Отговори
# 270
Добро утро!

Цеце, добър избор и офертата е трепач! Другият обектив какъв ще е - теле или портретен? Предполагам, че главен модел ще е Василия, а с портретния обектив стават чудни снимки. Flutter Ние сме с този - http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&pr … nal#slides-pane-0 - най-евтиният явно, Mr. Green но сме доволни.
Дита, дискусията за фотоапаратите я прехвърлихме на лични с Арабела, за да не ви досаждаме, но щом има още заинтересовани може и тук значи. Wink

Дес, процедурата ми прилича на пречистване на маслото, ако правилно съм разбрала:
Пречистване:
- Загрява се, за по-сигурно на водна баня
- Обира се пяната по повърхността (в нея се концентрират белтъците)
- Оставя се да се втвърди

Скреч, много гадно, че са искали да платите и лихвите, все пак грешката не е ваша. Не оспорвахте ли? При нас поне няма опасност от лихви, защото парите са на работодателя.  Обаче като свикнеш с тях, не е приятно после да ги връщаш. Joy

Роси, благодаря за вниманието - да, минаха пъпчиците и днес ще му дам риба спокойно.

Случайно някой да има вътрешно инфо или пък ако има разлика в надписите на етикетите на български - каква е т.нар. "морска риба" в пюретата на Хип? Сега няма да знам с какъв вид съм захранила и ако случайно се опъпчи от коя морска риба е.  Thinking А нали алергията към риба е към конкретен вид, не изообщо към рибата. Crossing Arms

Галакси, мерси! Аз си го снимах диването. Трябваше да направя 50 снимки долу-горе, за да има поне някои, на които шапката да седи на главата му. Втората е ужасно смешна, наистина. Joy Как я уцелих тази физиономия, не знам.
Приятно прекарване на Пампорово ви желая! Grinning

# 271
Честит имен ден на именниците!

Дита, стана ми много мъчно за свекърва ти. Дано се оправи успешно! Моята свекърва също е с инсулт (получен е преди да се запозная с нея), но се е възстановила напълно.

Скреч, щом ги има в сайта, няма сми да ми ги препращаш. Ще си ги открия сама.
За режим - ами аз така да се каже ги дресирах за вечерното заспиване още от раждането. Ние имаме твърд час за лягане, който винаги се спазва, независимо къде сме, делник ли е, празник ли е. Думата дресирам звучи лошо, но май си е точно така. Иво винаги е спал нощем, с малки изключения, когато беше на десетина месеца и се будеше към 4-5 сутрин, но с Младен никога не сме поощрявали това - не светваме лампата, не се поддаваме на закачки и хилеж, най-много строго да кажем шшшшшт! лягай долу! и да проснем с десен прав немирника обратно на леглото. Дани пък отначало не спеше нощем, но постепенно се научи - с приспивно кърмене по цяла нощ (става въпрос още като беше на дни) и гушкане под мишниците ни, че той не търпеше да спи без да е подпрян от всички страни. На месец и нещо така успешно се беше научил, че се будеше само да се наака, да се наяде и пак си заспиваше. Никога не се е будил нощем за повече от това, чук, чук на дърво. Вечерно време винаги следваме една и съща процедура от раждането и на двамата - ядене, малко игра, събличане и къпане, млякото и гуш до заспиване. Иво се отказа от приспивното гуш на година и 3-4 месеца сам, оттогава си заспива самостоятелно и даже ни се кара и ни бута, ако опитваме да го гушкаме или да му говорим. Данката още го гушкам, но понякога и той ми отказва - обича да се шири, а аз му преча. Денем Данката спи 2 пъти все още, сутрин от 9.30 докато се наспи, около 30-40 минути, слеодбед - от 2 до 3.30-4.00. Вечер лягането е в 21 зимно време и 22 лятно, т.е. никога не сменям часа за лягане.

Дес, това за което говориш, е претопено масло. То не е пържено. Пърженето е при темп. над 100 градуса, независимо за каква мазнина става въпрос.  

Роси, аз ще се присъединя към вас с Бакши. Никога не съм посещавала козметик.

Ванилия, в българските пюрета на Хип май пише риба треска   newsm78

Галенце, приятна мини-почивка!

# 272
Пооправих се и тръгвам след малко.
Оставих Ники / голямо тичане, храна, багажи, моят куфар, и т.н.
Едва сега намерих малко време да седна, дри не ви прочетох внимателно с 1-2 думи мернах някои неща.Но не бих казла,че знам какво сте писали, сори много. Спахме добре тази нощ...Ники е станал голям сладур, много весел и спокоен, мина оновоа неразположение, дано се отдалечи във времето следващото кризисно положение.Навън е адска жега, само с елек съм и завирам, ама нали в планината отивам бе,взела съм си яката шуба/и ръкавиците.хахах то може сняг да няма, ама
Симонке-коконке /казах,че ще чакам снимки, а не сега да ми ги пуснеш.А ако искаш може и сега да е...  Joy
Дита - Адашката ще се оправи, трябва време. Да гушка Мона и само да й с ерадва, после ще четат снижките Simple Smile а и може малката да й чете.
Ванилия - срахотен фотограф си значи,...

Целувки и до нови срещи мили деца. Отивам малко и аз на отдих, чист въздух и приятели.Кеффф.  Пожелавам ви весел уикенд.
Да поздравя Именниците днес ,утре с празниците им, Да са живи и здрави всички.
Ние сме утре също празнуващи, ще има черпня, то се знае.

# 273
Сетих се още какво щях да пиша - за детегледачките.
Аз съм много доволна от Албена, нашата детегледачка. Напълно спокойно съм я оставяла с единия, а понякога, като ми се наложи - и с двамата. Тя е толкова мила, тиха и добра  с тях, че и се качват не на главата, ами не знам къде. И въобще си мисля, че то си е до човек - когато си търсех помощник, си представях точно такава жена. Много жени ми отговориха на обявата, аз си избрах само няколко с които да се срещна - първият ми подбор беше според това, което ми бяха писали - не толкова инфото, което ми бяха да ли за себе си, ами самият стил на писане говори много. На срещите бяхме с Младен, а като видяхме Албена, още веднага след разговора с нея си казахме, че тя е нашият човек - бяхме единодушни. Иначе и останалите жени с които се виждахме, бяха подходящи (определено не бяха от лошия малтретиращ деца тип  Mr. Green ), но Албена ни пасна някакси напълно. А децата я харесаха от пръв поглед, Дани никога не е плакал от нея, а той по принцип не се хвърля в ръцете на всеки непознат, подозрителен си е  по природа. Хората по принцип не са лоши и повечето жени не малтретират деца  Laughing

# 274
Здравейте милички,

Братчето се справи за секунди с компютъра ми и отново съм на линия, бях му постопила лагерите Blush Laughing (на компютъра де Laughing)

Незнам какъв празник е днес много съм зле, ще ме просветите ли ooooh! Катенце да ти е жива и здрава сестричката (също и честито ви ново возило), всички други именници също Hug

За закуската няма да се повтарям-нищо ново няма да кажа от вече изброените.

Цеце много бяха мили и непорочни детските мисли, снощи ги зърнах Cry Grinning Честита нова къща.

Скреч Васко по едно време го оставях да спи само навън през деня и откарваше по 6 часа на ден Shocked, но вечер беше почнал да ляга чак към 10.30-11 Shocked И си казах че така не може Naughty Сега го приспивам вкъщи през деня по 2 пъти колкото спи толкова и вечер към 9 е в леглото. Да го оставиш през деня няколко дни с по-малко съм дали няма вечер да иска да заспива по-рано newsm78 За екстра върджина бях питала и аз - не трябва да ври, аз готвя с такъв, но само за Васко и му го добавям след като сваря манджата Wink

Сладурче късмет на теб (не съм убъркала че си на изпит нали newsm78)

Жу, Тианка още веднъж мерси за рецептите, ще видим какви ще ги свърша ooooh!

Ще ви разкажа за случката ми с козметичката от преди малко. Не е кой знае какво (на който не му се чете) ама е така да споделя че малко яхнах метлите. Отидох да си запазя час за кола за утре в един лъснат спа център където преди ходих няколко пъти на масаж. За утре нямаше часове и жената предложи да се върна след 15мин че имали някаква пролука да ме оправят набързо. Щели да гледат Васко нямало никакъв проблем, аз няколко пъти настоях за утре, за да си го гледа Пацо естествено, но тя каза че нямало проблем по-добре днес. Наистина нямаше чакащи хора, а момичетата там са много и се навих. След като се върнах обаче тя си беше заминала и ми казаха да изчакам още 10 мин. Много са милички всички, но накрая като тръгнах да влизам ме питаха кой ще гледа детето. Ама те там са сума ти народ и явно не са се разбрали, стана ми малко кофти, 2 момичета предложиха да го гледат, но ако се разревял какво ще ли да правят.Е да де ама чаках сума ти време да бяха казали в началото, не ми се отказваше и им го оставих. Козметичката и тя ми мрънка вътре че хората били на процедури там не е удобно да им реве, супер учтиво и обясних ситуацията и тя поомекна. Е да де ама Васко не беше спал преди обяд днес и вече беше много гладен, такъв рев е дръпнал, че и аз като го гушнах не можа да се успокои сума ти време ooooh! Cry Аз бях готова за 5мин и като излязох едно момиче го успокоява а другите 6 жени го гледат недоволно. Ами знам че не е редно да съм с него там, извиних се няколко пъти, въпреки че всъщност те ми предложиха, но той е много любознателен и кротък, как пък не успяха да го разсеят с нещо всичките хора там. Бавих се точно 5минути вътре, а между другото вътре в стаите почти нищо не се чуваше.Иначе си ми оставиха косъмчета ей така да си имам Crazy.

Стига съм дърдорила, извинявам се че ви разказвам тези глупости ooooh!

П.С. Галенцеее да си изкарате много хубаво Peace

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 14:16 от Lilcho

# 275
Юлче, благодаря за инфото. Hug Сетих се да проверя и в библиотеката на форума - да, треска е рибата! Унгарците не знам защо все не пишат каква е рибата - и по ресторантите често пише панирана риба, рибно пиле, а от каква риба - тайна. ooooh!
Блазе ви за детегледачката!

Дита, ще се оправи свекърва ти. Доста хора, изкарали инсулт познавам и са добре, бавно е възстановяването, но пак ще разказва приказки на Моната.

# 276
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ! Hug

Роска, бе Све няма имен ден днес, ама мерси за пожеланията все пак. Hug

Уф, голям зор доде приспя Симона току що, даже и едно шамарче по дупето изяде Embarassed, ама ядосва ме така - хем й се спи, хем се гъзурчи! Crazy Разбирам да не й се спи, аз да я натискам, ама то - очите му се затварят и пак мъргазува. Naughty

Лилчо, кофти случка при условие, че те са ти предложили все пак да гледат малчо. Аз на козметик съм ходила 2 пъти  bowuu Много ме боля, ужас. Laughing Пак бих отишла уан дей ама трудно с Момонка.

Гале, весело изкарване. Wink

# 277
Ditta, ти добре ме успокои Laughing.
От два дни много странно се държи, като почне да яде и почва един рееев , хем яде хем реве и накрая се отказва да яде и само реве.Дали е от коликите и я боли като почне да пълни тумбака или е нещо друго?Направо не знам. Tired И заради тази болка ми намали яденето, на моменти едвам изяжда 50мл. а друг път явно като не я боли толкова изяжда по 90-100мл.Ама тези моменти с 90-100мл са по редки.Нямаме плътно 6 часов сън и се чудя как да я накарам да не яде през нощо.Ама като ми се събуди гладна как да не я нахраня (почва да плаче). А вода незнам дали ще я засити.Давайте съвети и предположения за двете ми болежки. Mr. Green  Hug

# 278
Лейди, даваш ли нещо против колики преди хранене? Рони беше същия в един период и Инфакол му помагаше. Другите варианти забравих какви бяха - Еспумизан ли? newsm78 В аптеките знаят.

# 279
  • София
Привет,

Ние бяхме на преглед и се поразходихме малко по слънчице. На Стефан му е много червено гърлото  Sad, но поне са му чисти гърдичките. Сега спи диването.

За баницата - нарязвам я или на малки хапки или на ивички - ако бързам му ги давам аз, а иначе му ги оставям в чинийка и той си ги яде  Simple Smile
Гале, приятно изкарване на Пампорово!
Лилчо, важното е, че си свършила работата в салона, не им се връзвай много много  Peace
Юлче, радвам се, че си намерила перфектната детегледачка  Simple Smile
Лейди, Стефан още се буди вечер и му давам да цока - аз никакъв режим не му направих на мойто второто, а каката беше под часовник и спря да ми се буди вечер още на 1 месец - явно си е до дете и темперамент, защото и двамата са кърмени бебета и не могат да ме убедят, че кърмачетата винаги се будят. По принцип няма лошо да пробваш с водичка вечер, понеже е хубаво да има една по-голяма пауза между 2 хранения, за да си почива коремчето, особено в периода на силните колики.
Дита, дано се възстанови по-бързо свекърва ти.  Praynig

Аз нещо не разбрах какъв ден е днес и кой има имен ден, но ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!

Сложих да изпека една баница сега и след малко ще ходя да водя Таня на пиано. Довечера мисля да изкараме елхата /като си легнат децата/. Нашта е изкуствена понеже Таня като по-малка ядеше бодличките и се принудихме да вземем такава - събаря си я на воля детето, играчките са нечупливи...рай  Mr. Green И още едно нещо за мързеланки като мен  Mr. Green - аз я прибирам всяка година украсена, завита в голям наелон и на тавана - мъжо после я сваля от горе и ... воала  Simple Smile Като децата пораснат и искат да украсяват вече няма да е така, но на този етап това е положението. Иначе си украсяваме цялата къща с разни джунджурийки  Wink и имаме малка елхичка за стаята на Таня за която обаче нещо не мога да намеря връх и тя е много тъжна. Пак ще издирваме тия дни и дано намерим нещо подходящо.
Приятен ден   bouquet

# 280
  • София
Днес ще ходя у Зимевицата и ще се прибера във вторник, мисля  Sunglasses Коце е взел шаранче и трябва да го правя, ама на мен не ми харесва  Sick

СЕМ Сред приятелите всички работят. Ще вземем да кажем тук-там, че търсим детегледачка, пък вярно току виж се оказало, че и в нашия квартал има  Simple Smile
Дес, аз направо заплашително съм те попитала  Twisted Evil . Е, това си е разтопяване, а не запържване. Иначе разликата в пърженето на мазнините е, че олиото изгаря при 170 градуса, а маслото - 208 градуса. Демек тази температура не трябва да се преминава. А за детето всички знаем, че пърженето не е добре(както Шля е писала - над 100 грдуса)
Лилчо, страшно неприятна ситуация! Още повече, че тази,която ти е предложила не си е направила труда да се разбере с другите. Излиза така, че ти не си си направила сметките  Close
Лейди, ти с кърма ли храниш или с АМ? Не мисля, че трябва да пълниш коремчето на детето с вода, ако то е гладно. Нормално е да няма плътни 6 часа сън, защото е още мъничка, коремчето и е малко и трябва да се храни по малко, но на често. 100мл са си направо преяждане за едномесечно бебе. 50мл ми изглеждат по-приемливи. Не гледай грамажите, а следи реакциите на бебето. Ако е гладно няма начин да не разбереш, но хранено с биберон, лесно може да преяде. Ако се буди без да е гладна, предложи залъгалка вместо вода.  Водата също предизвиква колики.Моето дете и сега си се буди нощем, но аз му давам гърда. На Митко Инфакол му действаха добре против колики.

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 17:02 от skrech

# 281
Ехооо  wavey Как сте  Simple Smile Купихте ли шараните за утре? Аз днес свърших тази работа и мисля да се поровя в нета за хубава рецепта за пълнен шаран.

Нямаше ме няколко дни, но се занимавах с приятни неща Simple Smile. Не съм от тези, които обичат да се хвалят, но с вас не мога да не споделя. Еми вече си имам кола само за мен.  Laughing Дано смело и безаварийно да си я карам и да се возим с Мариян. Освен това вчера имах своите  първи самостоятелни 120км без придружител в колата, само аз и Мариян отзад. Мога да кажа, че се чувствах сигурна в себе си и доста спокойна, което ме кара да бъда уверена на пътя. Просто човек трябва да а седне и да е спокоен. Брей най-накрая и аз да го проумея  Laughing Мариян кротува през целия път и като се върнахме в Сф се беше накиприл с боси крака без обувки и чорапи. Shocked  Зор му е било на детето.  Joy  Остава да ви почерпя с пица и бира, че ние с това поляхме Wink
 beer cook cheers

Това е от нашата къща. Надявам се всички да сте добре, дечицата здрави.  smile3558 Хубав уикенд и весел празник на всички които празнуват днес утре и в други ден! До скоро  Heart Eyes

# 282
Маминки, иде ми да крещяяяяяяяяяя, да крещя, да крещяяяяяяяяя...

Свекитата започнаха със старите си номера. Сутрин им водя Лилия , за да пия кафе на спокойствие и после не мога да си я взема. Започват да мрънкат, че щели навън да я изведат, ама да съм я оставила, че тя си играела хубаво, ... ей такива неща. Взема ли си я, след най-много половин час пристига свекито и мазничко я приканва да отиде с нея, че щели да ходят навън това онова и аз оставам да лапам мухите. Ей, сега същия номер ми спретна и аз пак нищо не мога да кажа. Писна ми. Искам да живея на 1000км от тях. Искам да си стоя спокойно вкъщи и да си гледам детето, но май няма да ме оставят и пак ще трябва да бягам у нашите всеки ден, все едно това не е моят дом. На всичкото отгоре ми заяви, че най-вероятно няма да ходи повече на разбота, защото имало вероятност да стане асистент на свекъра, което за мен означава кошмарите ми от преди 5 години да се върнат. Не мога повече така. Сгуших се тихичко в ъгъла и роня сълзи, пък те се радват на МОЕТО дете.

# 283
Роска, недей да плачеш, миличка.  Hug А предприеми нещо. Не можеш ли да не им я даваш като я искат? Или пък излизай с тях. Защо да не можеш да кажеш нищо? Или пък като дойде свекърва ти сядаш бързо до Лили и й казваш - сега не може да ходи никъде, защото си играе с мен. Знам ли, нещо от сорта. Ох, трудно ми е дам съвет, все пак не познавам свекърите ти, но недей се натъжаваш.  Hug

Лейди, и аз не разбрах кърмиш ли още Мишката? защото като кърмех Симона и тя не правеше 6 часа пауза като беше на един месец. Най-много - 4 часа. И не й давах вода.

# 284
.

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 19:18 от Ванилия Канелска

Общи условия

Активация на акаунт