Тайната на дългата и здрава коса - 50

• 31 622
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
Ми не, така и не стана. Щото аз се опитвах да включа изображението в поста... И не ми стана ясно какъв му е проблема.  newsm78

Адреса на изображението го пейстни между скобите на тази иконка , а не на тази и снимката ще се вижда направо в поста ти. Hug

# 151
danaia77 , много ти благодаря  за отговора и съветите ти! Ще ми е трудно да се възползвам от услугите на фризьорката ти ,защото аз живея в противоположната посока.

# 152
# 153

Краси при мен винаги третия ден вечерта вече е за банята  Peace според мен е нормално.

И аз съм така. Омазнява се в корените, а е винаги суха в краищата.
Вече спрях да се изрусявам, така, че да видим, дали ще се нормализира омазняването.

# 154
Здравейте, момичета... колко нещо изчетох, свят ми се зави  ooooh!
Привет на всички нови попълнения и успех  Peace

Видях страхотни коси, поздравявам притежателките им.

danaia77, супер ти е косата. .и спрейчето ме заинтригува, защото за момента не мога да се справя с цъфтежите, въпреки че преди не много време посетих фризьорката. Пак ще го направя само за обиране на цъфтежа и искам да започна да впръсквам някакво спрейче. Твоето ми звучи добре, но да ми кажеш къде се продава, на каква цена.. че ми е абсолютно неизвестно?!   bouquet

Да дам и аз мнение за ползата от маслата - за мен наистина тя е факт. Вярно е, че свинската мас подхранва, но пък много трудно се отмива, омазнява и т.н. То ако е за въпрос, жълтъкът върши чудеса с косата, но пък при него минусът е мизирмата след това, даже на вече измита и изсушена коса. Иначе ще го слагам във всяка маска.. (на моя приятелка майка й разказва, че като малка косата и била много зле и за да й я оправи нейната майка й правела маски с жълтък. Косъмът й станал по-гъст и твърд, съответно косата по-гъста)

# 155
  • София
извинявайте, не съм чела всичко назад, но можете ли да ми обясните как точно се отваря странната метална капачка на тривитаминола? приготвила съм всички съставки за маската, а седя и се опитвам да отворя шишето с някакъв нож, и не става. Освен това се вижда че отдолу има и гумена капачка...
съвети..?

# 156
  • София
Ми не, така и не стана. Щото аз се опитвах да включа изображението в поста... И не ми стана ясно какъв му е проблема.  newsm78

Адреса на изображението го пейстни между скобите на тази иконка , а не на тази и снимката ще се вижда направо в поста ти. Hug

Не се вижда нищо, като я напъхах  - затова пъхнах линк.

ПП
Металната капачка се маха с обикновен нож, но се "разрязва" само това отгоре, по "шева".
През гумата се изтегля течност с игла и спринцовка.

# 157
  • София

Не се вижда нищо, като я напъхах  - затова пъхнах линк.

ПП
Металната капачка се маха с обикновен нож, но се "разрязва" само това отгоре, по "шева".
През гумата се изтегля течност с игла и спринцовка.
мерси Simple Smile

# 158
Или я подхвани отдолу с ножа и тя ще се скъса . Аз така я махам.

# 159
записвам се , че ви изтървах  Laughing 

danaia77 много хубава коса  Peace

# 160
Да се цопна и аз в тази темичка! И да споделя моя опит. Слагала съм класическата противовъшкова маска газ-мас и яйце с цел сгъстяване, на мазна много фина коса. През тийнейджърските години. Имаше прекрасен ефект, но аз бях доста упорита. Косата ми си стана нещо като грива, което е огромно постижение, имайки предвид откъде тръгнах.
Имала съм и тежък общ косопад с неясен произход, може да е бил и хормонален, или стресов. Принудих се да пробвам чесъна. Ефектът беше феноменален. Ползвах го така: изтисква се сока от скилидките с преса и после се прецежда 1 лъжица бистра течност от него. Смесва се с 1 жълтък, и се маже в корените вечер и се увива. На сутринта се измива със шампоан. Прави се всеки ден 5-10 дни. Това е моя адаптация на рецептата, и проработи. Но се подстригах доста късо преди да почна, че вече на нищо не ми приличаше правата и рядка косичка. За миризмата - страшна работа. 6 месеца след това като се поизпотях в залата жените почваха да се чудят откъде мирише на яхния, а аз си трайках  Laughing
Сега почвам маската с тривитаминола, че нещо съм занемарила косата последните години, и тя ми се отплаща.

# 161
...... 6 месеца след това като се поизпотях в залата жените почваха да се чудят откъде мирише .

Сериозно ли е това за шестте месеца? Shocked

А противовъшковата аз я знам газ-мас-оцет.
И добре дошла!  bouquet

# 162
Здравейте, момичета!
Имам едно малко странно питане. Забелязвам, че по-дългите коси падат тежко. А моята перушина си хвърчи както си иска. smile3516 С две думи много мека, с тънък косъм, добре поне, че е гъста. Има ли начин да си "поохраня" косъма, да го направя по-твърд или просто да избегна ефекта на "облак"? Дайте някакви идеи.

# 163
Според мен не може. Аз искам същото, но не се получава. Косъмът е тънък просто и "хвърчи", а не пада тежко, както при един дебел косъм.  Tired

# 164
Момичета, тъй като съм нова във форума, изчетох цялата тема най-подробно. Аз съм фризьорка от 10 години и мога доста неща да кажа по темата. Виждам че в цялата тема се набляга най-вече на външното третиране на косата. Всички проблеми на косата обаче са от вътрешни причини. Най-големите врагове на косата са диетите, стреса, липсата на витамини и минерали, както и някои заболявания. Много важно за хубавата коса е в определени периоди от годината, обикновено пролет и есен, но всеки може да прецени за себе си кога му е най-зле косата и преди настъпването на критичния период да започне да пие хапчета против косопад. Такива има много, най-известни са Ревалид, Мерц, Фитовал и др. да не ги изброявам. Пият се един месец, после се почива. Маските за коса не са универсални. Ако някоя маска не ви действа добре, веднага я спрете и помислете за друга.  За дължините на косата има много хубави готови маски, а за корените - има лосиони, ампули, билки, добрата стара хининова вода и др.

Общи условия

Активация на акаунт