасят? Да не говорим за случаите, когато си внасят допълнително осигуровки 1-2 месеца, после излязят в болнични до края, през което време получават високо обезщетение, което пък им служи за база за изчисление на сумите през 315-те дни...

Ивинете ме за тъпия въпрос, ама аз не разбрах - на мен 315-те дни ми изтичат на 18.01.2009. Новата поправка хваща ли ме ?

# 202
Пределно ми е ясно колко струва едно дете на семейството.
Детето е безценно!

# 203
  • Бургас
Като го написах имах в предвид да няма ощетен.Точно аз съм от изрядните в плащането.
Моля те.не ме нападай!За всичко е виновна държавата да кара хората да стигат до там и даси правят подобни сметки!

# 204
Ивинете ме за тъпия въпрос, ама аз не разбрах - на мен 315-те дни ми изтичат на 18.01.2009. Новата поправка хваща ли ме ?

Още не се знае. Зависи какво ще решат за завареното положение.

# 205
  • Бургас
Каквото и да решат децата са всичко за мен!Нали знаете.че парите са едно необходимо зло.но без тях не можем!

# 206
  • София
Като го написах имах в предвид да няма ощетен.Точно аз съм от изрядните в плащането.
Моля те.не ме нападай!За всичко е виновна държавата да кара хората да стигат до там и даси правят подобни сметки!

Не исках да те нападам  Hug Съжалявам ако така е прозвучало...
Просто се чудех на какво се базира предложението ти  newsm78 А щом си от тези, които се осигуряват върху реални пари, на теб би трябвало да ти е все едно дали обезщетението ще се смята 6 или 12 месеца назад...
Най-прецакани са всъщност майките с породени дечица ...За тях трябва да се помисли най-вече  Peace Може би при тях базата трябва да е 12 месеца преди първото излизане по майчинство ?

Но в крайна сметка си права - децата ни са безценни  Peace В края на краищата не ги раждаме, за да им взимаме майчинството Peace

# 207
Стана тя каквато стана.Винаги съм се осигурявала на реалния доход и съм била редовен и честен данъкоплатец.Сега обаче съм бясна, защото съм от майките с две поредни дечица.Плащах си 8 месеца като поче пълните осигуровки и сега ще бъда ощетена.За пореден път се обеждавам,че на тази държава млади хора не и трябват. Twisted EvilИскрнно се надявам новите промени да не бъдат приети.

# 208
Съжалявам че има майки котито се чувстват ощетени! Но я си помислете само че господа управляващите бяха увеличили базата за определяне да обезщететнието на 1 г. без да проманят срока му- така щеше да има повече ощетени!

Мога да те уверя, че Масларова имаше такова предложение, дори за 1.5 г.

# 209
и какво можем да направим до понеделник?!
ако мислите че подписка ще помогне,моля някой от по-компетентните да пусне и да видим дали ще подейства.в крайна сметка тук колкото и да пишем и да се ядосваме нищо няма да променим.чудя се ако бях ученичка в 12 клас ( т.е. на 19 години) и забременея и няма как да съм имала 12 м стаж...как се гледа дете с 240 лева.или пък то в такъв случай май и толкова не ми се полагат  newsm78 .ама много хитро го измислиха пак.дали да не ходим на протести  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт