Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 123
  • 416
  •   1
Отговори
# 210
Да не пускам отделен пост......но предпочиам да загърбя душевния си комфорт 9 месеца, за сметка на това каъв душевен комфорт мога да имам за цял живот ако по няаъв начин съм спомогнала за нещо неприятно на детето си....... - това за поста след мен......

Ясно е - който си пуши - ще намира винаги оправдания, който иска да е пуши - ще намери начини да не пуши!

Нямах време да изчета цялата тема,но може би тези няколко изречения я изчерпват напълно...

И незнам какво общо виждате в любовта и цигарите...

Весели празници!

# 211
  • София
Джуличка , и аз това си помислих.
Ето това не ми харесва тук, че никой не приема мнение по-различно от това на ССФ.
Ако се изрази по-различно от общо приетото обикновено е разчекнат.
Точно така е, Франческа...
Аз отдавна съм го разбрала...
Весели празници на всички !!!

няма нищо общо със ССФ пушенето...всеки нормален човек знае, че е вредно....за бебето в корема ти също....това, че избирате да го тровите - ваша си работа, но в никой случай не е добро решение....

И защо точно 2-3 цигари на ден може, а чаша вино за празниците не може????
Айде сега това ми обяснете....какво му е по-невредното на ежедневното бушене, пред глъдка алкохол по повод 2-3 пъти по време на бременността...и не е ли лицемерие....
просто защото да се откажете от цигарите е доста по-трудно.....

# 212
Франческа Салиери не знам дали си пушачка но явно не разграничаваш физическите навици и пороци от истинските грехове и емоционални болки които са далеч по вредни.Говоря за любовта да ,която за да даваш трябва да си стабилен емоционаолно а наркоманите вкл. и пушачите като нямат цигара не са емоционално стабилни,което може да има много по лоши последствия за бебето...  bouquet

Пушачка съм и то страстна. Пушех  понякога по повече от кутия цигари на ден.
И с първата си бременност и сега веднага след положителния тест отказах цигарите от раз.
Но е имало моменти /да кажем 10 пъти, докато бях бременна с дъщеря си/, когато ми се е искало да запаля цигара, искало ми се е неистово, до болка.....И съм го правила- палила съм, дърпала съм два пъти и съм гасяла.
Явно говорим за едно и също нещо, но не можем да се разберем.
Весели празници.

Мама Цоцоланка, напълно ми е ясна вредата от пушенето по време на бременност, за това и съм отказала цигарите, а не продължих да пуша.
Друго имах предвид и то беше, че всеки има право на мнение и всеки носи глава на раменете си.
Трудно е да убедиш някого в правотата на своето мнение.
Нека всеки реши сам за себе си.
Аз съм го направила, казах "НЕ" на цигарите. Peace

Angel_Dust
, това което исках да кажа с горните си думи, цитирани от теб е, не че пушенето е полезно, а това, че тук рядко се приема по-различното мнение.

# 213
Знаете ли какво ,едно ми е много интересно  Thinking (не укорявам никого,просто си мисля,ако аз примерно бях пушачка) Какво щях да обясня на детето си(вече пораснало,достатъчно,за да разбира сложността на проблемите...11,12 годишно),ако е увредено по някакъв начин от моето пушене през бременността.Говоря дори за най-елементарни болести на дихателните пътища,дори не визирам по-тежките недай си боже усложнения.Ако ме попита,аз ли съм причината за неговите болести и защо съм му го причинила,какво бих му отговорила  #Shocked Със сигурност изключвам варианта да го излъжа  Naughty Как бих се почувствала,когато видя укора и болката в очите му,породени от моето безразсъдство и егоизъм  #Crazy Много ми е интересно как бих отговорила на този въпрос  newsm12

На мен пък ми е много интересно кой ще ти каже,че детето е увредено от това че си пушила?!

Това е нелепо няма кой да каже,че детето е увредено от цигарите.Пък и има плацента,която в крайна сметка го пази,тя може да е черна след раждането,но на бебето не ми се вярва да му има нещо.

Ей това звучи вече смешно, но щом си вярвате и това ви успокоява пушете смело. Никого не упреквам и съм далеч от мисълта, че пушенето например определя една майка като добра или лоша, изобщо етикетите са излишни, майката си е майка и за детето си е най-добрата. Това обаче не трябва да ви спира да сте информирани. Доказано е не а има дори хиляди проучвания. Ето ви едно кратко разяснение по въпроса и това е едно от милионите такива http://www.marchofdimes.com/professionals/14332_1171.asp

# 214
  • София
Франческа Салиери - Да и аз пушех преди да забременея - кутия-две на ден и спрях като разбрах...и на мен ми се е искало неистово да запаля - не съм го правила, че и кърмих година и два месеца...накрая даже сънувах че пуша, толкоз ми се пушеше, е като спрях да кърмя първата ми работа беше да запаля...сега вече пак не пуша повече от година....не е непосилно...всичко е въпрос на желание....другото са оправдания и извинения...за съжаление за сметка на детето....и все ми е тая какво мисли ССФ, и който и да било друг......за това ме издрезни и горното ти -
Ето това не ми харесва тук, че никой не приема мнение по-различно от това на ССФ. още повече че когато забременях изобщо не знаех за въпросния форум и мнението на хората тук...това си беше личното ми обеждение....вярвам, че и за повечето пишещи тук, мнението им за цигарите не е въз основа законите и мнението на ССФ.....ти също надали си решила, че за детето ти е по-добре да не пушиш, защото някой в някакъв си форум мислил така.....просто хората не приемат за нормално да гледат бременна с цигара в устата....какво странно има в това....

# 215
Така е, не форумът, за който и аз не знаех, когато забременях с голямото си дете ми е повлиял за решението да не пуша.
Но именно този форум е създаден с цел да се разменя информация и всеки да може да сподели това, което мисли.
А последното става доста трудно тук.
Весела Коледа!

# 216
  • София

А последното става доста трудно тук.
Весела Коледа!

не бих казала Simple Smile)))

споко и аз често се изказвам в разрез със ССФ мнението и знам как е.....но просто точно тази тема...някак не може да има две мнения по въпроса...просто не би трябвало.... Whistling но това май само  в един идеален свят може да стане.....

People Santa
Весела Коледа Simple Smile))
С по-малко дим около малките същества поне Wink

# 217
Аз също съм пушачка докато бях бременна гинеколога ми каза че мога и не е вредно да пуша по 3,4 цигари на ден но по 1 кутия вече е много и вредно родих 3 дни след термина и тежеше 3,250 кг съвсем нормално и здраво дете дано и при залвати всичко да е нормално  Peace             ВЕСЕЛА КОЛЕДА! ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ МНОГО МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ newsm51 smile3525 newsm51

# 218
  • София
Айде сега това ми обяснете....какво му е по-невредното на ежедневното бушене, пред глъдка алкохол по повод 2-3 пъти по време на бременността...и не е ли лицемерие....

Защото алкохолът преминава безпрепятствено през плацентата. Молекулата е малка. Каквато концентрация на алкохол в кръвта достигнеш за себе си (а по- късно - и на ацетон, до който се разгражда алкохолът при метаболизма ти, а ацетонът е по- вреден - и също тъй малък), такава е и в кръвообращението на бебето в теб.

Никотинът и катраните не могат да преминат през плацентата. (Cd може). Детето се трови при пушене повече индиректно - т.е. не получава достатъчно кислород, понеже количеството му е намалено в кръвта на майката.

# 219
Припалвах, като бях бременна със сина, роди се 3 300 г. , но има проблем с очите. Не знам дали цигарите имат нещо общо в случая ( по скоро е наследствено, свекърва ми е много зле с очите, леля ми също), но за мен си остава чувството за вина.

# 220
Аз ги спрях цигарите.
Сега една моя братовчедка е бременна и са и казали че до 5 цигари може на ден,то като може с 5...може и без тях Stop

# 221
  • София

Защото алкохолът преминава безпрепятствено през плацентата. Молекулата е малка. Каквато концентрация на алкохол в кръвта достигнеш за себе си (а по- късно - и на ацетон, до който се разгражда алкохолът при метаболизма ти, а ацетонът е по- вреден - и също тъй малък), такава е и в кръвообращението на бебето в теб.

Никотинът и катраните не могат да преминат през плацентата. (Cd може). Детето се трови при пушене повече индиректно - т.е. не получава достатъчно кислород, понеже количеството му е намалено в кръвта на майката.

и това, че е индиректно прави ли го хубаво, правилно и безвредно????

# 222
И че да не пушиш не е НАЙ-ДОБРОТО което можеш да дадеш на детето си...!!!

Част е от най-доброто......Най-малкото, което е, не ги целуваш с миришеща на цигари уста......

Питайте патило, а не старило. Не желая на никой да гледа как детето му голо е под фотолампата, по памперс, с черни очила и няма сила от жълтеница да ревне...а аз вървя по големия и студен коридор и рева като магаре.........С това и приключвам.......Всеки има глава на раменете си, всеки си взима решения за собствения си и на децата си живот, и......всеки носи последиците от своя избор.........

Приятни и чисти празници!

Така е!Нека всяка майка сама реше кое е най-доброто за детето и.
Аз друго не разбирам защо някои питат  и искат съвети след като си подкрепят своя си теза?Значи мнението на другите няма никакво значение.

Естествено,че подкрепям своята си теза.Да се пуши по време на бременността е най-лошото нещо,което мога да си представя и никой с никакви доводи не може да ме убеди в обратното,мисля,че това е и мнението на здравомислещите отговорни жени  Peace
  Но исках да видя,докъде се простира незнанието и незаинтересуваността по този проблем.Явно е разпространен масово  Tired Не може нормална жена,която знае,че пушенето вреди,да го прави за собствено удоволствие след като вече е решила да даде живот и тялото вече не и принадлежи по същия начин.Най-малкото,което може да се направи за едно дете,докато е в утробата ти е да му се осигури лек и здравословен престой.Поне всичко,което зависи от теб,да направиш за здравето му,а оттам нататък,ако недай си боже има някакъв здравословен проблем,той да не е в следствие на безотговорността ти.Незнам що за човек трябва да си,за да пълниш невръстния си ембрион или плод с дим и катрани.Е,това ако не е егоизъм и безотговорност просто незнам  ooooh! То,че има такива,които го правят има,но незнам как не им тежи на съвестта и с гордо вдигната глава пълнят темата с брътвежи и смехории.Жалко за децата им  Tired
  Подех темата с идеята да не укорявам никого.Все пак това си е личен избор.Но отговорите определено ме стъписаха и поддикната от няколко елемента в тази тема,реших,че няколко приказки от моя страна няма да са излишни и поне ще накарат част от прочелите я да се замислят.
  На мен ми е все едно за тях,нито са моите деца,нито са ми близки,но въпреки това е жалко   Tired

# 223
  • Варна
Даже доста по-зле ми звучи да си задушаваш бебето системно и умишлено, отколкото да си пийнеш 2-3 пъти глътка алкохол, с която едва ли ще постигнеш кой знае каква концентрация в кръвта Sick

# 224
  • София - Рим и обратно

Естествено,че подкрепям своята си теза.Да се пуши по време на бременността е най-лошото нещо,което мога да си представя и никой с никакви доводи не може да ме убеди в обратното,мисля,че това е и мнението на здравомислещите отговорни жени  Peace
  Но исках да видя,докъде се простира незнанието и незаинтересуваността по този проблем.Явно е разпространен масово  Tired Не може нормална жена,която знае,че пушенето вреди,да го прави за собствено удоволствие след като вече е решила да даде живот и тялото вече не и принадлежи по същия начин.Най-малкото,което може да се направи за едно дете,докато е в утробата ти е да му се осигури лек и здравословен престой.Поне всичко,което зависи от теб,да направиш за здравето му,а оттам нататък,ако недай си боже има някакъв здравословен проблем,той да не е в следствие на безотговорността ти.Незнам що за човек трябва да си,за да пълниш невръстния си ембрион или плод с дим и катрани.Е,това ако не е егоизъм и безотговорност просто незнам  ooooh! То,че има такива,които го правят има,но незнам как не им тежи на съвестта и с гордо вдигната глава пълнят темата с брътвежи и смехории.Жалко за децата им  Tired
  Подех темата с идеята да не укорявам никого.Все пак това си е личен избор.Но отговорите определено ме стъписаха и поддикната от няколко елемента в тази тема,реших,че няколко приказки от моя страна няма да са излишни и поне ще накарат част от прочелите я да се замислят.
  На мен ми е все едно за тях,нито са моите деца,нито са ми близки,но въпреки това е жалко   Tired
Точно това и аз се опитах на няколко пъти да изразя, но просто е безсмислено. Те философките всичко си знаят, всичко им е ясно, мислят си че някой им се "пъне" или ги "разчеква", като че ли тия деца, дето ги носят са нечии други Tired Ами естествено, че си имат глави и си преценяват, не им купувам аз цигарите, нито им гледам децата. Но да се пъчиш и да се заяждаш за елементарни неща, си е чиста простотия. Пуши си там, но поне не давай акъл и не се прави на горда с това, защото е грозно. Ама то, при такъв начин на разсъждение и при такива откровени глупости, на които се начетох, пушенето май им е най-малкия проблем на някои наистина Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт