31-ва снежна тема на канадките

• 19 119
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета!
Имам един приятел тук, който първоначално имаше някаква офис позиция, с която беше много нещастен. След това реши да учи за натуропат, жена му го подкрепи, въпреки че особено за имигранските среди идеята му изглеждаше прекалено щура. Сега си има своя клиника и е много щастлив Grinning Страшно си обича професията, непрекъснато изучава някакви новости, абе просто се прероди.

Да ви питам дали знаете за някакъв детски център в Монреал, където да има заградено място за игра на малки деца (година-две), а до заграденото място родителите да могат да седят на маса и да пият кафе като бели хора и да ги наблюдават. Чувала съм за Фондо Мондо, но не знам дали я предлага тази екстра.

Лека нощ!

# 106
  • Vaudreuil Canada
heureuse само сме минавали покрай фундо мундо но изглежда доста прилично - до 1 годинка мисля че искат присъствие на родител след това може да го оставиш само детето. Иначе знам че шопинг-центровете предлагат подобна услуга но трябва да питаш в съответния търговски център - мисля че в плас вертю съм виждала такъв детски кът и Икеа имат ама там едва ли ще седнеш да си пиеш кафето въпреки че по едно време казваха че кафето им е добро.

# 107
heureuse, аз знам два такива детски клуба (както им викат в БГ)-- Maman, Bebe, et Cafe на 5814 Sherbrooke и Kidnasium, на 6263 Somerled.  Ето им сайтовете:

http://php.mamanbebecafe.com/

и

http://www.kidnasium.net/playground.html

На Шербрук, кафенето е по-хубаво, а мястото за игра на децата е по-малко и с по-малко играчки, така че може би е по-подходящо за по-малки деца.  В Кидназиъм има повече забавления за децата, но "кафенето" е само една еспрессо машина и 2-3 пейки.  Не мога да разбера защо няма повече такива места тук, при положение, че зимата е толкова дълга и студена и има огромна нужда от "вътрешни" площадки за игра... В София има под път и над път такива клубове...

# 108
Ех...като дойдох в Канада, първата ми идея беше да направя такова място.
Даже да може да се оставят децата за час два без родител. Мислех да бъде като верига и да са по шопинг центровете.
Защото се изумих колко много родители и деца щъкат там през зимата...родителите се опитват да напазаруват нещо, на децата им е скучно, тръшкат се....
Само в Икеа предлагат да си оставиш детето и да напазаруваш.

А да кажа и аз: mama, bebe et cafe и аз много го харесвам. Wink

# 109
  • Vaudreuil Canada
Ей, да бяха малко по-големи децата, та да се организираме на разменни начала, за да не си хабим всички отпуските.

Това е много практична идея и аз съм си го мислила само дето сме доста разпръснати ама ако се налага ще се извозваме. Виждам че вече си намерила решение но ако все пак имаш някакъв проблем за празниците и можеш да доведеш Раян у нас - аз ще го гледам. Не ми се ще да те разстройвам, но при снежни бури градини и училища също затварят така че тогава пак трябва да си гледаме децата самосиндикално.

# 110
Даже да може да се оставят децата за час два без родител. Мислех да бъде като верига и да са по шопинг центровете.

Защо се отказа?  Или просто те завъртя живота в друга посока? 
На мен супер добре ще ми дойде един такъв клуб, особено ако е някъде около Алекси Нихон.   Мама, бебе и кафе ми е малко далечко, а като нямаме кола през зимата си е цяла екскурзия да отидем до там.

Като беше по-малък сина ми и живеехме в центъра баш, по цял ден трамбовахме с него из мола.  И накрая все в Бей се моткахме около играчките.  И все се чудех защо не отворят едно кафене с детски кът.  Просто срамота...

# 111
  • Монреал

Уау, Ескориал, имах абсолютно същият план - даже не съм се отказала. Имам страшно много идеи, но ми трябва малко повече опит в Монреал, особено със законите и т.н. Тъй че в бъдеще може и партньорки да ставаме  Wink

Това Мама, Бебе и Кафе много ми хареса - кой иска да ходи през уикенда на по кафенце там и да се налудуват мъниците? Мога да осигуря превоз на 1 мама и 1 дете, понеже вече не сме с вана, а с нормална кола.  Hug

# 112
Е не съм се отказала съвсем, защото идеята мисля че е много добра.
Но освен идеи и инвестиции трябва да има. А първоначалната инвестиция отиде за друго...ще започваме друг проект с мъжа ми.
Но иначе даже бях говорила с адвокат и според него - той виждаше само един "проблем" - щом става дума за деца, помещенията ще трябва да са много близо до изход на мола.  За разни аварийни ситуации.
Та бях говорила и с Carrefour Angrirnion и Fairview Point-Claire за да ги питам за такова помещение да ми кажат евентуална цена за наем. Но тогава точно нямаха подходящи.
Така, че евентуално това ще е проблем в началото - да се намерят подходящи помещения.
Другото е, че трябват пари за да се обзаведе, за наем и т.н.
Но от правна гледна точка - няма проблеми!
Аз даже си мислех да давам на родителите такива page-ри, каквито дават в Икеа, за да може ако има проблем с детето да им се обаждаме. И естествено - идеята е родителите да са в мола, докато детето е при нас, а не да забегнат някъде Wink

# 113
November Rain, нашата детска градина също е голяма и ще почиват повече от две седмици- от 19.12.2008 до 05.01.2009 г. Миналата година пак беше така.
Mama Desislava, кажи как се справяте? А лятото почиват ли пак? Какво се очаква, детегледачки ли да се вземат?
Питаш ме, как се справяме? До сега се справяхме, защото аз не работя Sad. Алекс вече е втора година в детската градина, а аз нямам възможност да седна като хората и да търся работа, да ходя по интервюта. Първата година в детската градина често беше с хрема, кашлица, температура и трябваше някой да го гледа в къщи. Освен това и тази толкова дълга зимна ваканция. Слава Богу, че няма лятна ваканция. Предполагам другите родители дават децата в частни градини или търсят детегледачки.

# 114
TarikMom , аз съм навита за среща някой уикенд.  Само трябва да е горе-долу скорошен, че току виж съм родила (е, имам време до средата на януари, ама в последния месец нали казват, че всеки ден може да е)...

Вие правили ли сте среща на форумската монреалска групичка?  Ако не, хайде да направим една в Мама, Бебе и Кафе.  Ще се радвам да се запознаем...

# 115
Сиси Боата,

Правили сме среща и сме доста...Mama, bebe et cafe  няма да ни побере  Mr. Green
Трябва някъде на друго място да си я уредим...
Аз също съм много навита за още една среща!

# 116
Ами, изберете подходящо място и време и съм там.  Аз вече съм, де факто, по майчинство, така че всяко време ме устройва...

# 117
  • Canada
shemet_neveroiaten, мерси за предложението, много мило от твоя страна.   bouquet
То какво да ме разстройваш, чувала съм, че затварят при лошо време, ама хората как се справят? Бизнесдамите да помислят и в тази посока  Wink,  мисля, че ще има търсене. 

За среща Фундомондо е добро, има доста място. heureuse, там има такова заградено място за игра на малки деца, май до 3 г пускат, обаче има и малка пързалка, не зная дали Габи може да се спуска сам вече. Ние с Раян нали ходихме на един курс там миналата зима, та имам преки впечатления. В делнични дни никак не е пълно и не знам как си избиват заплатите. В определени дни водеха дечица от конкретни детски градини. Иначе за 1-2 г. входът е $6, 3г. и нагоре - $10, възрастни и деца под 1г. - безплатно. Има чехли/джапанки на входа, някои хора са по чорапи, а във въпросния кът за до 3-годишни - задължително само по чорапи.

escorial, дай да зърнем малкото ви съкровище Кари, сигурно е пораснала. Heart Eyes Как само минава времето...

# 118
Благодаря ви, момичета  bouquet
Аз в Мама, бебе и кафе бях ходила, ама заграденото за деца ми се видя много малко и помислих че в Монреал ще има много по-хубави детски центрове. Но хубавото му беше че имаше кът отделно за деца под 2 години и друг за по-големи. Вижте в България за какво става въпрос (това в квартала ми):
http://www.talasamcheta.com

За среща съм навита, но трябва да знам поне седмица предварително, че имам служебни ангажименти дори през уикенда. Добре е и да се знае кои още са навити, че ако не сме много може и в Мама, бебе и кафе да се съберем.
Лека вечер!

# 119
Вижте това: http://www.kidnasium.net/
Изглежда добре и голямо. Но не съм ходила там.

А ето снимки на Карина:
http://community.webshots.com/user/komitska
Албуми: November 2008; December 2008

Аз съм ЗА среща. Без значение дали ще е през седмицата или уикенда.
Ако е през седмицата трябва да е между 10:00 и 16:00.

Общи условия

Активация на акаунт