Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 136
  • 416
  •   1
Отговори
# 225
много е лесно да упреквате,но пу6или ли сте някога?Това е навик,вреден,но навик.Да си не мислите 4е майките искат да си тровят децата?Те ако искаха няма6е да намалят с нито една цигара.Всеки се мъ4и да ги ограни4и или откаже.Един успява друг не.Но да ги обвинявате 4е имат по-слаба воля няма смисъл.Ако знаете метод за отказване на цигари дайте го,но спрете с нападките.
О6те пове4е ме е яд на непу6а4ки които обясняват как трябвало да се помисли за бебето.Ами и пу6а4ките мислим за децата си. Да не си мисли 4е ние не ги искаме или оби4аме.Ако знаете как да се откажат цигарите дайте съвет а не обяснявайте колко по-добре е било да не се пу6и.

# 226
  • София
много е лесно да упреквате,но пу6или ли сте някога?Това е навик,вреден,но навик.Да си не мислите 4е майките искат да си тровят децата?Те ако искаха няма6е да намалят с нито една цигара.Всеки се мъ4и да ги ограни4и или откаже.Един успява друг не.Но да ги обвинявате 4е имат по-слаба воля няма смисъл.Ако знаете метод за отказване на цигари дайте го,но спрете с нападките.
О6те пове4е ме е яд на непу6а4ки които обясняват как трябвало да се помисли за бебето.Ами и пу6а4ките мислим за децата си. Да не си мисли 4е ние не ги искаме или оби4аме.Ако знаете как да се откажат цигарите дайте съвет а не обяснявайте колко по-добре е било да не се пу6и.

да, доста от нас са пушили, ако беше прочела темата щеше да знаеш, че и по повече от кутия на ден....и именно за това ми е много лесно да упреквам...точно защото знам какво е....всъщност когато го правиш за детето си е доста по-лесно, отколкото ако го правиш за себе си.....
Метода е лесен, просто хвърляш кутията в коша и казваш, че детето ти е по-важно от някакъв си навик и от личният ти егоизъм и слабост....като родиш и спреш с кърменето - пуши си пак на воля, ако те влече, все още.....просто детето ти не е виновно за нищо, че да бъде тровено....

# 227
 Да знаеш, че чакаш дете и да продължаваш съзнателно да му вредиш не го разбирам. Една цигара, две, три- вредно е. И ако аз мога да направя избора да се тровя, то нямам право да тровя и детето си.  Упреквам, защото съм пушач. Понякога пуша и по две кутии на ден. Но в момента в който разбрах, че съм бременна просто изхвърлих останалите цигари в коша и забраних пушенето в къщи.  Съвет за отказване от цигари няма, всичко е въпрос на мислене. И докато ти се успокояваш, че това е навик и не си виновна (а е точно обратното) за мен говори, че всъщност не те е грижа толкова за бъдещото ти дете, колкото за собственото ти спокойствие. Това не го разбирам.

# 228
Ако знаете как да се откажат цигарите дайте съвет а не обяснявайте колко по-добре е било да не се пу6и.

Ами ще ти отговоря най-просто и елементарно: с воля.
Така отказах цигарите. И с желание.
И вече пет пъти в тази тема съм казвала, че пушех по кутия и повече цигари на ден.
И не отричам вредата на цигарите, дори напротив.
Но не искам да налагам мнението си и да анатемосвам хората.
Тук всички пишещи сме големи хора  и щом сме решили да станем родители може да преценим и това дали да пушим или не.
Аз своят избор съм направила- спрях цигарите.

# 229

да, доста от нас са пушили, ако беше прочела темата щеше да знаеш, че и по повече от кутия на ден....и именно за това ми е много лесно да упреквам...точно защото знам какво е....всъщност когато го правиш за детето си е доста по-лесно, отколкото ако го правиш за себе си.....
Метода е лесен, просто хвърляш кутията в коша и казваш, че детето ти е по-важно от някакъв си навик и от личният ти егоизъм и слабост....като родиш и спреш с кърменето - пуши си пак на воля, ако те влече, все още.....просто детето ти не е виновно за нищо, че да бъде тровено....
темата я следя и то доста внимателно.Само за6тото си успяла да ги спре6 убедена ли си 4е ти си по-малко егоист от мен,само за6тото не си пу6ила озна4ава ли 4е моето дете е по-малко важно за мен,и т.н???Задай си тези въпроси,това имах предвид като казвам да не упреквате.Оба4е нали някои се смятат за много безгреховни само си лаят.
във форума "безггрешни"много,кеф ти такива които непу6ат кеф ти други които не пият и т.н.А вода и храна ползвахте ли?Хайде да нападнем майките които ядат краставици с нитрати,да нападнем тези които пият 4ешмяна вода или тези дето са сложили по 30 кг по време на бремеността,то и това е вредно.Вредни не6та колкото иска 4овек.Здравословен на4ин на живот в момента няма,за6тото няма как и да спрем да ди6аме.
Така 4е малко толерантност няма да е изли6на.
п.п. аз не съм бремена,но за мен добра бременост е тази през която 4овек се 4увства 6тастлив,6том на някой е 6тастието в това да изпие едно кафе и да изпу6и някоя цигара,или да изпие една 4аша вино е по-добре да го направи.Ако през цялата бременост нервни4и6 за6тото неможе6 да си позволи6 ни6то и не се 4увства6 добре от това и има кой да ти създава ядове,според мен може да донесе пове4е вреди отколкото ползи.
Всеки си взима ре6енията и си носи последствията!!! Peace

Последна редакция: пт, 26 дек 2008, 13:21 от GALQ79

# 230
  • София
Айде сега намери цитат къде съм казала аз, че нещо по-малко си обичате децата, сте по-малко родители или какво да е в този тон....
Безграшна - далеч не съм...но каквото зависи от мен се опитвам да направя за детето си....вредни неща има да...навсякъде....това не е оправдание да не направим елементарното което зависи от нас....а спирането на цигарите е едно от най-елементарните неща и едно от първите, които идват като естествено продължение на новината за бременността....и да нормално е да следиш поне какво поглъщаш, щото то отива в бебето ти....както после ще внимаваш и какво даваш и на детето си като храна и пиене....нищо по-различно......то вече си е живо същество....съмнявам се, че на бебето си ще дадеш на новороденото си вода от чешмата и ще му духнеш с цигарата в носа и после за спокойни сънища ще му тикнеш биба топена в чаша червено вино нали????
Толерантност към цигарите по време на бременнос и кърмете не намирам, нито към ежедневното пиете, нито към дръпването на марихуанка...нито към нищо такова - нямам против всеки да прави със себе си каквото си иска. когато е сам...когато в него расте друг напълно беззащитен живот - не го приемам....не го намирам за правилно и естествено....никога няма да кажа - една -две цигарки на ден не вредят...което би било толерантност....просто защото не е така...вредят... и не съм толерантна...не че това променя мнението или поведението на който и да било.....за мен просто нещата са несъвместими....

за мен по-голямо щастие по време на бременността, от това че в теб расте твоето бебе няма....и  никак не може да се сравни с щастието от изпушена цигара.....просто е безумно за сравнение....

# 231
Няма по-грозна гледка от бременна с цигара... Sick Sick Sick

# 232
Ако бремена води напълно здравословен живот сигурно ли е 4е няма риск за аномалии на 100%?
Не ми отговаряйте за6тото е ритори4ен въпроса.
Бремени ядохте ли торти,сладки6и и беалкохолни напитки?В тях се съдържа фенилаланин/заместител на захарта,влияе на развитието на нервната система и е канцарогенен/.Само това 4е 4овек не е бил запознат с някой вредни не6та и не се е предпазил от тях пак ли озна4ава 4е не е мислил за детето си?Или 6те упрекваме пу6а4ките за6тото на кутията от цигари пи6е 4е са вредни.
Не искам да кажа 4е е хубаво бремена да пу6и,да пие,да се друса и т.н.
Но от толерантност има нужда всеки а не от упреци.Кой както е могъл и според принципите си и разбиранията така се е справял и така е правил.
Давайте съвети а не хвърляйте камъни!!!Да го хвърли само този който е безгрешен!

# 233
GALQ79 , имаш ли деца?
Била ли си бременна някога?
И ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ТУК ВСИЧКИ ТЕ НАПАДАТ?!

# 234
GALQ79 , имаш ли деца?
Била ли си бременна някога?
И ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ТУК ВСИЧКИ ТЕ НАПАДАТ?!

Имам дете на 7 мес.,пу6ила съм по 3-4 цигари,пила съм по едно кафе на ден,по повод съм изпивала и по едно питие.Хранила съм се с плодове,зелен4уци,риба,мле4ни и съм избягвала вси4ко в което има оцветители и консерванти.Така съм си преценила.
Не смятам 4е някой ме напада.100 пъти казах 4е е лесно да казва6 кое е правилно и кое не.Всеки знае но не за всеки е лесно да се откаже от малкото си удоволствия,което не го прави егоист или немислещ.
Преди да забременея съм пу6ила по кутия,пила съм по 4-5 кафета и съм се хранила без да 4ета етикети и не съм знаела какви са дори съкращенията по тях.Зна4и все пак взела съм някакви мерки според моите възможности.
Другото което съм забелязала по време на бремеността си 4е тялото/в което е и бебето и е 4аст от него/ само ти подсказва кога да спре6 с вредните не6та,т.е.ако тръгва6 да прекалява6 с някое"вредно"гади  ти се или не6то друго.
Не ми харесват лицемерни изказвания "на мен ми бе6е лесно да ги спра","не пу6ете за6тото е вредно".Кого лъжете???Лесно било???По-добре кажете не ми беше лесно,мъ4их се,пу6е6е ми се,намалих ги,за6тото трябваше.

# 235
  • София
на мен ми беше лесно.  пушеше ми се 2 пъти точно по време на бременността и после зверски 21 месеца след забременяването....
Много ми беше трудно да ги откажа миналата година, когато го правех заради себе си....половин година пушех по 1 до 5 цигари на ден беше мъчение....спрях ги благодарение на зверска 3 седмична болест....иначе сигурно нямаше да успея....

Може да е лесно, може да е трудно - според мотивацията, волята и убеждението.
По-голяма мотивация от здравето на бебето ти...здраве му кажи...

Не виждам защо когато можеш с нещо да намалиш вредните фактори за детето си да не го направиш, а да измисляш 1000 оправдания в твоя защита и как всъщност това не е чак толкова вредно....

# 236
  • в полите на.... Балкана
GALQ79, едва ли има нормална жена,още повече бъдеща майка, която да не е запозната с вредата от пушенето!Безумно е! Ако наистина е така.....ами ограмотете се,бе,хора, има хиляди проучвания,доказателства,статии, четете,четете..........
Незнам защо не прекъснете  тази абсурдна тема и вместо да си чешете езиците за напълно ясни  и доказани неща ,не се заемете с по-полезни такива, защото НАЙ-ЛОШОТО,КОЕТО МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ Е ДА ПУШИТЕ! Не може да има две мнения по въпроса, не може да има въобще коментари дали е така или не! И съжалявам,но оправдания,че това е вреден навик,от който някой не могли да се откажат,и че видите ли,другите трябва едва ли не да съжаляват майките-пушачки,че не се чувствали щастливи,ако не запалят........ А замисляте ли се дали БЕБЕНЦЕТО вътре във вас е щастливо при всяка изпушена цигара.......Спирам дотук защото колкото повече пиша,толкова повече се ядосвам.
Между другото да кажа,че съм бивша пушачка,щом разбрах,че съм бременна първия път,отказах цигарите /е,не веднага,но ги отказах/,кърмих една година без нито една цигара.След това пак пропуших -по 2-3 цигари с кафето. Когато разбрах че съм бременна за втори път-отново ги отказах.Сега се радвам на второ бебче,смятам пак да кърмя,докато мога.после дали ще пропуша незнам /надявам се не/,но искам да кажа че никак не е трудно и невъзможно да се откажат цигарите,дори два пъти, макар и временно.РЕЦЕПТАТА? Воля,воля и пак воля, и мисълта,че си отговорна за друг,невинен, живот.

# 237
гледам и невярвам колко искате да сте убедителни в леснотата на не6тата.
За последно пи6а:хората влизат във форума за препоръки и съвети,а не някой да им 4ете морал,за6тото за това вси4ки си имат роднини.
Като едни свекрви сте тука.Праведни и безгрешни,с мнения лицемерни,с бързи отговори с провокативни глупости,невниква6ти в 4уждите изказвания,задълбо4ени в собствените си заблуди и светове,избиващи комплекси за най-добрите майки,а всъ6тност невиждащи по-дале4 от носа си.Продължавайте в съ6тия дух,така нито пре4ите на някой нито помагате,но 4ешайте езици и 4етете своите мисли,после пак се вдъхновявайте от себе си колко сте добри.
Успех!аз 6те 4ета с интерес,за6тото оби4ам хората който си вярват на собствените си измислици,така стават все по-убедителни и за себе си. Hug

# 238
Ехоо Галя79 Коледа е....не се пали толкова Grinning

# 239
  • София
гледам и невярвам колко искате да сте убедителни в леснотата на не6тата.
За последно пи6а:хората влизат във форума за препоръки и съвети,а не някой да им 4ете морал,за6тото за това вси4ки си имат роднини.
Като едни свекрви сте тука.Праведни и безгрешни,с мнения лицемерни,с бързи отговори с провокативни глупости,невниква6ти в 4уждите изказвания,задълбо4ени в собствените си заблуди и светове,избиващи комплекси за най-добрите майки,а всъ6тност невиждащи по-дале4 от носа си.Продължавайте в съ6тия дух,така нито пре4ите на някой нито помагате,но 4ешайте езици и 4етете своите мисли,после пак се вдъхновявайте от себе си колко сте добри.
Успех!аз 6те 4ета с интерес,за6тото оби4ам хората който си вярват на собствените си измислици,така стават все по-убедителни и за себе си. Hug

а ти вярваш ли си на своите си измислици и глупости?
и ако нещо е трудно за теб - значи ли че за всички е такова?
и това ,че е трудно значи ли, че спокойно това може да е оправдание да не се прави?
и дали нашите или твоите мнения са лицемерни?
и дали помагаш на някой като му казваш - не се чувствай виновна, че си тровиш детето, нали си щастлива по време на бременността, другото няма значение?
и това, че обиждаш, не е ли избиване на комплекси, че самата ти не си успяла да направиш нещо толкова елементарно за детето си, нещо което зависи САМО от ТЕБ?
За отказване на цигари формула няма - има начин на мислене, желание и воля!

Общи условия

Активация на акаунт