Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 177
  • 416
  •   1
Отговори
# 90
Не съм пушила по време на бременността си.
Слава Богу, не ми се е налагало да се въздържам.
Просто ми се отвратиха така, както ми се отвратиха някои храни и миризми.
Моя приятелка пуши доста по време на двете си бременности. Роди си около термина и двата пъти - планирано секцио, здрави красиви деца, но малки на тегло се родиха. Сега обаче момчето върви доста високо.

# 91
elfi4ka, с подобна статистика няма да можеш да я убедиш, защото истинските вреди от това, че майката е пушила, не се проявяват до раждането. Не знам защо повечето майки пушачки си мислят, че това е някакво тото и че въпреки хилядите медицински доказателства за вредите, които пушенето предизвиква, точно на тях няма да се случи. Но най-вече си мислят, че ако бебето се роди здраво, значи вреда от пушенето няма. Истината е, че вредите се проявяват след години, но тогава майката изобщо не се сеща, че вината е в нейното пушене, а я търси къде ли не другаде.

# 92
  • Tам през Атлантическия океан
Глупости, няма такова нещо...
Родих дъщеря си след тридневно преносване...
Тежеше почти 4.000кг. и беше дълга 54см.
Не съм спирала да пуша никога...

smile3501
Наистина забележително постижение. Sick

...нали  Wink прочетох цялата тема ..... и още малко ще реша че е полезно пушенето  Crazy

Всеки сам си решава, но не ме кефи това че дори и тея които са решили да пушат омаловажават факта от вредата на никотина а риск винаги има  Peace
За мен това е безотговорно (мое мнение)

# 93
Не  сам и  помирисвала  цигара  през  цялата  си  бременност. И сам  много  против пушенето  по  време  на  бременност.

# 94
  • софия
Щом снаха ти няма желание,нищо няма да я убеди да не пуши.Аз лично от една страстна пушачка се превърнах от раз в пълна въздържателка щом разбрах,че ще си имаме бебе.

# 95
За мен пушенето по време на бременност е престъпление спрямо детето. В родилния дом бяхме в една стая с жена, която се хвалеше, че пушела само по 5 цигари на ден.  Останаха, след като нас ни изписаха със съмнения за някакво умствено заболяване на детето, щяха да свикват комисия от педиатри. Искрено, се надявам нещата да са се развили в положителна посока.
На наша близка приятелката пушела доста през цялата бременност и близката ни каза, че жената си имала доста проблеми в момента.

Нека направим правилния избор и това, което зависи от нас за здравето на собственото ни дете!!!

# 96
Пушех по време на двете ми бременности.Родих и двете с шест дена преди термините ,първата 3550гр ,а втората 3650гр.Напълно здрави,умни и будни деца.И въпреки всичко това, не съм в подкрепа на пушачите като цяло!

# 97
За мен всички,които пушат докато са бременни са БЕЗОТГОВОРНИ[/b] и НЕ МИСЛЯТ за детето си!Ако мислеха нямаше да го правят!
Моята майка има приятелка,която е пушила и пиела през бременността си и сега има 28 годишна бавноразвиваща се дъщеря.Ама вие си пушете - то на вас няма да се случи!!! Twisted Evil

# 98
Аууу,пак тема за пушенетоооо!Като видя някой да ми размахва пръст и ми идва да го отхапя Twisted EvilПуша от 20 години по 10 и повече цигари на ден.Не съм ги спирала никога и няма да ги спра!Износих и родих прекрасен малък мъж.
А дали съм безотговорна и не мисля -това си е мой проблем!Ако да не дава Бог никому,бях родила дете с проблем ,последната причина щяха да са цигарите!Но това си е мое мнение.
А на въпроса-родих сина си 3650/52см и го преносих 3 дни.

# 99
Пушех до 6 месец по 3 цигари на ден максимум .След месец ще стане 1 година откакто не пуша  в никакъв случай не подкрепям бъдещи майки пушачки както и не се гордея  стова ,че не успях веднага да ги откажа Embarassed.Родих 2 седмици по-рано  3,980кг.,51см.

# 100
Я да се изкажа по темата, преди да е я е залостил ключ  Mr. Green Както винаги, зададен е конкретен въпрос, който лекинко е прераснал в спор - за и против... Нищо, че темата не е такава  Mr. Green

На първо място - пушенето е вредно за всички - бременни или не. И естествено е най-добре да не се пуши.
На второ място - според мен си е жив късмет чие дете ще е по-здраво - това на пушачка или на непушачка. Ами всички отрови, които вдишваме ние и децата ни ежедневно? Ами всички храни с консерванти, които консумираме? А водата, която пием? А ако таткото е пушач? А гените и наследствените болести, които носим? И т.н., и т.н.

Конкретно, на въпроса - пуших и по време на двете си бременности по 5-6 цигари на ден. Не се гордея, но не го и крия. Синът ми се роди 4 дена след термин, а дъщеря ми 3 дена преди термин. Синът ми беше болнав, но сега е здрав като бик (пу-пу) - я се разболее веднъж годишно, я не. За 3 години, откакто е ученик, е отсъствал 1 път за 1 ден. Дъщеря ми определено е по-добре от него, въпреки че и тя лепва това-онова, откакто тръгна на ясла. Но при тях има и наследствен проблем - и двамата имат големи сливици по рождение (точно като баща си), които по  принцип са предпоставка за по-често боледуване.

Да кажа и за двете племенници - на мъж ми сестра му пушеше по около кутия на ден (пък може и повече да са били; в общи линии винаги беше с цигара в устата  ooooh!) и с двете. Роди ги около термин, с напълно нормални мерки. Да са живи и здрави, но винаги ги давам за пример - по-здрави деца не съм виждала (на 7 и на 14 са вече).

За епилог ще кажа - най-добре не пушете  Peace Но за съжаление проблемите не се ограничават само до това  Tired

# 101
Аууу,пак тема за пушенетоооо!Като видя някой да ми размахва пръст и ми идва да го отхапя Twisted Evil
Ако не ти пука какво мислят другите, защо с такава злоба реагираш?
Нали се сещаш другите майки, които въобще не те познават, точно колко ги вълнува дали са здрави твоите деца или не?

Пушенето вреди. В този факт няма никакви съмнения. Ако имаше, тютюневите компании нямаше да допуснат да ги принудят да сложат онези красиви надписи по кутиите. Щом се е стигнало до тях, значи вредата е доказана и по медицински и по съдебен ред. Колкото и да си разказваме истории, че на учинайка ми баба и е пушила по 80 цигари на ден от двегодишна възраст и е доживяла до 150 години и дори тогава е била напълно здрава, но е починала от падане от кон, това не е никакво доказателство.

Прави ми впечатление, че тук когато се заговори за нещо "вредно", под това понятие винаги се разбира "нещо, причиняващо настинки и прилепчивост на вируси" и нищо друго. Абсолютното и неопровержимо доказателство винаги е, че щом не причинява настинки, значи не може да е вредно, просто вреда от друг тип не съществува. Настинките са универсален индикатор за вредност Simple Smile

# 102
По една кутия на ден е страшно много. Не знам как и дава сърце на тази жена да рискува здравето на детето си, но не съм аз съдник за тези неща...
Бях доста върла пушачка преди да забременея. Когато разбрах ги спрях веднага, освен две припалвания, за които още се обвинявам. Още не съм родила и се надявам всичко да е наред. В крайна сметка всичко е въпрос на воля и да осъзнаеш, че не отговаряш само за собствения си живот, а и за тозина детето ти. Аз не бих си простила ако съм пушила толкова по време на бременността и детето ми се роди с недоразвити бели дробове или боледува често в тази област. Но това е мое мнение, не искам да го налагам на никой, просто споделям.

# 103
Пушенето вреди. В този факт няма никакви съмнения. Ако имаше, тютюневите компании нямаше да допуснат да ги принудят да сложат онези красиви надписи по кутиите. Щом се е стигнало до тях, значи вредата е доказана и по медицински и по съдебен ред. Колкото и да си разказваме истории, че на учинайка ми баба и е пушила по 80 цигари на ден от двегодишна възраст и е доживяла до 150 години и дори тогава е била напълно здрава, но е починала от падане от кон, това не е никакво доказателство.

Много точно аргументирано и много забавно написано!  Посмях се с кеф.  Ама подозирам, че няма да успееш да убедиш нито една дървена глава...

# 104
Една моя позната пушеше и с 2те деца и и се родиха с астма.Недопустимо е пушенето.Моят гинеколог ми каза,че по цигара наден не пречи,но и това не смея да направя.От цигарите полза няма,а само вреда.
Също мога да споделя,че през плацентата минават както вредни,така и полезни вещества.
Ако запаля ще ме линчуват   bambam

Общи условия

Активация на акаунт