първи (декемврийски)ЯНУАРЧЕТА на път, нека още малко потърпят...

• 13 885
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
lorini и аз моля за рацептата за фъч-а, напоследък и на мен ми се яде сладко, а обичам сама да си го правя...

zozima много благодаря за инфото. много интересно ми се стори, а и аз съм от онези, дето си правят половината козметика, която ползват. почти съм профи в областа на масла и билки за домашна козметика, хаха. за беба мисля с преварен зехтин, в краен случай с мита с розова вода свинска мас - мирише всъщност мн яко  Rolling Eyes . за себе си слагам и невен цвят и жълт кантарион, престоява 24ч, после я разтапям пак - винаги на водна баня и си я прецеждам - премахва всякакви обриви, кожата на корема ми е страхотна, за съжаление не мога да кажа същото за лицето ми  Cry .

за осоляването - мн странно ми се струва, дори преди 2години една моя приятелка го направи това на 2месечния си син... ок е, ама...и аз се чудех тогава как не е изгоряло детето. но по него време нищо не назнайвах за майчинските главоболия и не се и замислих много-много.  майка ми едно време е слагала сол като ни е къпала.

поздрав и весел ден, аз се запътвам на разходка към морската.. времето е направо за плаж  Sunglasses

# 241
За козметика и аз още не знам към какво да се насоча  newsm78. Има такива невероятни неща по магазините. Вероятно ще е Клоран или Мустела, ама още не съм взела окончателно решение.
Истината за солта е, че не се посолява бебето, а се слага във водата малко морска сол "да му се направи моренце". Мен и сестра ми така са ни къпали и мога отговорно да заявя, че потта ни не мирише. Друг е въпросът, че аз се потя много трудно и малко, което според майка ми е благодарение на маста, с която ме е мазала.
В днешно време човек е информиран и може да взема решения, как и по какъв начин да отглежда детето си. Не е нужно да се робува на схващания от преди 100 години.

# 242
 Да си призная, за козметиката никога не съм се замисляла толкова. В къщи изплозваме Нивеа от много време, така че и за бебо ще използваме пак тази марка. Ако нещо не се разбират, тогава ще му мисли за друга. Няма да си нарушаваме консуматорската дисциплина я.  Grinning Освен това фундамента на химията е физиката, следователно бива да промените лайт мотива на "Всичко е физика!"  Wink.

Но аз всъщност дойдох да споделя с вас друго, на което пападнах днес:

"Една клетка на човек съдържа 75Мб генетична информация. Един сперматозоид съдържа 37.5Мб. Един миллилитър съдържа около 100 млн сперматозоиди. Средно еякуляцията продължава 5 секунди, което прави 2.25 мл спермa.
Пропусквателната способност на мъжкия полов орган е равна на: (37.5Мб x 100M x 2.25)/5 = (37 500 000 байт/сперматозоид x 100 000 000 сперматозоид/мл x 2.25 мл) / 5 секунди = 1 687 500 000 000 000 байт/секунда = 1 687.5 Терабайт/секунда. От тук се получава, че женската яйцеклетка издържа тази DDoS-атака с 1,5 терабайта в секунда и пропуска само един избран пакет от данни и е най-добрия в света хардуерен файеруол... Обаче този един пакет, който тя пропуска , срива системата за цели 9 месeца..."

Joy

Вижте какви сме високотехнологични, ние жените!

# 243
Гледам козметиката обсъждате - аз да си призная не вярвам много на медицинската козметика и съм склонна да вярвам на това, което пишат за Мустела. Аз лично съм получавала страхотни обриви от също така медицинската козметика Vichy и Euserin, така че не винаги скъпото козметика е добра, пък и зависи как се влияе кожата от нея. Обривите съм си лекувала с крем Бочко и цинкова мас.
Май и аз ще пробвам като за начало зехтин и натурални козметични средства, пък по нататък ще видим.  newsm78
А това с осоляване - не мога да повярвам, че някой може да си причини това на детето, но... #2gunfire явно има и такива хора. Това за пореден път потвърждава моята теза, че не всички традиции, суеверия и бабини съвети трябва да се приемат. А за слагането на сол във водата и аз съм чувала, но чак да си осоляваш детето...

Иники направо ме разби с тази информация.  Joy Joy Joy
lorini пожелавам ти майка ти да оздравее и по-скоро да сте самички - много по-добре е без свекърви и тъщи.
Мюрвет честити пердета - много са хубави.
kali-m-g разбирам ти прекрасно, много е гадно да си направиш ей така планове за нещо и да ти ги провалят някакви тъпаци, които се оправдават със "световната финансова криза". Сигурно ако питаш и тия от ВиК и те ще ти кажат, че заради кризата ви спират водата  hahaha Joy. Всеки се чуди с какво да се оправдава.

А да се похваля, днес бях на ЖК. В общи линии сме добре, но пак ми препоръчаха повече почивка. Въпреки че имам много обилно течение се оказа, че нямам гъбички и т.н., а аз бях сигурна, че нещо не е наред, но сега пък ми е кеф, като ми казахо, че всичко е ОК. Та за мамите, които имат течение - явно то си е нормално и не винаги е гъбички или бактерии.

Другото, което за пореден път разбрах е, че това с размерите на бебето не е особено точно. Миналата седмица докторката, при която ще раждам го измери 2760гр., а днес го измериха 2550гр., а по-миналата седмица беше 1900гр., но всичко е относително. Самите доктори казват, че си ехографа дава отклонения особено в по-напреднала бременност.

Хайде стига съм досаждала, до после!

# 244
Здравейте,момичета!
Днес бях на ЖК по здр.каса.За последния месец съм качила 3кг,та общо съм +11кг.Мисля,че е добре.Слушаха тоновете с онова дървеното нещо.Казаха,че са добре.Другата седмица съм при гинеколога,той ще ми каже повече.
Мюрвет,честити щори.Много ми харесват.
Пловдивчанки,за лекцията в понеделник-аз ще ходя.Надявам се да се съберем.
сега отивам да си полегна,че направих една голяма разходка сутринта и сега се чуствам гроги.
lorini,пусни рецептата за фъча,че нещо много го мисля. Wink

# 245
 Peace Само да поясня - не пледирам в защита или против дадена марка, а против тия неща, дето като пише на етикета, че съдържа това и онова, значи продуктът е вреден, а като не пише - е ок. Кой ще ми го докаже това? Лабораторията. То и на сума продукти пише без консерванти, без оцветители, хем са хранителни, че какво остава за нещо, дето се маже по кожата. Пледирам да не се самозаблуждаваме, че като някой пише, че е съдържа сложни химически наименувания е по-лош производител от този, дето не е отбелязал какво съдържа продуктът му. Освен това аз лично на етикетите не мога да се доверя по гореизложените причини.
Ще дам един прост пример - натуралните сокове, млечните продукти, а от превъзнесените течни препарати за перални: Persil, Clever и Frosh. На Clever и Frosh не са отбелязани вредни съставки - а дали е така?  hahaha

# 246
Здравейте, момичета- ама тя темичката ни почти свършила- браво Simple Smile Аз от днес съм вече в 45- дневния отпуск. Момата е 2550 кг, седалищно си е, направиха ми тестуване за алергии и след 2 седмици съм на запис на тоновете. От утре съм няколко дни в НБУ на очни и не знам как ще издържа по цял ден, ама ще видим.
За мазането, аз в началото пробвах с преварен зехтин, но ми миришеше гадно, а и оставаха петна някой път по дрешките и минах на Атодерм на Биодерма, защото на Алекс кожата й беше доста суха. Вземах флакон от 500 мл. за 25 лв., но доста време го ползвах. Като стана на 6-7 месеца започнах да й вземама Еудермол от аптеките и до сега с него я мажа, а и аз си го ползвам. Не е скъп- 3-4 лв. е на един варненски д-р Златев с различен фактор, в зависимост от това за каква кожа искаш- нормална, суха, много суха. За къпане вземам на Бюбхен шампоан ябълка. На Мустела съм ползвала само крема за крусти и беше много ефикасен Peace

# 247
Момичета, радвам се че ви харесаха щорите ми, аз още им се радвам.  Hug
В понеделник, живот и здраве съм на линия.  Peace
Кали, не се ядосвай.  Hug
Зозима, мерси за постовете които ни пускаш, аз лично съм много доволна да се науча на нови неща.  Hug
Прах за пране, поръчах на свекървата да донесе един турски, който си е направо настърган сапун, с много лек аромат. С Арда нямах никакви проблеми с него, веднъж ми беше свършил и купих от израелския, детето се обрина, а и мирише много силно. Веднага го дадох на една приятелка.
Преварения зехтин, на мен лично ми мирише лошо, освен това всички дрехи стават на едни зелени петна, които много трудно излизат.
Лорини, ха честито.

# 248
да се разпиша и аз набързо Simple Smile
ходих на преглед, правиха ми запис и консултация, добре са нещата.
после ходих до склада на захи, е горещо го препоръчвам - разширили са го, предлагат вече и други марки дрешки освен техните, и колички джейн и джордани, легълца на арбор и др. такива работи. аз уж нищо нямаше да купувам, а доста неща взех и съм много доволна. купих оделце порт бебе, боди и космонавче като поларено дебело, хем за изписването, хем и за после за навън. до него има и още един детски магазин зареден с колички, дрешки, легла и пр. оттам си взех бикини за еднократна употреба който се интересува. и още куп дреболии ... ама така е като не съм пазарувала скоро и ми идеше да изкупя магазина  Mr. Green

за матрака на магнифлекс - не съм усетила никаква миризма, преди бях чела за техен модел за спалня, който миришел, но само за един модел ставаше въпрос.

зозима - на мен лично са ми е много интересна подобна информация, дори да зная че от химия и изкуствени неща няма отърване в днешно време.
а да питам - някой нави ли се за многокретните пелени, да сподели цени и марки плс. че аз се позамислих дали да не ги пробвам  newsm78

сетих се, че весито от Бургас не е писала одавна и мама Таня също, дано са добре.

хайде до скоро Simple Smile

# 249
  • София
Ох, аз днес свърших една много полезна работа - взех, че дремнах от 12 до 14 часа...Ами то едно хубаво слънчице беше пекнало, в хола прозорците ни са големи и става малка сауна. Опънах се само за малко на диванчето и..съм Sleeping отнесла плувката. Ми като не мога да спя нощем, поне през деня Simple Smile
Но аз всъщност дойдох да споделя с вас друго, на което пападнах днес:

"Една клетка на човек съдържа 75Мб генетична информация. Един сперматозоид съдържа 37.5Мб. Един миллилитър съдържа около 100 млн сперматозоиди. Средно еякуляцията продължава 5 секунди, което прави 2.25 мл спермa.
Пропусквателната способност на мъжкия полов орган е равна на: (37.5Мб x 100M x 2.25)/5 = (37 500 000 байт/сперматозоид x 100 000 000 сперматозоид/мл x 2.25 мл) / 5 секунди = 1 687 500 000 000 000 байт/секунда = 1 687.5 Терабайт/секунда. От тук се получава, че женската яйцеклетка издържа тази DDoS-атака с 1,5 терабайта в секунда и пропуска само един избран пакет от данни и е най-добрия в света хардуерен файеруол... Обаче този един пакет, който тя пропуска , срива системата за цели 9 месeца..."

Joy

Вижте какви сме високотехнологични, ние жените!
Иники, почувствах се все едно съм на работа сред колегите Joy, което ме подсети, вчера ме поканиха на коледния банкет на фирмата, което много ме изненада и същевременно поласка. Мислех си, че вече след 2г и 4м липса са ме отписали съвсем Simple Smile
Данче, ще взема да ида до тоз магазин...да позяпам Simple Smile

# 250
Здравейте, януарски мами.   bouquet

И аз съм такава мама, но съм толкова неориентирна, че дума няма. Все едно съм в небрано лозе и ужасно изплашена.

Надявам се да ме приемете сред вас, въпреки, че не съм от категорията на най-редовните потребители.  bouquet Леко оставащо бременеене на всички. Hug

# 251
здравейте пак,
няма да споря за козметиките за бебе-всеки си преценя сам,достатъчно сме големи.не ме интересува и точния химичен състав,макар да съм учила и козметика като предмет към специалността ми-фармация.само знам,че със зехтин за салати няма да си мажа бебето,както и няма да къпя бебето си само с водица Peace
иначе вече си имам дата за секцио-29 декември-ако бебто не реши да си излиза само Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesпоисках си и моя анестезиолог,както и моето си студио-все пак ще посрещам Нова година там-да ми е уютно и да има място за посетители Wink Wink Wink

# 252
Честито влизане в 9 тия на olgarita  vi ki to 82, cremcaramel, desisladka и Лено .

snejna, добре дошла, не се плаши, май всички в различна степен ни е страх, ама гледаме да не го мислим много
Киша честита ти дата
Мурвет, вного хубави щори
Лорини, бързо да се оправя майка ти
Радвам се че всички още сме 2 в 1, да изкараме всички така докато не дойде времето да се показват бебчовците
Гледам всички са с добри новини от прегледите
Они, не се тревожи излишно, размерите са относителни
Аз съм в вторник, когато ще ми дадат официалния 45 дневен и ще видим бебчо пак
Zozima, благодаря за инфото.
Данче, аз обмислях многократните пелени, ама още съм на кантар – не знам ще успяват ли да изсъхват – нямам сушилня. Пък и в България има само Bambino Mio, но за тях отзивите на са много добри
Четох статията с изказването на Масларова – ей големи глупости говори тая жена – не знам дали си вярва като ги приказва
„Тя поясни, че предложението за по-дълго майчинство ще откъсне родилките от пазара на труда и ще затрудни връщането им на работа. "Намалените шансове за професионална реализация обрича на по-ниска пенсия в бъдеще", пише още министърът”
То пък понеже и като сме професионално реализирани ще взимаме едни пенсиии. Пък относно връщането на работа – всички сме възрастни хора, можем да вземе решение за себе си да се върнем или не – няма нужда държавата да ни мисли

Уффф, отивам да бачкам, не му се вижда края, не мога да са наспя тея дни от работа. Ако така продължават да ме товарят от работата, въпреки болничният ми, ще трябва да проведа сериозен разговор с шефовете. Охх, оплаках ви се и ми олекна малко
Спирам да дрънкам, че написах роман и май съм малко в депресия нещо

Хубав ден от мен   bouquet

# 253
Здравейте мами, гледам че обсъждате козметиката за бебо.Аз имам подарък от партито пълен комплект на Jhonson's  http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2404652  , никой не е писал за тази козметика какво мислите не е ли за предпочитане, някой ползвал ли е? Ако трябва ще купя друга но при всички положения на този голям избор в днешно време няма да мажа детето си със мас, зехтин или нещо подобно ако не се налага по други причини.Това е мое мнение което не означава че не уважавам избора на останалите, всеки сам си преценя.
ЛОРИНИ радвам се за майка ти че се оправя и напълно я разбирам.Аз нямам никакви проблеми /здравословни/ но въпреки това винаги съм била доста слаба /докато да навърша 30 год./ и все исках да напълнея ,всички ми се смееха и ми се чудеха как мога да ям всичко без никога да се ограничавам и да съм толкова слаба а те все на диети и все гладни а дебели.Така че се страхувам след като родя ако се наложи да пазя диета за да отслабна дали ще мога, след като никога не съм се подлагала на такава.
МУРВЕТ много хубави пердета и щори ,страшно се връзват на обстановката, добър избор струвало си е чакането newsm10
ДОНИКА браво на теб то работата край няма, а на последък като те гледам колко си ангажирана си мисля че си решила всичко да свършиш преди да се е родило бебето, я по спокойно остави си и за после малко работа , сега почивай. smile3524
Хайде  после може пак да се включа че нещо исках да пиша но забравих ,сега ще се върна назад за да си припомня.
  love001  love001  love001  love001  love001

# 254
Здравейте и от мен,много обичам да си пийвам  сутришното кафенце с вас,докато ви чета Hug
Аз имах питанка преди ,не с какво са ви пълни матраците, а на пипане какви са-твърди или меки,но посъбрах информация и се оказа ,че трябва да са твърдички.
Ох, и аз имам проблеми със съня.Снощи гледах до 2 часа през нощта старите предавания на 'Такъв е живота'-Кърмачета и цяла нощ сънувах бебета,много ми е интересно и като гледам как мамите се прибират в къщи с родителите и всеки се радва голям рев падна,нали сме самички с мъжа ми в пустата чужбина.Но от епизодите на 'Такъв е живота' научих доста неща.
Момичета,имам леки менструални болки,придружени с топли вълни,да се шашкам или не  newsm78  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт