Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 190
  • 416
  •   1
Отговори
# 120
Спрях цигарите при първата си бременност, не съм пропушвала отново.

При второто ми раждане имаше жена страстна пушачка, която роди бебе в девети месец, което изглеждаше като седмаче - много мъничко. Имаше и здравословни проблеми.Confused Докторите казаха, че е виновно пушенето.

# 121
леле ква готина темичка  Laughing
все някой ще се интересува, така че и аз да споделя.Пушачка съм/кутия най-леките карелия/
Като разбрах, че съм бременна ми беше нужно около 10ина дни си пушех, но примерно около 5 на ден.После месец и повече непушех.После само си припалвах веднъж на няколко дни по 1.След това пак около месец нищо.По някое време към края на бременността почнах да пуша всеки ден по около 5 без събота и неделя, случваше се седмица да не припаля, но аз в 8мия месец си наваксах с ядене  Mr. Green И в общи линии така, не мога да кажа пушех ли непушех ли, защото е нито едното нито другото.Иначе бебето дойде без проблеми, тежеше 3200 /за първо бебче нормално ми се струва/.
Много е лошо да пушиш по време на бременност и цигарите не са така сладки, защото се чувстваш виновен  Confused Съпоставено с други неща-недояждане, вредни храни, силни отрицателни емоции, пушенето на някоя и друга цигара не е кой знае какво.При мен най-много помагаше мисълта и представата как отива дима и вредните вещества в бебчо, също така забелязах, че както казва и Алан Кар-след всяка запалена цигара ти се пуши повече и повече, затова не запалвай"само една", като не пушех около 5 дена после почти не ми се пушеше. Blush

# 122
То нали има един оборотен лаф, че всяка майка е най- добрата за детето си. Никакви не сме да съдим. Интересно ми е, обаче, как съпрузите на пушилите се отнасят към това и при евентуален проблем с бебето какво биха си казали майката и бащата.

# 123
То нали има един оборотен лаф, че всяка майка е най- добрата за детето си. Никакви не сме да съдим. Интересно ми е, обаче, как съпрузите на пушилите се отнасят към това и при евентуален проблем с бебето какво биха си казали майката и бащата.

Зависи от съпруга.
Ако  пуши и той по кутия две цигари на ден......И ако разбере изобщо, защото доста бременни се крият от близките си и отричат, че пушат.
Най-опасни са бившите пушачи, те най-усилено прокламират вредата от цигарите.
И са прави разбира се.

# 124
Докато бях бремена 4етях една книга"Какво те 4ака,когато 4ака6 дете".Там бе6е описано следното,ако пу6ите до една кутия детето има вероятност да се роди преждевремено или с по-ниско тегло.Всяка една цигара над кутия може да доведе и до психи4еско забавяне.
Факт е 4е аз пу6их по 3-4 цигари и родих 1 месец по-рано,но теглото пък бе6е по4ти 3 кг и вси4ко си е ок.Незнам доколко са повлияли тези няколко цигари,но и да се успокоява 4овек като мисли "моя приятелка пу6е6е по 1 кутия пък няма6е проблеми",май не е уместно.
Всеки трябва сам да вземе решение,но да се крие бремена от мъжа си и роднините не го разбирам.Тя себе си или другите лъже?

# 125
Пушила съм, но не чак по кутия на ден. По десетина цигари след третия месец. Просто плацентата ми беше ужасна, не ставаше за ползване. Изхвърлиха я. Хич не ми пука, че е била сбръчкана и продупчена. Децата ми се родиха в края на деветия месец като по учебник. Вярно е, че не бяха с много високо тегло, но бяха в отлично здраве и много красиви.

# 126
Спрях цигарите с първата бременност само. То тогава и не бях много сериозен пушач. Детето ми се роди в края на осмия месец, като по-голям имаше и здравни проблеми като астигматизъм, синузит... Tired С двете момичета бях като снаха ти  Embarassed- от 2 кутии на една. С последната бременност даже имахме опасения за здравето на детето, но не заради цигарите, а заради здр. проблеми при таткото. Бебка се роди 3.600, 3 дни след термин и засега е супер здраво и жизнено бебе. Praynig За сметка на това е здрава и жизнена( да чукна на дърво) и досега не се е налагало да пие антибиотик, например.  Голямата дъщеря се роди 2,700, но ми предизвикаха раждане 10 дни преди термин за да избегнат секцио заради тесен таз.  А с таткото сме споделяли мнението, че тялото си е мое и аз решавам какво точно мога да направя за здравето на бъдещото бебче и какво- не. Peace

# 127
И съм страстна пушачка
Първите 3 месеца от бременността не помирисвах цигара
После почнах да си дърпам по 2 -3 пъти, но цяла цигара изпуших едва в 9 месец от бременността
Дъщеря ми се роди 3.850, 52 см 1 седмица след термина
за сега не е боледувала нищо сериозно /и слава богу  Praynig/

# 128
Това е най-смешната тема, която срещам от месец поне насам.  Joy Най ме впечатли мнението на една майка, която твърди, че пушенето не вреди чак толкова, а в една друга тема яростно обясняваше, колко ще е пагубно за детето, ако майката тръгне на работа преди то да навърши две години  hahaha
Пушете си, не по една кутия, а по две на ден. Ако се роди болно дете ще го оставите в дом и ще си направите ново  Peace

# 129
.... Най ме впечатли мнението на една майка, която твърди, че пушенето не вреди чак толкова, а в една друга тема яростно обясняваше, колко ще е пагубно за детето, ако майката тръгне на работа преди то да навърши две години  hahaha

Нещо не ти разбрах иронията...  Thinking
А и кога ще се научим, че животът на околните, както и този на техните деца си е тяхна работа ???
Не наша...
Даваме съвета си - ако го приемат, приемат...
Ако не - живи и здрави и кой откъде е...
Защо е необходимо всяка втора тема да се превръща в N брой страници злобни подмятания и арогантност ???

# 130
А с таткото сме споделяли мнението, че тялото си е мое и аз решавам какво точно мога да направя за здравето на бъдещото бебче и какво- не. Peace
A тялото на бебчето твое ли е?

Тоя лаф с "тялото си е мое" така и не мога да го разбера. Ти чувстваш ли се част от тялото на майка си или се смяташ за отделен човек?

И после ще ми разправят, че пушачите не били наркомани. При всички инстинкти, дето ги има майката, да се грижи по най-добрия начин за детето си, пушачите ще ти извадят от сто хиляди кладенеца вода, за да докажат, че нищо вредно няма. Ако ще и десет медицински доклада да им представиш, те пак ще ти разправят за бабата на учинайката, дето пушила сто години и нищо и нямало, следователно не е вредно. Само и само да могат да продължат спокойно да си пафкат с чиста съвест, затвайки си очите пред действителността.

Чудно ми е дали някоя майка ще си пусне детето да пресича на червено, понеже аз днес пресякох на червено и не ме блъсна кола, следователно изобщо не е опасно!  Когато не става дума за нещо, към което човек е пристрастен, логиката е ясна. Но стане ли дума за пушене, веднага се почва със словесните еквилибристики, за да се изкара черното бяло.

# 131
  • София
Да се пуши по време на бременност е лошо - при всяко положение - и безотговорно. Казва го редовен пушач за период от... ми, да речем, 20 години. И отгоре. Спрях цигарите преди да забременея.

Да се тормози бременна е лошо - при всяко положение - и безотговорно. И жестоко. И глупаво. И лошо за бебето.

Да се спрат цигарите само изглежда лесно и безболезнено - главно на хората, които никога не са се сблъсквали с този проблем.

Направи си бебе, мъти го, ако искаш, в стерилна обстановка. Това си е нейното бебе, тя жертва много за него (да намали цигарите на половина, когато е страстна пушачка, вярвай ми, се дължи на огромно, почти нечовешко усилие) и прави за него най- доброто - според собствените си възможности, не според твоите разбирания. И като й натрупваш излишно нервно напрежение никак, ама никак не й помагаш - нито на нея, нито на бебето й. Никаква статистика няма да спре никотиновия глад, нито ще приглуши абстиненцията.

Помагай й, подкрепяй я, ако не можеш - поне не я натоварвай допълнително.

# 132
Браво, Кати !!!
Много хубаво казано !!!
      bouquet

# 133
...
Най-опасни са бившите пушачи, те най-усилено прокламират вредата от цигарите.
...
Е, чак пък опасни Wink ... На мен по- опасно ми звучи бременна жена, обясняваща колко е безвредно пушенето, ама нейсе.

...
А и кога ще се научим, че животът на околните, както и този на техните деца си е тяхна работа ???
Не наша...
Даваме съвета си - ако го приемат, приемат...
Ако не - живи и здрави и кой откъде е...

Може да нямаме право да се бъркаме в избора на другите, но можем да изказваме мнения, нали? madchen това е направила, просто по малко по-категоричен начин Peace. И не може да не се съгласиш, че когато "виждаш" как един човек налива отрова в тялото на друг, трудно оставаш безпристрастен и ням свидетел. Човеци сме, това е Rolling Eyes

katiABV , аз съм от тези, които знаят колко "лесно и безболезнено" се отказват цигари. Няма да се впускам отново в размисли, вече го направих. Само ще обобщя: за мен най- сериозния проблем остава фактът, че цигарите не се приемат като нещо опасно и все повече се омаловажава вредата им. Ужасен ужас ooooh! !

# 134

Може да нямаме право да се бъркаме в избора на другите, но можем да изказваме мнения, нали? madchen това е направила, просто по малко по-категоричен начин Peace. И не може да не се съгласиш, че когато "виждаш" как един човек налива отрова в тялото на друг, трудно оставаш безпристрастен и ням свидетел. 

Точно това казах - казваме си мнението и продължаваме нататък...
А не да се подиграваме, размахваме назидателно пръст или още по - лошо - ехидни забележи, граничещи с гавра...
Силно се съмнявам, че някоя от пушачките се заблуждава, че пушенето не вреди...
Камо ли пък да тръгне да обяснява колко безвредно е то...
Но тя е направила своя избор...
Разберете го...
И ако ще хиляди теми с хиляди доводи да й напишете, тя няма да си промени решението, само защото на вас не ви харесва това, че тя пуши...
Ей това ми беше мисълта...

П.С. Да не останете с впечателнието, че не съм пушила ???
Напротив - пушила съм през всичките си бременности....
Не се гордея с това, не бих го препоръчала на никоя мама, но и няма да се оправдавам пред никой...
Това си е моето решение...
За мен няма абсолютно никакво значение вашето мнение за пушенето ми и за моите деца...

Общи условия

Активация на акаунт