Когато Октомврийче се усмихва, даже вятърът утихва!

• 9 242
  • 216
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте бейбита и бебета!
Не можах да изчета старата тема,но тази я изчетох.
Да ви се оплача-хремясах.Два дни се чуствах ужасно и с температура.След дълго обмисляне дали да кърмя като пия прахчета за температура и два противаречиви отговора от доктори и много положителни от Бу и други момичета от кърмаческия-кърмих.За сега на бебчо нищо му няма.Дано да остане така.
Честити месечинки на всички  с малко закъснение.

# 91
  • Велико Търново
Алис, ние с теб дали вече можем да правим коремни преси  newsm78 Вярно, че при теб по-леко се разминаха нещата, ама все пак...

Какво ми погоди малката днес, ако знаете... То, че ще ни  наакват съкровищата ще ни наакват, ама чак така  Joy Сменям памперса аз, навеждам се да избърша дупето и цръъъъъц, челото на мама беше декорирано в жълто оранжево, как не ми олучи устата, незнам  Joy В секундата, в която се надигнах рязко и се дръпнах имаше едно по-мощно цръъъъъъъц и блузата и долнището ми също пострадаха, както и килима! Няма такова изакване ви казвам! И ми се хили насреща, мята ръце и крака, както си е по голо дупе  hahaha

# 92
Мис Феъри, първо теб да успокоя, че - както сигурно са ти казали Бу and co., бебчо отдавна е поел необходимите антитела от теб.
И мен ме беше шубе в началото да кърмя с грип, че влязох в болницата с хрема, а заради усложненията и отслабването на организма после се сдобих и с гърлобол, кашлица, температура и цялата програма. Можеш да пиеш всички лекарства на основа парацетамол, таблетки за гърло и капки за нос. Аз даже не си слагах марлена маска, като гушкам бебун, както ме съветваха. Ей го - оцеля и нищо му нямаше, а беше под 3 кг тогава.

П.П. Снощи баща й я мери с рулетката, докато се беше опнала да суче, и я изкара 60 см... 7 см за две седмици - а де? newsm78

# 93
Ние вече сме по-добре. Благодарение на Дуфалак се изака и вчера и днес по 1 път. Естествено си върна и апетите, сега пак си изяжда всичко Simple Smile Дано да се е оправил, че не искам да го тъпча с тоя Дуфалак всеки ден.
А как растем, не е истина. В началото бях накупила дрешки размер 22, като за новородено. Те разбира се много бързо почнаха да не му стават. Купих му преди 3 седмици бодита размер 24 и му бяха добре. Снощи тръгвам да го обличам и не мога да го закопчея. Добре че имах подарък 26 номер. Че може ли за 3 седмици да мине на следващия размер  newsm78 Направо ме е страх да си помисля колко е станал. Другата седмица сме на консултация и май ще ни се карат.

# 94
  • София
момичета благодаря за паролата!

Качих цели 25 снимки, да обаче не знам как да ги именовам... Нищо!
Първата снимка е на Олег на втория ден в родилното. Втората снимка съм аз в стаята за преобличане при изписването, акто през прозореца подадох на моите хора част от багажа. А на третата снимка е Олег вече в къщи след родилното и това му е комплекта,с който си тръгна от родилното.

Само да уточня, че снимката, на която кърмя Олег и около мен е тухлена стена - това е снимка от св.София в събота след четенето на Чистата молитва. Тогава Олег реши, че е гладен и седнах до олтара, но малко в страни! Сложих нарочно снимки и с двата слинга, за да ги видите какви са (за тези, които се интересуват).

# 95
  • София
Мими, не се притеснявай за дуфалака, той просто преминава през червата, действа по чисто физичен начин, няма как да му привикне организма към него.
Вас да не вземат да ви сложат на диета  Joy. Нека си хапва детенцето, да му е сладко! Ние с Калоян пък се борим да не ни сложат на дохранване  ooooh!. Упорито не ща да дохранвам, сигурна съм, че може да си увеличи дажбата, ако се постарае малко. За това през 1.5-2 часа е на гърдата ми. Ще видим на 11-ти колкое наддал.
На мен от няколко седмици през ден два ми се "отватря" операцията и изтича някаква гадно смърдяща течност. Не е гной, по-скоро лимфна течност. Преди 2 седмици ходих при моя доктор, но за беда докато отида, докато ме прегледа, дупчицата вече се беше затворила, та не можа да ми каже много. За всеки случай каза да почиствам със спирт ако пак се случи и че сигурно не се резорборат конците и те излизат. Някой от вас, които са със секцио имал ли е подобен проблем? Някакво лекарство ползвали ли сте?

# 96
  • София
Наде, направо веселба, нека да се смее детето, да се радва как е подредило мама. като прастне няма да има такива екстри, сега му е паднало. Моят син редовно  прави едни фонтани и ме опръсква и мен. Решила съм да измеря колко надалеч отива струята. ХАхаха

Мимисофия, аз поради тази причина още в началото заложих на следващия размер - втори подред. И се шегуваме вкъщи,че ако са му голями дрешките значи са му тамън. Аако са му точно по мярка, значи са мумалки (защото утре няма да му стават) Joy Joy
Да са вживи и здрави да израстват бебетата, ние ще им купуваме Peace Peace Hug Hug

# 97
Здравейте и от нас ние продължаваме да се кърмим,днес бяхме при педито и сме наддали 1.500 и сме пораснали със 4 см. ,и ние повръщаме но това е нормално каза докторката

# 98
Имам аз едно въпросче към тези, които изцеждат и замразяват кърмата - колко пъти на ден стерилизирате помпата? Аз след всяко изцеждане го правя това упражнение, ама взе да ми писва вече..... Че и към момента нямам стерилизатор, а я изварявам на котлона помпата..... Ама то по 6 пъти на ден...... ужас е.
И да помоля да ни сложите снимка на първа страничка
http://picasaweb.google.bg/miglena.andonova/0813112008#5271046282720723618

# 99
Megche ,не е необходимо да я изваряваш толкова често.когато се цедях я стерилизирах веднъж на ден, иначе като се изцедя кърмата я затварях в контейнерче или в шишето от което ще давам скоро, тъй че помпата седеше празна и с капачето затворена/моята е на Авент/. Понякога я изплаквах с преварена водичка и пак я затварях, но не съм я стерилизирала след всяко ползване  Peace  Simple Smile

# 100
Ехос, привет и от нас!
Първо да поздравя всички за месечинките от изминалите два дни, з-то точно толкова не съм успяла да се добера до комп. Да са живи и здрави дечицата и да носят много радост в семействата си! Hug
Сега да дам отчет от нашият преглед вчера - вече тежим 4480 гр. и сме 54 см. - за някои тук това е рожденното тегло, но колко много ни радва нааас Simple Smile Следващият път ще ни слагат Пентаксима, проверих в аптеката на поликлиниката 57 лв. и мисля оттам да си я закупя в деня на прегледа, че много сложна ми се стори процедурата по пренасянето и Thinking
Докато днес изчета старата и новата тема и имаше доста неща по които мислех да взема отновение, но в главата ми в момента няма нищоооо, в най-общи линии почти във всеки пост намирам нещо валидно и при нас.
А, за режимите - нашият е малко халифакс, но винаги ме изумява как се буди точно на часа си за хранене Simple Smile Например след разходката по обед, въпреки че сега е доста по-кратка и се доспиваме в коридора в количката се будим точно в 16.30ч. Simple Smile. И от разходката не можм да се откажем, дори и за 10 минутки, трябва да усетим въздуха навън Simple Smile
Разгледах доста снимки, страхотни са нашите бебковци това си е Embarassed Сега и аз ще кача малко актуални снимки от нас Hug
Отивам да нагледам специалитета, който заформих по рецепта на Ани HugБлагодаря!  bouquet
А трябва и да гладяяяя ooooh!не стига това време и това си е, а тук е толкова увличащо.

# 101
  • София
Фийл, дано бързо да ти минат здравословните проблеми, за да можеш да се отдадеш на двете си слънчица.

Манана, каква е връзката на хиперлактацията със жълто-зелените акита и яденето по 5мин? Щото и ние така ядем и акаме, но малката си наддава перфектно за сега. Тъкмо ни премериха вчера – половин кило за 2 седмици.

Шики, защо не питате на консултацията кога и при какви условия ви разрешават да извеждате бебето? Аз така направих на първото домашно посещение с цел да чуе майка ми че може да я изкарвам доста преди 40 ден. Доки каза като минат 2 седмици от раждането да тръгваме на разходки. И като каже някой нещо на въпреки аз ги затапвам че правя всичко по препоръка на педиатъра. Кои са те да оспорват професионално мнение. И млъкнаха де.

Трикси, аз за захранването съм чела тук от бг-мама. Гледам, че има различни схеми. Едната почва със сокчета, другата с безглутенови каши. Според мен е хубаво да се хване един модел и да се следва. Ако педито подкрепя късното захранване и е в час ще ти е от голяма помощ.

Аз днес ходих до НОИ да си взема ПИК-а. Че се оказа, че ми правят проблем да ми изплащат майчинството. Била съм се осигурявала на по-малкия % (самоосигуряващо лице съм). Ама как като от 2 години плащам по-големите осигуровки именно заради майчинството. Счетоводителката ходила да се разправя. Сега проверих, превели са ми болничния за 45 дни преди раждането. Да разбирам ли, че проблемът е решен?

Джиджибиджи, на мен ми дадоха тел. На клиниката в Горна баня за прегледа при ортопед и до колкото разбрах ако си с направление нямаш час, отиваш и чакаш да ти дойде реда (вероятно и не можеш да си избереш и специалиста а който е на смяна). Аз затова че не мога да си позволя да вися и да чакам ходих на частно при Алексиев (пак там). Записваш си час предната седмица и готово. Ние изобщо не сме чакали. Ако имаш нужда от координати свиркай!

Фийл, ние имаме отделен албум на Мишето и понеже не ми се качват снимки по два пъти често давам линк към него. Ето пак:    http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/200802#

Галакса, тия твоите роднини направо да не им мълчиш. Аз не мисля че мъжа ти ако е нормален няма да те подкрепи. Как може да обвиняваш майка, че ще си повреди детето. Ей, ама се ядосах и аз!
А иначе как да разбереш колко кърма имаш – незнам дали с помпата можеш да изкараш цялото съдържание, но преди ако си се цедила изцяло сега можеш да видиш дали количеството се е увеличило.

Ааа, Наде, биеш за сега рекорда по наакана мама! При нас имаше подобна случка. Мъжа ми сменя памперса а аз нещо се мотая до тях и по едно време тя се изтръцква, той отскача настрани и на мама блузата и кувертюра на спалнята в ако. После му се карах да не се пази, защото неговата тениска мога да я изпера по-лесно от покривката за легло. Ама пак отскача настрани, инстинкт било. Викам явно аз съм със забавени рефлекси, щото все ме нацелва ако реши да се облекчи без гащи.

Е, Мими, супер, че Дуфалака е помогнал. Айде да няма повече такива притеснния. Към него наистина не се привиква.
За дрешките – ние още сме на 22 номер. Ама аз вече купувам следващите два. Взехме й от Фокса модерен панталон и блузка с дълъг ръкав за 3 месеца. За Коледа ще е докаросана.

Мегче, според мен помпата може да се стерилизира и един път на ден а през останалото време да се измива хубаво в много гореща вода. От стерилизацията се прецакват силиконовите части и уплътненията.

Сиси, в 22-ра поликлиника ли сте? При кой доктор? Браво за доброто наддаване. И ние сега сме 4220гр. Абе фина мацка ще си отгледам  Flutter

# 102
Алис, ние с теб дали вече можем да правим коремни преси  newsm78 Вярно, че при теб по-леко се разминаха нещата, ама все пак...
Може, разбира се, само желание да имаш  Laughing

# 103
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294006&pid=9097443
Снимките от нас!
Майлили ние сме в 17ДКЦ - Д-р Бойка Иванова Peace

# 104
Относно извеждането- то при нас нали си е топло и се извеждаме още от края на първата седмица, че като дойде лятото- тогава настава мора и се чудя в кой мол, библиотека, или каквото и да е затворено помещение с климатик да се мушнем... понякога съм доволна просто с колата да се мотаем "на хлад"... или чакам да стане 6 вечерта, че да идем на плаж... мъка!
Та имам си теория, че бебката докато не получи първите си ваксини изобщо не я събирам с други деца, не я водя по магазините, където предполагам е пълно с грипави и какви ли не болни хора... и понеже все пак ми се налага да пазаря чат пат- покривам кощницата с едно одеалце, с цел да я предпазя от болести предавани по въздушно- какпков път...
Разхождаме се по улиците и парковете засега...
Голямото ни момченце ще скучае тия 2 месеца (защото тук на втория месец слагат 5 ваксини... поотделно  Rolling Eyes)... но предпочитам да ми е мирна главата... пък и на площадката ходим... макар и не толкова често, и гледам да няма много деца тогава...
Май не се изразявам много ясно, ама дано ме разбрахте- излизаме, но ги пазя от вируси децата в момента...

Общи условия

Активация на акаунт