Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

• 60 162
  • 639
  •   1
Отговори
# 480
Ох, нямам идея, ще прочета назад да си изжера нещо.

# 481
Снощи кекс от кайма  Wink (умишлено не го наричам руло "Стефани", щото импровизирам много) и крем-супа от зеленчуци (каквито имах под ръка). Днес ще дояждаме!

# 482
Моята вечеря стана СУПЕР HugКартофки,кортенска наденица,малко луканка,настърган кашкавал,малко масло....Всичко това в йената с водичка и мммммммм,ям,ям,ям.... newsm53 eatВсеки момент чакам мъжлето да донесе бирата cheers,че без бира таквоз ядене не върви Mr. Green,направо си е грИхота smile3521

# 483
  • Варна
Днес имаше супа леща и котлети от сьомга на тиган с гарнитура домат и  краставици, че такова имаше.
Утре ще трябв ада сготвя половин домашно пиле, което от днес размразявам, най-вероятно ще стане с ориз на фурна, че лесно.
Руло Стефани е хубава идея за следващите дни, мерси!

# 484
  • София
анда, откъде купуваш нахут? ако е там, където има булгур - устройва ме. трябваше ми почти година да си намеря удобно място, където се продава булгур. сега започвам да търся нахут.

някой има ли идея откъде да си купя мента? доскоро имах в двора, ама през зимата не знам какво ще правя.

та да си дойдем на думата за менюто тази вечер (петъчно е, а в петък обикновено имаме гости):
салати: домати+краставици, зеле+моркови, мексиканска, броколи с чесън, табули (май без мента)
пиле с манатарки и сметана
царевичен хляб
леща с ориз
десерт: печена тиква с ябълки и орехи (разбира се и канела)

а снощи аз не вечерях. децата ядоха пиле с картофи, таткото ни беше на път, а десертът беше кисело мляко с дюли.

Последна редакция: пт, 28 окт 2005, 12:24 от yanita

# 485
  • Стара Загора
Цитат
някой има ли идея откъде да си купя мента? доскоро имах в двора, ама през зимата не знам какво ще правя

Мента търси в билковите аптеки. Там има и на листенца. Сигурно ще има и по другите, ама ще е натрошена.

# 486
анда, откъде купуваш нахут? ако е там, където има булгур - устройва ме. трябваше ми почти година да си намеря удобно място, където се продава булгур. сега започвам да търся нахут.

Халите - щанда за ядки и варива. Има и булгур, и нахут и други такива екстри!

някой има ли идея откъде да си купя мента? доскоро имах в двора, ама през зимата не знам какво ще правя.
Аз намирам все още при една сладка кака на пазара Красно село. При нея има какви ли не пресни чудеса и през зимата, но за прясна мента пез зимата ... Трудна работа.

та да си дойдем на думата за менюто тази вечер (петъчно е, а в петък обикновено имаме гости):
...
десерт: печена тиква с ябълки и орехи (разбира се и канела)

А медът къде го забрави, а?! Wink

# 487
  • Вече в моята си приказка...
Ние снощи си направихме една голяма ПИЦА. Сега сигурно ще правя супа от пиле, защото детето е с повръщане и ще трябва да ядем леки храни... #Crazy

# 488
  • София
аз първо ще проверя на ситняковския пазар, че ми е по-близо. оттам си купувам и булгур вече!!!
с ментата обаче яко закъсах. мислех си да накарам викица да обере останалата мента из двора и да я хербаризирам, ама докато се усетя и влязоха едни и ни разкопаха половината двор - някаква резервна помпа за водата в парното правим, ама кой да знае, че и ментата ще замине.... не знам може ли да се посади в саксийка и да си расте на кухненския прозорец - удобно, безопасно и целогодишно... ама за довечера ще мисля вариант на ментЕ мЕнта

медът на тиквата не съм го забравила. съвсем умишлено е изхвърлен. моят мъж хич не обича мед в разни десерти. мисля да го сервирам допълнително и всеки да си полива благинките. и купичка заквасена сметана ще предложа към плодовете.

ама вие що не дойдете някой път да ги обсъдим тези работи по-подробно и да се разберем къде ще си наредя саксийките с мента и как точно трябва да се провеждат квалификациите. сериозна съм! (нищо, че не ми личи)

# 489
Днес спретнах два огретена наведнъж: един от картофи с праз (Roschalche  Hug), a другият от карфиол.
Направих и една кофа бърза туршия, за да стигне и за двата почивни дни, та да не кисна в кухнята много-много.
Този път имам десерт Mr. Green - вчера наредих една бисквитена торта с млечно-маслен крем, орехи и малко настърган шоколад отгоре за фаца Wink

# 490
ама вие що не дойдете някой път да ги обсъдим тези работи по-подробно и да се разберем къде ще си наредя саксийките с мента и как точно трябва да се провеждат квалификациите. сериозна съм! (нищо, че не ми личи)

Това е напълно допустимо. Сезонът свърши! А скоро и тестовете приключват!  Wink

# 491
Янита, нахут има и в Халите, и на Женския пазар, и в магазините за диетични храни (не във всички обаче).
Пресни подправки се намират на Женския пазар, аз тези дни ще ходя да си купя каквото видя - в саксийка, де. Мента не съм виждала, но розмарин, босилек, тарос - да. Прясна мента съм купувала от Ситняково.
Защо не погледнеш в магазините за семена дали не предлагат - много лесно се захващат подправките по принцип. И абсолютно ще ти вирее в саксийка на прозореца.
П.С. А поканата звучи добре!

# 492
Месо сега не ядем,развали ни се фурната #Cussing out,кажете нещо зеленчуково,задушено,моля,че лещата,боба,картофите ги минах в менюто. Wink

# 493
Момичета,дайте идея за бърза,лесна и вкусна манджа.

# 494
Момичета,дайте идея за бърза,лесна и вкусна манджа.

Снощи правих пилешки пържоли "Експрес". Начукват се пилешки гърди според броя порции. Подправят се с черен пипер и се мариноват за 10 - 15 минути в соев сос и сок от лимон. Овалват се в брашно и се пържат за по няколко минути от всяка страна. Нареждат се в автоклава и се заливат със следния сос: В част от мазнината се запържва брашно до златисто-кафяво - приблизително по 1 с. л. на порция, добавят се нарязани печурки, подправки, сол и се разрежда  с бяло вино и вода 1:1. Сосът трябва да поври, като се внимава да не стане много гъст. Тенджерата се затваря и се слага на огъня. 10 минутки след като заври е готово. Гарнитура - ориз с грах, картофено пюре и т. н.
Ястието става чудесно и със свинско, без обаче да се маринова в соев сос.

Общи условия

Активация на акаунт