Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Ханука и как се празнува?
Какви са темите, обсъждани във форума за Израел?
Какви са предизвикателствата, пред които е изправена израелската компания FOX в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Ханука и как се празнува?
Ханука е един от най-важните празници в еврейския календар. Той се отбелязва в продължение на осем дни и нощи и е свързан със светлини. Всеки ден се запалва свещ, като на осмия ден се запалват осем свещи. Този празник символизира светлината и чудото, което се случило в храмa в Йерусалим. Ханукия е специален свещник, използван по време на празника Ханука. Празникът включва запалване на свещи през осем дни, като всеки ден се добавя нова свещ. Започвайки с една запалена свещ на първия ден, всички свещи се палят една по една до осмия ден, когато всички те са запалени. Голямата централна свещ се нарича "шамаш" и се използва за запалване на останалите. Празникът обикновено включва песни, танцуване и традиционни ястия като суфганиот (понички).
-
Какви са темите, обсъждани във форума за Израел?
Форумът обхваща широк спектър от теми, включително туристически атракции, исторически събития, религиозни обичаи, културни особености, кулинарни рецепти, работа в израелски компании , здравни проблеми , политически въпроси и много други. Участниците споделят лични преживявания , рецепти , съвети и информация за различни аспекти на живота в Израел.
-
Какви са предизвикателствата, пред които е изправена израелската компания FOX в България?
Израелската компания FOX се сблъсква с предизвикателства в България поради разликите в ценообразуването на стоките. Участниците в дискусията изразяват недоволство от разликата в цените между израелските и българските магазини на компанията, което поражда съмнения относно бизнес практиките на компанията.
-
Как се празнува арабска сватба в Израел?
-
Какви са свещите, използвани по време на Ханука и какво представлява менората, на която се поставят?
....когато е топло, но влажно ... Много задръствания тая седмица бяха ...моят мъж се изнерви от кибичене с колата и път , който обикновено минава за 15 мин. - сега двойно ....Израелците как то и търпение нямат ....що бипкат ...Като бипкат та какво ...По-добре да се подредят по-логично на пътя и ще си спестят доста време , а то .... неорганизирани шофьори, наистина ...Банда без команда на пътя, лиготии.Жените карат бавно в ляво най-редовно, а кажеш ли им нещо
...пишман.Мъжете и те не са малки майни. Хубави пътиша , ами организирайте се по тях , подредете си някак по-логично. 
Не знам дали е израелска черта, но наистина тук открих, че хората "събират" и запазват много приятелства - от училище, от армията, университета, екскурзията до Изтока, много здрави връзки се създават! Другото е, че почти навсякъде, където отидем, срещаме някакви "познати" на мъжа ми хора - нали е малка страна, все се натъкваме на познати физиономии
при вас какво е всъщност движението? ляво или дясно?
но гърците имат огромни тераси отрупани с цветя
И аз съм чела за други лекари с подобен избор...Мобилните, когато съм в къщи наистина ги захвърлям някъде, не ги държа в мен. Мъжа ми имаше навик да ги държи по джобове , аз докато не го забрави този навик не го оставих на мира.Също голяма все още е без моб. телефон...и скоро не мисля да й купувам,в Бг забелязах и по малки от нея деца вече ходят с телефони в у-ще.
това за ескалаторите в лондон ..вярно е. и аз така преди се тупна където ми падне ..ама те пък си държат и там да се зпазва ''реда ''
Пишман-колоездач съм, уф! Обаче инатът е голяма сила - да знаете! Травмата получих посредата на пътя, защото се стреснах и слязох от колелото без да съм го спряла, обаче не можах да се откажа от карането - просълзиха ми се очите от болка, но продължих да си карам по пътя до края
и не само за там. Беше си накупил пуловери от ангора и изобщо -качествена вълна, но ги пуснал в пералнята
още си ги нося
На каква възраст са твоите деца, ставало е въпрос, че са трички, но не все си мислих, че са малки още 
Сигурно ще сумнанбулствам цяла нощ сега.