Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 070
  • 416
  •   1
Отговори
# 75
Аз мисля че теглото и преждевременното раждане са много малка част от проблемите, които пушенето може да предизвика. Огромна е опасността от алергии, белодробни заболявания. Аз никого не съдя, но за мен е егоизъм да се пуши по време на бременност, че и след това. А това, че плацентата всичко преработва не е съвсем вярно, защото и другия враг - алкохола минава в чист вид през нея и убива мозъчните клетки на бебето. Така че хайде да не раждаме бебета алкохолици с цигара в уста, това не са жизнено необходими навици, които не могат да бъдат преодолени. С малко воля и желание всичко се постига.

# 76
Като видях двете чертички,веднага ги отказах цигарите,а и страшно много ми се гадеше от миризмата им.Кърмих 1 месец и след това отново пропуших.
Ако толкова и е трудно  да ги откаже,има и електронна цигара,която била безвредна-с нея по малко може би ще вреди на бебчето си.  Sad

# 77
Глупости, няма такова нещо...
Родих дъщеря си след тридневно преносване...
Тежеше почти 4.000кг. и беше дълга 54см.
Не съм спирала да пуша никога...

# 78
Трябва да ти пляскаме ли срамота и се хвалиш.Радваи се че нищо им няма да са ти живи и здрави,но не е героиство.Аз също съм пушач ,но и 1 път и сега(в момента съм бременна )ги отказах веднага след като разбрах,не искам и за миг да си помислям,че ако нещо стане то може да бъде от моята слабохарактерност,но явно има маики на които им е все тая,а после други виновни

# 79
И аз съм пушач.Обаче сега като съм бременна дръпвам по 1 път от 1 цигара през няколко дни,защото усещам,че ми се иска.Не бива да пушим.После като се родят бебетата и ни свърши кърмата след известно време,ще си пушим колкото искаме.

# 80
Лелеее тази жена луда ли ееее Shocked Аз преди да забременея пуших по кутия и то силни цигари. Веднага като забременях изобщо не ми се пушеше, първия месец само чай пиех и вода, но на мен ми бяха тежки първите 3 м. После вече се осеферясах и пуших по 3-4 цигари и то не всеки ден, и то бяла Карелия.  Изобщо не е хубаво да пуши по толкова много ooooh! спри я, заведи я на доктро. Горкото бебче. Може да се роди с астма, с проблеми (да пази Господ Praynig)  ама може ли да е толкова безотговорна. Алкохол не пие нали? че той е по-вреден!  Ааа забравих да кажа родих го 3.900 50см. почти на термина - 4 дена. ама аз не пушех като счупен комин все пак.

# 81
  • София - Рим и обратно
Глупости, няма такова нещо...
Родих дъщеря си след тридневно преносване...
Тежеше почти 4.000кг. и беше дълга 54см.
Не съм спирала да пуша никога...

smile3501
Наистина забележително постижение. Sick

# 82
  • след Околовръстното
Кои сме ние да критикуваме кое е геройство и кое не.Всеки решава сам за себе си и дали ще получи аплодисменти и укори от виртуални познати едва ли ще му промени становището по въпроса.С първата бременност не съм пушила и родих 2 дни преди термин дете със сърдечни проблеми 3150гр. С второто пуших и родих 2 дни преди термин 3250гр.Засега проблеми няма.Най-добрият вариант е да не се пуши,но не всеки може да устиска.

# 83
Трябва да ти пляскаме ли срамота и се хвалиш.Радваи се че нищо им няма да са ти живи и здрави,но не е героиство.Аз също съм пушач ,но и 1 път и сега(в момента съм бременна )ги отказах веднага след като разбрах,не искам и за миг да си помислям,че ако нещо стане то може да бъде от моята слабохарактерност,но явно има маики на които им е все тая,а после други виновни
Ако този неграмотен пост е насочен към мен, ще кажа на авторката му само едно:
нито съм писала на теб, нито се хваля, нито очаквам да ми пляскаш...
Гледай си твоето дете, не мисли за моите и не си позволявай да ме съдиш...
Всеки сам преценява за себе си и за своите деца...

# 84
Аз съм бременна в 8ми месец (както виждате на линийката)
Преди да забременея пушех по кутия на ден.  След като разбрах, че съм бременна намалих цигарите доста.  Има дни в които не пуша, но повечето дни запалвам по 2-3 цигари на ден.

Бебо се развива нормално, с нормално тегло.  Ще раждам планово секцио 2 седмици преди датата.  Не мисля, че факта, че пуша ще се отрази лошо на бебето ми.
Какво да кажем за гадостите които вдишваме всеки ден? 

# 85
  Въпросът ми е следния: Кога родихте вашите бебета и колко тежаха?Това е въпрос към мамите,които са пушили през бременността си,дори и по-малко цигари,въобще по колко пушихте,в кой месец родихте и колко тежаха бебета ви?

Въпросът ми е породен от факта,че съм чувала,че дечицата на майките пушачки се раждат по-рано от термина (7-ми,8-ми месец...) и са със значително по-малко тегло,дори и да са родени в деветия месец.Трябва ми някаква статистика,за да успея да я убедя,защото тя си мисли,че ще си роди съвсем нормално в края на деветия месец като по учебник.Може и така да е,но може и да не е,трябва ми информация.

Благодаря ви   bouquet

Аз пуших през цялата си бременност Embarassed. Понякога дори повече от 1 кутия средно силни цигари Embarassed. Синът ми се роди 7 дена след термин (предизвикано раждане), 3.7 кг, 51 см. Развива се нормално. Laughing

# 86
  • Пловдив
Историята познава доста примери за това,че може всичко да е наред след изпушването на опр.брой цигари,но познава и другата страна-белодробни проблеми,астми,алергии.Божа работа,както казват хората!Аз лично си позволявах да припалвам по цигарка,но винаги ме бореше чувството на вина и по средата я изхвърлях,но иначе ми се пушешеее.Според мен е наложително поне в този период майката да обуздае тази си страст!Дано всичко да е наред със детето Praynig

# 87
Момичета, не знам дали е тук мястото, но като си говорим за вредни навици, да ви питам какво мислите за аспартама? А по темата- пушех по 7цигари на ден, не знам защо толкова, бях страстен пушач по кутия на ден. Не ми ставаше лошо първите месеци, иначе мисля, че е по-лесно. Много съжалявах за това, но сега след като съм родила/слава Богу здраво детенце, секцио 2седмици по-рано/ случайно попаднах на темата за аспартама. През бременността си пиех по 1литър кола лайт. Сега съжалявам повече за това отколкото за цигарите.

# 88
Не мисля, че факта, че пуша ще се отрази лошо на бебето ми.
Какво да кажем за гадостите които вдишваме всеки ден? 

Права си,но от това не може да избягаме,докато това дали ще тровиш бебето с цигари-само от теб зависи.

Не съм съгласна с такива изказвания,слушала съм много и за кърменето даже-колко некачествена храна ядем и как АМ е по-добро  Shocked(разбира се коментари на майки пушачки Rolling Eyes).Както казах в предния пост,това е за успокоение на съвестта им и сами си вярват(или им се иска) на приказките.
Но всеки сам преценява,кое е най-добре и добро за неговото дете.

А това дали едно бебе ще се роди недоносено,заради цигарите,е най-малкия проблем.

# 89
Какво означава "Всеки преценя сам за себе си"? В този случай бременната не взима решение само за собственото си здраве, но и за това на нероденото си бебе. Ако на някой му доставя удоволствие да се трови- добре, но да тровиш и бебето си, защото ти се пушело е егоистично. Не е толкова трудно да се откажат цигарите- аз успях и при двете си бременности.

Общи условия

Активация на акаунт