Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 208
  • 416
  •   1
Отговори
# 105
Снахичката ти най-много да се ядоса друго няма да направиш.Тя щом си го няма отвътре нищо не е в състояние да я спре.Преди да забременея пушех много,стигала съм и до 2 кутий,но да пушиш по 1 на ден и да си бременна е това вече е гадно.Никой не е умрял за 9 месеца като ги е спрял ,но тя си знае.ДЕТЕТО СИ Е НЕЙНО ПОСЛЕ ТЯ ЩЕ ТИЧА ПО ДОКТОРИ!!!На това му се вика безотговорност  #2gunfire

# 106
За мен всички,които пушат докато са бременни са БЕЗОТГОВОРНИ[/b] и НЕ МИСЛЯТ за детето си!Ако мислеха нямаше да го правят!
Моята майка има приятелка,която е пушила и пиела през бременността си и сега има 28 годишна бавноразвиваща се дъщеря.Ама вие си пушете - то на вас няма да се случи!!! Twisted Evil
Защо трябва да се размахва поучително пръст!
В края на краищата всеки сам си решава - например има майки решават да не си ваксинират децата - аз не съм съгласна мотивите за решението им, защото смятам, че поставят в опасност децата си, но това не означава, че ще ги нарека безотговорни и малоумни.
Най се дразня като се дават примери със сестрана на съседката или зълвата на колежката - аз лично не познавам майка на увредено дете, чието увреждане да се дължи на пушенето по време на бременност.
Не че подкрепям подобно решение, защото несъмнено пушенето вреди, но не е чак такава чума, каквато се изкарва

# 107
Спрях цигарите около седмица след като разбрах, че съм браменна. Не си го поставих за цел, просто ме отвръщаваха, мразех дори да се пуши край мен. Смятам, че трябва да се пази бебчето, но всеки си решава. 

# 108
Не смятам, че е само нейно решение. Това дете няма ли баща?
Много ми е грозно да видя бременна да пуши. Ако е толкова страстен пушач по цигара, две да, ама по кутия  #Crazy Ужасно егоистично! Може и нищо да му няма на детето, но това, че съществува и най-малка вероятност да му навредиш и да го правиш си е безотговорно. А ако се роди с порок? Не го пожелавам на никой. Но после как ще живее майката с мисълта, че може би от нейното пушене е навредила на детето?
Една комшийка пушеш много по време на бременноста. Момченцето й се роди с дефект на сърцето. До две годишната му възраст имаше около 10 операции. Не издържа последната.  Sad

# 109
  • Варна
Мдам, грозно е. И е абсолютно същото като да му тикнеш цигарата в устата или да почнеш да му издухваш дим в лицето след като се роди. Грам разлика не виждам Sick

# 110
........, защото несъмнено пушенето вреди, но не е чак такава чума, каквато се изкарва

Напротив. Точно изказвания като твоите го правят чума Rolling Eyes . Пушенето постоянно се омаловажава. И подозирам, че това си има съвсем елементарно обяснение: накъдето и да се обърнеш, все пушек ти духат в лицето. Цигарите са се превърнали в естествено продължение на прекалено много ръце в България и това ги прави все по- незабележими и нормални като присъствие. За което, за жалост, няма кой да обвиним Tired . Много се пуши навсякъде. Но това не прави цигарите по- малко вредни и обстановката по- малко отровна, съжалявам, ама не можете да убедите никой, няма как и с какви доводи Rolling Eyes

# 111
........, защото несъмнено пушенето вреди, но не е чак такава чума, каквато се изкарва

Напротив. Точно изказвания като твоите го правят чума Rolling Eyes . Пушенето постоянно се омаловажава. И подозирам, че това си има съвсем елементарно обяснение: накъдето и да се обърнеш, все пушек ти духат в лицето. Цигарите са се превърнали в естествено продължение на прекалено много ръце в България и това ги прави все по- незабележими и нормални като присъствие. За което, за жалост, няма кой да обвиним Tired . Много се пуши навсякъде. Но това не прави цигарите по- малко вредни и обстановката по- малко отровна, съжалявам, ама не можете да убедите никой, няма как и с какви доводи Rolling Eyes

Ми дай да пушим всички тогава!!!    Shocked бременни,не бременни....

# 112
Аз пуших през първата си бременност и на бебето нищо му нямаше /слава  Praynigбогу/ и сега си е здраво дете  Peace- роди се 3.250. С второто Peace не съм пушила и се роди 3.800. Мисля че е по-добре ако не се пуши. Не се умира без цигара, за сметка на обратното. Сега като се замисля  newsm78съжалявам че съм пушила някога, давала съм си парите и здравето за нищо.

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 13:45 от AnMary

# 113
  • София - Рим и обратно
Мдам, грозно е. И е абсолютно същото като да му тикнеш цигарата в устата или да почнеш да му издухваш дим в лицето след като се роди. Грам разлика не виждам Sick
И аз Sick Почвам да се замислям дали пък не лишавам децата си от нещо полезно за тях. Смятам да предложа на дъщеря си да запали довечера. В крайна сметка нищо доказано лошо няма... А пък аз се заемам да опушвам бебето в корема, че бая има да наваксвам. Замърсеният въздух, който дишам ща не ща, е все пак малко, трябва си нещо допълнително, по-така... Sick

# 114
  • София
За мене пушенето по време на бременност е все едно да играеш руска рулетка с живота на някого.

# 115
Тази тема ме разби !
Тя почти ме накара да повярвам че пушенето е безобидно и това дето го пишат по кутиите на цигарите е мижи да те лажем ...или нещо приблизително .
Чудя се защо отказах цигарите като нищо нямаше да ми стане ако си попушвам  newsm78
Няма да се изказвам , за мен две мения няма - пушенето по време на бременност за МЕН е  безотговорно .
Иначе пушете си , не ми пречите  На вас нищо няма да ви се случи , споко Tired
Само да добавя нещо - не съдя никого и всеки има прав да прави каквото си намери за добре .
Къде е авторката на темата , за да разкаже какво се случва с нейната близка и какъв беше смисълът на темата , защото на мене взе да ми се губи  Tired

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 10:41 от Вили.

# 116
Детето ми се роди планово секцио 7 дни преди официалния термин.Съвсем здраво без никакви проблеми.2900грама.Нормално доносено момиченце.
Отговарям на въпроса-не сме тук за да се съдим един друг имаме конкретен въпрос все пак  bouquet

# 117
Аз също пушех по време на бремеността ми.Стигала съм до 5-6 цигари на ден.Преносих с 10 дни.Родих здраво детенце 3,400 и 50 см

# 118
За мене пушенето по време на бременност е все едно да играеш руска рулетка с живота на някого. Naughty

# 119
Пушех по 7-8 цигари на ден или средно една кутия за 2 дни,роди се 2 дни преди термин-3:700кг. 52см. въпреки,че аз съм много дребна,а и мъжа ми не е от най-едрите.

Общи условия

Активация на акаунт