410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 293
  • 627
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО  newsm44

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни  Peace
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията  Grinning

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците  Praynig

# 331
Доколкото разбирам на този етап 410 дни става болничния(който беше 315 дни досега) ,а базата за изчисление са 6 м.назад? newsm78   

bouquet

# 332
не, просто тези, които са изчислени на доход 6 месеца назад ще се възползват от увеличението
предложението е за в бъдеще обещетението да се изчислява на база на 12 месеца преди настъпване на временната нетрудоспособност
Клеопатра, момичета от СБнМ- благодарим ви, че правите нещата да се случват в Бг  Hug
стискаме палци за близнаците да се развият добре нещата  Praynig

# 333
Поздравления момичета,   bouquet
Клеопатра, благодаря за хубавите новини! Дано и утре е толкова хубав ден!  Praynig

# 334
Клеопатра, страхотна новина!!! Нямам думи! Страшни сте, момичета!!! smile3525

Стискам палци за утре!

# 335
Браво на Клеопатра и другите момичета!  newsm44 newsm51 newsm44

# 336
аз нищо не разбрах-много ви моля да ми отговорите-осигурявам се от август месец на 800 лв.-март ми е термина-имам прекъсване на осигурителния си стаж 4 месеца-преди това бях в майчинство-как седят нещата при мен?ще имам ли обезщетение и колко?Много благодаря предварително за отговора Hug

# 337
 smile3501 МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ МОМИЧЕТА!
Сега ще си гледам още няколко месеца спокойно детенцето.

# 338
Едно огромно БЛАГОДАРЯ  и от мен!

Стискам палци да се съгласят и на промени за близнаците.

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 22:41 от Stryper

# 339
голямо Благодаря и от мен  smile3525

Стискаме палци! Hug

# 340
  • София
Kleopatra Hug и за всички, които се трудиха много  smile3525 smile3501

# 341
Клеопатра, като истинска жена-войн се справи на бойното поле   bouquet Огромно благодаря на всички момичета от СНБМ, които направиха толкова много усилия  Hug

Дано утре новините за мамите с близнаци също да са добри Simple Smile

# 342
Това е добре извоювана победа за майките ,който в момента отглеждат бебетата си  Grinning

,а тези който в момента са бременни и предстой да излизат в болнични първите месеци от 2009,те включват ли се в заварено положение  /аз например трябва да излизам 02м. в болнични преди раждането/,за такива като нас ,как ще се изчислява обезщетението?
Би трябвало  и за нас да важи обследване на дохода за 6 м. а не за 12м.,защото с тая напреднала бременност и да искам не мога да работя повече
Поставете въпроса за бременните в момента за нас важи ли завареното положение?
Силно се надявам да успеете да запазите и за в бъдеще 6-те месеца
Успешен ден на всички и успех на СНБМ  bouquet

# 343
  • София
 Praynig Честно да си кажа, не вярвах че ще има успех, въпреки че се надявах. Радвам се на добрите новини и стискам палци все по-добри да идват, както за близнаците така и за 6-те месеца.
Само не разбирам, за такива като мен "Които нямат 12 месец в дадената фирма? какво се случва с нас?

# 344
Момичета, laraCROFT и според мен е нелогично да се вземат за тези които сега ще раждат 12-те месеца. Имаме още 1 шанс да се постави в зала въпроса и ще го направим със сигурност.

little_sweet_didka нека да изчакаме и крайното гласуване.
като имаме крайния текст ще опишем действието на новия закон за всички случаи, за да сте наясно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт