Италия - страна Б ... 88 пъти

• 19 284
  • 222
  •   1
Отговори
# 165
Поздрави на всички момичета, сърдити и несърдити!
Ето ме и мен - разопаковам багаж. Бях 3 седмици в Бг след толкова години. Коментарите друг път, но нещо не ми се получи...
По-скоро разочарована съм, но си е въпрос на гледна точка. Оправих си здарвословния проблем и на моите 40 не ми остава нищо друго освен да се утешавам, че все още съм си ок. Поне засега така се чувствам.
Приготовления за Нова година ще има и още как и аз като мъжа на 10 чент. имам рожден ден на 1 януари.
10 чент, снимай и показвай - имаш нестандартен вкус и предполагам има какво да се види!/за новогодишната украса /
Засега толкова  от мен, че вкъщи заприлича на коледен базар с всички тези подаръци, които едва домъкнах от Бг, дори гювечетата ми са по-скъпоценни от сребърна посуда Simple Smile. Открих и семена от увивни фунийки, не че тук няма, но ... важен е ентусиазма, а той се възвърна слава богу...

# 166
Ани, ще се моля много за тази жена. Какво нещастие...  Cry

Не знам защо все има засегнати, аз паля лесно, когато ме разубеждават, че 'няма смисъл", т.е ядосвам се, сигурно и затова реагирам грубо, ама полудявам, извинявайте . Абе малко и доверие трябва, ако нямаме доверие как ще се случват добри неща. А и не става в-с за хиляди евро, нали. То всяко дарение си има и някакъв мащаб, според него и изискванията.
Аз не очаквам логически матрици, клетвени декларации и дори разписки, като ще дам няколко евро. Давам ги, ако ги откраднат нито ще ходя в Стриша ла нотиция да вия, нито нищо. Ако не стигнат, вярвам че този който посегне на такива пари го чакат не много приятни неща в живота. Вероятността това да се случи в конкретната ситуация я оценявам, като никаква, т.е съм хепи, че мога да дам макар и малко нещо. Да купят  един пакет памперси за някое детенце ще съм доволна. Повече, като мога повече.

Така.
Холи! Моята елха е почти готова, преди малко я показах в темата за коледните украси:))) Ама това е само началото на моя коледен порив.

# 167
Офф Ани дано да се оправи женицата,много съжалявам Confused
Лени дай да видим елхата де Simple Smile.Спомням си,4е миналата година беше прекрасна Peace
И аз днес заки4их с някоя джиджавка тук там по високото,където малките ръ4и4ки няма да стигнат Laughing

# 168
Овчева, ,мога само да се радвам,че съществуват такива домове,като този който споменаваш.
Относно съвестта си съм достатъчно чиста,тъй както казах ,давам пари на Телетон - или според вас ричерките не са важно нещо.. #Crazy newsm78
Мк.Дирок ,благодаря за сведенията все пак.
Николетта ,аз дори не знаех,че имало и бълг.Стриша,така че въпросните труфи са от итал.такава.
Момичета,искам да приключа с този въпрос и да ви пожелая само добри дела с парите,които ще съберете!

JSIS ,ако не се лъжа,едно от правилата на форума е да се пише на кирилица Thinking Mr. Green

# 169
Никой ли няма днес:-))

Аз да се разпиша с едно оплакване днес. Бях си дала едно яке да ми го стеснят. Случката е от есента. Дадох го, шивачката каза, че ще е готово за 2 седмици, като през първата ме извика за проба, защото доста работа има по него. Отивам аз на проба, всичко горе долу наред и чакам на втората да ми се 'обади', да си го взема. Минава седмица, две, пет. На петата седмица отивам да питам к'во става и ми отговарят че до края на седмицата ще е готово. Минава още една седмица, втора и днес ( повече от 2 месеца откакто съм го дала) вече отивам да видя кво става. Питам какво става, тия двете като ми скочиха, че това е лятно яке ( не е лятно, есенно е) и едната ми вика отвътре да дойда пак след Коледа.  Shocked  Аз им обясних, че с моите габарити нее нося палта и дебели якета и че това е точно моята дебелина яке и го ударих на оправдания защо си го искам! Накрая шивачката троснато ми каза " Толкова много работа имам, обаче ще ти го направя, добре". Направо не мога да повярвам какво разкатаване и нали съм параноичка, реших, че е защото съм чужденка. Егати историята.

# 170
Пиколина  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Дано  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig дръж ни в течение  Praynig Praynig Praynig Praynig

Лени, шивачката щЕх да я 'набутам' на едно мято веднагически.....и без т'ва ми е леко нервно,а и това,че съм чужденка не оправдава такова държание....ти се дръж добре да не ти оклепа якето....уффа,колко са безочливи някои  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Холи, сподели   Thinking на мен лично ми е интересно да събирам впечатления  Peace

Ние украсихме в неделя;)Нашите играчки всичките са нечупливи  Mr. Green новата ни играчка е перната;)Гледам доста ги има на пазара;)Май е някаква мода>>

Наоколо съм  Crazy

# 171
Ани, дано приятелката ти няма сериозни поражение и се оправи бързо!
Холи, добре завърнала се! Дай една щипка семена, аз такива увивни фунийки тук не съм срещала (ама може и да не съм търсила добре).
Лени, мила, хващай иглата и конеца и действай сама! Какво друго да те посъветвам  newsm78
Кала, презепето е задължителен елемент от коледните украси. Хубаво е сам да си го направиш - продават всичко необходимо. Фигурките на известните личности са само за майтап - не вярвам някой да си ги слага на презепето. А иначе уличкана на майсторите, където се продава всичко за презепето и готови такива, сан Грегорио Армено, по това време на годината е толкова фрашкана с народ, че даже въвели еднопосочно движение (за пешеходци става въпрос)  Joy. Ние ще ходим в събота.

# 172
  • Italia
ФФР, не се засягай  Simple Smile
Това,което правиШ ти съЩо е много важно и положително. Peace
Не си заслужава да се разправяме за такива неЩа. Инициативата така или ина4е я има ве4е от няколко години: който има възможност и желание у4аства. НиЩо не е задължително. Peace

10 сент'с, аз на твое място Щях луд скандал да вдигна. Няма зна4ение дали якето е зимно,лятно или пролетно.Въпроса е принципен.Не ти го правят без пари да му се невиди. Crossing Arms

# 173
  • Italia
Холи,разкажи за България,когато имаШ време и желание....  Simple Smile

Деска, и у нас презепе_то го правят баЩата и дъЩерята,да видим какво Ще излезе накрая.  Wink

# 174
Благодаря за стиснатите палци за моята приятелка. За сега няма развитие. 4ака се апунтаменто за магнитен резонанс, което, оказа се, не е просто неЩо. Би трябвало да стане възможно най_скоро все пак ...

Случката е от есента. Дадох го, шивачката каза, че ще е готово за 2 седмици, като през първата ме извика за проба, защото доста работа има по него. ... Направо не мога да повярвам какво разкатаване и нали съм параноичка, реших, че е защото съм чужденка. Егати историята.

Лени, като отидеШ да си го прибереШ, вземи го и недей да плаЩаШ. Кажи, 4е вие в Америка (нали си 4ужденка Wink) така правите, когато не сте доволни от услугите.

Аз до сега съм имала 2 слу4ки в Италия, когато съм връЩала поръ4ката (буквално, не преносно), но само единия път успях да не платя допълнително.
Първото неЩо беШе един вграден гардероб в една ниШа в коридора. Казах на дърводелеца, 4е го искам с една анта и отпред да е огледало, надълго и наШироко му го обяснявах и той кимаШе. 4акахме 6 месеца, ок, не ни беШе спеШно. Един Юлски ден дърводелецът долетя с две анти и нито една от тях нямаШе огледало. Shocked Ужасно много се ядосах и ми ли4еШе. Казах, 4е никога не сме поръ4вали подобно неЩо и, ако оби4а, да си прибере антите. Много набързо след 2 седмици имахме желаната огледална анта, перфектна.
Второто неЩо пак е свързано с огледало. Simple Smile Занесох една рамка, която ве4е имах, на рамкаджията и казах, 4е искам да ми сложи вътре огледало. Ре4ено, сторено. Но когато се прибрах вкъЩи с огледалото, забелязах, 4е е криво. Confused Колкото пове4е се отдале4аваШ, толкова пове4е ти се криви фейса. Казах на Симоне да ходи да го сменя за ново и некриво и за без пари (понеже според мен така е редно), но него го било срам. Запънах се той да ходи, а не аз, за да му мине срама и той отиде 4ак след половин година, пак на съЩото място, и плати за ново огледало, пак криво. Rolling Eyes

# 175
Оф, аз не мога да правя театри и сцени , днес усмивката ми не слезе от лицето ( ама мнооого ми струваше),  просто ми е ужасно неприятно, че трябва пак да ходя и да ги виждам тия хора.
А то не е подгъвене или нещо такова елементарно, то е разпрано откъм раменете и се свива надолу, освен това е една тъпа несиметрична кройка и изобщо работа има.  Ама  2 месеца...какво е това нещо. Ако го е развалила ( якето), поне да каже, да ми го плати и да изчезне от живота ми. Последният път ще ходя с Д, че той е по-отворен и сигурно ще успее да й обясни на тая кака, че няма да платя 50 евро ( на всичкото отгоре не е е евтино, то якето е 70).
Бе мамка му, как съжалявам, че не владея някой занаят да изкарвам пари. Тук има 2 шивашки ателиета.

ред:...няма да се паля повече, дано всичко е наред с момичето!

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 17:46 от 10cent's

# 176
  • Italia
Лелеееее,бих отиШла на драго сърце да ти взема аз якето от тая па4а,само да ми беШе по-близи4ко. Twisted Evil Умирам да се разправям,особено като имам право ( голяма скандалджийка съм ) Mr. Green

# 177
ХАаха Дирокова, ква е бойна:-))
Ела ела. И в петък ми трябваш, защото ще преследвам едно намаление да си купя лаптоп, т.е очаква се, че трябва да се набутам първа в магазина, някак си.

# 178
  • в едно миланско село
Никой ли няма днес:-))

Случката е от есента. Дадох го, шивачката каза, че ще е готово за 2 седмици, като през първата ме извика за проба, защото доста работа има по него. Отивам аз на проба, всичко горе долу наред и чакам на втората да ми се 'обади', да си го взема. Минава седмица, две, пет. На петата седмица отивам да питам к'во става и ми отговарят че до края на седмицата ще е готово. Минава още една седмица, втора и днес ( повече от 2 месеца откакто съм го дала) вече отивам да видя кво става. Питам какво става, тия двете като ми скочиха, че това е лятно яке ( не е лятно, есенно е) и едната ми вика отвътре да дойда пак след Коледа.  Shocked  Аз им обясних, че с моите габарити нее нося палта и дебели якета и че това е точно моята дебелина яке и го ударих на оправдания защо си го искам! Накрая шивачката троснато ми каза " Толкова много работа имам, обаче ще ти го направя, добре". Направо не мога да повярвам какво разкатаване и нали съм параноичка, реших, че е защото съм чужденка. Егати историята.

слу4ката е от миналата година  Mr. Green
дадох на дърводелец (доверен и симпати4ен) едното легло от детската да му направи покритие на ръбовете (имботитура, не ми се мисли как се казва на български  Embarassed).
работа за 4ас.
полу4их го обратно преди 2 седмици, работата изглежда свърШена от мен  Rolling Eyes Laughing

Шуре, моми4ето в болница ли е?
странно ми се струва, 4е ако е в болница не могат да и направят веднага изследванията, това си е спеШен слу4ай  Shocked
стискам палци, във всеки слу4ай.

за благотворителността... в действителност е тъжно, 4е сме стигнали дотам да бъдем подозрителни към всяка организация, която се занимава с такава дейност.
но при4ините са многобройни и валидни.
единственото, което мога да посъветвам съмняваЩите се, е да "изгубят" малко време във форума на моми4етата от дбм... помня добре, 4е когато го направих ми се ревеШе от възхиЩение и срам.

# 179
Здравейте на всички!  bouquet Дали има място за новаци във веселата ви компания? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт