"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 82 874
  • 898
  •   1
Отговори
# 615
Прегледах цялата 2ра тема,но никъде не видях отзиви от др Димитър Корновски/стария/.Моля,някой с мнение да се включи.
Знам само че изражда от 100 години Laughing,и вече е пенсионер.преглежда и изражда само в МД.
Благодаря предварително  bouquet

Той следи бременността на две мои познати, едната роди на 25 Септември - секцио, другата на 30 - нормално. И двете са доволни, едната бременност беше проблемна, но всичко мина чудесно.

# 616
  • Варна
Кейт, благодаря за подробния разказ! И аз ходя на ЖК при д-р Бейлерян, но до раждането още има време и незнам как ще е. Бебка е седалищно и се надявам да се обърне, да не се налага операция, но каквото е писано, ще го преживеем...  bouquet

# 617
  • Burgas
Напълно съм съгласна с Кейт  Peace
Аз също родих в МД юли месец при д-р Георгиев, и съм доволна.
Бебето ми го дадоха на 2ия час след раждането/секцио/
Акушерката Райна е една от най готините там, обяснява всичко и е много сладка  Hug

За АМ което дават в МД, имаше едно бебче което много плачеше, ден и нощ гладно милото, майката нямаше кърма, как няма да дадеш АМ  ooooh!
Лично аз давах кърма за още 2 бебета  Hug
Така че, ако има гладни бебенца дават и кърма от мами които имат много мляко.

# 618
Искам да ви попитам след толкова негативни мнения които чух за "Майчин дом".Каква апаратура нямало там.Някой знае ли подробности?Ето и keit споменава в статията си ,че нямало там специалисти и апаратура.За специалисти не съм съгласна че няма.Но за апаратурата нищо незнам и се надявам някой който знае да ми каже,защото ще раждам там и съм много притеснена вече ако нещо не е наред и се наложи какво ще стане.

# 619
Въпроса за апаратурата е разискван много пъти, какво означава няма апаратура, има кувиози при нужда (дано да не се налага  Praynig), а специалистите са си там, д-р Юдова си е неонталог (дано да го  пиша правилно) и си е по цял ден на работа, а за акушер-гинеколозите няма да коментирам.
Апаратура няма и в Окръжна болница, ако става въпрос и всички болници и клиники в област Варна, недай си Боже нещо се случи всички бебета се пренасочват към Аг-болница.
Преди 4 години момичето, с което лежах в стая роди бебчето си в 8-ия месец, малкия герой си беше в кувиоз в МД и си стоя там около месец докато навакса с грамовете.
А ако си настроена отрицателно винаги ще намериш нещо, за което да се хванеш и нещо да не ти хареса.
Тръгвай с усмивка на уста и надежда в душата, че всичко ще е ок.

# 620
Истината е. че единственото неонатологично отделение в цялата област е в АГ Болница. Недоносените бебебта, които имат нужда от обдишване се карат там, от всички болници. Както и тези с проблеми.
Аз лично, ако бях тръгнала да раждам в 7ми месец бих се отправила към АГ. Но при нормално доносено бебе вече няма никакво значение къде ще се роди (в Европа дори има Медицински центрове за родилки само с акушерки)

# 621
Искам да ви попитам след толкова негативни мнения които чух за "Майчин дом".Каква апаратура нямало там.Някой знае ли подробности?Ето и keit споменава в статията си ,че нямало там специалисти и апаратура.За специалисти не съм съгласна че няма.Но за апаратурата нищо незнам и се надявам някой който знае да ми каже,защото ще раждам там и съм много притеснена вече ако нещо не е наред и се наложи какво ще стане.
Аз съм писала и по-назад в темата по този въпрос, ще кажа и сега. Моето дете се роди 34 дена преди термин, беше една седмица в кувьоз, имаше и още две бебчета в кувьози. веднъж стаичката с кувьозите беше отворена и вътре се виждаше че има още. Аз родих в петък, а д-р Юдова идваше да вижда бебетата и в събота и неделя, постоянно имаше и акушерка в бебешката стая. Аз лично съм изключително доволна от грижите които бяха положени и за мен и за детето ми.

# 622
Благодаря ви момичета за отговорите.Сега съм малко по спокойна.Но повечето хора като чуят Майчин дом и  чули недочули си приказват ей така

# 623
Ето,че и аз вече съм с бебче на ръце и макар много да се чудех дали да разкажа тук за впечатленията си,все пак реших да го направя...
Та с 2 думи мен ме вкараха за предизвикано раждане,защото според лекарката ми преносвах(4 дни).Приеха ме в 2 на обяд,направиха ми клизма(не е страшно Wink),изследвания,тонове......,сложиха ми 1/4 таблетка в 12 през нощта.Мечтата ни беше да родя нормално и таткото да присъства-даже си имаше и изследвания.НО....нещата не винаги стават така както сме ги планирали.Таблетката ми подейства много бързо и последваха бурни контракции,много болезнени,а упойката ми я сложиха чак към 5 сутринта.Препоръчвам с 2 ръце епидуралната упойка!Д-р Добрева е страхотен специалист!Но както си говорехме и с нея на другие ден ако сте решили да имате упойка предупредете още в приемния кабинет и поискайте да ви поставят катетъра за упойката още в началото,а като настъпи момента само да ви я влеят.На мен ми я сложиха много трудно-хем ме болеше вече адски,хем трябваше да застина,а се оказа,че имам и особеност на гръбначния стълб,та падна голямо мъчение.После ми пукнаха водите(не боли).После ме преместиха в предродилна и зачаках.Тъкмо бях обнадеждена,че всичко ще приключи скоро и пристигна моята лекарка,която след преглед заяви,че бебо не се смъква и е по-добре да ме отрежат...Ами какво да правя-съгласих се.Упойката нещо бавно ми действаше и накрая ме приспаха.Препоръчаха таткото да не влиза да гледа,защото било операция.Аз също прецених,че въпреки желанието по-добре да не гледа,че беше се шашнал милия от развоя на нещата.Сега не знам дали е било редно.Извадиха бебо жив и здрав и много хубавичък!Добре,че всичко приключи добре.Но после много ме боля и адски треперих....
От всичко това съм с много смесени чувства.Сега ще ви кажа какво ми хареса и какво не в МД,за да може всяко ново момиче да си направи изводите.Хубавото е,че наистина условията и отношението нямат равни!Не мога да си представя на цялата тая моя мъка да трябваше да търпя гнусотии и унижения!НО......смятам за пропуск това,че никой не ми правеше запис на тоновете в 9м. поне.Като ме приеха се шашнаха като ме включиха на запис,защото били забавени,а те ме сложили по гръб и бебо притиснал вената и затова,но мъжа ми щеше да ги разпердушини,ако не бяха ме обърнали на ляво и да видим,че всичко е наред.Освен това никой не ми взе влагалищен секрет да видим наред ли е всичко щом ще раждам естествено....Предизвикаха ме макар през цялото време да повтарях,че имам късна овулация и според мен не съм преносила.Смятам,че беше по-редно да ме наблюдават всеки ден и чак когато имам признаци на преносване да ме предизвикат.Боя се,че именно това е била причината бебо да не слиза(ако изобщо е било така).За упойката-вече споменах.След операцията не ме държаха 2ч. в реанимация,както правят по другите болници и понеже исках вип стая,а предната нощ бях сама в обикновена ме вдигнаха въпреки ужасните болки и треперене да ме местят.Добре,че беше една инвалидна количка,че...Бебо слава бого ми го донесоха много скоро след като излязох от упойката,но ме беше стах,че ако заплаче не мога да помръдна за да го взема.Една акушерка ми помогна възможно най-скоро да го сложа на гърда,което много ме зарадва и бебо засука!Но после ни остави сами и аз имах голям проблем с връщането му в кошарката.Никой нищо не ми обясняваше нито за кърменето(добре,че бях доста запозната и нямах проблеми),нито за грижите за бебо,а той беше почти през цялото време при мен.По едно време много плачеше и помислих,че има колики или е гладен,споделих с 1 жена(санитарка или акушерка не знам) и я питах да носи ли мъжа ми капки,а тя само се изсмя и после домъкна едно шише с "добавка" без да обясни какво е и да го давам ли.Оказа се,че малкия просто е имал дужда някой да го преобуе,ама аз не можех да ставам.После му течеше нещо от носа и аз се уплаших да не е настинал-пак ми се измяха и нищо.Оказа се,че или е връщал храна бедния или се е чистил-естествена реакция на организма,ама кой да ми каже и успокои?!Накрая ме изписаха и по-рано с 1 ден,че нямаше места....Сега операцията вече не ме боли толкова,но ме е страх,че от това,че се грижих сама за бебо нещо си направих от едната страна на операцията,че ми е по-подуто над шева и ме боли повече,но на контролния преглед ми казаха само да слагам компрес с риванол newsm78Иначе шева е направо бродерия!Нищо почти не си личи!
За техника и специалисти-според проучванията ми и впечатленията ми са много добри!А и много внимават заради реномето си WinkЗнам,че единствено при недоносени деца няма нужната апаратура,но те като видят,че случая е такъв и има време сами те препращат към АГ.
Ами това е,което си спомням,сами си направете изводите.Истината е,че следващия път пак там ще раждам,но вече ще си опека нещата предварително и ще нстоявам за своето си!

# 624
lady marmalad , честита рожба   bouquet !

Разваленият 4Д апарат много взе да ме дразни......

# 625
lady marmalad честита ти рожба първо! Съжалявам, че нещата не са се получили както ти си искала! Може би си споменавала - но кой лекар беше с теб?эПодразни ме, че не се е съобразявал явно с нещата, които си казвала... HugПази се сега много!

# 626

И аз да честитя рожбата на лейди мармалад.
Стар,и аз се дразня,точно когато най-много имах нужда от 4д (около амниоцентезата ми) той не работеше.И все още не работи.На 19.10 съм на ЖК...чудя се как ще се оправдаят... newsm78

# 627
Честита рожба на lady marmalad! Да расте здраво и слънчево детенце! Дано само приятните емоции ви останат като траен спомен.

# 628

И аз да честитя рожбата на лейди мармалад.
Стар,и аз се дразня,точно когато най-много имах нужда от 4д (около амниоцентезата ми) той не работеше.И все още не работи.На 19.10 съм на ЖК...чудя се как ще се оправдаят... newsm78

Ами как, че ще е готов след 2-3 дни  Mr. Green. Не, че не мога да направя ФМ другаде, но първо съм платила абонамент, в който е включен преглед на 4Д , второ - лекаря на който имам доверие преглежда там и не искам да ходя при друг !
Не мога да разбера защо има само един апарат, все пак той се ползва от всички там, не могат да си позволят да вземат още един ли ?

# 629
lady marmalad честита рожба! Искам да те попитам за пълната упойка,какво чувстваш като излезеш от упойката?Много ли е неприятно усещането.Аз се чудя м/у спиналната и пълна коя ли е по опасна.А правиха ли ти тест за алергия?Интересно и на мен не са ми взимали влагалищен секрет,а вече съм в 35-та седмица.На други места разбирам, че още в нач. на бременността им се взима и накрая също.Аз си помислих че са ме пропуснали ,но явно и на други не взимат.Интересно как преценяват на кого  да вземт и на кого не.

Общи условия

Активация на акаунт