Тайната на дългата и здрава коса - 50

• 31 622
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
здравейте Simple Smile днес след къпане забелязах нещо, косата ми е на степени и вече не пада толкава, в смисъл космите които ми падат чак сега завелязах, че са къси, т.е. от най-горната и къса степен, тези които падат от по-дългата ми коса са мн малко. Обаче ме плаши това, че ако например ми паднат 15 косъма след решене, то от тея 15 - 2,3 са дълги, а останалите 12,13 са къси Confused а също зябелязах, че отгоре на главата точно тази част на скалпа от където ми растът тея късите косъмчета (най-горната степен) ме сърби понякога и имам нещо като люспите на малките бебета, а преди ги нямах Shocked нещо ми става, обаче не знам какво, вие случайно да знаете какво може да е или каква е причината Cry

# 181
Мис Арк,благодаря ти все пак  Hug ще я пробвам-надявам се да ми се отрази добре на косата  Grinning
И за да не е спам ще се оплача-през зимата краищата на косата ми са много сухи въпреки грижите  smile3511 Мразя го тоя сезон  smile3512

# 182
.... ме сърби понякога и имам нещо като люспите на малките бебета, а преди ги нямах Shocked нещо ми става, обаче не знам какво, вие случайно да знаете какво може да е или каква е причината Cry

Пърхут или мазни меки люспи?
При моите деца се получават люспи , но то е защото не винаги успявам да изплакна шампоана добре/една борба пада в банята, не ви е работа да знаете ooooh!/. Та, част от шампоана явно остава по главата и после там се лепи прах.
При теб не знам дали е от неизплакване. Споделям само.  Rolling Eyes

# 183
ми не, определено не е пърхут, защото като го почесам и то пада на някакви частички, в смисъл не е като сол, а е нещо като парцали Confused и мисля че е някакъв проблем защото косата като ми пада и виждам че е по-къса, следователно e от там и тя е с много дълбоки корени, и не ми се вярва да падне е тка, а си мисля че е точно заради тея люспи, дfри и факта че предимно от тая част косата ми се свлича, говори за проблем, трябва да намеря време да отида на дерматолог Cry

# 184
Мис Арк, благодаря за доброто посрещане Simple Smile
ivilicious_blue - не искам да те плаша, но тези люспи говорят или за себореен дерматит или за недай си боже псориазис.  В най-добрия случай може да е от алергия към някой продукт за коса. Иди на кожен лекар. Мога да ти кажа някои неща за мазане, но ако не знаеш точно какво е, всяко нещо което ще мажеш ще е една проба - дали става или не. Иди на добър дерматолог.

# 185
Мис Арк, благодаря за доброто посрещане Simple Smile
ivilicious_blue - не искам да те плаша, но тези люспи говорят или за себореен дерматит или за недай си боже псориазис.  В най-добрия случай може да е от алергия към някой продукт за коса. Иди на кожен лекар. Мога да ти кажа някои неща за мазане, но ако не знаеш точно какво е, всяко нещо което ще мажеш ще е една проба - дали става или не. Иди на добър дерматолог.

newsm09 а какво всъщност е себореен дерматит и псориазис

П.С. Началото на лятото бях ходила на дерматолог, тук в моя град заради косопад, тя обаче ми каза че не е нищо, най-вероятно на стрес, аз обаче не се отказах и взех талон за София там също ме прегледаха, в момента не мога да се сетя зя името на лекарката, но тя ми каза същото и ми изписа някакъв шампоан Одеде или нещо такова беше и ревалид... сега трябва пак да отида и този път ще настоявам да ми се направят всякакви изследвания... Sad

# 186
препоръчвам ти освен преглед да започнеш прием на вит. Б 6; понякога недостигът му води до себореен дерматит  Peace в гугъл може да намериш инфо  Hug
псориазис - http://medical.bg/dermatology/psoriasis.html

• Себорейният дерматит (себорейна екзема) най-често поразява окосмени места, където са разположени множество мастни жлези. Специалистите не са единодушни дали този вид дерматит е реакция на свръхпроизводство на мастен секрет, или представлява гъбична инфекция. В леката си форма заболяването може да се прояви като пърхот или като дерматит на скалпа при новородените. http://www.lekar.bg/news-18/info-181/%D0%94%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0 … 1%82%D0%B8%D1%82/

още тук http://www.dermatology-bg.com/patient-sdermatitis.php

# 187
оо боже , какво намерих, за същото ли става дума:

Psoriasis е широко разпространена хронично-рецидивираща дерматоза, която се характеризира с рязко ограничени еритемо-папуло-сквамозни изменения по кожата, нокътни промени и серонегативни деформиращи артрити.

Честотата на заболяването зависи от климатични и генетични особености на популацията. По-рядко се среща в тропиците и тъмнокожи лица. Засяга се около 1-2 % от бялото население на планетата.

Смъртност - в САЩ 400 души умират годишно от причини, които са свързани с псориазис. Около 1,5 милиона пациенти с псориатичен артрит търсят медицинска помощ всяка година в САЩ.

Раса - псориазисът е заболяване, засягащо предимно бялата раса.

Пол - малко по-често срещан сред жени.

Възраст - около 10- 15 % от новите случаи имат начало преди 10 годишна възраст. Средната възраст за поява на псориазис е около 28 години.

# 188
Е, това горното пък къде го намери. Не се плаши, не вярвам да е псориазис, най-вероятно ще е себореен дерматит от стрес или липса на витамини и минерали, не се паникьосвай излишно. Не познавам никой умрял от псориазис, не вярвай на всичко което четеш. Псориазисът се проявява най-често като люспести петна по кожата на главата и ако е по-сериозен и по тялото. Това което имаш ти, го имат страшно много хора и аз им казвам да си купят две таблетки Низорал и да ги счукат на прах и да ги разтворят в бебешки шампоан Па-Па или Кря-Кря. Много помага.

# 189
да  Hug не се тревожи толкова Peace
магнолия добре дошла! Много съм съгласна с мнението ти за приема на витамини и добавки за коса, когато е небоходимо   bouquet

# 190
да  Hug не се тревожи толкова Peace
магнолия добре дошла! Много съм съгласна с мнението ти за приема на витамини и добавки за коса, когато е небоходимо   bouquet
Благодаря за топлото посрещане!

# 191
адски много ви благодаря за отговорите, наистина Hug Hug Hug

иначе Низорал съм пробвала не ми дейста, то по принцип почти нищо ни мш действа, не знам защо е така, например и маската с тривитаминола при мен нямаше много голям ефект, но като отида на дерматолог ще видим какво ще каже

# 192

иначе Низорал съм пробвала не ми дейста, то по принцип почти нищо ни мш действа, не знам защо е така, например и маската с тривитаминола при мен нямаше много голям ефект, но като отида на дерматолог ще видим какво ще каже
Низорала за да подейства трябва да поседи поне 15 минути върху кожата на главата. Повечето хора само се измиват с него и той няма време за въздействие. Има и много хубави ампули  Джорджо Фарина имат едни с исландски лишей, много са добри. Ако намериш продукти на Alpecin - имат много добри серии за всякакви проблеми на косата. Продават се само по аптеките  или по фризьорските изложения. Но най-чиста работа си е посещение при добър дерматолог и без паника, защото повечето от тези проблеми идват от стрес и нерви.

# 193

Низорала за да подейства трябва да поседи поне 15 минути върху кожата на главата. Повечето хора само се измиват с него и той няма време за въздействие. Има и много хубави ампули  Джорджо Фарина имат едни с исландски лишей, много са добри. Ако намериш продукти на Alpecin - имат много добри серии за всякакви проблеми на косата. Продават се само по аптеките  или по фризьорските изложения. Но най-чиста работа си е посещение при добър дерматолог и без паника, защото повечето от тези проблеми идват от стрес и нерви.
Низорал-ът действа само ако себореята е бактериална. Мисля, че не е този случай, макар че е точно себореен дерматит. Не е псориазис, радко се появява по главата, най-често по ръцете, и то от лактите до пръстите. Също така етимологията му не е ясна, най-вече стреса е "отключващ" фактор. Кожата губи много вода и уреа.
Минава се на диета, ще питам каква беше, нарича се "бяла диета".
Не бих скачал набързо да си слагам каквото и да е на главата, без да съм се консултирал с поне 1-2 истински специалисти.
Като казвах за вапцането имах предвид точно такива случаи, които могат да доведат до сериозни кожни проблеми! И точно в този контекст - ветеринарните препарати са с много по-ниска чистота (съответно висок процент опасни примеси, които за животни да нямат никакви последствия) и могат да доведат до сериозни алергии! Маска не се прави по този начин!!! Има т. нар. терапевтични концентрации, всичко нагоре може да е токсично! Затова се и дават в листовете за безопасност! Но какво да се прави - невежеството може да доведе до огромни проблеми.

# 194
ivilicious_blue, колко пъти ти си забелязала да имаш такива люспи? Питам защото и на мен ми с случи два или три пъти след баня ги забелязах, точно такива люспички, уплаших се много, защото аз по принцип дори и пърхут не съм имала никога  Shocked, но единият път бях сложила ракия и газ, явно съм си изгорила скалпа, а другите пъти може би е от недобре измит шампоан.
Така че се успокой. Нещата може да не са чак толкова сериозни. Hug
Добре дошла и на първата фризьорка в темата ни. Hug

Общи условия

Активация на акаунт