Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 093
  • 416
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Никъде не прочетох някой да се е нарекъл перфектен.... ooooh!

# 256
  • София - Рим и обратно

абе какъв съвет искам???ти 4ете6 ли?аз съм с дете на 7 мес.Тук   4ел недо4ел всеки гра4и.
Не ми трябват съветите ви,но на другите ни им трябват ва6ите упреци.Толкова ли е сложно да си го набиете в главата.
Аз съм достатъ4но зряла за да си направя избор и да си бера последствията когато има такива.В моя слу4ай няма,пожелавам и на другите вси4ко да е ок.
И за6то не 4етете внимателно и тогава да дрънкате???
Ти не си добре, честно. Наистина всъщност какво искаш?
Не ми отговаряй, и моят въпрос е риторичен.

# 257
Ако твоето дете бе6е с увреждания въпреки перфектния на4ин на живот 6те6е да го остави6 ли?Трябва да проектираме вси4ко,така ли?В живота не вси4ко е по план.

Оффф 6те ви оставя да си дрънкате...смисъла е нулев...
Направете някакво активистко движение,тогава 6те се по-уникални.Сега не сте ми толкоз интересни.

# 258
  • София
Ако твоето дете бе6е с увреждания въпреки перфектния на4ин на живот 6те6е да го остави6 ли?Трябва да проектираме вси4ко,така ли?В живота не вси4ко е по план.

не но щях да знам, че съм направила всичко което зависи от мен....ако обаче бях пушила и имаше проблем, никога нямаше да живея в мир със себе си, че може би моето пушене е било решаващо за здравето и живота му....
Просто е....не виждам защо осложнявате нещата - явно ти би могла да живееш с това....аз не... за това и ги отказах....

# 259
  • София - Рим и обратно

Ами може и утре като изляза и да ме блъсне трактор и да пукна. Може. Но това не значи, че днес ще живея ден за ден, ще пия, ще пуша и ще се друсам, щото живота не бил по план. Повтарям за сетен път, аз обичам да правя каквото трябва и ЗАВИСИ ОТ МЕН, пък да става каквото ще. Това правя АЗ. За себе си и за децата си. За другите незнам.

Някъде да виждаш нападка или твърдение, че съм "перфектна"?

# 260
  • София

не но щях да знам, че съм направила всичко което зависи от мен....ако обаче бях пушила и имаше проблем, никога нямаше да живея в мир със себе си, че може би моето пушене е било решаващо за здравето и живота му....
Просто е....не виждам защо осложнявате нещата - явно ти би могла да живееш с това....аз не... за това и ги отказах....

Peace Подкрепям

# 261
Абе, пушете си колкото си искате, защото няма как да ви накаже никой за вредата, която нанасяте на неродените си деца.  Но спрете да повтаряте "не ме съдете, не ме упреквайте, това е моя избор"!

Разбира се, че ще ви съдят и корят всички информирани и разумни хора!  Защото е нормално като видиш, че някой вреди на детето си, да го упрекнеш, а не да кажеш "Ами, това си е неговото дете, да си прави каквото иска". 

smile3501
Това мисля и аз. Супер ме дразнят призивите за "разбиране" и не знам си какво, все едно ние нямаме право да имаме мнение или поне нямаме право да си го кажем на глас, за да не им засегнем съвестта случайно, че да им се развали кефа от цигарката.

# 262
  • София
Хм, много ми е интересно, колко от моралистките са удряли някога децата си? Това им вреди, според психозите, потенциално безвъзвратно. Колко са ги пускали в леглата си? Колко са се разхождали полу-голи пред тях? Колко са правили секс в тяхно присъствие? Тези неща, според психолозите, могат да нанесат много по- голяма вреда на децата ви от пренаталното "пушене"... Но доста от вас го правят, въпреки това...

# 263
Хм, много ми е интересно, колко от моралистките са удряли някога децата си? Това им вреди, според психозите, потенциално безвъзвратно. Колко са ги пускали в леглата си? Колко са се разхождали полу-голи пред тях? Колко са правили секс в тяхно присъствие? Тези неща, според психолозите, могат да нанесат много по- голяма вреда на децата ви от пренаталното "пушене"... Но доста от вас го правят, въпреки това...
Евала,най-накрая разумен 4овек,реалист.Ве4е си мислех 4е са свършили.
Някой хора тук им се е пренаситил мозъка с кислород и не мислят трезво и реално,откакто са спрели цигарите.Браво Кати аз те харесвам и съм с теб.  bouquet

# 264

Ами може и утре като изляза и да ме блъсне трактор и да пукна. Може. Но това не значи, че днес ще живея ден за ден, ще пия, ще пуша и ще се друсам, щото живота не бил по план. Повтарям за сетен път, аз обичам да правя каквото трябва и ЗАВИСИ ОТ МЕН, пък да става каквото ще. Това правя АЗ. За себе си и за децата си. За другите незнам.

Някъде да виждаш нападка или твърдение, че съм "перфектна"?
Ами като те е страх по ва6ата логика за6то преси4ате?За6то застра6ава6 живота на детето си?ДА си седи6 само в къ6ти,4е така е по-сигурно.4у ли? Naughty

# 265
Тези специалисти, според които е вредно за детето да го взимаш в леглото си или да се разхождаш полу-гол пред него, да си изхвърлят дипломите. А че било дори по-вредно от пренаталното пушене, според мен ти си го измисли току-що и то не от позицията на специалист.

Спорът отдавна се изроди в заяждане и някои аргументи в него са супер далече от темата.

Относно това, че "изяждаме с парцалите" тези, които не били съвършени, аз смятам, че не само имаме право, а сме дори длъжни да упражняваме обществен натиск, защото много майки имат нужда точно от такъв и ако са в процес на колебание, то едно мнение, че е неприемливо да пушат през бременността би могло да ги накара да спрат, а друго, което ги потупва разбиращо по рамото, би ги окуражило да продължат. А това тяхно решение може да е решаващо за здравето на нероденото дете и аз смятам, че никой няма право да ме упреква за това, че вземам отношение.

GALQ79, ако наистина не ти пука какво мислят другите и ако си толкова убедена, че си права и че пушенето изобщо не вреди, защо толкова лично приемаш чуждото мнение? Как може да обвиняваш хората в нетолерантност, пък ти да проявяваш абсолютно същата? От позицията на каква ми забраняваш да имам мнение по темата, което е различно от твоето?

# 266

Много ме разсмя, да знаеш.  Половината ти аналогии са смехотворни. 

Права си напълно за боя.  Наистина психолозите твърдят, че боят травмира децата.  Поради това съм против боя, не си бия детето и бих упрекнала всеки родител, който си бие детето за да го дисциплинира.

Може и за секса в присъствие на детето да си права.  Не знам.  Не съм чела изследвания по въпроса.  Ако прочета убедително изследване по въпроса, смятам да хокам и майки, които практикуват тая глупост.  Не само пушачките.

Но за пускането в леглото (дори не знам какво имаш предвид) и разхождането полугол нещо май си го поизмисли.  Къде е доказано, че тези неща вредят на детето???  Напротив-- има цяло движение в детската психология, което препоръчва спането на деца и родители в едно легло.

Освен това, на базата на какво твърдиш, че вредата от боя, например, е същата или по-голяма от вредата от пушенето??  Сравнението е невъзможно да се направи, защото боят вреди на психиката, а пушенето на физиологичното развитие, т.е. двете вреди са несравними.  Все едно да сравняваме кое е по-лошо да си клинично депресиран или да си астматик.  И двете са нежелателни, но надали можеш да ги степенуваш.

Айде спирам с уроците по логика и аналитично мислене.  Кой разбрал, разбрал.  Имам си достатъчно студенти, на които да наливам акъл в главата.

# 267
Спането с родител е вредно, ако той е пушач  Peace

# 268
  • след Околовръстното
За някои май наистина няма празници.Дали да не прочетете темата отново.За пореден път дадена тема става поле за двубой.Не ми беше хрумвало,че можеш да си изкараш перфектна Коледа,седейки зад компютъра и дъвчейки съфорумки.

# 269
  • Пловдив
Момичета,ама вие още ли я дъвчете темата?   ooooh!Знаете,че тези теми и теми за секцио с/у вагинално раждане,винаги стават разни спорове.Има ли смисъл-не,никога.Всичко е въпрос на избор и не виждам как мен (примерно) някой от някакъв форум може да ме убеди да не пуша,или да раждам вагинално.....Темата е изчерпана и безсмислена отдавна.   Peace
Истината е една и който и да се опита да я извърти,тя няма да се промени.А именно,че по време на бременност е най-добре да не се пуши.Спор няма.Но питайте някой лекар (защото аз питах и четох доста по въпроса),по колко цигари все пак може да се пушат дневно.Това в случай,че майката наистина няма сили и нерви да ги отказва,особено в такъв период.Отговора е до 5 на ден.Най-много!!! По-напред съм писала,но пак ще кажа-аз пуших по 3 до 5бр през цялата бременност.Не се чувствам виновна.Не мисля,че съм сгрешила.Не мисля,че бройката им е голяма.И благодаря на Бог-сина ми се роди 2 седмици преди термин ( заради планово секцио) с тегло 3,630.Перфектен.Това само доказва,че 5 цигари не са коооой знае колко много.Но не повече!   Peace

Общи условия

Активация на акаунт