На мама й иде да запее, ОКТОМВРИЙЧЕ гука и се смее.

• 10 274
  • 235
  •   1
Отговори
# 60
Чудесна темичка! Инче, заглавната страничка е чудна, благодаря  за старанието!
Днес бяхме на дълга разходка, че беше слънчево, решила съм да излизаме всеки ден, без значение от времето. И за двама ни се оказва полезно и тонизиращо. Иначе Дани си остава прилепен към мен и през деня и през нощта, добре, че е слинга.
Между другото аз си взех слинг от зилана за 65 лв., после видях , че има същият за 37 лв. от DeeDee, че даже и част от парите отиват за ЛЛЛ, еми патка съм си.
Понеже коментирате захранването- смятам да го захранвам, когато започне да проявавя интерес към храната, но не по-рано от 6 месеца. Даже мисля за педагогическо захранване. А дотогава изключително кърмене е оптималният вариант. Peace

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 18:39 от Lauren

# 61
# 62
Ето да видите памперса на Хъджис. И специален поздрав за Съни с мечо пух кики.

За
Либеро не съм снимала, той не ми е пускал, но не знам дали ще ви хареса, прилича на Памперс, но са де да знам, янкак си на криво шити))) И изглеждат все едно са доста долнопробни и дървени.

# 63
  • Варна
И ние сме на Хъджис.Много са мекички и хубави.

# 64
  • Варна
И ние сме на Хъджис 2, много съм доволна, почти не се опикава и сменям само пампата. Имам един пакет и на Sleep & Play-свекито го купила, но още не съм ги пробвала
Либерото са ми като от картон направени, много са ми грубиянски и сякаш му убиват на грахи, пък и с тях имах доста течове

За захранването-дайте да споделим опит от нас самите-всички явно сме захранвани отрано със сок и пюре, и сме гледани по старата школа. Някой от нас имал ли е проблеми, в смисъл-чували ли сте от майките си да сте проявявали някакви реакции спрямо сокове и каши, алергии, спазми, или всичко си е било нормално

Как нещо прилагано толкова дълго-захранването от малките месеци, сега е толкова отричано....?

Инче, докога ще сте с ръкавички, страх ли те е да му режеш ноктенцата-твоя поне е тих, аз с моя див грах се оправям и нокторезачката, пък ти имаш къде-къде по-кротичко дете...няма да ти е проблем  Heart Eyes

# 65
  • Варна
Майлили,,сега се сетих, че питаше за очите. Нашите не са покафенели, щото нямаме генетично такава вероятност Mr. Green, но са вече наполовина светлосини и гледам как всеки ден се увеличава светличкото. Шики ако се офлянква още, изтърва синеок хубавец. Mr. GreenТрябва косата ни да стане къдрава.За сега е още права, но и аз и мъжа ми сме къдрави, така че и той трябва да е къдрав, нали? Wink

# 66
При нас и Хъгис и Памперс са един дол дренки (еднакви пари)...
По какво се различават според мен:

памперс по- малко се надуват от много пишкано, което е добре, а хъгис за нула време стават като балон и по- дебели стоят на пипане преди да се употребят... Като качество, намирам, че памперс са по- хубави, обаче като удобство- смятам, че на бебетата са им по- удобни хъгис, защото са по изрязани отпред на бедърцата и са някак по- анатомични.

... с куче марка дайпери не съм си позволявала лукса да пробвам, виж с мокри кърпички експериментирам нонстоп...

Бих добавила, че откакто се е родила госпожица Вики- само теч на акита през кръста сме имали 3-4 пъти и с памперс, и с хъгис... пиш не сме имали, което ме въвежда на мисълта, че добре ги слагам, ама като я напъне нуждата, хубавицата ми нищо не може я спря  Mr. Green Laughing...

За захранването
: в Младост 1 има една педиатърка, която освен, че е за късното захранване, смята че до година и половина децата трябвало да ядат плодове във вид на пюре, и че пресните такива водели до колики  newsm78 Shocked... това според мен частично е вярно (аз бих пробвала първо), но е факт, че моят син на една годинка от обелени пресни круши ми е плакал по цяла нощ най- редовно, когато му давах такива...

Иначе тука, модата е да се захранва първо с безмлечна оризова каша разредена с кърма или АМ... то млечна и да искаш не можеш да намериш де, колкото и да не ви се вярва... и после кой- каквото предпочита зеленчуково или плодово пюре...
Като цяло соковете не ги тачат тук и на ден за двугодишно дете например максималната доза сок е 150-180мл... предпочитат да дават вода и мляко...

Съжалявам за празния преден постинг, младежите ме бяха пощурили, а и нощес ми се събират около 3.5 часа сън, та  Sick...

Ух, Кристианчо е бонбонка, ама много кандидатки има, ние едва ли ще се доредим...

# 67
Тони, ама аз още отначало си му режа маникюра на моя господин)))... слагам му ръкавичките обаче, защото като е нервен преди ядене и се дере ужасно, веднъж точно под окото си пусна кръв, с такава сила се натиска Shocked Но примерно докато го храня или е спокоен и съм до него му ги махам.  Mr. Green

[sfkbfk], Mr. Green днес на домашния телефон звъни женски гласи и пита Криси може ли? И аз ей така  Shocked Викам имате грешка едва ли искате да говорите с двумесечно бебе. Споделям по-късно с мъжо и той ме обвини че в парка му своднича само  hahaha

# 68
За захранването-дайте да споделим опит от нас самите-всички явно сме захранвани отрано със сок и пюре, и сме гледани по старата школа. Някой от нас имал ли е проблеми, в смисъл-чували ли сте от майките си да сте проявявали някакви реакции спрямо сокове и каши, алергии, спазми, или всичко си е било нормално

Как нещо прилагано толкова дълго-захранването от малките месеци, сега е толкова отричано....?

Няма какво да откриваме топлата вода, всичко е тук:
Захранване с твърди храни: струва си да се изчака:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8557
Причини да отложим захранването нещо не ми се отваря  newsm78
 Peace

# 69
Пуки, съгласна съм с теб за сок-четата. Който няма домашни плодове и зеленчуци за който да е сигурен,че нямат нитрати - по-добре да дава готови. При мен всичко е домашно. Даже съм решила и сама да му правя плодовете пюрета (за това се подготвех добре през лятото) и така да избегна консервантите в купешките. Но колко като мен имат всичко домашно...

# 70
ама наистина пишете много бързо!!!!!!!!

за зхранването и аз много се чудя ,наистина всички сме зхранени по стария метод Rolling Eyes а сега така да го отричат
а да не говорим как са тъпкали бебетата с подсладено кисело мляко(като например братоечед ми,който е по-здрав от мен,а съм кърмена до година)

да ви питам изпотяват ли се главичките на вашите бебчета.моя много се изпотява като го взема да го кърмя,даже някой път докато спи а иначе не мисля,че му е топло?

# 71
И ние сме на Хъджис 2, много съм доволна, почти не се опикава и сменям само пампата. Имам един пакет и на Sleep & Play-свекито го купила, но още не съм ги пробвала
Либерото са ми като от картон направени, много са ми грубиянски и сякаш му убиват на грахи, пък и с тях имах доста течове

Инче, докога ще сте с ръкавички, страх ли те е да му режеш ноктенцата-твоя поне е тих, аз с моя див грах се оправям и нокторезачката, пък ти имаш къде-къде по-кротичко дете...няма да ти е проблем  Heart Eyes

Здравейте, най-сетне и аз да се наканя да прочета малко какво сте писали и да каза две три думи.
Ама какво да правя като за всичко мене чакат - работя, гледам бебе, което през деня неще да спи и все на ръце иска да е, готвя, чистя и т.н. Ми то не ми стига денонощието за всичко, добре че малката вечер спи сравнително добре, обикновено заспива между 23 и 0часа и спи по около 5-6 часа (е понякога и по-малко), та и аз да мога да поспя. Нощното хранене обаче не мога да и спра докато не се успокоя, че расте нормално, че ние имахме проблеми в началото и за първия месец качи само 450 до 500 грама.
Все се притеснявам, че кърмата ми не е достатъчно и т.н., но така или иначе до изкуствена храна не сме прибягвали. Ще видим на консултацията след 1 и 1/2 седмици как ще бъде.
Аз съм за късното захранване и много ми допада педагогическото, още не съм чела подробно, но не бързам.
По повод това, че ние сме хранени по старата школа, според мен трябва да се отчете това, че качеството на храните сега е много по-ниско от преди - на пазара се продават само боклуци, плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати, киселото мляко е по-скоро сухо мляко, месото е пълно с всякакви хормони, а колбасите да не говорим, генно модифицирани храни и т.н. Та не може да се сравнява преди и сега как е било, аз лично съм на това мнение.
За сега сме само на Памперс ползвах и от стандартните и от слийп енд плей, вторите обаче много пропускат. Сега обаче и стандартните взеха да ми пропускат и въпреки, че още сме малко под 5кг си купих 3-ка - доста й е голяма, но пък ми писна да пера.
Е май успях да обхвана основните теми  Simple Smile
А да към Лиянка, не че съм спец, но знам че прекаленото потене може да е признак за рахит (май така беше), но пък не е нужно да се стресираш, просто питай педиатъра си.

Ние отиваме да се къпем и после може пак да ви посетим.  Simple Smile

# 72
  • София

По повод това, че ние сме хранени по старата школа, според мен трябва да се отчете това, че качеството на храните сега е много по-ниско от преди - на пазара се продават само боклуци, плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати, киселото мляко е по-скоро сухо мляко, месото е пълно с всякакви хормони, а колбасите да не говорим, генно модифицирани храни и т.н. Та не може да се сравнява преди и сега как е било, аз лично съм на това мнение.
[/quote]

И аз съм на това мнение. Вече няма база за сравнение в качеството на живот преди и сега.
А каква е разликата между педагогическото и "непедагогическото" захранване? Извинете за тъпия въпрос, четох доста за видовете захранване, но незнам на кое казват педагогическо. Blush

# 73
  • Lovech
Здравейте! Да се отчетем след консултацията, тегло - 5 кг, дължина - 58 см, всичко ни е наред. Сложиха ни ваксина Пентаксим, и след това настъпи ужасът - два часа не спря да пищи това дете!!!!!!!!!!!!!
Дадох Панадол и след около половин час се поуспокои, даже успях да го измия и нахраня, сега в момента спи, но не знам докога. Нашата лекарка каза, че много рядко има странични реакции, но Деян много го болеше крачето на мястото на убождането, което според нея се с лучва от време на време.
За памперсите - ние сме с Памперс 3, изпускат само когато не ака 1-2 дена и после ги препълва, ама днес какво оцапване беше, не е истина - до подмишниците! Иначе не ми мокрят и когато си ака и пишка нормално ,нямам проблеми.
Това е засега, лека и спокойна нощ на вас и бебчовците!  Hug

# 74
Добър вечер!
Днес в бахъра му ударихме една разходка с Елица из Добрич. Другите варненки, няма ли да дойдете насам у наше село?  Wink
Сега честито! На госпойца Вики на Софко месечинка, на Деян, Иван и Стела-две! [/size]

Шики, виж из форума мнения за този слинг, аз доколкото съм чела преди, имам спомен, че не ставал за по-големи бебета. И аз се прецаках с моя, тъй като платът е много разтеглив, но поне не съм дала много пари  Simple Smile

Бидапет, точно днес си говорехме с Елица, че Пентаксимът дава понякога такива реакции - по-рядко, но дава... Свекърва й е педиатърка и има такива наблюдения. Панадол наистина не се дава под 3 месеца, по-добре е Ефералган в дупето..

Хеленка, Алис, Майлили, спрях Метергина. Днес бях при гинеколожката и ми каза - 3 дни на Витамин С, после пак да пробвам да видя как го понася и в краен случай ако още кървя - мускулно Окситоцин.

Майлили, и бикините ми е слагал  Mr. Green Виж, обаче как - тук е намъкнал 2 чифта и отива "на работа"  hahaha

За захранването... Мисля си дали има значение само възрастта на детето, но не се ли гледат и килограмите... Някои деца на 6 месеца са с тегло на 10-месечни, познавам такива... Дали ще им стига само кърма. Иначе, и аз съм като Шики - никакви крайности, ще захраня като го усетя, че е готов...
Сега се сетих... Като лежахме с Денис в болницата, в съседната стая имаше една циганка, която даваше баничка на 5 месечното си бебе  #Crazy Ама и тя как го гледаше, не е истина...

Общи условия

Активация на акаунт