Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря за коментарите на Ч&Б ми опит.
ето как го правих:
Правих го с ЦС3.
Image - adjustments - channel mixer - preset b&w (green filter).
после за тъмних в levels, и шарп на очите.
не е много креативно Simple Smile
но това първо уцелих Simple Smile

# 346
Moby, много приятна "хаванска" атмосфера.
Днес се опитах още малко да изтормозя малкото червейче, но почти нищо няма за свяст.

# 347
  • в гората
Първо да честитя на Амбър!!! Честито и да сте живи и здрави!
Моби, много готино настроение лъха от снимките!
Калина, хубаво обръщане в ч/б.
Днес пихме кафе с Lois, вас пък като ви нямаше:) Но все пак по почивните дни няма ли да се организираме?

# 348
малко морски сники от мен, моля за коментари Grinning

и една "йозова" китка

утре ще сложа още ако смятате че стават Embarassed

# 349
Гаргамелчо,добре дошла!
За мен снимките са направо страхотни. smile3501

# 350
  • Sofia
Искам да благодаря на Калина и Lois  за отговорите първо    bouquet

Принципно нямам никакви конкретни желания, студийни снимки би бил перфектния вариант, но ми е ясно, че е най трудно изпълним. Външни също предвид мрачното време и кофти сезон, така че остават домашни.
Аз се опитах сама да напрявя нещо, измъчих вчера дребосъка, лошото е че в домашна обстановка съм хванала в почти всеки кадър доста излишни неща, които развалят всичко. Като прибавя и пълната аматьорщина от моя страна не мисля че има повече от две три приемливи снимки. Сега ще се мъча някакси да оправя някои от останалите.

Всъщност тази май е единствената сполучлива   Rolling Eyes  И пак ми е леко размазана.

Гаргамелчо  наистина страхотни снимки! Но и моделът е възхитителен.

# 351
mds, за да станат сполучливи снимки на мъника, който между другото е страхотен сладур, трябва да използваш дневната светлина,за да избегнеш снимането със светкавица, която разваля снимката. Трябва да гледаш фона да ти е изчистен, за да не отвлича вниманието от основния обект. Аз не знам с каква камера снимаш, но понеже аз снимам с обикновена " сапунерка" и гледам винаги зад малкия да няма нищо, понеже всичко ми е на фокус  Crazy Трябва да оправиш и баланса на бялото, за да не жълтеят толкова. И наистина е трудно да се снимат деца в движение, нищо чудно, че не е на фокус, не е само проблем при теб. И аз правя хиляди снимки, от които една ще съм улучила  Rolling Eyes Но нека по компетентните дадат съвет, че аз не разбирам много, всъщност.

Моби, много ми харесват снимките!

Калина, много добро обръщане в ч/б, аз писах във фликр вече  Heart Eyes

Вечи, ако приемаш мнението ми, на тази серия на мъничето не ми хареса кадрирането, на някои има шум, а ето на тази тук, много ми харесаха цветовете, но щеше да е по-добре ако се виждаше личицето на Елиас  Hug

Ето две от мен, пак на малкия, надявам се не досаждам само, но други интересни неща освен него нямам за снимане   
ooooh!

http://www.flickr.com/photos/25793655@N04/3101724343/in/photostream/    http://www.flickr.com/photos/25793655@N04/3103214814/in/photostream/

# 352
maimunche, страхотни са снимките

mds, много сладко детенце. Мисля че ще помогне да избереш някое светло място до голям прозорец и да метнеш на два стола нещо за бекграунд Grinning
ако искаш да имаш елементи които да не са на фокус, пробвай да снимаш на макро мод (цветенце) и от близо Peace Пак на по светло място Grinning

kivitoT, мерси Grinning

ето и другите сн … 84;ки, нещо обърках flickr и затова са на гугъла. Там също може да се коментира Peace
Много ще съм ви благодарна за всякакви конструктивни коментари, че съм много начинаеща..

# 353
Тази ме грабна от пръв поглед:
http://picasaweb.google.ca/ddeltcheva/2008PuntaCana?authkey=wsFT … 79643651553621218
Тези двете също:
http://picasaweb.google.ca/ddeltcheva/2008PuntaCana?authkey=wsFT … 79644494386491138
http://picasaweb.google.ca/ddeltcheva/2008PuntaCana?authkey=wsFT … 79645025478469538

Tова ми е предложението за една от снимките, страхотен модел си имаш, просто я снимай до  припадък, ако дава де:))

Трудно се коментират много снимки наведнъж,  пускай една две снимки и така ще получиш и конкретни съвети.
На пръв поглед мога да ти кажа да използваш светкавицата на апарата, когато снимаш на слънчево място, така няма да имаш силни сенки по лицата.
Има много емоция в снимките, имаш много  красиво семейство, почети малко, снимай ги много и ще се получат нещата.

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 20:35 от Jaly

# 354
Мацки, тема за гласуване във Фоточелинджа няма ли да има? Не смея да пусна, че да не объркам датите за гласуване. Има 4 кадъра все пак.
Добре дошла, Гаргамелчо! Отивам да гледам какво си пуснала.
Маймунче, много ми хареса втория кадър. Първия ми стои някак сбит.
И за да не е само спам - поздрав от едно почти тримесечно джудже

# 355
писах ви под снимките Simple Smile

Мерси за коментара з амойто черно бяло.

Гарги, няколко най-общи съвета:
Не режи ръцете на децата.
гледай хоризонта да е прав, когато снимаш море или друг еднообразен хоризонт.
доста от снимките ти ми се струват леко пре-експонирани. на какъв режим си ги снимала? Има една функция на твоя фотоапарат, която се нарича компенсация на експозицията. Това значи, че ако снимаш на който и да е автоматичен режим (всички освен М), апаратът си мери сам, и може да му кажеш дали да мери една идея по-светло или по-тъмно. Моя обикновено мери тъмно и го слагам на +0,3. може само при мен така да изглеждат обаче, и на хистограма да са си ок.
за колко сте хубави ти писах вече Simple Smile

# 356
Jaly, Калинa, мерси за коментарите, верно бая съм рязала крака и ръце, чак сега като споменахте ми направи впечатление, за хоризонта също Crazy
Калина тази опция за която говориш, наистина я има но е автоматична на повечето програми newsm78 гледах да не го пипам много много и да налучкам шътер спида, но верно имам доста преекспонирани снимки.. следващият път ще внимавам повече за тези неща, за съжаление сами снежни снимки се очертават в следващите 4-5 месеца Rolling Eyes

Вечерница, много е сладък дребосъка

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 02:30 от Гаргамелчо

# 357
Ако си купя камера от Германия, и обектив евентуално, как стои въпросът с гаранцията? За Канон става въпрос.

Lois, прочетох по-надолу, че се е отложила покупката, но да ти кажа все пак, ако купуваш за в бъдеще от немско, искай да ти дадат бяла гаранционна карта, а не жълта. Жълтата е само за Германия. Бялата е интернационална. Има техника там, която можеш да купиш само с немска гаранция. Не знам защо и как, но Д200 ни беше с жълта гаранция и го продадохме преди да емигрираме заради това.

# 358
Аз по повод същото да попитам, 2 години е и международната гаранция, нали?
И доплаща ли се нещо за международната гаранция или е нещо като право на избор-бяла или жълта гаранционна карта, знаеш ли?

# 359
Кюбит, благодаря за ценната информация. Ако стигна до там, непременно ще искам такава гаранционна карта.

Вчера ходих до Синтезиса и пощраках малко с въпросната комбинация, ама дали ми трепераха ръцете от вълнение, или камерата беше нагласена на лошо качество файл, хич не ме очарова резултата...Очаквах много много повече. Ще трябва пак да ида да пробвам в по-спокоен ден.

Гаргамелчо, гледай също през главата на детето да не минават разни прави линии - хоризонти, бордюри, ръбове на стени. Имаш някои чудесно уловени моменти, само наистина не режи ръцете и краката; ако все пак се наложи - гледай да не е през ставите - примерно краката през коленете - не. Някои от снимките ти са преекспонирани (много светли), други - недоекспонирани(тъмни). Имай пред вид, че когато оснимаш на плажа денем, апарат има тенденция да недоекспонира достатъчно, защото се обърква от белия пясък, (същото е и със снега), добре е да се корегира експонацията с 1 до 2 трети бленда.

mds, виж тук -  фотографи - снимат и деца, и ги бива много хората. Или пък биха могли да ти дадат друг контакт.

Веч, аз ти писах във Фликър, ама и тук да кажа - защо има такъв шум баш на очите тоя кадър? Много странно, сякаш са копнати от другаде.

За челинджа си мислех, че е добре да въведем още едно правилце: Който е спечелил и е пуснал новата тема, освен да бъде длъжен да участва, да следи и за пускането на тема за гласуване и за спазване на срока. Защото все пак титлата носи както права, така и отговорности, нъл тъй? Joy

Общи условия

Активация на акаунт