Гоблени-36

• 40 931
  • 398
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Tasha,тези шнурчета са за закачване,а и като украса.Украските може да ги закачиш на елхата или някъде другаде за украса.Стават и като аксесоар към опаковането на подарък.
Зори,зимната картина в рамка е още по-красива и създава коледен уют.А за украските и аз не съм голяма шивачка,но ще опитам да обясня.Значи изрязваш две еднакви по форма парчета панама/гърбът може да е от др. плат или цвят/,предното е гобленчето и гърбът. Слагаш ги с лицето едно към друго и първо ги поръбвам,а после с бод зад игла ги минавам от трите страни /с изкл. на горната страна/.Тогава го обръщам и пълня с вата или памук.Горната страна подпъхвам навътре,слагам закачалката и зашивам.Дано ме разбра Hug
vvvitality ,схемичките ги има в началото на темата в Коледните албуми Wink
venipuh  ,панамата е тонирана. Има и др. цветове.Около 25 лв. май я взимах.От магазина на ДМЦ е Wink
Donsi  и аз смятам като теб за контурния бод.Според мен не си подхождат сребристото с бежово-кафеникавата гама.

# 211
  • Sofia
    Дъмпи,snowdrop, и аз си мисля че проблема е в БГ...и ме е много яд...И досега рових по какви ли не онлайн магазини,да не би да го намеря- ми намерих го за по 45-50 евро...Но не съм загубила още надежда, все си мисля че може да се появи!
   Е оплаках ви сеи ми поолекна. Лека (и ползотворна за тези, които шият по тъмно) нощ!

# 212
Горната страна подпъхвам навътре,слагам закачалката и зашивам.Дано ме разбра Hug

Всичко друго ми е ясно, без подчертаното - с какъв бод точно го зашиваш. Можеш ли да снимаш отблизо (когато имаш време не е никак спешно) точно тази четвърта страна, ако не те затруднявам, разбира се  Hug!

п.п. Всъшност току що надзърнах в албумчето ти и си увеличих снимките на тези торбета ими се изясни картинката ..... Joy. Благодаря   bouquet!

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 17:58 от 3ори

# 213

Момичета, благородно ви завиждам за страхотните подаръци! По тоя повод да взема и да ви се оплача. Миналия месец си харесах едно гобленче в e-bay моя мъж ми го купи. Още на следващия ден получихме съобщение че пакетчето е пуснато и ще пътува около 21 работни дни. Това беше на 3.11. оттогава всеки ден питам мъжа ми дали се е получило, но не няма и няма. Вчера той писал на продавачката да провери статуса, но от щатските пощи й казали че международните не можело да се проследяват. И снощи тя ни върна парите. Обаче аз си искам гоблена, парите не са ми важни в случая. Мисля си че в БГ са ми го задигнали в някоя поща... Някой имал ли е такъв случай и пратката да пристигне след повече от месец? И има ли начин аз да проверя, някак си?...

случва се пратка да се изгуби, особено пратка изпратена с Standard Int'l Flat Rate Shipping.
Това е най-евтината, бавна и несигурна услуга на американските пощи.
Тъй като е пусната  като писмо, няма  проследяващ номер, а идва директно в пощата може лесно да бъде приватизирана и от някой съсед:)
На мен ми се е случвало да не получа подобни пратки и парите винаги са ми били възстановявани.
Ако искаш да имаш този гоблен помоли продавача да ти го изпрати с друга пощенска услуга.
По-скъпо е, но не кой знае колко по-скъпо:)
Това зависи най-вече от продавача.

само дето сега виждам, че е било единична бройка, жалко.
Мога да ти дам схемата, ако не държиш да е оригинална комплектовка

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 18:57 от Хипатия

# 214
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Дъмпи, много благодаря за жертвата   bouquet

Ама вие как сварвате да пишете и шиете толкова много  newsm78
Сега ще разгледам сайтовете за подаръка, за да мога да го пусна другата седмица и баш за Коледа да е пристигнал!
Приятно ви шиене и писане на вас!
  bouquet

# 215
muhito -да може по снимка да се изработи схема и да се ушие гоблен.На моя приятелка баща и шие и точно по нейна снимка уши стахотен гоблен (само лицето не се беше получило много ),но да знаеш че има такава услуга  Grinning

# 216
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Момичета, моля за помощ!  Praynig
Поръчах едни гоблени на "Орхидея", които трябва да ушия за една приятелка по поръчка
http://www.axioma.3clab.com/orchidea_jpg/6540-6543.jpg
Моля, да ми кажете как да ги сложа в рамките им? Някой тук във форума ги беше шил, но в момента не се сещам кой беше.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете! Слагали ли сте и дали въобще може да се сложи стъкло на рамките? Моята приятелка иска да ги прави подарък на някой си там в Гърция и иска да са добре изпипани.
Не знам дали без стъкло ще са хубави? И дали най-добре няма да е да ги дам в ателието, в което си нося другите гоблени за рамкиране?
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете  Praynig

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 22:23 от Дуданка

# 217
  • варненка от София
Момичета, моля за помощ!  Praynig
Поръчах едни гоблени на "Орхидея", които трябва да ушия за една приятелка по поръчка
http://www.axioma.3clab.com/orchidea_jpg/6540-6543.jpg
Моля да ми кажете как да ги сложа в рамките им? Някой тук във форума ги беше шил, но в момента не се сещам кой беше.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете! Слагали ли сте и дали въобще може да се сложи стъкло на рамките? Моята приятелка иска да ги прави подарък на някой си там в Гърция и иска да са добре изпипани.
Не знам дали без стъкло ще са хубави? И дали най-добре няма да е да ги дам в ателието, в което си нося дрегите гоблени за рамкиране?
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете  Praynig

Герико ги има шити, тя може да ти даде акъл  Peace

# 218
  • София
Аз искам да питам как да доизкусуря тук панамата... Да я режа ли, да я подгъвам ли по някакъв начин?

https://cdn.bg-mamma.com/q54l/37142eeb.jpg
http://i294.photobucket.com/albums/mm84/vamp__girl/Gobelins/IMG_4043.jpg
P.S. Момичета, новината от деня е следната : майката на приятеля ми ми каза да не пера джуджето, че щяло "да се размаже". Тази жена никога не е шила гоблен, понятие си няма, но тръгна да дава съвети кое как да направя, след като поне от 7 години се занимавам с гоблени и други подобни. Кажете, как да не умра от смях?  Joy Joy

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 23:34 от neznainata

# 219
  • София
Tasha ето тук сложих едната  мацка. Гоблена се казва Кармен и е на Златно руно. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315519

# 220
  • в зоната на здрача
Нези,
аз изрязвам по рамката и залепвам бял лист на гърба/по рамката,де/ за да не прозира.

Донси,май е малко груб този конец.С колко нишки е или си е така?Иначе е станало много хубаво-хареса ми шрифта на буквите.Ако не държиш да свети според мен го махни newsm78
Аха и аз така мисля,мани го. Confused

Зори,
 страхотна картина с е е получила,имаш вкус ,да знаеш.. Hug

elanca ,
дай парола за албума,да видим и ние какво има вътре.. Wink

# 221
  • ГР. ВАРНА
Варненски момичета бихте ли искали да се съберем на 13 /събота/ или на 14 /неделя/ към 13-14 часа в някоя пицария - да хапнем, да пийнем и да си побъбрим. Ако се съгласни ще се заема да запазя някъде една масичка според бройката които ще бъдем. Мислех си за пицария Маестро /до бившото кино Република/, защото има и някакъв детски кът и който е с дете ще може да го пусне да си играе. Пишете ми кой иска да дойде и кой ден ви е по удобно да се съберем?
Аз също съм съгласна, засега нямам планове за нито един от дните, ще дойда без деца  Laughing

Е май за сега сме четири - Венито, Марулка ти и аз. Чакаме други желаещи  Thinking
Аз ще доведа една приятелка гобленарка, която само ни чете, но не пише и с нея ставаме пет
Хайде момичета не ви ли се излиза на сладка приказка

здравейте и от мен, за срещичката бройте и мен за сега- само ще трябва да се сетя къде е тази пицария

# 222
Tasha ето тук сложих едната  мацка. Гоблена се казва Кармен и е на Златно руно. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315519

elanca /благодаря ти мила, но албума е личен и не мога да видя нищо  Sad

# 223
  • Варна
Добро утрооо!
Честит празник на всички днешни именици - да си носите със здраве името!!!
Поздравявам и всички с "морска" професия - днес е техния празник!

Днес до обяд ще си приготвяме рибката , а шиенето след това  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 224
Момичета някой знае ли от къде могат да се закупят или да си изтеглят схеми на гоблени на Златно руно - много интересни неща имат

Общи условия

Активация на акаунт