Отношение на работодателят след връщане от майчинство

• 162
  • 2
  •   2
Отговори
Здравейте
Често ли е кофти отношението на работодателя ви след завръщане след майчинство?
Вече няколко месеца съм на работа, а нещата не вървят добре. Казаха ми да не бързам да се връщам, че нямало нищо спешно към момента. Оставиха заместничката, която на друга позиция назначена. На мен работа почти не ми дават, лаптопа е стар (нашата фирма не позволява да се ползват толкова стари), нямам служебен номер (в заместничката ми е ), нямам телефон съответно, имейли даже рядко и колегите пращат. Работила съм шест г преди майчинството тук и бонус за тримесечие за първи път не получавам.
А преди да се върна казаха, че работа нямало, фирмата няма продажби и да се оглеждам за друго. Но заместничката я оставиха..
Очевидно чакат детето ми да навърши три години да ме освободят.
Имала ли е някоя от вас такъв случай?

# 1
  • София
Възможно е и наистина самата фирма да няма приходи и затова да нямате и работа. Аз и при двете положения бих се оглеждала за нова работа.

# 2
Има такива случаи. Особено с майки с по две и даже три последователни майчинства. Докато майката е отсъствала във фирмата всичко се е променило, заместничката се е оказала по-добра и по-желана и за майката просто няма място. По закон трябва да махнат заместничката, но е нормално работодателят да не иска да маха човек, който се е доказал и му е ценен. По-добре се оглеждай за друга работа, тук явно си на мушката.

Общи условия

Активация на акаунт